Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Brevi autosjedalica, pomoć!

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno Brevi autosjedalica, pomoć!

Pozdrav svima!
    Imam problem s as Brevi 0-18 (ona s metalnom konstrukcijom, ne znam kako se zove model). Radi se naime o tome da kopča gdje se ukapčaju pojasevi dolazi H. jako visoko na abdomen (odmah ispod prsne kosti), a onaj dio pojasa koji bi trebao ići oko bedara ide od kukova prema gore (a jesam ga objasnila ). Kda ga zategnem, kopča skoro da mu uđe u trbušnu šupljinu!

E sad, iako je sjedalica atestirana i prošla je čvrstu ruku autosjedaličarki mene ipak brine hoće li u slučaju sudara (pujpujpuj) biti problema s tom kopčom? Odnosno, može li ona što nagnječiti unutra?!

(do sad je ova sjedalica služila E.-u za nonino auto a sad bi trebala biti stavljena u upotrebu za mlađeg kao stalna)

Kažu mi da pretjerujem, a meni neki vrag ne da mira...

Mišljenja? Savjeti?

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nisam sigurna jel kuzim o cem pricas. Jel mislis na to da je traka koja prolazi kroz prepone i za koju je zakacena kopca predugacka? Jel mozes uslikat pa stavit link da vidimo?

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Znala sam da se može i jednostavno objasnit

Da Ancice, upravo to. Smijem li je sama skraćivati?

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

ne smiješ ju skraćivati, ali smiješ u takvoj situaciji zarolati jednu pelenu i staviti je oko tog pojasa na kojem je kopča kako bi "potrošila" duljinu pojasa.
    no stvarno bi bilo super kad bi mogla slikati kako izgleda kad je H. vezan u sjedalici tako da vidimo da nije možda problem u njegovom položaju, nagibu sjedalice ili nećem trećem.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

E, daddycool me podsjetio da pitam u kojem polozaju je koristis, jel prema nazad, za dojence, ili prema naprijed, za vece dijete?

Kad se koristi u polozaju prema nazad, daddycool je u pravu, moze se izmedu bebinih prepona i trake pojasa utaknut zarolana pelenica da bi se popunio prostor i sprijecilo proklizavanje djeteta prema naprijed i izbacivanje iz ispravnog polozaja (djetetova guza mora biti u prijelomu sjedalice, a trup, glava i vrat u ravnini uz naslon sjedalice).

Ako je koristis u smjeru voznje onda ne bi trebala nista utaknuti izmedu djeteta i pojasa.

De uslikaj pa da vidimo.

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Vozimo ga prema naprijed (odnosno počinjemo ovih dana).

Probat ću uslikat popodne.

Ma imala sam na umu minimalne intervencije oko tog pojasa-samo ga presaviti i zašiti (znači nikakvo kidanje) tako da se u slučaju jakog trzaja sve može odšiti.

Al ne usudim se prčkat po njoj :/

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Evo slika, nadam se da će bit ok, na brzinu sam fotkala

http://public.fotki.com/trampolinaa/as-brevi/

p.s. zanemarite fleke od banane

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj trampolina prvotno napisa
    Evo slika, nadam se da će bit ok, na brzinu sam fotkala

http://public.fotki.com/trampolinaa/as-brevi/

p.s. zanemarite fleke od banane
    Ja sam imala Brevi i ovaj donji dio pojasa mi se čini puno izvučen, kod nas je taj dio kraći ili ti se dole ispod izvukla ona kopča :?
    Sad stvarno ne znam ali kod nas nije izgledalo ovako.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

i mi smo imali tu sjedalicu
    da pomjeriš kopču nadolje povuci donji kraj trake; obrati pažnju moguće da ti se traka zaglavila u mehanizmu koji je drži
    traku ne možeš samo povući, moraš pritisnuti dugme na mehanizmu i istovremeno povući traku

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Slazem se s triplemamom, previse je izvucen (ispao iz utora) ili je stvarno predugacka traka.

De probaj ovo:

okreni autosjedalicu naglavacke i provjeri da je preponska traka pojasa zaista zakacena za autosjedalicu, odnosno da se nije izvukla iz svog utora pa je sad "drzi" samo presvlaka.

Na kraju preponske trake je obicno metalna kopca u obliku pravokutnika s pregradom po duljini oko koje je provucena preponska traka i onda zasivena.

Ta metalna kopca mora biti s donje strane skoljke sjedalice a traka za koju je provucena i koja na drugom kraju ima uticnicu za trake pojasa autosjedalice s gornje strane, gdje dijete sjedi.

De provjeri da je dole, zakacena, da je nije netko izvukao ili se sama nekako izvukla, pa javi.

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj vještičica prvotno napisa
    da pomjeriš kopču nadolje povuci donji kraj trake; obrati pažnju moguće da ti se traka zaglavila u mehanizmu koji je drži
    traku ne možeš samo povući, moraš pritisnuti dugme na mehanizmu i istovremeno povući traku
    Ova naša preponska traka nije ni na koji način ovisna o mehanizmu za izvlačenje... :/

Sad sam sve pregledala, ova metalna kopča na kraju preponske trake je u redu, provučena i kroz tkaninu i kroz školjku as. Nema nikakvih dodatnih utora u koje bi je mogla zakačiti.

Il' sam ja totalni tudum za ovo il' nam je sjedalica u komi.

Hoće li biti uskoro pregled u St?

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

do pregleda, jel mozes otic do kojeg obliznjeg ducana koji ima Brevi sjedalice i usporediti svoju s onima na polici?

inace, preponska traka nije povezana s ostatkom pojasa, pa tako ni mehanizmom za zatezanje. mislim da je vjesticica mozda samo krivo skuzila problem.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

kod nas je preponska traka imala svoj mehanizam za zatezanje, koji je znao biti hirovit i zaglaviti se tu i tamo
    kad MM vrati komp u prvobitno stanje uslikaću našu ako treba, mada mislim da se radi o različitom modelu iste sjedalice

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Da, izgleda da su različiti modeli :/

Ova sjedalica je kupljena u turbo limaču (sa skladišta, ne iz izloga), išla sam do tamo prije cca pola godine i nisu imali više ovih modela (inače, model je grand prix T2, a pri reklamaciji da ju ne mogu montirati čvrsto prodavačica mi je sugerirala da zakačim pojas štipalicom ).

Prijateljica od MM-a ima sličnu, kaže on da preponska traka nije toliko dugačka.

Pretpostavljam da su preporuke da ga ne vozim u njoj dok ne prođe pregled.

Ajoj....mislim da me uskoro čeka onaj topic o zaštiti potrošača...

P.S. za one koji se možda dvoume oko kupnje ove autosjedalice moram napomenuti da joj je velika mana što ima samo dva položaja za podešavanje pojasa (na deklaraciji piše 0-4 i 4-18 kg); najviši položaj dođe starijem (2,5g) ispod lopatica a nije neko visoko dijete.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •