-
Krasula
Već treća krasula pokazuje znakove umiranja. Listovi joj se suše i otpadaju a stabljika se samo spušta prema dolje, kao da truli :? Kako da ju održim na životu? Na uputama je pisalo da voli puno svjetla, tolerira i direktno, tlo održavati umjereno vlažnim. Taj dio mi je malo zbunjujući jer sve tete u cvjećarnama se kunu u svoje gredice ruža da ju treba zalijevati kao kaktus.
-
baš sam razmišljala otvoriti ovaku temu....
i moja krasula sve više opada
malo me to frustrira jer kažu da je to drvo novca
možda im je sezona nekakva? :/
-
i da. krasula je sukulent i ne treba joj previše vode
-
To s lovom i mene bedira! Čak sam ju stavila na mjestu na koje po feng shuiju treba ići ali brijem da ova krasula nije kineskog porijekla...
-
Ja bih to presadila (možda je zemlja iscrpljena).
Krasula ne treba puno vlage, ali ne smije biti ni sasvim suha... Ja ih imam u vrtiću s drugim sukulentima (čuvarkuća, aloja), sunce praši po njima, sve pet! Ali treba prihranjivati (recimo jednom u 2-3 tjedna) mineralnim gnojivom.
Eko - varijanta: namočite koru od banane dan-dva u 1,5 - 2 litre vode. Naravno, krasula ne treba toliku količinu vode... Dobro je i za ostalo cvijeće.
-
Eh, da.... Ako prilikom presađivanja ustanovite da korijen ima znakove truljenja, te načete dijelove odrežite.
Ako se potrefi dobra kombinacija (zemlja, vlaga, mjesto na svjetlu) hoće to drvce potjerati mladice i iz naizgled suhih grana s kojih je odbacilo lišće. A ako je tih grana previše, ja bih se usudila odrezati vrhove i ispelcati mlade - to se lako prima. Samo gurnete u zemlju.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma