Pokazuje rezultate 1 do 24 od 24

Tema: Jutarnji 31.8. Milinović o MPO

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno Jutarnji 31.8. Milinović o MPO

U tekstu pod naslovom Milinović: Liječnici i sestre, odmah prekinite lažna bolovanja! uglavnom se govori o MPO. Evo malo šok terapije za početak radnog tjedna :D

http://www.jutarnji.hr/vijesti/clana...,31,,174569.jl

Što zamjerate Milanki Opačić i Dragovanu?

- Golemu dozu licemjerja, ali još gore laži. Opačić kaže da smo jedina zemlja u EU u kojoj se ne može liječiti neplodnost i da parovi moraju ići u inozemstvo. To je opasna laž, na granici kršenja zakona. Da je rekla da smo jedina zemlja koja plaća 6 postupaka, to bi bila istina, ali to joj ne odgovara, da smo ukinuli dobnu granicu za koju plaćamo postupke ili da smo u nekim dijelovima među 10 najliberalnijih u EU. Sve bolnice koje se bave tom problematikom pi-sano su demantirale Opačić. Reagirao je i prof. Šimunić, jedan od najvećih stručnjaka u tom području. Dvojac iz SDP-a prikazuje Zakon o medicinskoj oplodnji kao da je u Hrvatskoj zabranjeno i nije moguće provoditi medicinsku oplodnju. Ne žele govoriti argumentirano, npr. kao i prof. Šimunić da se zamrzavanje jajnih stanica provodi u Hrvatskoj unatrag 5 godina i da imamo tehnologiju za vitrifikaciju.

Što biste poručili parovima koji imaju problema sa začećem?

- Da se u Hrvatskoj medicinska oplodnja nesmetano provodi dalje, da se koriste zameci koji su do sada pohranjeni i da smo osigurali milijun kuna za edukaciju biologa. U završnoj su pripremi i pravilnici, a sve zdravstvene ustanove koje se bave medicinskom oplodnjom moći će se prilagoditi u idućih 3-6 mjeseci.

U medijima se pojavljuju napisi da se ne slažete s premijerkom Kosor, odnosno da vi govorite da se zakon neće mijenjati, a Kosor da hoće?

- Predsjednica Vlade i ja govorimo potpuno isto, ali možda na drugačiji način. Meni je izuzetno bitno i drago da se premijerka i ja u svemu razumijemo.

aenea avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Pa meni je stvarno više prekipilo!!!!
    Stvarno nema kraja!!!!
    Milinoviću, Šimunić u privatnoj klinici koristi vitrifikaciju, ali NEMA NI JEDNU TRUDNOĆU IZ SMRZNUTE JAJNE STANICE!!! NI JEDNO!!! NULA!! ZERO!!
    S čime se mi borimo..Nema tu pomoći..on pili i pili i pili i dalje jedno te isto..i ne, premijerka jedno, on drugo, al je on uvjeren da govore isto..ne mogu ja probaviti toliku količinu gluposti..ne ide pa ne ide..

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

A kako da mu u glavu uđe da ja i mnogi drugi nemaju vremena čekati prilagodbu od 3-6 mjeseci? to ide sve gore i gore, nadala sam se da će ga neko pametan ušutkati, ali sve je gore...

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj mare41 prvotno napisa
    A kako da mu u glavu uđe da ja i mnogi drugi nemaju vremena čekati prilagodbu od 3-6 mjeseci? to ide sve gore i gore, nadala sam se da će ga neko pametan ušutkati, ali sve je gore...

koliko će to samo love ušparati HZZO-u... ili nekome privatno...

pino avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

aenea, jel ti znas iz onog priloga na HRTu, sto je tocno Simunic rekao, a sto se tumaci kao
    kao i prof. Šimunić da se zamrzavanje jajnih stanica provodi u Hrvatskoj unatrag 5 godina i da imamo tehnologiju za vitrifikaciju
    Tu stvarno treba bit cjepidlaka

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

http://www.hrt.hr/index.php?id=48&tx_ttnews[tt_news]=46558&tx_ttnews[backPid]=38&cHash=c1d09ed868

Kadauna (napisa):
    Drage moje suborke,

sjedem sad da u miru pogledam snimku Dnevnika 3 od srijede, 26.08. i odgledam sto nam je to Simunic opet rekao, kad gle:

Negdje od 24 sekunde na videu:

SDP tvrdi kako se od donosenja zakona ne provode postupci potpomognute oplodnje.

S druge strane klinika za zenske bolesti i porode u Petrovoj ulici uredno ih obavlja, tvrdi prof. Simunic.
    (ovo sad govori Simunic)
    „Pacijenti koji su odavno predvidjeni za postupak u tom i tom terminu, zapoceli lijekovi, obavljeni sve prethodne radnje i pretrage i obrada, naravno da bi bio nekorektno ne primiti ih kad oni 12 mjeseci ili duze cekaju na taj postupak.“

On i ovdje nije rekao da se trenutno provode postupci bilo gdje, nego govori hipotetski.... ili ja vise ne razumijem svoj jezik?
    CURE, dajte recite je li on to govori iz svoje privatne klinike? Bila ja u Petrovoj na laparoskopiji, moram priznati da nisam vidjela tako lijepo uredjene prostorije.

Minuta 1:17
    No ovih je dana Milanka Opacic tvrdila kako parovi na umjetnu oplodnju odlaze u inozemne klinike
    Za to nema nikakve potrebe smatra profesor Simunic, posebice kad je u pitanju zamrzavanje jajnih stanica.

(opet govori Simunic)
    Metoda o kojoj se u zadnje vrijeme cesto pise i koja se istice kao nesto posebno i kao nesto sto se moze izvrsiti samo vani, se naziva vitrifikacija. Medjutim ona se vec 4,5 godina uspjesno obavlja i u Hrvatskoj.......

.

Dobro je ovdje cini mi se vec Ina33 primjetila, ta on ne govori da se vitrifikacija obavlja uspjesno za zamrzavanje jajnih stanica, nego govori o tome da se ona uspjesno provodi........

Ajme, ljudi moji, koji smo mi sjvedoci igranke...... Za Simunica stvarno gubim svako razumijevanje........... Ne znam sto bih rekla.... tuzna sam, posebno zato sto je on jedini MPO strucnjak koji brani ovaj zakon, iako je ga znao i kritizirati u nekim dijelovima

negdje minuta 2:40........

Ministar kaze da je prof. Simunic demantirao da NEMA med. oplodnje... trenutno ........ prof Simunic je demantirao,kao i ravnatelj KBO Rijeka, Petrova, SV. Duh ..... navodno se tamo obavljaju med. oplodnja.... (kako kaze Milinovic.... )

pa dobro gdje se to obavlja MPO sad? Jesam ja nesto propustila?

pino avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

hohoho, znaci:

http://www.hrt.hr/index.php?id=48&tx...ash=c1d09ed868, minuta 1:17
    simunic:
    Metoda o kojoj se u zadnje vrijeme cesto pise i koja se istice kao nesto posebno i kao nesto sto se moze izvrsiti samo vani, se naziva vitrifikacija. Medjutim ona se vec 4,5 godina uspjesno obavlja i u Hrvatskoj.......
    http://www.jutarnji.hr/vijesti/clana...,31,,174569.jl
    milinovic:
    kao i prof. Šimunić da se zamrzavanje jajnih stanica provodi u Hrvatskoj unatrag 5 godina i da imamo tehnologiju za vitrifikaciju

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Vjerujem da je cilj politike napraviti takvu zbrku oko MPO da svi izgube zelju uci i postupak i s time je Crkva dobila bitku. E Milicevicu, nece proci!

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Ups Milinovic, naravno

aenea avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj pino prvotno napisa
    aenea, jel ti znas iz onog priloga na HRTu, sto je tocno Simunic rekao, a sto se tumaci kao
    Tu stvarno treba bit cjepidlaka
    Evo, Kadauna
    ma ja s posla ne mogu ništa, a kod kuće na kompu mi je sve što sam skinula..

gupi51 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

opet govori Simunic)
    Ma on uopće ne govori o vitrifikaciji jajnih stanica već o metodi smrzavanja. Ta metoda se koristi za zamrzavanje blastocista, a kod nas je koliko sam uspjela skužiti uvedena tek nedavno. Nisam baš sigurna da je itko, pa ni Šimunić, u Hrv zamrzavao j.s.

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj gupi51 prvotno napisa
    opet govori Simunic)
    Ma on uopće ne govori o vitrifikaciji jajnih stanica već o metodi smrzavanja. Ta metoda se koristi za zamrzavanje blastocista, a kod nas je koliko sam uspjela skužiti uvedena tek nedavno. Nisam baš sigurna da je itko, pa ni Šimunić, u Hrv zamrzavao j.s.
    Gupi51, ajme ... koliko volim pismenu komunikaciju, toliko se ipak gube i informacije.

Ja sam upravo to htjela s tim i dokazati a ne suprotno. Simunic ovdje govori o vitrifikaciji opcenito a ne o vitrifikaciji kao metodi za zamrzavanje jajnih stanica....

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Kadauna prvotno napisa
    Simunic ovdje govori o vitrifikaciji opcenito a ne o vitrifikaciji kao metodi za zamrzavanje jajnih stanica....
    x.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Simunic ovdje govori o vitrifikaciji opcenito a ne o vitrifikaciji kao metodi za zamrzavanje jajnih stanica....
    x

ali mu ne pada na pamet da demantira Milinovića.

čovjeku ovakva morala, koji šuti kad se radi o ljudima koje pozna i koji trebaju njegovu pomoć, samo da zaštiti svoj osobni interes, prvom ne bih došla na punkciju. ne bih imala nikakvog povjerenja niti u njegove čuvare frižidera, niti u to da će mi reći istinu koliko stanica mi je ispunktirao.

aenea avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Nije ga ni došao demantirati nego podržati..sa naravno, već dobro poznatom ministrovom i taktikom državnog tajnika, ne odgovaranje na postavljeno mu pitanje, bar ne potpuno. Stvarno, kad ih slušam pitam se tko je ovdje lud..

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Cure, ako se ovako nastavi uskoro ni vi nećete znati tko kome mrzne jajne stanice, je li zakon loš ili ustvari jako dobar, provodi li se mpo ili ne... što je rekao Milinović, a što Šimunić... slažu li se njih dva ili ne... i slaže li se Milinović s Kosor ili ne...
    Zamislite kako je tek laicima koji blage veze o mpo (i mnogočemu drugome) nemaju :/

Primjetila sam već odavno da vladajući od nas podanika očekuju ogromnu dozu gluposti jer neke izjave nikad ne bi izbacili iz sebe da imalo, ma imalo, cijene naš zdrav razum. Ali, nama glupima valjda sve dobro zvuči. Nevjerojatno! Ali nema veze, i ja njih jednako poštujem.

Gabi avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

X
    Općepoznato mazanje očiju neupućenima. Ili su možda u Torontu vidjeli da mi uspješno zamrzavamo js pa su i oni odlučili malo s tim eksperimentirati?
    Citiraj Jelena prvotno napisa
    ali mu ne pada na pamet da demantira Milinovića.

čovjeku ovakva morala, koji šuti kad se radi o ljudima koje pozna i koji trebaju njegovu pomoć, samo da zaštiti svoj osobni interes, prvom ne bih došla na punkciju. ne bih imala nikakvog povjerenja niti u njegove čuvare frižidera, niti u to da će mi reći istinu koliko stanica mi je ispunktirao.
    Jelena, nema straha, pa s novim zakonom je onemogućena manipulacija .

kandela avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

kao što sam rekla već potplatit ćemo ih i to je to.....
    dobrodošli u Hrvatsku!
    zasto nebi i dalje poticali korupciju!
    ak se Kosor i Milinovic tak dobro razumiju kak on prica i svaki se izjasni sa svojim misljenjem(mada je kontra)
    ona je njemu rekla da treba suzbit korupciju, a on je shvatio poticat...

il sam ja plavusa!

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj aenea prvotno napisa
    Pa meni je stvarno više prekipilo!!!!
    Stvarno nema kraja!!!!
    Milinoviću, Šimunić u privatnoj klinici koristi vitrifikaciju, ali NEMA NI JEDNU TRUDNOĆU IZ SMRZNUTE JAJNE STANICE!!! NI JEDNO!!! NULA!! ZERO!!
    S čime se mi borimo..Nema tu pomoći..on pili i pili i pili i dalje jedno te isto..i ne, premijerka jedno, on drugo, al je on uvjeren da govore isto..ne mogu ja probaviti toliku količinu gluposti..ne ide pa ne ide..
    Kako ne kužiš nije glupost nego on mu je lijepo gurnuo u đep pare da izglasa zakon kojim če on prodavati maglu.(pa mora si čovijek otplatiti opremu.)

Pa tamo Milinovič govori o bolovanju među zdr. radnicima-pa neka on diže one teške bolesnik.pere ih sve posrane i popišane,neka on skrbi po noči na 35 bolesnika na internoj ,neka on gleda glavne sestre kako moraju pušiti u podrumu,pa neka on radi za one koje nema jer su na bolovanju polomnjenih leđa,pa jedna čistačica na dva odjela,pa tehničko osoblje koje nema doslovno s čime održavat postoječe objekte.
    Ili neka on radi na hitnoj u tur. mjestu pa trčkara dan i noč.
    Lijepo si ga on misli budale neka rade i skrbe za bolesne a ja ču lijepo pare u novčanik.
    Ma šta misli da smo mi glupi da neznamo da su mu još platili iz slovenije,Mađarske(AFERA) pa i tako dalje da ne nabrajam
    A evo on si je lijepo smanjio troškove u zdravstvu i još više uvukao svoju stranku u analni otvor Vatikana.

ŽALOSNO

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

fuj, fuuuuj, fuuuuuuuuuuuuuuj, fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu uuuuuuu
    uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
    uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu uuuj!!!!!!!
    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!

nemam zivaca ni za sto drugo!

daddycool editirao razvučenu stranicu

bublica3 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Šta je previše previše je. Ovaj izlazi iz svake paštete.

Previše je laži, previše je diskriminacije, previše je svega.

Diže mi se želudac, ne mogu više podnit ovaj pritisak. Nervozna sam, i grozno mi je.

Do kada?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Da je rekla da smo jedina zemlja koja plaća 6 postupaka, to bi bila istina, ali to joj ne odgovara
    Opet laz. Vec u Sloveniji, npr imamo 6 besplatnih postupaka.

Za sve ostalo: zbljuvvvv!!!

aenea avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Balulalow prvotno napisa
    Da je rekla da smo jedina zemlja koja plaća 6 postupaka, to bi bila istina, ali to joj ne odgovara
    Opet laz. Vec u Sloveniji, npr imamo 6 besplatnih postupaka.

Za sve ostalo: zbljuvvvv!!!
    Što nemaju 4 u Sloveniji? :/ Ma ono što mene ljuti je da se toliko razbacuju sa tih 6 postupaka koji uopće nisu propisani zakonom nego pravilnicima. Pa daju izjave da će se raditi suprotno zakonu, što ih priječi da za mjesec dana promijene broj postupaka iz 6 u 2? ili nijedan? Jesam postala pomalo paranoična uz sve ovo, ali zaista nisu dali apsolutno ni jedan razlog da im se vjeruje. Ni u pisano slovo, a o riječi da i ne pričamo..

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ma da, ne mogu sad naci ali 6 postupaka je od 19.4.08.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •