Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: Prilagodba na novu grupu u vrtiću

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno Prilagodba na novu grupu u vrtiću

Moja J. u utorak kreće u novu grupu. Dosad je već dvije godine išla u jasličku grupu u kojoj je bila među najstarijima. Krenula je s godinu i pol, prilagodba je tada super prošla i nije bilo nikakvih problema, jako voli vrtić, tete i djecu. Sada će s tri i pol godine krenuti u novu mješovitu vrtićku grupu u kojoj nikog od djece niti tete neće poznati i u kojoj će biti među najmlađima. Oko trećine djece će u grupi biti novi. U vrtiću mi nisu dali nikakve upute, niti sam imala priliku upoznati tete iz nove grupe. Sad razmišljam kako da postupim u utorak. Da ju samo ostavim u novoj grupi ili da ostanem neko vrijeme s njom u grupi kao kod privikavanja? Popričati s tetama odmah prilikom dolaska ili ostaviti to za onda kad dođem po nju? Bilo kakvi savjeti i iskustva su dobrodošli. Unaprijed hvala.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

MOzda da nazoves u ponedjeljak psihologa ili pedagoga i jednostavno pitas???
    Vas prvi dan ce jako ovisiti izmedu ostalo i o tome koliko ce i druge nove djece doci taj dan i u koje vrijeme.
    Kod djece koja su vec "veca", kao sto je tvoja, moguce je i da je odmah ostavis prvi dan u grupi, bez da ti budes - ali svakako na krace vrijeme (1do maksimalno 2 sata). Ako ti se cini bolje, mozes i ti biti neko vrijeme prisutna pa otici (obavezno joj reci da ides) i opet je ostaviti na oko 1 sat. Ili prvi dan budite obje skupa, ali je tada vazno da pustis nju da razgleda grupu, upoznaje prostor, tete, djecu, a ti budi negdje sa strane, kao neka sigurna baza u koju se moze vratiti. Sve to sve ovisi o tebi i tvojoj djevojcici. Ono sto definitivno nije preporucljivo je da je odmah ostavis na vise sati. Iako je ona naviknuta na vrtic, ovo je ipak nova grupa, nove tete i djeca (a i nakon ljetne pauze)... Nekada se s ovako vecom djecom dogodi da im bude super prvi dan ili prve dane i zele dugo ostati (ili ih roditelji zele dugo ostaviti), ali zapravo se ipak tek privikavaju. Moguce da je pocnu reagirati malo drugavcije (uobicajena ponasanja u ovom adaptacijskom periodu) tek nakon par dana. Zato treba ici postepeno.
    Ono sto je isto bolje ne raditi (iako to neki rade) - dolaziti svako malo, pa se nanovo dogovorati s djetetom za jos pol sata, jos sat vremena. Kako si dogovorila na pocetku s odgajateljicom, neka tako i ostane, bolje da joj bude zao sto ide i da se veseli sutra opet doci, nego da joj produzenih sat vremena na kraju bude previse...
    Eto, nadam se da sam malo pomogla, ali najbolje vidi s tetama i/ili strucnim suradnicima u vrticu.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Hvala na savjetu. Odlučila sam prvo ujutro otići sama do vrtića te nabrzinu upoznati tete, vidjeti što one kažu i kako su druga djeca došla (s mamama ili sama) pa ću onda definitivno odlučiti.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moja je s četiri godine krenula u novu grupu u kojoj je samo 5-ero djece bilo starih, sve ostalo su bila nova.
    Nama je olakotna okolnost bila ta što je krenula s dva mala kvartovska prijatelja. Tako da smo se s njima dogovorili da dođemo u isto vrijeme.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •