Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Krasula

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno Krasula

Već treća krasula pokazuje znakove umiranja. Listovi joj se suše i otpadaju a stabljika se samo spušta prema dolje, kao da truli :? Kako da ju održim na životu? Na uputama je pisalo da voli puno svjetla, tolerira i direktno, tlo održavati umjereno vlažnim. Taj dio mi je malo zbunjujući jer sve tete u cvjećarnama se kunu u svoje gredice ruža da ju treba zalijevati kao kaktus.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

baš sam razmišljala otvoriti ovaku temu....
    i moja krasula sve više opada
    malo me to frustrira jer kažu da je to drvo novca
    možda im je sezona nekakva? :/

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

i da. krasula je sukulent i ne treba joj previše vode

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

To s lovom i mene bedira! Čak sam ju stavila na mjestu na koje po feng shuiju treba ići ali brijem da ova krasula nije kineskog porijekla...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ja bih to presadila (možda je zemlja iscrpljena).

Krasula ne treba puno vlage, ali ne smije biti ni sasvim suha... Ja ih imam u vrtiću s drugim sukulentima (čuvarkuća, aloja), sunce praši po njima, sve pet! Ali treba prihranjivati (recimo jednom u 2-3 tjedna) mineralnim gnojivom.

Eko - varijanta: namočite koru od banane dan-dva u 1,5 - 2 litre vode. Naravno, krasula ne treba toliku količinu vode... Dobro je i za ostalo cvijeće.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Eh, da.... Ako prilikom presađivanja ustanovite da korijen ima znakove truljenja, te načete dijelove odrežite.

Ako se potrefi dobra kombinacija (zemlja, vlaga, mjesto na svjetlu) hoće to drvce potjerati mladice i iz naizgled suhih grana s kojih je odbacilo lišće. A ako je tih grana previše, ja bih se usudila odrezati vrhove i ispelcati mlade - to se lako prima. Samo gurnete u zemlju.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •