Pokazuje rezultate 1 do 32 od 32

Tema: Kad ste bili spremni?... savijanje gnijezda :)

Matovila avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno Kad ste bili spremni?... savijanje gnijezda :)

Posljednjih nekoliko dana sanjam da sam rodila svoje dvije prekrasne bebice, da je sve proslo super, mm dolazi po mene u bolnicu i kad stizem kuci slatki san postaje nocna mora: otkrivam da nemamo kinderbete, pelene, robicu za malene, kadicu.... nista! Ama bas nista! :shock: Hvata me panika i tad se budim

Poanta je da me los osjecaj ne napusta ni nakon sto shvatim da je sve bio samo san. Imam osjecaj da ce trudnoca proletit jako brzo a ja necu biti spremna za dolazak bebica kao ni moj dom. MM kaze da je jos prerano da pocnemo ista nabavljat za djecu (sad sam 13,5 tj). Mozda je moj strah naglaseniji jer cekam blizance pa mislim da mi vise toga treba :? a i vec sam na nekoliko mjesta citala o tome da su prijevremeni porodi cesci kod viseplodnih trudnoca...

A moja seka koja ima dvoje klinaca jucer kad je bila kod mene je prokomentirala kako mi je stan sterilan - glatke sjajne povrsine bez ijedne postene zanimacije za klince, bez igracaka, sve preuredno i da takav stan sigurno necu imati kad stignu bebice. I doista, ovaj moj dom koji nicim ne pokazuje da ce u iduce godine ovdje odjekivati djecji plac i mene je poceo zivcirati.

Neki dan sam gledala na discovery-u neki dokumentarac o tome kako se pojedine zivotinje (ptice, sisavci), mjesecima prije pocnu pripremati za svoju mladuncad. Cak i svinja koja je citav zivot usamljena odrasla u nekoj stali ce imati potrebu prevrtati slamu, gurati ju amo-tamo dok ceka mlade prascice. Ne zelim raditi usporedbu ljudi i zivotinja (da se netko slucajno ne uvrijedi)...ali mislim da sam ja dosla u neku fazu kad zelim poceti savijati svoje gnijezdo, pripremati se

Da li ste vi osjecale ovakvu nervozu? Kako ste prolazili kroz ovaj proces? Kada ste bili spremni za dolazak bebe (mislim na ono pripremljena torba za rodiliste i da imate sve sto je potrebno kod kuce za brigu o novorodjencetu i nemas panike da ces za 5 min morati trcati do ljekarne ili trgovine jer si nesto zaboravio/la)?? Jesu li vama vasi partneri govorili da je jos prerano nabavljati bilo sto (cak niti posudjivati i traziti stvari od rodbine i prijatelja koji imaju malu djecu)?

Hvala vam na dijeljenju iskustava i savjeta

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Matovila, prije svega čestitke na trudnoći i bebicama! Na temu, mogu ti reći da sam u prvoj trudnoći imala puno toga spremno mjesec-dva prije poroda, u smislu da je sve manje više bilo kupljeno, ali nije bilo definitivno spremno (npr. kolica oprana po prvi puta, kinderbet sklopljen i opran, robica oprana i speglana) i veselila sam se početku porodiljnog i kako ću sve to fino polako srediti. Da bi tada na rutinskom pregledu bilo utvrđeno da imam plodovu vodu na donjoj granici i da moram na mirovanje u bolnicu! Teška depra me ulovila, osim zbog bolnice same po sebi, velikim dijelom i zbog toga što me izluđivalo to što neću sama (s MM) moći završiti sve što je trebalo nego će to raditi MM, moja mama, sestra! Na kraju je sve ok prošlo i sve je bilo spremno, spasilo me to što sam za vikende mogla doma, pa sam ipak dio toga i sama sredila. U ovoj trudnoći, opet je sve super, ali ja pušem i na hladno: dj. soba pomaljana, ormar stiže sljedeći tjedan, a nakon toga ću odamh sve oprati, speglati i složiti. Obavila sam dm, apoteku, rozi-step! Sređujem masu stvari po ormarima (od razne dokumentacije do viškova igračaka i prerasle robe prvog djeteta, itd). Uglavnom, kod mene je gnježđenje u punom jeku i plan mi je 01.10. dakle mjesec prije termina imati sve tip-top sređeno i tada samo uživati. Savjet? Ja bih pričekala na tvom mjestu 20. tjedan, pa onda polako krenula. Ne škodi da unaprijed razmisliš/raspitaš se koju opremu kupiti/posuditi, prođeš po dućanima, isprobaš kolica i sl, tako da u slučaju da ipak završiš na mirovanju ili sl. (a želim ti da budeš aktivna do kraja!) da ipak imaš ideju što (ne)želiš. Sretno!

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

tvoji osjećaji su normalni
    ali stvarno imaš još dovoljno vremena za nabavu svega što ti treba
    bolje da prosurfaš po netu i vidiš što će ti uistinu trebati, nego da hodaš po dućanima, jer tamo se nudi i što treba i što ne treba, a ipak sve to košta
    možda će i bake/dide pomoći u nabvci ali im treba dati vremena
    a to što ti sestra kaže, pa kud ćeš sad već imati pun stan igračaka, sve će to doći s vremenom
    polako i uživaj u trudnoći bez stresa i nervoze zbog nabavke

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Matovila, dobra tema.
    I mi smo svoju trudnoću ostvatili IVF-om, stoga smo vjerojatno i sami bili oprezni glede kupovanja i planiranja stvarčica za bebu. Svojevrsni šok uslijedio je i nakon saznanja da smo izgubili jedan plod (bila je početna blizanačka trudnoća), tim više išli smo i puštali sve da se razvija polako, iz dana u dan.
    Do prije dva mjeseca i dalje je sve bilo "sterilno" u vidu opremanja i kupnje stvari za našu curicu, ali su nas odjednom počeli prijatelji i rodbina opskrbljivati stvarima njjihove dječice koja su sada 2 ili 3 godine i nisu imali mjesta za stvari i opremu koja im više ne treba. Odjednom smo se našli uslijed gomile robice, te krevetića, auto sjedalice, kompletne posteljice i uopće svega što je bebici potrebno za bar prve dvije godine. Na kraju smo bez razmišljanja kupili dječja kolica koja su nam se za slučajne šetnje jednim centrom svidjela.
    Tako da sada, na početku 8. mjeseca trudnoće imamo zapravo sve, poslagano u njena dva ormara (iako se ponekad priznajem pitam nije li i ovo sve bilo prerano, nismo li mogli čekati još malo jer ja se zapravo odlično osjećam. A to bi me natjeralo da malo aktivnije hodam i šećem u zadnjih mjesec dva svoje trudnoće-u posljednje vrijeme sam se naime nekako ulijenila glede svih aktivnosti).
    Ali što je tu je - robica je poslagana, krevet će čekati još malo da ga opet sastavimo i stavimo na njega baldahin, ista stvar je i s kolicima u kutiji, čeka se samo dolazak princeze u studenom...

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Bebicama je glavno da imaju mamu i tatu koji če ih voljeti, ne brini se, da se sve srediti i u zadnjih mjesec-dva, i onda popolako što fali muž se zaleti kupiti

Uživaj i miluši bušicu dok bebulinci prave tulum unutra

Matovila avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ja sam zavrsila na komplikacijama... zbog torzije jajnika, odstranjen mi je jajnik, jajovod i crvuljak. Sada sam doma na strgom mirovanju. Na svu srecu, trudnocu uspjela zadrzati ali pitanje je kako ce se sve dalje razvijati... vec me noliko dr-ova upozorilo na prijevremeni porod, CR i ostale moguce komplikacije obziro na moje stanje.

Tako da od obilazaka ducana nista. Kako su bebice dugo ocekivane (a i zbog prirode mog posla) svu mogucu literaturu (onu strucnu i manje srucnu), preporuke, internet i sl. sam vec davno prozvakala.

Napravila sam popis stvari koji ce mi trebati, pa sam se onda o svemu jos jednom konzultirala s prijateljicama koje imaju malene (sto je njima, bilo korisno, a sto ne). Tu sam mislila stati, ali me jednostavno nesto kopka i govori kako u pripremama trebam biti jos konkretnija.... pa vec pomalo izludjujem svog muza. Muka mi je tim veca, sto sam mislila da ce me pripreme silno veselit, a sad sam pomalo tuzna jer cu puno toga morati prepustiti najblizima da obave umjesto mene. A ja sam control freak po prirodi i volim imati sve konce u rukama.... Npr. mm ne zeli cuti za put u Sloveniju i Austriju gdje sam planirala obaviti nekakav shoping jer je to preduga voznja za mene

Ah... ma nisu ovo neki strasni problemi, ali voljela bih da je situacija malo drugacija....

mayah avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Zanimljiva tema!
    Kažu da je to ženama prirođeno (ili ženkama, kao i u tvom primjeru sa životinjama!). Ja sam od početka čitala na netu samo zdravstvene tehnikalije pošto mi je prva trudnoća i otkrila sam da za pola stvari nikad nisam ni čula !

Negdje u četvrtom mjesecu sam počela pomalo kupovati bodiće, imala sam osjećaj da moram krenuti, i tako, malo po malo, komad po komad. Vidjela sam i kolica, izabrala model, ali bilo mi je prerano kupiti ih na pola trudnoće, nekako "da se ne ureknem"! Sad se suzdržavam do kraja mjeseca jer malena dolazi sredinom studenog

Mislim da je to puno povezano i sa karakterom osobe, jer ja sam pedantna u svemu, volim imati sve sistematizirano, i želim da mi dječja sobica bude spremna do početka zadnjeg mjeseca, jer ne volim ostavljati sve za zadnji čas. A negdje tokom sedmog mjeseca trudnoće je već vrijeme da se stvari polako nabave, tako imamo dovoljno vremena za inventuru.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj mayah prvotno napisa
    Zanimljiva tema!
    Kažu da je to ženama prirođeno (ili ženkama, kao i u tvom primjeru sa životinjama!). Ja sam od početka čitala na netu samo zdravstvene tehnikalije pošto mi je prva trudnoća i otkrila sam da za pola stvari nikad nisam ni čula !

Negdje u četvrtom mjesecu sam počela pomalo kupovati bodiće, imala sam osjećaj da moram krenuti, i tako, malo po malo, komad po komad. Vidjela sam i kolica, izabrala model, ali bilo mi je prerano kupiti ih na pola trudnoće, nekako "da se ne ureknem"! Sad se suzdržavam do kraja mjeseca jer malena dolazi sredinom studenog

Mislim da je to puno povezano i sa karakterom osobe, jer ja sam pedantna u svemu, volim imati sve sistematizirano, i želim da mi dječja sobica bude spremna do početka zadnjeg mjeseca, jer ne volim ostavljati sve za zadnji čas. A negdje tokom sedmog mjeseca trudnoće je već vrijeme da se stvari polako nabave, tako imamo dovoljno vremena za inventuru.
    Slažem se, da to ovisi o karakteru. Ja sam i torbu za rodilište imala spremnu valjda 2 mjeseca prije termina, pa po potrebi stvari još jednom oprala i opeglala, ali ja sam takva, mene umiruje kad imam dojam da su stvari pod mojom kontrolom. Dakle, neka svatko radi onako kako će se najsigurnije i najopuštenije osjećati, pa bilo to i da su stvari spremne od 1. tjedna, ili da muž nakon poroda trči po dučanima, uopće nije bitno. Niti jedno nije ispravnije, bitno je samo kako je vama ugodnije.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa
    Bebicama je glavno da imaju mamu i tatu koji če ih voljeti, ne brini se, da se sve srediti i u zadnjih mjesec-dva, i onda popolako što fali muž se zaleti kupiti

Uživaj i miluši bušicu dok bebulinci prave tulum unutra
    potpis, ja vjerujem da se bez svega zapravo može, bar na neko vrijeme. Nužno bi mi bilo tek nešto najosnovnije odjeće za djecu, ovisno o godišnjem dobu. Naravno, nabavit ću i ostalo što stignem, ali sve što zafali može se kupiti u zadnji čas pa i nekon poroda.
    Samo ja sam takav tip, npr. za razliku od Anemone ja sam svoju torbu za rodilište pakirala u trudovima (i baš mi je pasalo da imam što raditi dok čekam da postanu jači )

Ako se tebi ipak kupuje, idi u šoping bez stresa i uživaj. Vremena imaš.

pale avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Ja sam rodila u 35 tjednu, u 34 sam završila u bolnici. Do tada sam kupila svega par bodića i tutica i naručila krevetić. Na kraju su MM i sveki sve kupovali sa mog popisa, a ja ludila u bolnici Nije mi to bilo baš, nekako sam mislila da ću ja to sve po svom guštu i uživati u uređivanju, pripremnom peglanju i zamišljanju bebice koja će to nositi, ali eto nisam i preživila sam controlfreek. Za drugo imam sve od prvog i već se sad pokušavam sjetiti di mi je što, što možda još trebam kupiti a tek sam zatrudnila, ja sam jednostavno takva volim kad mi je sve pod kontrolom, a u prvoj trudnoći su me uvjeravali kako imam vremena

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa
    Ako se tebi ipak kupuje, idi u šoping bez stresa i uživaj. Vremena imaš.
    ah, joj sad vidim da ne možeš u šoping... ostaje ti kataloška prodaja i internet
    (nisam sigurna, ali čini mi se da u La Redoute imaš dosta dobru ponudu odjeće za bebice)

ALi mi se po postovima čini da si se zapravo sasvim dobor pripremila (bar za moje pojmove )

Lambi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

evo još jedne koja mora imati sve pod kontrolom naj veći strah sam imala da nećemo stići pokrećiti 2 sobe ( muz samo 1 tj. g.o koji se na kraju izjalovio i pomaknut za 3 tj u naprijed ) sve izokrenuti kako bi kindica i premtalica bile u našoj sobi jer sam znala da iza toga ima puno za čistiti a ionako sve želim prije odlaska u bolnicu izglancati
    jedino smo kolica 3u1 kupili dosta rano jer su bila na snjiženju pa se isplatilo ,robice smo dosta dobili pa nisam pretjerivala u tome ,mada se jedva suzdržavam kad je sve tak slatko
    tako da je sada u 33 tj. moje trudnoće sve pokrećeno i očišćeno kupljena prematalica i kindica :D sada krećem sa pranjem robice i kupnjim stvari u dm
    gnjezdo se savija svakako

sretna35 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Baš dobra tema. Ja sam npr. bila potpuno mirna i opuštena, a sada bih odjednom htjela da je sve potpuno spremno za doček našeg Lupka. Prvo smo se posvetili krečenju stana i uređenju soba i balkona i to smo obavili još u 5 mjesecu (i tako je bilo u planu za ovu godinu). Da stvar bude bolja kućni je savjet odlučio obojati stubište, srediti prilaz, obojati vrata i sl tako da nam je čitava zgrada kao nova.

Kupili smo kolica 3 u 1, posteljinu, dekicu... Dobili smo krevetić, kadicu, ležalicu i jako puno garderobe (to od naših trojice nećaka i nešto od prijatelja). Ja jučer nabavila i grudnjake za dojilje, jednokratne gaćice i još neke higijenske potrepštine.

Dakle više manje sve je sada na hrpi: naravno robicu treba oprati, ispeglati i složiti, krvetić također oprati i montirati, naviti još nešto za higijenski paketić i za mamu i za bebu. Čekamo i novi namještaj za jednu sobu koji bi trebao stići za tjedan - dva pa da stavimo sve na svoje mjesto.

Ovaj se tjedan nadam obaviti i trudnički tečaj u DZ, a jako mi žao da Roda nema svojih tečajeva barem za sada (možda i oni nešto organiziraju pa se još ubacim prije poroda). Tako ne mogu odolijeti svim tim prekrasnim stvarčicama i jako sam sretna jer sam u mogućnosti još uviek hopsati po trgovinama i uživati u nabavci stvarčica za mog predugo čekanog bebaća.

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj Matovila prvotno napisa
    Muka mi je tim veca, sto sam mislila da ce me pripreme silno veselit, a sad sam pomalo tuzna jer cu puno toga morati prepustiti najblizima da obave umjesto mene. A ja sam control freak po prirodi i volim imati sve konce u rukama....
    evo ti razlog zašto ružno sanjaš

ti moraš ležati i mirovati, a mozak ti radi 100na sat i samo radiš popise i liste potrebnih stvari. ne možeš iz svoje kože, a tako bi rado.

morat ćeš to sa sobom riješiti, naučiti delegirati zadatke.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

uostalom, taj san je za mene mačji kašalj. Ja sam sanjala da sam rodila i ne znam gdje sam zametnula dijete

pale avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj pale prvotno napisa
    controlfreek
    control freak

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ja sam počela sa kupnjom nakon 3,5mj trudnoće.zanemarila sam bapske priče o tome kako ne treba kupovati prerano jer je to loša sreća.znala sam da ću ili imat ovo ili drugo ili posvojiti a uvijek mogu prodati i što sam kupila neće propasti.
    ugl,premno je sve bilo oko 30tj i jednu večer sam odlučila spremiti svoju tporbu za rodilište a naredni dan sam završila u bolnici sa trudovima(31tj) i od tada je torba stajala u hodniku jer sam bila hospitalizirana još 2 puta+ porod.dakle,ne treba zanemariti vlastiti osjećaj i intuiciju,zašto ne spremiti pa sve čeka, a ti si miran.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ja već sad gledam di su mi koje stvari, a nisam trudna... 8)

sierra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

I mene je prala nervoza da neću sve stići. Izludila sam sve oko sebe,jer sam stalno gledala kaj još nemam,radila popise...Na kraju je mj dana prije sve bilo nabavljeno i sad nemam razloga otići ni do Turbo limača pa me to živcira. Inače,termin mi je sutra,i makar su sve stvari tu,ja i dalje nemam osječaj da ću dobiti dijete. Iskreno mislim da ću se šokirat kad mi ga daju i pitat.....A čije je to?

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj Smajlić prvotno napisa
    ja već sad gledam di su mi koje stvari, a nisam trudna... 8)
    evo ti još jedan apćiha s "onog" topica

tajuska avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

prvo sto sam nabavila je bila gomila literature.
    onda sam prorostala sve moguce forume i webove da vidim kaj mi treba.
    napravila popise.
    odabrala namjestaj, posteljinu i to (dogovorila odlazak u ikeu za listopad).
    odabrala kolica i AS (cekam povoljan Diners trenutak za odlazak u kupovinu ).
    narucila sleepy wrap.
    nasla izvore djecje oblekice, nju planiram posloziti u studenom i onda jos vidit kaj fali.
    angazirala baku za sivanje slapica i kapica.
    kozmetiku i pelene mi je bezveze kupovati prije prosinca, a i grudnjake za dojenje i nekakve prikladne pidzame. moram prvo utvrditi kolika cu biti do kraja...

sad sam 20. tjedan. dakle tocno pola. osim po knjigama o djeci i odgoju koje stoje uz svaku povrsinu na koju se moze sjesti ili leci nema nikakvih naznaka da stize podmladak. termin mi je 26.1. i nekak niti ne zelim da sve stoji i skuplja prasinu prijevremeno. ionako privremeno kinderbet ide u nasu sobu jer imamo prostoriju manjka i prvo moramo srediti kroviste, to ce isto biti veselo sljedece ljeto.

zapravo me opremanje nekak ne brine, uvijek zakoniti, majka, sestra, mogu otici i kupiti kaj fali, ak ja iz nekog razloga ne budem mogla. vise me brine sve ostalo - nahraniti, obuci, okupati, njegovati, paziti, setati...kako cu sve to organizirati, kako cu se s tim nositi, kako cu se natjerati zatraziti i primiti pomoc, sto ako cu izluditi od nespavanja...sve urediti i kupiti mi se cini kao sitnica, naorganizirala sam se koje cega u zivotu pa mi je "tehnicki" dio priprema za podmladak samo mini projekt sa sasvim pristojnim rokovima...

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa
    ja vjerujem da se bez svega zapravo može, bar na neko vrijeme.
    Može se bez svega, osim bez znanja
    Ja u prvoj trudnoći nisam nigdje letila, niti me išta opterećivalo. Torbu za rodilište sam spremila tjedan dana prije poroda (a prenjela sam 5 dana) jer je MM paničario pa mi se nije dalo više ga slušati

Jedino sam cijelu trudnoću imala osjećaj da ništa ne znam....kao pred neki veliki ispit na faksu. Taman kad sam sve proučila, mogla sam se vratiti na početak jer me hvatala panika da opet ništa ne znam
    I na kraju kad sam rodila, opet sam shvatila da pola toga ne znam, a pola toga nisam ni imala gdje naučiti

Što ti želim reći? Ne opterećuj se ničim, samo uživaj u trudnoći i u svojim bebicama!

argentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

da, super tema.
    meni je bilo vrlo slicno - prvo sam se bojala gledati stvari za bebaca, jer je bilo rano (ne daj boze da se nesto desi - kod mene mora sve biz ziher).
    sad sa 30 tjedana smo vec dosta toga skupili - posudili, dobili i kupili.
    kolica i nosiljku, jastuk, nesto robice, ligeštul za bebu (ili kak se ve zove ta sjedalica), kombinezoncek za zimu dekice, plahtice, tetra pelene.
    mislim da smo s robicnom gotovi, jer smo stvarno dosta toga skupili, pa kad nesto zafali, otici ce muz to to (iako mislim da nece trebati )
    kinderbet cemo isto dobiti, njega cemo samo prefarbati, autosjedalicu isto dobivamo na koristenje, tako da dam ostaju sitnice tipa pelene, dude, bocice, maramice i sl.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

melange, očito su me zarazile, ali s nečim pogrešnim, jer nisam trudna, već kišem i šmrcam

tajuska avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj Ninči prvotno napisa

Jedino sam cijelu trudnoću imala osjećaj da ništa ne znam....kao pred neki veliki ispit na faksu. Taman kad sam sve proučila, mogla sam se vratiti na početak jer me hvatala panika da opet ništa ne znam
    o, da. ponekad se probudim usred noci i prvo mi padne na pamet "koja je ono prva kruta hrana? jel obucem bodi i benkicu ili samo bodi? kak se ono zamata pupak?" uzas jedan.

mala nada avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Odlična tema.Sad sam u 25.tjednu i već neko vrijeme imam osjećaj da će beba umjesto oko Božića izaći ranije,negdje u prvom tjednu prosinca.Neznam zašto ali baš takav imam osjećaj.U petak idem na pregled i jedva čekam.
    Krajem rujna nazvat ću rođakinju žene mog brata da se dogovorimo oko krevetića,presvlačilice i ostalih stvari koje je rekla da će mi posuditi,pa ću u listopadu počet lagano prikupljat sve te stvari.Imam sreću što će mi prijateljica posuditi kolica,bodiće,pelene za široko povijanje,pa tako moram malo toga kupiti,a sve je tako skupo.

Matovila avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Slazem se da pristup "savijanju gnijezda" dosta ovisi od same osobe.

Ja sam jako organizirana, volim imati sve konce u rukama, razne popise i podsjetnike da budu sto pregledniji napisat cu raznim bojama, lijepiti male post it papirice, pa cak ako treba za neku kompliciraniju tablicu dat cu si truda ici sve raditi u excelu

Citajuci vase postove, cini mi se da moja frustracija i nervoza imaju korijene u sljedecem:
    - moja osobnost
    - cinjenica da cekam dvije bebice, pa mi se cini da je time veca briga i za vise toga se treba pobrinuti
    - bojim se da cu cijelo vrijeme morati strogo mirovati, a time prepustiti neke poslove drugima (citaj: (ne)povjerenje da ce sve obaviti u skladu s mojim ocekivanjima)
    - da ce me iznenaditi prijevremeni porod i time oduzet dragocjena zadnja 2-3 tjedna (ovo me podsjeca na fakultet i nekadasnje izlaske na ispit... uvijek sam pomislila "eh, da mi je bar jos 2-3 dana za ponavljanje")

Pandora Aura Monroe avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Matovila, ne slušaj one koji ti govore da imaš vremena ako nisu nosili blizance! Evo, mi smo u 28. tjednu, na zadnjem pregledu je svaka beba bila oko 1 kg pa kad tome još dodaš dvije posteljice i dvostruku količinu plodove vode dobiješ težinu koju žene u jednoplodnoj trudnoći nose kad su u terminu. A moj skraćeni cerviks treba podnositi taj svakim danom sve veći teret još tri mjeseca. :/ I mene su malo čudno gledali kad sam počela nabavljati stvari za bebe i govorili mi kako sve stignem, a sad mi je drago što sam slušala sebe i svoj osjećaj, a ne druge. Većinu stvari smo nabavili, posteljina, pelene i najveći dio odjeće oprani i ispeglani stoje u ormaru i čekaju korisnice. Ostale su još samo neke sitnice. Nema žurbe, nema nervoze i moram priznati da mi je kupovanje, pranje, peglanje, preslagivanje i montiranje namještaja kao i sadržaja ormara bilo lakše s manjim trbuhom. Da sam sve to ostavila za zadnji tren ili bih ugrozila trudnoću (ovako mirne duše svaki dan mogu nekoliko sati provesti u horizontali čitajući knjige o roditeljstvu) ili bih užitak priprema morala prepustiti drugima, a ništa od toga nije dolazilo u obzir. Predugo sam čekala majčinstvo da bih bila spremna olako odustati od bilo kojeg njegovog aspekta - pa radilo se i o brojanju i slaganju paketića sterilnih kompresa i krpica za bljuckanje. Da mogu vratiti vrijeme, počela bih se pripremati još ranije, jer čak i kad je riječ o samo materijalnoj strani roditeljstva, odluka o tome što ti treba, a što ne zapravo se uvijek temelji na svjesno ili nesvjesno već oblikovanom stavu o stilu odgoja i odnosu prema djetetu/djeci. Nekome je možda dovoljno stihijski i bez puno razmišljanja proći kroz trudnoću, porod, odabrati način hranjenja, održavanja higijene itd. po sistemu "kud svi Turci". Meni nije, a zato mi i treba više vremena. I koliko god čitala i iščitavala o vrstama pelena ili autosjedalica, razlozima za i protiv cijepljenja, teškoćama pri dojenju - stalno otkrivam stvari koje tek trebam svladati. Sreća je da dobar dio toga mogu i iz ležećeg položaja. Da se sad još moram natezati s peglanjem i organiziranjem dječjih krpica, trčanje po dućanima da ne spominjem, sigurno bih imala manje vremena i mogućnosti za bavljenje bitnim.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Matovila prvotno napisa
    Slazem se da pristup "savijanju gnijezda" dosta ovisi od same osobe.

Ja sam jako organizirana, volim imati sve konce u rukama, razne popise i podsjetnike da budu sto pregledniji napisat cu raznim bojama, lijepiti male post it papirice, pa cak ako treba za neku kompliciraniju tablicu dat cu si truda ici sve raditi u excelu

Citajuci vase postove, cini mi se da moja frustracija i nervoza imaju korijene u sljedecem:
    - moja osobnost
    - cinjenica da cekam dvije bebice, pa mi se cini da je time veca briga i za vise toga se treba pobrinuti
    - bojim se da cu cijelo vrijeme morati strogo mirovati, a time prepustiti neke poslove drugima (citaj: (ne)povjerenje da ce sve obaviti u skladu s mojim ocekivanjima)
    - da ce me iznenaditi prijevremeni porod i time oduzet dragocjena zadnja 2-3 tjedna (ovo me podsjeca na fakultet i nekadasnje izlaske na ispit... uvijek sam pomislila "eh, da mi je bar jos 2-3 dana za ponavljanje")
    Kao što sam i rekla, ako si takvog "strogo organiziranog" kakaktera (takva sam i ja) glupo je ići protiv sebe. Ako te to smiruje sve lijepo prikupi, organiziraj, pripremi, sve točno kako te veseli.
    Bezveze je tu sad savjetovati, opusti se, ima vremena, kad za tebe "nema". Lijepo pripremi sve što želiš i super.
    Ja inače imam i neki predosjećaj uz te pripreme. Tako isto u 26 tjednu nisam bila mirna, morala sam si hitno kupiti novu piđamu, papuče i ogrtač, što ako će mi radi nečeg trebati? MM me je blijedo gledao, ali ok, poznaje me, samo ti kupi ako te veseli. Ja sam kupila, sve oprala i kažem mužu, evo sad sam mirna jer imam sve spremno, ako mi zatreba. Drugi dan sam bila na kontroli i dr. me poslao na kratko u bolnicu.
    Nemoj to sad shvatiti kao neki negativan predosjećaj, jednostavno ako imaš poriv pakirati - pakiraj i to je to. Sretno!
    Inače ja sam tako i za porod, imala sam dva termina s dosta velikom razlikom među njima, pa kad bi me netko pitao kad ću roditi ja sam lijepo rekla točno koji vikend. Pitali su me kako znam? Pa lijepo, tad je sveke godine produženi vikend i to mi super odgovara radi slavljenja rođendana. Dan prije sam dala mužu sva uputstva što još mora napraviti (koju posteljinu na kinderbet i sl., jer nisam još kinderbet stavljala u spavaću da mi ne smeta kod dizanja po noći. I isto tako mu kažem, evo sad je stvarno sve spremno imaš i pismena uputstva što je gdje i drugi dan sam rodila, naravno točno taj vikend koji sam i "planirala".
    Moja neka teorija je da sam i sama na neki način tijelu poslala poruku da sam točno sad spremna, i eto tijelo se opustilo i porodilo.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ja nisam imala nikakvih napada gnježđenja, osim što sam si zabila u glavu da MORAM pofarbati svoju staru zipku i da će M. u njoj spavati.
    Robu nisam uopće kupovala jer sam dobila i šta treba i šta ne treba, oprala i pospremila.
    Posudili smo AS (da možemo doma) i kolica sam posudila kasnije kad mi se učinilo da bi mi dobro došla.
    Krevetić kupili u oglasniku kad je M. imala 3mj. i prerasla zipku.
    U bolnicu sam nosila 3 piđame jer nisam htjela kupit spavaćicu koju inače ne nosim zabog 3 dana bolnice. Šlafrok nisam imala jer je bilo vruće...

Meni je najveći problem bio štaće dijete obući za izlazak iz bolnice . Mjesec dana sam razmišljala o tome i na kraju jedva složila 3 kombinacije između kojih se nikako nisam mogla odlučiti. Onda sam nakon vizite kad sam trebala doma, zvala MM da može doć po nas i koju robu da donese (onu hrpicu u sredini na toj i toj polici )

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Odlicna tema..

Dakle, meni je termin za 17 dana...kolica 3 u 1 smo kupili u prosli cetvrtak...kinderbet oko srpnja, sastavljen prekjucer...robicu sam upravo oprala (orascicima 8) ) i nisam jos popeglala, posteljina spremna...torba za bolnicu spakirana na pola...

Zadnje stvari u DM-u kupljene jucer....

Dakle, ja to sve laganini...adaptirano nisam kupila ni necu...ista stvar s izdajalicom..jos iduci tjedan dobivamo zadnje stvari koje smo "narucili" kao poklon...

A da ne pricam da moramo kupit novu ves masinu u roku par dana

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

E da, slafruk kupljen jucer nakon 2 mjeseca trazenja normalnog...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •