Cure,molim vas za savjet.Malac je do 6 mj.isključivo dojen,nakon 6 mj.smo počeli s dohranom koju je prihvatio sa 8 mj.Kad je skužio drugu hranu i čemu služi žlica počeli su problemi sa cicanjem koji su zadnjih 10-ak dana postali grozni.Naime,on više ne želi cicu.Tokom noći cica još 2-3 puta (onako u polusnu ),ali tokom dana ne želi cicati.Primi je,igra s s njom,štipa me ,smije joj se i to je sve.Pokušala sam se izdojiti (u sat i pol uspijela sam izdojiti 40 ml)pa sam mu to probala dati na bočicu,ali on ne želi ni bočicu (nikad ju ni nije htio).Probala sam mu dati i na čašu,ali ni to ne želi.Ne znam više šta da radim.Zadnja 2 dana mu ujutro i navečer radim AD sa rižinim ili prosenim pahuljicama.Ne znam da li je to ok i mogu li nastaviti tako.On inaće ujutro za doručak dobije voće+žitarice (palenta,griz od pira,zobene pahuljice),a za ručak povrče+žitarice ili meso,pa me malo strah da mu je to previše žitarica,a ne znam s čim da mu još radim mliječne obroke.Kupovne kašice ne jede,a ne dajem mu ni nikakva lina.Molim vas za savjet.Da li mogu dalje nastaviti tako,i da li je uopče moguće da dijete od 9 i pol mj.ima sve obroke na žlicu?
Oprostite na dužini posta,ja stvarno ne znam ukratko
![]()