Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: PD za njegu djeteta (srv), rad 4 mjeseca, pa komplikacije

pale avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno PD za njegu djeteta (srv), rad 4 mjeseca, pa komplikacije

Koristila sam porodiljni dopust za njegu djeteta ( skračeno radno vrijeme) do 31. 05. 2009., od 01. 06. 2009. radim puno radno vrijeme. Sad sam trudna i ginekologica me šalje na mirovanje. Kolika će mi biti naknada za bolovanje, kako mi se tretira to vrijeme na njezi, kao pola radnog vremena, hoće li mi sad naknada biti manja jer nemam 6 mjeseci rada u komadu. Kod itog poslodavca sam zaposlena već 8 godina bez prestanka. S tim da sam 2006 bila na komplikacijama, 2007/2008 na porodiljnom i 2008/2009 njega.
    Pitat ću sutra i na HZZO-u, ali oni mi nisu baš pouzdani sa informacijama.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a da prvo iskoristiš još godišnji prije nek otiđeš na komplikacije.. dobilla bi na vremenu.

I ja sam na skraćenom, i rekli su da je to jednakopravno kao i rad u cjelodnevnom radu., jer se računa prosjek. Mislim da u cijeloj priči opet moraš imati isplačene najmanje 2 plače ( isplaćene u 7 i 8 mjesecu), koje vidim da već sad imaš.

sretno!

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: PD za njegu djeteta (srv), rad 4 mjeseca, pa komplikacij

Citiraj pale prvotno napisa
    Koristila sam porodiljni dopust za njegu djeteta ( skračeno radno vrijeme) do 31. 05. 2009., od 01. 06. 2009. radim puno radno vrijeme. Sad sam trudna i ginekologica me šalje na mirovanje. Kolika će mi biti naknada za bolovanje, kako mi se tretira to vrijeme na njezi, kao pola radnog vremena, hoće li mi sad naknada biti manja jer nemam 6 mjeseci rada u komadu. Kod itog poslodavca sam zaposlena već 8 godina bez prestanka. S tim da sam 2006 bila na komplikacijama, 2007/2008 na porodiljnom i 2008/2009 njega.
    Pitat ću sutra i na HZZO-u, ali oni mi nisu baš pouzdani sa informacijama.

u tih proteklih 6 mjeseci prije bolovanja, bila si zaposlena i ostvarivala si plaću kao i naknadu.

Tako da imaš temelj za ostvarivanje nakanade za bolovanje izračunate temeljem prosjeka isplaćenih plaća proteklih 6 mjeseci (sve ovo pretpostavljam da si najmanje 12 mjeseci kontinuirano zaposlena).

Pax avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Malo dižem ovu temu,imam jedno pitanje.ne znam jesam li točno pogodila.
    sad sam na porodiljnom,maleni ima 8 mj. postoji mogućnost da sam opet rudna pa me zanima ako bih s porodiljnog išla na komplikacije,koliku bi imala naknadu po novom zakonu? u stalnom sam radnom odnosu,prije ovog porodiljnog imam 3 god neprekidnog staža kod istog poslodavca,zadnje 2 su na neodređeno.komplikacije sam prije porodiljnog dobivala max. iznos. hvala!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •