Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: pomoč!!!dali netko zna..

niky88 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno pomoč!!!dali netko zna..

Porodiljni mi traje do 12.11.2009..u međuvremenu ugovor mi je istekao(radim kod privtnika).i rekla mi je šefica da nema potrebe ga produžit,kad meni sad porodiljni hzzo isplačuje.radila sam kod njih 2godine,na ugovore..
    Zanima me koja su moja sad prava,kad ču se trebat vratit na posao..
    ako me ne prime na posao i dobijem otkaz,dali imam pravo na nekvu novčanu pomoč.mm je nezaposlen.Ili moram več sad u startu tražit posao,prije nego mi završi porodiljni??inače sam cielu trudnoču i porodiljni primala 2100kn.

Molim vas za pomoč!!!!!!

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Dok ti se ostale "kompetentnije" cure ne jave, ja ti mogu izložiti svoj primjer, pa možda ti posluži i ostalima. Meni je ugovor istekao dok sam bila na prvih 6 mj. porodiljnog. Bez obzira na istek ugovora tih prvih 6 mj. sam primala naknadu u visini svoje plaće, međutim slijedećih 6 mj. ta naknada bi mi iznosila 1600 kn, s obzirom da sam nezaposlena. Ja sam se po isteku prvih 6 mj. prijavila na biro, i primam 3 mj. 70% iznosa moje plaće, a ostalo će iznositi 50%. Ne znam koliko ti je ta solucija korisna jer imaš ionako mala primanja, pa ti je nastavak porodiljnog sa 1600 bolje rješenje.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Morala bi se javiti na HZZO kako bi ti promijenili osnov osiguranja (kao nezaposlena osoba), te odmah po isteku rodiljnog dopusta javi se na Hrvatski zavod za zapošljavanje. Ovdje ti je link na pravo na novčane naknade za vrijeme nezaposlenosti kao i link na sve što treba oko prijave na HZZ.

niky88 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Rekla mi je šefica da sam zdrastveno kod njih prijavljena.a što se tiče ugovor da je to samo između firme i mene.Ugovor mi je istekao točno 1.9.2008. znači dok sam još bila na bolovanju-komplikaciama(rodila sam 12.11.08)

Lutka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj lopy prvotno napisa
    Dok ti se ostale "kompetentnije" cure ne jave, ja ti mogu izložiti svoj primjer, pa možda ti posluži i ostalima. Meni je ugovor istekao dok sam bila na prvih 6 mj. porodiljnog. Bez obzira na istek ugovora tih prvih 6 mj. sam primala naknadu u visini svoje plaće, međutim slijedećih 6 mj. ta naknada bi mi iznosila 1600 kn, s obzirom da sam nezaposlena. Ja sam se po isteku prvih 6 mj. prijavila na biro, i primam 3 mj. 70% iznosa moje plaće, a ostalo će iznositi 50%. Ne znam koliko ti je ta solucija korisna jer imaš ionako mala primanja, pa ti je nastavak porodiljnog sa 1600 bolje rješenje.
    nisam znala za ovo i potpisala sam prije koji dan molbu za roditeljsku poštedu od rada (drugih 6 mjeseci). da li mogu podnijet zahtjev da mi se obustavi pa da primam naknadu za nezaposlene?

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Lutka prvotno napisa
    Citiraj lopy prvotno napisa
    nisam znala za ovo i potpisala sam prije koji dan molbu za roditeljsku poštedu od rada (drugih 6 mjeseci). da li mogu podnijet zahtjev da mi se obustavi pa da primam naknadu za nezaposlene?
    ako si stekla pravo na naknadu za nezaposelne (provjeri u HZZ) moći ćeš je ostvariti i nakon roditeljske poštede.

u svakom slučaju PRVO se raspitaj u HZZ, a potom i u HZZO-u.

Lutka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mamma san
    evo ovo sam saznala...da, ako se ostvari pravo na naknadu za nezaposlene ona se obustavi za virjeme primanja roditeljske poštede i počne ići tek nakon završetka primanja iste. Koliko sam skuzila, do 1.kolovoza je najveći iznos naknade za nezapolene iznosio oko 3500kn, da bi od 1.kolovoza najveći iznos iznosio oko 2200 kn samo za prvih 90 dana, a potom pada na 1800kn (ovo ce navodno važiti cijelu 2010 godinu) i to se prima ovisno o godinama staža.
    eto, možda ce nekoga zanimati.
    A da, roditeljska pošteda se može obustaviti na vlastiti zahtjev, kao i naknadno koristiti do 8 godine zivota djetea, tako su mi rekli.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •