Pokazuje rezultate 1 do 21 od 21

Tema: Canesten 1 ili 3

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno Canesten 1 ili 3

Jučer popodne me počelo intenzivno svrbiti i peći dole pa sam skuhala kamilicu i probala ispirati izvana no noćas me užasno peklo i počeo bjeli iscjedak i jedva dočekam jutro da nazovem Petrovu kaj da radim.
    Kaže dr.na telefon da su gljivice i da si kupim Canesten ili jednu ili 3 vaginalete, kak hoću.
    Ups, to mi totalno nije jasno kak je svejedno? Što mi trudnice sa iskustvom kažu? Jel ova jača ak joj treba sam jedan dan?
    Opet, kak smo muž i ja radili ovaj mj na bebici i sad sam tek u fazi čekanja da vidim + nebi htjela naštetiti bebici.
    Probala sam sam izvana namazati Canesten kremicom za rodnicu al ne prestaju simptomi.Koje vaginalete ste vi uzimale i koliko dana?Jel ijedna ih koristila u ovoj fazi čekanja?
    Hvala cure!

Fae avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ak si tek u početnoj fazi trudnoće ne preporučujem Canesten....

Ja sam do pred sam kraj trudnoće koristila Geonistin (one neke žute) nisu tak dobre ko Canesten, ali pomognu. Navodno C. nikako ne treba koristiti u prva 3 mj T jer može štetiti bebici....možda netko zna više, ali eto, tak je meni moja doc rekla....

Fae avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

E, da i ja sam vaginalete koristila DOSLOVNO cijelu T. Od dana kad sam ostala trudna, pa do dana dok nisam rodila.......

dorica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

i ja sam canesten koristila skoro od početka trudnoće ( od nekih 10 tj. kad su mi se gljivice pojavile)
    mislim da ih možeš bez problema stavljati samo bez aplikatora
    ako ti je teško ugurati je slobodno malo namažeš prije s kremom izvana pa će lakše ići
    inaće canesten postoji od 3 kom. misam čula da ima od 1 :/

dorica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

postoji i rojazol samo ja ga nisam koristila
    možda netko zna više
    jedino da odeš u apoteku i pitaš
    ja sam najbolje savijete tamo dobivala

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Znam da zasigurno ne smiješ koristiti aplikator niti Canesten kremu

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno 1 ili 3

Ma i dalje sam u upitniku.
    Zvala sam jednu privatnu polikliniku pa iako je nedjelja rekli su mi da stavim Canesten ili Plimicol.
    Dakle, ima taj Canesten neka turbo jaka vaginaleta, staviš jednu noć i gotove gljivice. A ima i taj Canesten u pakiranju 3 komada za 3 večeri.
    To je grozno kad ti dr kaže a se sam odlučiš. Vidim da neke cure pišu da nikako u početku trudnoće. Sad sam tek koma.
    Pa kako se jedna žena može uopće odlučiti. Pa nije to odem u dučan pa kuham ručak...

Shvatila sam da ima i Plimicol i Rojazol i Canesten i Geonistin. E sad neznam koje su razlike. Jel vama to jasno? Kaj je najbolje?

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

zašto ne probaš s prirodnim metodama?

sretna35 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja sam upotrijebila 1 vaginaletu ( terapija traje jednu večer i gotovo je) i stvarno mi je pomogla, svi nezgodni simptomi su odmah nestali i gljivice se više nisu vratile

(micica me je toliko svrbila da sam skoro natjerala muža da me odvede na hitnu, zamisli al' bi doktorima bilo smiješno kad bi se pojavili s problemom svrbeža micice )

inače moj ginekolg je bio protiv i nije mi želio napisati recept, ali sam je ja kupila na svoju ruku nakon razgovora s trudnicama koje su imale isti problem i od liječnika dobile preporuku za Cannesten

nakon toga koristim Vagisan losion i vagisan vaginalete 1xtjedno preventivno

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno hvala

Evo danas odjurila ujutro u 7 do dr i stvarno je gadna iritacija i gljivice i rekla da koristim te vaginalete Canesten 3 dana i da mažem istom kremicom. Smije se i u trudnoći, A da između mažem i dječjom masti za guzu koja se kupi u svakoj apoteci.
    Mogu kaže ispirati i sa nekom otopinom, doma mi je naziv sa nekom spravom za uštrcavanje... ak će trebati, joj nadam se da neće.
    Uh, sad tek vidim da sam paničarka ali hvala cure na savjetima.

Dragoj rodi koja predlaže prirodno, sam poruka da sam tri dana jela po režanj češnjaka i prala kamilicom ali ništ nije bilo bolje. To sam prvo probala. A acidosalus pijem nekih 10 dana tak da je možda još prerano od njega očekivati rezultat.

Baby avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

ni meni nije pomagao češnjak (stavljala sam ga u hranu), a ni od acidofila nemam neke velike pomoći... cijelu ovu trudnoću imam gljivice, ali mi je gin. na početku rekao da nije strašna upala i ako me ne peče, da ne trebam terapiju. Zato sam pokušavala prirodnim metodama, kod gin. sam u međuvremenu bila samo jednom i sa 30 tt, kada mi je rekao da je upala gadna i da baš moram uzimat Canesten vaginalete + krema 6 dana, a partner kremu, te da ne smijemo imati odnose barem tih tjedan dana... :? mene zanima mogu li gljivice utjecati na trudnoću i koliko su opasne za bebu?

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno Re: hvala

Citiraj sanjalica38 prvotno napisa

Dragoj rodi koja predlaže prirodno, sam poruka da sam tri dana jela po režanj češnjaka i prala kamilicom ali ništ nije bilo bolje. To sam prvo probala. A acidosalus pijem nekih 10 dana tak da je možda još prerano od njega očekivati rezultat.
    sljedeći put (iako se nadam da ga neće biti) probaj s češnjakom vaginalno.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno sastav

Evo baš danas ću stavit treću Canesten vaginaletu i sad idem vidjeti sastav. Kaže na kutiji da 1 tableta sadrži 0,2 g klotrimazola. Jel ima koja od cura kutiju sa Canesten ali di je samo jedna vaginaleta unutra? Baš bi bilo dobro vidjeti razliku u sastavu. Kaj nije normalno da bi se svaka htjela tih gljivica što brže riješiti pa zašto onda jednostavno ne postoji samo ta? Vaše mišljenje?

mis-pis avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Evo nasla na Bayer-ovoj stranici

Was enthält Canesten GYN Once Kombi?
    Der Wirkstoff ist:
    1 Vaginaltablette enthält 500 mg Clotrimazol.

dorica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Citiraj melange prvotno napisa

sljedeći put (iako se nadam da ga neće biti) probaj s češnjakom vaginalno.
    ja mislim da to s češnjakom je neka provala
    stavi češnjak na osijetljivu kožu pa ćeš vidjeti kao će buknuti
    dobar je ako se jede ali NE nikako da se stavlja
    imam knjigu s domaćim ljekovima i piše da se češnjakom kad se jede uništavaju i spriječavaju gljivice a pogotovo esherihija coli.
    a što se tiče acedofila bolji ti je bioaktiv i kapsule Lactogyn ( bakterija LGG)

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

U prvoj trudnoži sam koristila Canesten od samog početka jer kako sam ostala trudna tako je započela borba s gljivicama koja nije stala do poroda. Isprogala sam od njega do Rojazola, Vagisana, Geonistina... homeopatije... tada je sve imalo vrlo kratki učinak.
    Što se tiče upotrebe Canestena u prva tri mjeseca kažu na preporuku dr jer mnoge žene rade gluposti, ali za sve vag tako piše.
    Evo sin mi ima 2 god i u potpunosti je zdrav.

Svakako se treba savjetovati s dr prije bilo kakve upotrebe ijednog lijeka...

dorica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Svakako se treba savjetovati s dr prije bilo kakve upotrebe ijednog lijeka...
    u potpunosti se slažem

ja sam uzimala sve na preporuku lječnika
    a sad sam dobila da stavljam preventivno FEMINELLA VAGI C 2X TJ.

iscijedak mi je nestao a nadam se i gljivice

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ovo ispiranje kamilicom je navodno loše, isušuje...bolje je mazati se kantarionovim uljem.

Datum pristupanja
    Jun 2008

[quote="dorica"][quote="melange"]

A acidosalus pijem nekih 10 dana tak da je možda još prerano od njega očekivati rezultat.

acidosalus imaš i za vaginalno apliciranje(bolja tekućina od vaginaleta) i meni je tak puno pomogao. uzmem si i preventivno svaka 3-4 mjeseca po jednu dozu (desetak dana).

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa
    Ovo ispiranje kamilicom je navodno loše, isušuje...bolje je mazati se kantarionovim uljem.
    Istina, puno je bolji kantarion.

I ja sam sada dobila preporuku za Feminellu Vag... eto opet me napadoše...

Baby avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

meni 6-dnevna kura nije puno pomogla, morat ću do gin... ufff

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •