Posljednjih nekoliko dana sanjam da sam rodila svoje dvije prekrasne bebice, da je sve proslo super, mm dolazi po mene u bolnicu i kad stizem kuci slatki san postaje nocna mora: otkrivam da nemamo kinderbete, pelene, robicu za malene, kadicu.... nista! Ama bas nista! :shock: Hvata me panika i tad se budim![]()
Poanta je da me los osjecaj ne napusta ni nakon sto shvatim da je sve bio samo san. Imam osjecaj da ce trudnoca proletit jako brzo a ja necu biti spremna za dolazak bebica kao ni moj dom. MM kaze da je jos prerano da pocnemo ista nabavljat za djecu (sad sam 13,5 tj). Mozda je moj strah naglaseniji jer cekam blizance pa mislim da mi vise toga treba :? a i vec sam na nekoliko mjesta citala o tome da su prijevremeni porodi cesci kod viseplodnih trudnoca...
A moja seka koja ima dvoje klinaca jucer kad je bila kod mene je prokomentirala kako mi je stan sterilan - glatke sjajne povrsine bez ijedne postene zanimacije za klince, bez igracaka, sve preuredno i da takav stan sigurno necu imati kad stignu bebice. I doista, ovaj moj dom koji nicim ne pokazuje da ce u iduce godine ovdje odjekivati djecji plac i mene je poceo zivcirati.
Neki dan sam gledala na discovery-u neki dokumentarac o tome kako se pojedine zivotinje (ptice, sisavci), mjesecima prije pocnu pripremati za svoju mladuncad. Cak i svinja koja je citav zivot usamljena odrasla u nekoj stali ce imati potrebu prevrtati slamu, gurati ju amo-tamo dok ceka mlade prascice. Ne zelim raditi usporedbu ljudi i zivotinja (da se netko slucajno ne uvrijedi)...ali mislim da sam ja dosla u neku fazu kad zelim poceti savijati svoje gnijezdo, pripremati se![]()
Da li ste vi osjecale ovakvu nervozu? Kako ste prolazili kroz ovaj proces? Kada ste bili spremni za dolazak bebe (mislim na ono pripremljena torba za rodiliste i da imate sve sto je potrebno kod kuce za brigu o novorodjencetu i nemas panike da ces za 5 min morati trcati do ljekarne ili trgovine jer si nesto zaboravio/la)?? Jesu li vama vasi partneri govorili da je jos prerano nabavljati bilo sto (cak niti posudjivati i traziti stvari od rodbine i prijatelja koji imaju malu djecu)?
Hvala vam na dijeljenju iskustava i savjeta![]()