Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Dijabetes i umjetna oplodnja

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno Dijabetes i umjetna oplodnja

Zna li netko smiju li dijabeticarke ici na umjetnu oplodnju buduci da decko i ja ne mozemo dobiti dijete prirodnim putem?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno Re: Dijabetes i umjetna oplodnja

Citiraj slatkica29 prvotno napisa
    Zna li netko smiju li dijabeticarke ici na umjetnu oplodnju buduci da decko i ja ne mozemo dobiti dijete prirodnim putem?
    Što ti općenito kaže tvoj liječnik koji ti vodi dijabetes za trudnoću? Ako je on amenovao trudnoću u tvom slučaju, vjerujem da će i stručnjak koji se bavi potpomognutom oplodnjom.

sretna35 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

moja prijateljica je inzulin ovisni dijabetičar od rane mladosti, rodila je troje prekrasne zdrave djece

ako ti i TM ne možete spontanim odnosima začeti dijete ja stvarno ne vidim zapreku da potražite pomoć medicinske oplodnje, možda je nabolje da se uputite na Vuk Vrhovac - oni se specijalisti za pitanja MPO-a i dijabetesa

sretno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

dorica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

može
    sjećam se jedne cure koja je kad i ja prije 8 god. bila sa mnom na VV-u a imala je diabetis
    tada je bila kod Jukića
    samo se više nismo nikada vidjele ...vjerovatno je ostala trudna... [/b]

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

E, i slatkice, na žalost, u Hrvatskoj je donešen jako rigorozan zakon o potpomognutoj oplodnji, ako se mislite liječiti u RH, barem paralelno uz inozemstvo, informirajte se o ograničenjima (tehničkim - brak, vanbračna zajednica, i medicinskim - oplodnja samo tri jajne stanice što bitno narušuje uspješnost (često se npr. od 10 oplodi samo 5). Sad ti stručnjaci računaju s uspješnošću IVF-a (tzv. "umjetna") tek oko maks 20-tak posto, prije je bilo skoro i do 40). Imaš o tome ovdje cijeli podforum niže, stickan i tekst zakona - prvo je ograničenje što za liječenje trebate donijeti vjenčani list ili dokazati vanbračnu zajednicu - vidim da pišeš ti i dečko, pa ako je u planu nešto skoro, onda biste trebali i o tome razmiljati.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Dijabetes nije prepreka jer masa dijabeticarki rodi zdravu djecu, tim je u Petrovoj koji vodi trudnocu, a buduci da se decko sad oporavlja od tumora testisa, prirodni put je prekrizen. Naravno, ne mislimo skoro imati djecu, a kad se budemo odlucili vjerojatno cemo biti u bracnoj zajednici. Zanima me samo ako je netko prosao kroz ovo sve, a ima dijabetes da li ima kakvih prepreka...Hvala svima na odgovorima...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Slatikice, nadam se da će ti se netko javiti, vjerujem da ti dijabetes i IVF nisu u koliziji u smislu da ne biste zbog zdravlja smjeli na IVF. Sretno!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •