Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 78

Tema: vreća za spavanje

katjenka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno vreća za spavanje

Moje dijete ima nemirne snove i UVIJEK se otkrije. Dolaze hladniji dani i bojim se da se ne prehladi pa me zanima ima li netko sličan problem i kako ga je riješio prek hladnijih dana? Čula sam o vrećama za spavanje. Zanima me jesu li praktične i gdje se mogu nabaviti?[/b]

luni avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Imaš ih skoro u svakoj trgovini gdje ima robice za djecu. Znam npr. da ih sigurno ima u TL i mislim da su nekih 120,00 kn tako nešta. Nama je prošle zime itekako poslužila budući da ne podnosi nikakvu dekicu na sebi.

Achan avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

I mi koristimo vreću za spavanje, odlična je jer kolikogod se unutra bacaka ne uspije zbaciti dekicu koju naravno zimi dodamo preko vreće. Ali npr. sada kad je ovako toplo ali opet ne pretoplo pa joj nogice znaju biti hladne ja je povijem u plahticu (po knjizi dr. Karp). Znam da je već velika za povijanje ali tako barem znam da se neće prehladiti a ako je jako jako jako nemirna (uglavnom skoro uvijek ) onda je čak i čvršće povijem tako da plahta dobro drži nogice i to je smiri.

niky88 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Ja sam isto u potrazi za vrečom za spavanje jer moj mali štrumf se uvijek otkrije...pa me zanima..kakve su veličine tih vreča....dali su isto u brojevima kao veličine robice ili se nekak drugačije mjere?? :/

sandra-zvrk avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Baš maloprije naletila na ovu stranicu pa se sjetila da ste tražile. Meni se čine preslatke, a i nisu strašno skupe, samo vidim da im je ostala samo crvena pa...
    http://www.lutonjica.hr/details.php?itemId=125

luni avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj niky88 prvotno napisa
    Ja sam isto u potrazi za vrečom za spavanje jer moj mali štrumf se uvijek otkrije...pa me zanima..kakve su veličine tih vreča....dali su isto u brojevima kao veličine robice ili se nekak drugačije mjere?? :/
    kao i robicu

anilokin avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

mi kupili danas u TL, 99 kn :D
    mjere su drugačije 65, 90, 100 (ili 110, nisam sigurna)
    uzela sam 90 i ta je do 2 god

i prekrasne su

niky88 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

[/b]anilokin hvala ti na informaciji...
    Čak nisu niti skupe kako sam mislila...Baš super!!! :D

niky88 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

ono što če mi bit sigurno..je to da ču uzet svog štrumfeka sa sobom pa čemo probati....jer nebi mu uzela pa da za 1mj to preraste.....

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

I mi smo ovaj vikend kupili vrećkicu: 99.99 kn u TL veličina 65, roza. Baš sam zadovoljna i sretna.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Meni su te u TL bile predebele pa sam našla zgodne u Mulleru u CC1.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ima i u Adaxu. Mislim da su 3 veličine - mala, srednja i velika. Moji su sada u velikoj, a imaju skoro 3 godine.

Tincha avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    blizu al opet dovoljno daleko od metropole

Početno

Jesu li te vrećke od prirodnih materijala ili onaj dosadni poliester?

niky88 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

netrebam kipit reču za spavanje :D :D :D ..saznala sam da moja šogica ima od nečaka....jest da je veličina 4..ali mom malom bit če ok.....glavno mi je da nemoram se brinut dali i je pokriven ili ne.... :D

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ja kupila u mulleru i super je
    jako je mekana i nema "oštre" rubove, tj. spojeve, tako da beba bez problema spava na boku
    imam jednu koja je na tim spojevim dosta tvrda i malena se ne može okrenuti na bok, pa ju niti ne koristimo

Bonaca

Početno

Moj Jakov dosta nemirno spava i mi obožavamo vreće. Prvu sam mu kupila kad je imao 2 mjeseca u MTČ-u, deblju sa rukavima (zimsku) broj 80(bilo je sniženje i platila sam je 107 kn), u početku sam mu podvila rukaviće da su kraći, a kasnije je bila OK.
    sad mi spava u tankoj pamučnoj vreći bez rukava isto 80 broj, a ima 10 mjeseci. A za zimu smo dobili deblju vreću bez rukava.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Isto mislim kupiti vreću, iako mi se ideja da su tijelo/noge tako sputani uopće ne sviđa. :/

katjenka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno vreća za spavanje

Ne znam,ali ni meni ne zvuči dobro ta sputanost. Kakva imate iskustva ako vam je dijete jako nemirno dok spava pa je poslije toga došlo u vreću? Jel ih budi sputanost ili bolje spavaju zbog toga?

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Otkad se lucija počela okretati, nema šanse da ju pokrijem po noći. A hvala bogu, vrti se non stop, ali bez pretjerivanja. Sad ima vreću, prostranu i ugodnu, koja ju ne sputava. I dalje se vrti ali sad sam barem sigurna da joj neće biti hladno.
    Gle, vreće ne koštaju puno pa probaj. Samo nemoj kupiti premalu.

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Moji su sinovi spavali u vreci dobrih 4-5 godina.
    Hvala Bogu da je neko to izmislio
    I sad za curicu imam citav arsenal debljina,od letnjih do zimskih i onih izmedju
    To je super stvar!

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Jel vi kad stavite bebu u vreću ne pokrivate je još pokrivačem ili još na vreću ide i pokrivač? Preko zime me zanima...

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

A gle, to ti je stvarno individualno. Ovisi koliko je debela vreća, što dijete ima na sebi, kolika je temperatura sobe... Vidi po ručicama ili obrazu. Ako je hladnije, ja ju prebacim kod sebe (jer inače nema tog pokrivača koji se može zadržati na njoj).

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Stvarno, moj sin se nikad ne otkriva, čak nije kao beba i nije spavao u vreći, a ova mala divljakuša sve zbaci sa sebe, tak da nas te vreće spašavaju.

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj KayaR prvotno napisa
    Moji su sinovi spavali u vreci dobrih 4-5 godina.
    :shock: A kaj ste radili s noćnim posjetama wc-u?! Moj bi se prije zapišao da je bio u vreći (neznam koja sila bi ga u njoj zadržala u dobi 4-5 g - takav je bio...).

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Pa nisu piskili po noci :D
    A ako bi se desilo da je sila,zvali bi,otkopcas,odneses na wc i problem resen

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj Mrvna prvotno napisa
    A gle, to ti je stvarno individualno. Ovisi koliko je debela vreća, što dijete ima na sebi, kolika je temperatura sobe... Vidi po ručicama ili obrazu. Ako je hladnije, ja ju prebacim kod sebe (jer inače nema tog pokrivača koji se može zadržati na njoj).
    Ajme, što ti je curica prepreslatka! Baš sam razvukla osmijeh od uha do uha dok sam je gledala. Super je!

Što se vreća tiče, malo ću ih sad ići pogledati po trgovinama... pročitala sam sugestije na topicu pa ću vidjeti... inače, one vreće po 300 kunića (www.lutonjica.hr), :shock: ne mogu vjerovati, malo too much... Dobro da je netko sugerirao da ne bude tvrd šav, dobar savjet...

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

I ja planiram kupiti vreću, posebno će dobro doći baš sad za jesen kad još ne krene grijanje, pa bude hladno u stanu. Ali planiram uzeti odmah nešto veću da joj bude dobra do proljeća. Obzirom da je sad 67 cm, planiram joj uzeti 80 cm da joj bude dobra do godine dana, koliko brojeva veće ste vi uzimale?

I ja gledam već duže vrijeme one u Mulleru, lijepe su, mekane i zbilja više nego povoljne a i pamučne su. Nemam pojma jedino kakvo je punjenje i kako će curica reagirati da joj nogice nisu full slobodne. Mada izgleda dovoljno široka pa će moći i dalje spavati u svojem stilu raširenih nogica kao žabica.

zelena avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

I nama je pokrivanje s dekicom bila nemoguća misija ...kupili smo vreću u TL za 100 kn (čini mi se OK).. i kako i D ima 67 cm kupili smo onu broj 90...isprva mi se činilo da će mu biti prevelika..ali sasvim je OK..on se u joj okreće bez problema i čak u njoj diže nožice u zrak i mlati njima po igračkicama zavezanima za krevetić

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Nia_Zg, ja sam u Mulleru uzela 74/80 (moja curka je 68 cm), veće su mi se činile prevelike. Baš sam išla čitati sastav - vreća je pamučna, punjenje poliester. Znam da se netko bunio na taj sastav ali čini mi se ok.

borka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Neko je pitao da li su sputani u vrećama.

Evo moj maleni od 10 mjeseci je po cijelom bračnom krevetu, prije 7 dana sam ga prvi put stavila u tanku pamučnu vreću i ni ona ga ni je spriječila da se kotrlja gdje god on želi.

Nadam se da ću za zimu negdje uspjeti nači vreću od prirodnih materijala.

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Hvala Mrvna, tako sam neku veličinu i ja mislila uzeti. Pretpostavljam da je to dužina od ramena pa do kraja vreće? Ipak mora biti dolje nešto mjesta ako bi u nju trebala stati beba visoka 80 cm.
    Nego, jel uopće postoje vreće koje su potpuno pamučne? Mislim, ako nema, nemam baš izbora, ali ne razumijem zašto ih ne filaju recimo sa vatom ili pamučnim gazicama ili tak nekim prirodnim materijalom?

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Je, 80 je od ramena do dna vreće.

tocekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

nutra ti je poliester zbog održavanja-tako da vreću hitiš u mašinu i nema brige .

Diami avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Nama je poliester bio problem jer se Karlo u tome prošle zime strašno znojio. Pa bi probala ove godine sa pamučnim punjenjem. Ima ih za kupiti, samo treba tražiti. Ima nešto preko neta, a u kiku još nisu stigle zimske, trebale bi valjda za tjedan, dva. I tamo se zna naći ovih samo s pamukom ili pak s nekim drugim prirodnim materijalima.

Ne sputava ga nimalo - okreće se u ovoj ljetnoj gdje god želi, ima ga po cijelom krevetu.

Što se tiče veličina . većinom idu po 20cm - 70, 90, 110. A veličina koja je potrebna se odredi tak da dužinu trupa djeteta (znači bez glave) uvečaš za 10 do 20cm prostora za "rast". Al i to je relativno - bitno je da nije prevelik otvor oko vrata da se nemre glavica uvući unutra, ak je to ok može se uzeti i malo veća vreća da dulje traje.

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Super su mi i dekice za spavanje, čine se stvarno zgodnima, ali odgovaraju samo bebama... nisam ih vidjela kod nas, a vani su mi preskupe, pa mi je mama obećala prekrojit običnu dekicu...

http://www.twinkle.ch/p-1013-0-28/wr...s-silver-bl026

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

I mi spavamo odnedavno u novoj vreći Koliko vidim curica je zadovoljna, kad zaspi u dnevnoj sobi samo ju prebacimo u spavaću direkt u vreću i ona dalje spava. Može se bez problema okretati, spavati na boku, ima dosta prostora za raširene nogice i zadovoljna sam jer ne moram razmišljati o njenom pokrivanju jer zadnjih mjesec dva strašno nemirno spava.

Ove dekice za zamatanje mi se čine da možda više sputavaju od vreće. Ne znam kako bi to kod naše curice prošlo. Možda za sasvim male bebe, koje okreću samo glavicu lijevo i desno kad spavaju na leđima, ali u ovoj fazi okretanja, ležanja u svim mogućim i nemogućim pozama - nema šanse

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ja sam našla u Adaxu prepreslatku vreću, 200 kunića, lude boje, topla, prirodni materijali, ali mi je bilo čudno piše broj 90, a meni se čini dosta mala. I trgovkinja me uvjerava da je 90 cm, a ja si mislim doći ću drugi put s metrom pa ćemo vidjeti. Ne bi baš kupila neku za 200 kn koju će mi dijete nositi mjesec-dva.

Usput, tražim i dekicu za bebice, sve su UŽAS! Poliakril, neka sintetika, pa ja to ne mogu u ruke uzeti, a kamoli da bih se s tim pokrila... ne možeš naći neku pamučnu finu dječju... znamd a nije topic, ali ako netko ima nekih hint, pliz! :?

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj Nia_Zg prvotno napisa
    Ove dekice za zamatanje mi se čine da možda više sputavaju od vreće. Ne znam kako bi to kod naše curice prošlo. Možda za sasvim male bebe, koje okreću samo glavicu lijevo i desno kad spavaju na leđima, ali u ovoj fazi okretanja, ležanja u svim mogućim i nemogućim pozama - nema šanse
    O tom sam i ja razmišljala, pa sam mislila napraviti (tj žicat mamu da naravi) kasnije preinake sa otvorom za rukice... uglavnom, imamo mi još dosta do toga pa ćemo vidjeti...

sput, tražim i dekicu za bebice, sve su UŽAS! Poliakril, neka sintetika, pa ja to ne mogu u ruke uzeti, a kamoli da bih se s tim pokrila... ne možeš naći neku pamučnu finu dječju... znamd a nije topic, ali ako netko ima nekih hint, pliz! Confused
    MTČ

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Karmazonka kako kaže Scandalous imaš pamučne dekice u svim bojama od MTČ-a, a ako si iz ZG imaš i u Mulleru isto zgodnih povoljne cijene, samo treba naletiti, jer ih brzo rasprodaju. Ali robu dobivaju stalno, pa treba češće provjeriti

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Hvala, curke, a sjećate li se možda cijena dekica u MTČ-u i Muelleru? Ići ću danas ili sutra u ovaj novi Mueller pa da znam ako je povoljnije da odmah tamo uzmem...

Diami avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ima i u kiki pamučnih dekica - pletenih ili onih "običnih", tanjih, debljih, manjih, većih - ovisno o tome i cijene se različite, mislim od 100kn na više.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj karmazonka prvotno napisa
    Ja sam našla u Adaxu prepreslatku vreću, 200 kunića, lude boje, topla, prirodni materijali, ali mi je bilo čudno piše broj 90, a meni se čini dosta mala. I trgovkinja me uvjerava da je 90 cm, a ja si mislim doći ću drugi put s metrom pa ćemo vidjeti. Ne bi baš kupila neku za 200 kn koju će mi dijete nositi mjesec-dva.

Usput, tražim i dekicu za bebice, sve su UŽAS! Poliakril, neka sintetika, pa ja to ne mogu u ruke uzeti, a kamoli da bih se s tim pokrila... ne možeš naći neku pamučnu finu dječju... znamd a nije topic, ali ako netko ima nekih hint, pliz! :?
    Mi imamo te vreće iz Adaxa i super su nam. Kupujem ih kod njih od kad su se rodili (sad će 3 godine). Veličine su im bile male, srednje, velike i super velike (ili tako nekako). Sad su u tim najvećim i još su im vrlo komotne. Koristimo i ljetne i zimske vreće i baš su ok. Rekla bih da vrijede tih novaca - zimske tople, a ljetne lagane; model komotan tako da se dijete može normalno vrtiti u toj vreći.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

E hvala, curke. Što se tiče Kike, toliko sam razočarana u njiohve cijene da nekako nemam volje tamo više ići. Hajde ako su 100 kn - ok, to mi je korektna cijena. Inače su mi užasne deke ove od sintetike, ajme, bukvalno se ježim i ne mogu ih u ruku uzeti. Ova vreća za spavanje u Adaxu je bila neka strana firma, nije bilo domaće... jedino što mi je bila premala nekako, imam osjećaj za bebicu do 2-3 mj. max. A broj piše 90. Hm. Otići ću još jednom.

Usput, gledala sam na Dječjem sajmu prošli vikend u MTČ-u vreće za spavanje i nisu mi se svidjele. (Dekice nisu ponijele, nije ih se moglo vidjeti na štandu). Uglavnom, nekako mi se činilo da, IPAK, nije 100 posto pamuk. I druga, još ozbiljnija kritika, onaj unutrašnji šav je duž jednog i drugog boka i prilično mi je isturen. Tako da smo odustali.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Mi smo kupili krasnu pamučnu dekicu u Ikei, evo ovu:
    http://www.ikea.com/at/de/catalog/products/60153245

Imaju i krasnih vreća za spavanje.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Jaao divna! I boja mi je super! Ali, nažalost, nema šanse da više pičim do Slovenije, a kamoli do Ikee... prekrasna je! I cijena normalna...

kik@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

a koje su sirine vase vrece?
    ja imam neku a cini mi se da je dosta uska tako da nevjerujem da se bi maleni mogao okrenuti na bok kada bi htio i mislim da ga bi to budilo.

Leeeaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Čula sam da postoje vreče za spavanje koje imaju prorez za noge, neki cif ili gumbiče :? ....ali svi me čudno gledaju kad pitam za njih u dučanu...jel ima netko od vas? koja marka? di ste kupile?

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

ja sam isto uzela vreču,ali je bez rukava,teta u prodavaoni je rekla da ta s rukavima sputava djecu i da mogu držati ruke samo prema gore pa da to nije ok.
    ja svome bebaču navučem dva odijelca(ne predebela) i uvučem ga u vreču,ali su mu ruke led ledeni,kako god ga obučemo i čak mu navučem rukave preko prstiju,ali njemu svejedno bude ruke do podlaktice led,a vrat prsa ramena su mu topla :/
    jesu li vašim bebačima ruke hladne iako sapavaju u vrečama.
    mi sobu ne grijemo

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj Leeeaaa prvotno napisa
    Čula sam da postoje vreče za spavanje koje imaju prorez za noge, neki cif ili gumbiče :? ....ali svi me čudno gledaju kad pitam za njih u dučanu...jel ima netko od vas? koja marka? di ste kupile?
    Ima, ja nasla na ebayu, ne znam za kod nas...

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj Scandalous prvotno napisa
    Citiraj Leeeaaa prvotno napisa
    Ima, ja nasla na ebayu, ne znam za kod nas...
    OSH KOSH ima takve vreće, me znam cijene....

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •