-
Dunstan baby language - što beba plačem želi reći
Pogledala sam super dokumentarac, o tome što znači dječji plač ovisno o tome kako se dijete glasa:
Neh - dijete želi papati
Eh - dijete želi da ga se podrigne
Heh - djetetu je nelagodno - prevruće / prehladno / treba promjenu pelene
Owh - dijete je pospano (ovalno širi usta)
Aeirgh - dijete ima zrak niže u probavi
Glasanje se raspoznaje na početku plača jer se onda vrlo jasno vidi je li Neh ili Eh; kako plač napreduje gubi se zvuk riječi i ne raspoznaje se razlika.
www.dunstanbaby.com
Puno mi je sinoć pomoglo - dijete se cijelu noć glasalo Eh i super sam je ispodrigivala, za razliku od prethodnih večeri kad bih joj davala sisu i mislila da je nezasitna (a ona u nedogled plakala...)...
Sretno curke i javite je li vam pomoglo
-
Re: Dunstan baby language - što beba plačem želi reći
ja sam to jedva dočekala isprobati jer sam godinu prije doznala za Dunstanicu, lijepo si to isprintala izrezala i onda
u praksi se sve svelo na eeeeeee .
Važnije mi je bilo sve ostalo od znakova unatoč tomu što sam izrazito auditivni tip.
Nevjerojatno kako prvih 30 dana nije bilo ničeg osim eeeee i puhanja kroz nos. Kao mala kozica.
-
Osoblje foruma
-
Osoblje foruma
-
Kod nas se ful čulo i točno sam znala kada je gladna a kada treba podrignuti. MM nije mogao čuti, ali sam to čula i za još dva muška slučaja koji bi čuli samo plač, ništa drugo.
Jednom kada sam bila kod doktora čula sam malu bebu koja je ful imala taj plač da je gladna, zaista sam čula taj zvuk, a njena je mama pokušavala sve osim da joj ponudi cicu. Nakon par minuta čim joj je ponudila više ni p od plača.
-
Glasanje bazirano na refleksima koji nestaju iza 3. mjeseca
Bitno je znati da Dunstan funkcionira najviše za prva 3 mjeseca zbog refleksnog glasanja!
Every newborn communicates from birth to 3 months uses 5 distinct sounds that signal hunger, tiredness, need to burp, lower wind/gas and discomfort
Does the Dunstan Baby Language work for babies older than 3 months
Research has shown that the Dunstan System is most successful for babies between birth and three months. This is because the System is based on reflexes, and these reflexes switch off at around this stage. Some babies however, will continue to say some of the words past three months of age.
www.dunstanbaby.com
-
što se tiče gore navednih glasanja, ja to gledala u Oprah showu i stvarno istina, bar za mog malog
-
-
Evo upravo počela režati, čujem na monitoru, znači spušta se!
Sad idemo prdekati
-
-
Od kad sam naletila na ovaj topic više obračam pažnju na njen "govor" i eto danas (bili smo na trodnevnom izletu) kad smo došli doma već je bila dosta nervozna i cendrava i već se oko 18 sati počela glasati sa "OWN". Inače ide pajkiti oko 19:30 do 20:30. Nije bilo druge nego ići pajkiti.
Ovo mi je ludo! Šeteta kaj taj refleks traje do prva 3 mjeseca.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma