Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Dunstan baby language - što beba plačem želi reći

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno Dunstan baby language - što beba plačem želi reći

Pogledala sam super dokumentarac, o tome što znači dječji plač ovisno o tome kako se dijete glasa:

Neh - dijete želi papati
    Eh - dijete želi da ga se podrigne
    Heh - djetetu je nelagodno - prevruće / prehladno / treba promjenu pelene
    Owh - dijete je pospano (ovalno širi usta)
    Aeirgh - dijete ima zrak niže u probavi

Glasanje se raspoznaje na početku plača jer se onda vrlo jasno vidi je li Neh ili Eh; kako plač napreduje gubi se zvuk riječi i ne raspoznaje se razlika.

www.dunstanbaby.com

Puno mi je sinoć pomoglo - dijete se cijelu noć glasalo Eh i super sam je ispodrigivala, za razliku od prethodnih večeri kad bih joj davala sisu i mislila da je nezasitna (a ona u nedogled plakala...)...

Sretno curke i javite je li vam pomoglo

Nuktemeron avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno Re: Dunstan baby language - što beba plačem želi reći

ja sam to jedva dočekala isprobati jer sam godinu prije doznala za Dunstanicu, lijepo si to isprintala izrezala i onda
    u praksi se sve svelo na eeeeeee .

Važnije mi je bilo sve ostalo od znakova unatoč tomu što sam izrazito auditivni tip.

Nevjerojatno kako prvih 30 dana nije bilo ničeg osim eeeee i puhanja kroz nos. Kao mala kozica.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

T kad je gladna plače amamama, ili mamama, uglavnom očito izgovara m(ili n) i a. Njače
    Kad joj se kaka i piški, cendra, kad je mokra, urla, kad je boli, vrišti. Sve se razlikuje

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

kod nas je bilo samo konstantno plakanje. prvo malo, pa se pojacava do gusenja ako ja iste sekunde ne uskocim. tako je bilo do godinu dana a sad je nirvana

the enchantress avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Kod nas se ful čulo i točno sam znala kada je gladna a kada treba podrignuti. MM nije mogao čuti, ali sam to čula i za još dva muška slučaja koji bi čuli samo plač, ništa drugo.

Jednom kada sam bila kod doktora čula sam malu bebu koja je ful imala taj plač da je gladna, zaista sam čula taj zvuk, a njena je mama pokušavala sve osim da joj ponudi cicu. Nakon par minuta čim joj je ponudila više ni p od plača.

Nuktemeron avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno Glasanje bazirano na refleksima koji nestaju iza 3. mjeseca

Bitno je znati da Dunstan funkcionira najviše za prva 3 mjeseca zbog refleksnog glasanja!

Every newborn communicates from birth to 3 months uses 5 distinct sounds that signal hunger, tiredness, need to burp, lower wind/gas and discomfort

Does the Dunstan Baby Language work for babies older than 3 months

Research has shown that the Dunstan System is most successful for babies between birth and three months. This is because the System is based on reflexes, and these reflexes switch off at around this stage. Some babies however, will continue to say some of the words past three months of age.

www.dunstanbaby.com

nevenera avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

što se tiče gore navednih glasanja, ja to gledala u Oprah showu i stvarno istina, bar za mog malog

sandra-zvrk avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Wow! Točno je tako kako piše! Skužila sam da je gladna kad veli neh, a onda nastavi sa mau-au
    Kad joj se podriguje a još je na ciki širom lupa rukicama i gura bušu prema meni, a kad leži zbilja počinje sa eh.

Za nelagodu su uglavnom huh ili heh zvukovi.

Kad je pospana nemrem fulati jer zijeva ko som, ne plače prije spavanja.

ovaj zadnji nisam primjetila, ali prije nego joj se naprave plinovi u crijevima koji se počnu spuštati (famozni aero grčevi) počne režati kao pesek jer se ljuti. Da to čujete!!

sandra-zvrk avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Evo upravo počela režati, čujem na monitoru, znači spušta se!
    Sad idemo prdekati

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

ja nazalost bas i neraspoznajem plač L osim kad je gladna jer tad vrišti nema glasova iz texta niti strpljenja ,imam dojam da kaze hoće jesti odmah i sada
    ostalo "kenkanje " bas i neraspoznajem ,mozda malo grimase kad će kakati ili kad je boli zeludac.ali nema veze još samo 11 mjeseci i onda će nesto znati i reći nije to puno vremena

sandra-zvrk avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Od kad sam naletila na ovaj topic više obračam pažnju na njen "govor" i eto danas (bili smo na trodnevnom izletu) kad smo došli doma već je bila dosta nervozna i cendrava i već se oko 18 sati počela glasati sa "OWN". Inače ide pajkiti oko 19:30 do 20:30. Nije bilo druge nego ići pajkiti.
    Ovo mi je ludo! Šeteta kaj taj refleks traje do prva 3 mjeseca.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •