Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 91

Tema: Dvoje djece u maloj sobi

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno Dvoje djece u maloj sobi

Moram u malu sobu (3.10x3.70) smjestiti 2 djece, pa smišljam kako najbolje iskoristiti prostor na jednom zidu, tj. kako ukomponirati krevete na kat s ormarima.
    Ima li netko slično rješenje kao ovo moje moguće? (zanemarite kvalitetu moje majstorske skice )
    http://public.fotki.com/cokolada/djecja-soba/004.html

Prvo me zanima da li je glupo ostaviti ormare dubine cca 95cm? (Patim od kroničnog manjka prostora)
    Zatim od čega stolar obično napravi krevete u ovakvoj kombinaciji - od iverala kao i ormare ili od drva?
    Je li netko radio nešto slično i koliko ga je koštalo? Isplati li se uopće to raditi kod stolara?
    Svaki je savjet dobrodošao 8) .

Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

-ako nemaš mjesta zašto bi bilo glupo staviti tako duboke ormare.
    meni je mm napravio točno kako sam ja htjela, znači plitke, ne previsoke i ne preširoke kako bi ih mogla premještati.
    -kreveti su od iverala isto kao i ormari, ako želiš mogu biti od debljeg.
    -mm će nešto slično raditi frendici jel ima isto čini mi se malu sobu ili možda malo veću.
    -cijena?! uvijek skuplja nego kad kupiš, ali je po mjeri i kako si sama nacrtaš (zamisliš) i svaki kutak može biti iskorišten, a o kvaliteti da ne pričam uvijek kvalitetnije nego kad kupiš, osim možda kad masno platiš
    imaš pp

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Malo mi se čini duboko ako će to biti ormar sa stalažama, trebat ćeš fest gurnuti ruku da dohvatiš ono što ti je u dnu, a vjerojatno ćeš morati prvo i povaditi sve što ti je od naprijed. Čini mi se da ti je to dosta nezgodno za ovaj gornji element, možda da njega napraviš plićeg.

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Mi smo prije dvije godine radili nešto slično, ali bez gornjeg ormara. Po mjeri, iveral, dio je oblih rubova pa je trebala posebna obrada što je malo poskupilo stvar. Ako se dobro sjećam, platili smo 8000 kn.

Evo nešto sličica

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Moja topla preporuka su djecje sobe Junior iz Prime.
    Sobu je moguce kombinirati kako vama pase, mi smo konkretno uzeli samo krevete na kat, ali moguce su sve kombinacije i sa ormarima i ormaricima.
    Moguce je doljnji krevet imati ufiksiran sa gornjim (tako je kod nas), a moguce je i da doljnji bude pomican.

Na njihovim stranicama ima par primjera
    http://www.prima-commerce.hr/news.as...ba-junior&id=8
    ali najbolje je otici u salon i vidjeti na licu mjesta.

ovo je nas krevet (ne obracajte paznju na kreativan nered soba je u fazi renovacije)
    Krevet na kat.
    Kostao nas je cca 3700kn, jedino sto smo cekali 30-ak dana na dostavu, ali na to smo i racunali.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

takvi duboki ormari su ok, samo onda u pozadinu stavi police, ne treba ti 95 cm vjesalica, nek ti je 60 sm vjesalica a u kraju 35 cm polica, ako kuzis

i ja bi ovo malo drukcije iskombinirala, ne s tim ormarom koji visi preko glave

nego, jeste razmisljali da se vi preselite u tu sobu, a curama date svoju?

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Ivarice, ovo i jesu mjere naše, veće sobe iz koje bi mi iselili i otišli u sadašnju dječju 3x3m. Nakon toga ću otvoriti topic kako ubaciti muža i ženu i 5 krilni ormar u 9 kvadrata 8) .

Sad vidim da ovaj gornji ormar nikako ne smije biti tako dubok. Ili ga napraviti plićim ili sa stražnje strane prema krevetu napraviti police za knjige.
    Sviđa mi se Mali princ (Iles Idrija), samo da se ne onesvijestim od cijena (sve slovensko smo ionako kupovali kod Marosa).

Kako bi se spavalo na krevetu širokom 80cm? Je li nužno baš tih 90?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

upitan mi je ovaj gornji ormar :/

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

može li se to nešto staviti na zid od 370?
    onda bih imala rješenje

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

nemoj krevete od 80
    djeca rastu

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    može li se to nešto staviti na zid od 370?
    onda bih imala rješenje
    Ne može, na jednom je zidu prozor, a na drugom vrata :/ .

Ma jest taj gornji ormar šaka u oko, ali kako iskoristiti prostor maksimalno, dakle da tamo ne budu police ili sl.?
    Uvijek mogu staviti obične krevete na kat, a u preostali metar prostora staviti ormar do stropa, ali ja bih da je nekako "razvedeno". Ti bi ormari morali pokriti kompletnu garderobu, veš, čarape i sl.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

neće biti teško pokriti sada, kad su još male...
    kasnije bi moglo biti većih problema

koliko vidim po reklamnim prospekrima, u Mercatonneu su dječje sobe na sniženju, ima ih po 4000 stvarno lijepih i vrlo praktičnih.
    za kvalitet ne znam :/

odi tamo, možda ti nešto "sjedne".

s ovom tvojom kombinacijom, meni jedino pada na pamet staviti po jedan jednostruki ormar sa svake strane, njima omeđiti krevete
    ispod donjeh kreveta počice
    a ispod gornjeg mogu ići i radni stolovi na izvlačenje, pa si sve riješila jednim blokom, i sav preostali prostor može služiti za igru.

a razvedenost možeš postići dvjema bojama: neka svaka odabere svoju najdražu.
    to će ti biti super.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ajde skiciraj ti sobu pa cemo smisliti nesto, moze se to lijepo izvesti a da ne visi ovaj uteg djetetupovise glave

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ispod donjeh kreveta počice

ispod donjega kreveta - police

sanja je stavila nekoliko vrlo mogućih kombinacija

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ima jedna fora soba, jako slična ovoj mali princ koju sam ja htjela praviti klincima. U emmezzeti ilitiga mercatoneu je bio složen uzorak. Čak sam ju i uslikala. Moram pogledati na kompu, ovdje na lapu nemam slika.

Uglavnom, isto ima ta polica iza gornjeg ormara kad se popne na gornji krevet, na samom kraju. Meni super za knjige i sl. Kutije po kojima se penje gore se dižu i može se u njih odlagati svašta nešto.

Kreveti nisu u L nego jedan ispod drugog, onako pomaknuti.

To ti svaki stolar može napraviti, pa i ovu tvoju mali princ koja ti se sviđa. Ja se sjećam da mi je tada rekao da bi bilo cca 8-9 000 kn. Sve zajedno.

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Jedina mana tih mercatonne soba je što je iverica dosta nekvalitetna, nije 18 mm debljine, već još tanja, mislim 16mm. Zato ti je bolje uzeti stolara svakako.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

coko, moja frendica je napravila bas ovo sto ti hoces, ima dosta prostora jer je stavila skale, a ne ljestve da idu prema gore na jednoj strani, a u tim skalama su ladice u koje mozes staviti dosta rublja, carapa i sl....

njena soba je cak dosta manja
    valjda ima koju fotku da mi posalje, sutra ti javim

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

čak mislim da i ja imam fotku te sobe jer sam slikala kad smo ono bili kod nje
    i stvarno je odlično napravljena, ne izgleda kao poluproizvod poput mnogih

idem tražiti

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

tlocrt
    http://public.fotki.com/cokolada/djecja-soba/009.html

ako napravim skaline za penjanje iza kreveta, izgubim taj preostali metar za nekakav ormar. jako su zgodni ovi sanjini linkovi, osobito kutne kombinacije, ali ne znam da bi išta od toga stalo ovdje.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ima li sanse za pomicanje vrata?

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Tek sad vidim da sam se, neinventivna kakva jesam, zabetonirala u ideju da kreveti moraju biti na lijevoj strani

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja bih na tvom mjestu stavila krevete posebno, ormare posebno - po mogućnosti po mjeri, jer se tako najbolje iskoristi prostor. U tom slučaju ormari ne moraju biti duboki kao i kreveti. Kako kaže Apricot, razvedenost se može postići bojama, otvorenošću dijela ormara i sl.

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa
    Nema :/

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa
    tlocrt
    http://public.fotki.com/cokolada/djecja-soba/009.html

ako napravim skaline za penjanje iza kreveta, izgubim taj preostali metar za nekakav ormar. jako su zgodni ovi sanjini linkovi, osobito kutne kombinacije, ali ne znam da bi išta od toga stalo ovdje.
    Najprije, stepenice ne moraju biti široke metar (čemu toliko?), a zatim, njih možeš iskoristiti tako da se u svakoj stepenici nalazi ladica. Mislim da je na jednoj od slika dobro prikazana ta ideja. Vidjela sam izvedbu i uživo, odlično izgleda.

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Sanja, odakle si to skidala? Stvarno ima zanimljivih kombinacija.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

čoksa, ja bih krevete stavila razdvojeno, povišeno, a ispod svakoga od njih radni stol i dio ormara. i još ti uz svaki stane visoki ormar.
    dakle, zrcalno simetrično za svaku pojedinačno, ne u bloku.
    i svaka različite boje (korpus može isti, fronte različite)

(već znam što ću večeras raditi)

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ivančica, žao mi je, ali zaista se ne sjećam. Spremila sam slike na hard i sad ih zbog Čokse stavila na imageshack, ali fakat ne znam na kojem sam ih siteu pronašla.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

čoksa, ne štimaju ti dimenzije

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nemoj krevete od 80
    djeca rastu
    ha gle - kikica spava na jednom takvom . obzirom da je već prilično velika , spremamo ga se promijeniti, pa tražimo nešto po njenim željama (100x200).

naravno, ako se planira soba ostaviti više od 10 godina - onda treba veće krevete...

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ta fora sa spremistima u stepenicama je odlicna! L. je imala takav krevet kad smo zivjeli (panicno razmisljam sta da napisem, uopce nemam pojma kako se izraziti ) hm, u starom stanu

u tim stepenicama je bilo toliko mjesta da bi bez problema mogla koristiti to i duboki ormar ispod kreveta i u tinejdjerskoj dobi (imale su svaka svoju sobu pa nije bilo potrebe stavljati krevet ispod kreveta).
    kostalo je oko 5-6 tisuca kuna (ormar ispod kreveta, krevet, veliki, 200 puta 100, stepenice s ladicama i ograde za stepenice i krevet) prije jedno 5 godina, radio stolar

no uglavnom, obzirom smo sad u stanu u kojem su cure u zajednickoj sobi kupile smo krevete na 'izvlacenje'.
    znaci jedan je krevet povisen, ispod njega se po danu podvuce drugi krevet i ispod tog drugog kreveta je jos jedna ladica cijelom povrsinom kreveta koja se isto vodi kao 'pomocni krevet' (mi ju koristimo za stvari).
    nema stepenica nikakvih jer se na gornji krevet penje preko donjih.
    sa jedne strane kreveta je dvokrilni ormar, s druge strane jednokrilni i ormari su povezani mostom.
    znam da mnoge taj most podsjeca na one starinske sobe, al ovo je stvarno lijepo. probat cu poslije nac neke baterije za fotic pa uslikam.

sve to je kupljenu u nekom ducanu u solidumu, proizvodi neka firma iz srbije, samo ne znam kolko je kostalo jer se kupovalo svakako.

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Evo uspjela sam naći slike o kojim sam pisala.

Na zadnjoj se vidi i ormar kojem se pristupi s kata. I dolje su isto neke police.

KREVETI

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Sanja prvotno napisa
    Ivančica, žao mi je, ali zaista se ne sjećam. Spremila sam slike na hard i sad ih zbog Čokse stavila na imageshack, ali fakat ne znam na kojem sam ih siteu pronašla.
    Sanja, nema veze, mislila sam pogledati još neke ideje.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

evo, čoksa, ja nacrtala
    šaljem mailom
    imaju ogromne ormare, plus ormare za igračke i školske knjige
    kreveti su 100x200
    radni stol 70x140, na kotačiće
    ma sve stane

jedino što će jedan ormar morati doći skroz uz prozor
    mislim, može se to i drugačije riješiti. ali ne baš ovako u pola sata.

(one stepenice-spremišta su zgodne za držanje igračaka i knjiga, ali ja u njima ipak ne bih držala rublje jer se po tome hoda i pada prašina)

šnapi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

čokolada čini mi se da je naša soba još manja od tvoje poslat cu ti link na slike na pp. mi smo dali raditi kod stolara, ideja je bila skroz naša, a njihovo je bilo da nadju rješenje za neke od problema. na jedan zid smo smjestili ormare, gore krevet duljine 1.80x80 (toliko je dubok i ormar), a dolje je isto ormar s kliznim vratima + kinderbet i prematalica koji su na kotačima i mogu se kao jedna konstrukcija izvući ispod ove gornje. trenutačno nam je stanje takvo da imamo trogodišnjaka i bebač samo što se nije rodio, no fora ovog donjeg dijela je što će se kasnije prematalica maknuti i još jedna stranica od kinderbeta i dobit će se isto krevet duljine 1.80x80.
    ormari jesu duboki, ali iza stavim nekaj kaj bas ne koristim, a naprijed ono kaj koristim pa onako služe malo kao neko spremište ako mi netko objasni gdje postaviti slike a da nije picasa budem stavila jer sam bas danas slikala sobu.

šnapi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

dimenzije kreveta su 180x80 cm i moram naglasiti da su nestandardne, narucila sam madrace po mjeri, ali su bili izrazito povoljni.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj šnapi prvotno napisa
    ako mi netko objasni gdje postaviti slike a da nije picasa budem stavila jer sam bas danas slikala sobu.
    Šnapi, smanji fotke na željenu veličinu, registriraj se na www.imageshack.us i moći ćeš ih uploadirati sve odjednom (ideš pod upload multiple images). Zatim ovdje samo šalješ link koji ti piše pod "direct link". Imageshack inače ima i mogućnost da ti sam smanji slike, no tada upload traje mnogo duže nego kad ih sama smanjuješ u photoshopu, irfanview ili koji već program koristiš.

Također se možeš registrirati na www.fotki.com i tamo napraviti album.

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Hvala svima za ideje i fotke (Apri ) .

Sad sam skužila da mjere jednog zida ne štimaju, a kako bi i štimale kad sam mjerila krojačkim metrom (Mare jutros od onog metalnog napravila harmoniku )

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja bi glede namjestaja iz meractonea rekla samo ovo:

ja sam tamo kupila neki fakat jeftin namjestaj za djecju sobu i selila ga dva puta (znaci sastavljala i rastavljala) i evo nakon 7 godina jos je u super stanju, a koristi se non stop

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ako netko ima ideju kako u sobu 2x2 funkcionalno smjestiti jedno dijete - neka mi javi!!!

Zeljno iscekujem fotke od šnapi!

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

puno ovisi o tome di su ti prozori i vrata

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Shiny prvotno napisa
    Ako netko ima ideju kako u sobu 2x2 funkcionalno smjestiti jedno dijete - neka mi javi!!!
    sve se može

Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Sanja
    kakve dobre ideje, mrak!

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ovaj topic je vrelo sjajnih ideja!

ivano2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Gledam ove ideje pa imam jedno pitanje. F ima Flexin krevet (standardne dimenzije) koji planiram dignuti na one dodatne noge. Prvo sam mislila kupiti one ljestve, ali sad mi se čini zgodnim napraviti ove stepenice-ladice. Krevet je natur drvo. Koliko bi koštala izrada samo takvih stepenica? Pretpostavljam da se u dućanima prodaju samo u kompletu sa krevetom.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa
    Citiraj ivarica prvotno napisa
    Nema :/
    a za promjenu smjera otvaranja vrata? npr da se otvaraju prema van.

Mi bas počinjemo uređivati još manju sobu, ali samo za jedno dijete

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

što bi dobila promjenom smjera otvaranja?

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma daj- ja rješavam svoj problem promjenom smjera vratiju - a ovdje nisam pročitala do kraja sve postove i vidjela da si ti već našla rješenje

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ma nisam ja našla rješenje
    ja sam joj sinoć nacrtala prijedlog namještaja.
    tj, dva prijedloga.
    meni se čine baš dobri (ah, skromnosti) i vjerujem da bi dobar majstor uz dobar izbor boja - ćuda napravio.

ovdje baš nisam vidjela ikakve vajde od okretanja vrata. :/

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ćuda
    :shock:

ČČČČČČČČČČČČČČČČČČČČČ
    čuda
    čuda
    čuda