Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: rana trudnoća i upala zuba

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno rana trudnoća i upala zuba

bok svima
    nova sam ovdje, a od nedavno i trudnica, prije 10-ak dana radila sam test koji je pozitivan, još nisam bila ni na pregledu, a prije dva dana mi se upalila cijela donja čeljust oko umnjaka koji ne može da izraste...trebala bih piti antibiotike, zvala sam ginića i on je rekao da ako ikako mogu to zaobići bolje ne....kaže da je za bilo kakve tablete još prerano i da je ovo najosjetljivije razdoblje...ako itko ima ikakav savjet kako da mi ova upala prođe bez antibiotika bit ću vrlo zahvalana....

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Pozdrav i dobrodosla! Ne znam tvoju tocnu dijagnozu ali meni se u ranoj trudnoci upalilo meso oko umnjaka tzv. dentoza i to me strasno boljelo. Doktorica oralne kirurgije mi je stavila malu gazicu natopljenu jodom i to je vec iduci dan imalo jako dobre rezultate. To drzis barem taj dan kada ti stavi i onda izvadis i puno ispires usta cajem od kadulje. Nakon par dana mi je opet stavila novu gazicu i sve se smirilo. Nakon poroda, kada je mala bila 6 mj. upalilo se meso na drugoj strani i onda smo dogovorili da cu vaditi oba umnjaka jer je bilo neizbjezno da se dentoza ponavlja zbog male celjusti i previse zuba. I tako sam to obavila-nije bilo strasno i sada vise nemam brige.
    Dakle-da li ti imas dentozu? Da te ne bih krivo savjetovala. Odi kod oralnog kirurga na pregled. Meni ova doktorica nije niti spominjala antibiotike vec samo taj jod i kadulju.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

hvala na dobrodošlici...bila sam kod zubarice, nije mi spominjala ništa već odmah dala antibiotike, kao velika upala i neće proći bez antibiotika, ali gotovo isto kao i to što se tebi dogodilo...i ja ispirem u kadulji već dva dana, ali kao da ne pomaže...strašno boli i više ne znam šta da radim....

BP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

meni se upale zubnog mesa u trudnoci dogadjale vise puta (u prvoj trudnoci upala umnjaka i okolnog mesa/ celjusti), a sad mi se u drugoj upalio korijen zuba.

U prvom slucaju sam bila kod celjusne kirurgice koja mi je dala antibiotsku terapiju i zarezala meso da zub moze izic (sorry na detaljnom opisu), a sad sam u 34 tj vadila korijen zuba + antibiotici.

Poanta je, a to mi je potvrdio i ginekolog, da veca steta moze nastati od neljecene upale nego od antibiotika.

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj rennchi prvotno napisa
    hvala na dobrodošlici...bila sam kod zubarice, nije mi spominjala ništa već odmah dala antibiotike, kao velika upala i neće proći bez antibiotika, ali gotovo isto kao i to što se tebi dogodilo...i ja ispirem u kadulji već dva dana, ali kao da ne pomaže...strašno boli i više ne znam šta da radim....
    A da joj mozda spomenes taj jod pa vidis sto ce reci? Mozda je kod tebe puno jaca upala nego kod mene ali ne mozes nista izgubiti ako pitas pa ces vidjeti. Postoje doktori koji odmah posezu za antibioticima i oni koji ce prvo pokusati prirodnijim putem.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

hvala svima na odgovorima, ma da, spomenut ću joj to sutra ukoliko mi ne bude bolje, iako osjećam da se bol smanjuje pa se nadam da će i proći upala nekako....ma meni je ginić rekao da nebi bilo štete od antibiotika da je trudnoća nešto uznapredovala, ali kako je sam početak prerizično je krenuti odmah s tabletama..

sretna35 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

moj je liječnik za poteškoće s upala zubiju i zubnog mesa preporučio GENGI GEL koji je vrlo učinkovit i nimalo nije štetan, može se nabaviti u svakoj ljekarni

probaj s njime mnogima je pomogao, možda nećeš niti trebati antibiotike

bzara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj sretna35 prvotno napisa
    moj je liječnik za poteškoće s upala zubiju i zubnog mesa preporučio GENGI GEL koji je vrlo učinkovit i nimalo nije štetan, može se nabaviti u svakoj ljekarni

probaj s njime mnogima je pomogao, možda nećeš niti trebati antibiotike
    apsolutno gengi gel, i mislim da bi mogla ispirati sa beloseptom! jer on odlično dezinficira! a gengigel smiruje upalu!
    ja ti mogu sa stručne i sa osobne strane reći! meni se odmah nakon par dana što sam saznala da sam trudna upalilo meso oko umnjaka, i bez ikakvih intervencija prošlo je nakon tjedan dana, jer se smiri, izbjegavala sam jako tvrdu hranu da dodatno ne podražujem ga!
    ja kao stomatolog bi kod tebe izbjegavala ATB koliko god je moguće, naravno da ga je nekada nemoguće izbjeći ali stvarno se trudim dobro procijeniti situaciju prije nego dam recept!

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

hvala puno na savjetima....pokušat ću s gengi gelom, odmah sutra idem u ljekarnu, pa se nadam da će pomoći....ma i ja mislim da će se smiriti jer bol polako smanjuje, a ispirem samo čajem od kadulje....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •