Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 152

Tema: kako napraviti veliki party s malo novaca :lol:

  1. #1
    Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,526

    Početno kako napraviti veliki party s malo novaca :lol:

    priblizava se rodjendan puno prije nego se resetira limit na kartici, a netom nakon kupovine knjiga

    kako napraviti parti za hrpu djece i odraslih, a sa sto manje novaca?
    ivar na svoje rodendane uvijek pozove sve znano i neznano, zato smo ih dosad i slavili na otvorenom, uglavnom u andautoniji
    sad cemo prekriziti taj trosak i proslaviti negdje gdje je dzabe (isto na otvorenom)

    dajte ideje za veliki tulum, a s malo para
    ofkors da to niciji zeludac ne osjeti

  2. #2
    Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    iznad oblaka
    Postovi
    4,745

    Početno

    zamoliti prijatelje (ne sve) da naprave štogod za jest umjesto poklona

  3. #3
    Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    iznad oblaka
    Postovi
    4,745

    Početno

    sokovi na razrjeđivanje umjesto onih drugih

  4. #4
    Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,526

    Početno

    ne pravim parti sebi nego ivaru
    briga njega oces i sto ces ti jesti

  5. #5
    Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    iznad oblaka
    Postovi
    4,745

    Početno

    da svatko donese svoju salvetu i čašu

  6. #6
    Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    iznad oblaka
    Postovi
    4,745

    Početno

    Citiraj ivarica prvotno napisa
    ne pravim parti sebi nego ivaru
    briga njega oces i sto ces ti jesti
    pa on će bar shvatit da je recesija, ako je već hrpa gostiju neće skužit ako samo pola nas donese poklone

  7. #7
    Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,526

    Početno

    1) sokovi na razrjedjivanje
    2) nema salveta

  8. #8
    sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zagabria
    Postovi
    9,218

    Početno

    voćni čajevi se mogu skuhati i ohladiti, i poslužiti umjesto sokova.
    od lisnatog tijesta se mogu ispeći "grickalice".
    svježe grickalice se mogu napraviti od krastavaca, mrkve (narežu se na štapiće)...
    od kifli i malo namaza / narezaka / paradajza / krastavaca - može se napraviti brdo kanape sendviča - koji na kraju ne ispadnu skupi.

    salveta ima jako jeftinih, a poslužit će jednako kao i one debele skupe. no ja bi ih ipak stavila (ili natrgala neku jeftinu rolu - ima ih po 4 u pakiranju za cca 10kn).

  9. #9
    Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,593

    Početno

    ispec pizzu kod kuce pa ponijet
    tortu neka netko ispece pa donese kao poklon
    ovi hladni cajevi sto sorcie rece su super, ni ne kuzi se da nije sok (ja sam luda za ledenim cajem od kamilice s limunom)
    za salvete natrgaj role, to stvarno nije skupo (dm ili miler)
    mislim da plasticne case neces izbjec obzirom da cete biti vani, nije zgodno nosit staklovinje od kuce
    ako ces pizzu ne trebaju ti tanjuri osim za tortu. vilice skupi od par frendova (razlicite da znas vratit ), one plasticne su i tako za srednji prst
    ne znam sta bi jos trebalo

  10. #10
    Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,526

    Početno

    ne mogu pizzu jer ce se ohladiti, a ima li ista gore od hladne gumene pizze
    odredjeni standard ugoscavanja gostiju bi ipak zadrzala

    svakako sam mislila natrgati dmovu rolu od recikliranog papira, salvete ni doma ne koristimo

  11. #11
    Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,593

    Početno

    kaj ja znam, meni je domaca pizza fina i hladna

    onda lisnato
    ili obicne domace kiflice.
    to je pisofkejk za napravit, svi se ubijaju u njima, dobre su hladne. mozes ih punit i slanim (ja sam za to uvijek koristila ostatke salame i sira, stvarno malo treba staviti da bude fino) i slatkim (pekmez, nutela)
    stvarno ih je lako napravit, samo treba malo vremena (meni jer sam tudum) i meni su uvijek ispale super (za jest, vizualno su katastrofa, ne znam ja to onak lijepo sfrkat al kog briga)
    i, kao sto rekoh, zbog jednostavnog sastava i malo potrebnog punjena izrazito su ekonomicne

  12. #12
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,851

    Početno

    http://www.coolinarika.com/recept/piletina-sa-sezamom

    ovo je 'izdašno', fino, dobro je hladno a kila pilećeg filea košta 50 kuna.

  13. #13
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,851

    Početno

    Kila mljevenog mesa košta pak oko 60 kuna (valjda, ne znam točno)

    http://www.coolinarika.com/recept/or...ice-kottbullar

    ja napravim ovakve kuglice sa maslinom u sredini

  14. #14
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    a da pitaš ivara jel mu draža masovna proslava ili pokloni?

    možda bi on radije bio negdje sa svojih 5-6 prijatelja, nego sa cijelom tom svitom?
    možda bi radije imao gomilu ljudi, pa i pod cijenu poklona (to bi orka odabrala; imamo još neotvorenih poklona s prošlog rođendana)...

    ja mislim da je on dovoljno zreo da donese odluku i tebe riješi problema.

  15. #15

    Datum pristupanja
    May 2004
    Postovi
    823

    Početno

    A mjesto imaš? Nudim...

  16. #16
    Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,526

    Početno

    pa valjda sam i ja dovoljno zrela pisati na forum tek kad znam sto on zeli

  17. #17
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,851

    Početno

    a koliko ti je ljudi hrpa djece i odraslih?

  18. #18
    Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,526

    Početno

    Citiraj Veki prvotno napisa
    A mjesto imaš? Nudim...
    livada neka ili paviljon na tuskancu
    sto ti imas?

    mima, pozove on i akace i bekace, pa koliko ih dodje
    plus rodina djeca
    pa moji frendovi van rode (tuzna brojka )

    svadba manja slavonska

  19. #19
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,851

    Početno

    Onda štapići i Lero sok

  20. #20
    babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008
    Lokacija
    zg,podsused
    Postovi
    4,221

    Početno

    kupiš dva paketa lisnatog, pa jedan razvaljaš u dva lista i ispečeš slance - posoliš, pospeš sezamom i narežeš na prutiće.
    drugo razvaljaš, namažeš jedan list marmeladom, drugi nutelom, zarolaš, pa r4ežeš na debljinu 1cm, kad se ispeku budu ružice.
    voća ima još neko vrijeme kakvog hoćeš za bagatelu, za 50 kn dobiješ pol tone maltene, pa djeci napraviš voćnu salatu, ako imaš kako transportirat, za odrasle može bola alkoholnaili ne-tvoj izbor.
    za djecu su odlični ledeni čajevi - skuhaj par litara, ohladoi i natoči u plastične boce za transport.

    odraslima za jest napravi kanapee od ostataka iz frižidera - svašta se da iskombinirat s malo salame, sira i povrća.
    ako je na otvorenom, malo tko, bar iz mog iskustva dolazi radi jela, tako da meni bude bitno da ima nešto, da se nađe...
    a djeca se ionako, bar moja, jela sjete kad ih ja sjetim

  21. #21
    Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    13,083

    Početno

    Ja neki dan kod frendova jela odlične hrenovkice (mini) u lisnatom. Napečeš hrpu u 3-4 padele. Jeftino.

  22. #22
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Citiraj ivarica prvotno napisa
    pa valjda sam i ja dovoljno zrela pisati na forum tek kad znam sto on zeli
    e pa onda ti nema pomoći nego da poslužiš ono što se posluživalo prije nego smo postali bahati: štapiće, čips i smoki.
    prije se na rođendane išlo poslije ručka, a sada se dva dana ne jede doma jer se ide na rođendan pa će se tamo jesti,
    možda je stvarno vrijeme da se prekine ta navada.

  23. #23
    Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006
    Lokacija
    on the edge
    Postovi
    3,230

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa

    e pa onda ti nema pomoći nego da poslužiš ono što se posluživalo prije nego smo postali bahati: štapiće, čips i smoki.
    prije se na rođendane išlo poslije ručka, a sada se dva dana ne jede doma jer se ide na rođendan pa će se tamo jesti,
    možda je stvarno vrijeme da se prekine ta navada.



    ovo je za krepat al je fakat istina.

    Apri, nareske si zaboravila.


    Nego, a da uzmeš par jumbica i nek ti narežu na manje komade i gotovo. Lako zapravo izračunaš - samo pretpostaviš broj djece. Možeš se i dogovoriti da ih (u pizzeriju) zovneš u određeno vrijeme pa veliš točno koliko da naprave.

  24. #24
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    32,963

    Početno

    Dugo nisam bila, ali bilo je u Kraševom tvorničkom dućanu na Ravnicama svojevremeno raznih njihovih proizvoda u velikim pakiranjima i za male nofce. I po gradu u njihovim trgovinama zna biti slatkiša i keksa u rinfuzi, na kile ili vreće, jeftinije je nego kad su u kutijama. Grickalice od drugih proizvođača isto - možda je Metro dobar izbor. Tam ima velikih pakiranja. Možda netko zna točne cijene, ja predugo nisam bila.

    Ostale ideje (niš revolucionarno):
    Kod nas u pekari jedna štruca makovnjače/orehnjače košta nekih 20kn, a može se izrezati na dvadesetak šnita (znači 1 kn po osobi - dušu dalo za odrasle, iako to vole i moja djeca). Može se to i doma ispeći. Dizana tijesta su isplativa, jednostavna za transport i ne ostavljaju prljave ruke.

    Torta... treba li uopće? Ja polako odustajem od torti, jer uzvanici moje djece obično pojedu sve drugo, a torte slabo - možda zato jer to zadnje dođe na stol). Ako baš treba, najbrže je gotova i najisplativija ova: gotove kore + sezonsko voće + šlag.

  25. #25

    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Postovi
    1,049

    Početno

    I meni je domaća debela dobro nafilana pica dobra i hladna.
    Dinja i lubenica - većina voli bar jedno od toga, a nije preskupo.

  26. #26
    Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Postovi
    3,476

    Početno

    Ja sam bas htjela rec, sta fali stapicima, perecima i cedeviti? Bas u cast recesije... Na rodjendan bi se trebalo doci zabavljati a ne prejedavati. Plus, tu ce bit i torta, mislim da nece bit gladnih!

  27. #27
    Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,526

    Početno

    ne fali nista stapicima i perecima ali i. rodendani su MENi prilika da se vidim s hrpom ljudi koji su mi dragi i s kojima se vidim uglavnom u drugim kontekstima, sto skola, sto poso, sto se ne vidim uopce dok se on ne sjeti stavit ih na popis i koje ne zelim ugostiti perecima

    djeca ionako nista ne jedu, osim torte

  28. #28
    maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005
    Lokacija
    Brussels
    Postovi
    2,040

    Početno

    ja ti posudim plastične čaše/tanjure/vilice/žlice/zdjelice
    onaj komplet u svim bojama iz Ikee
    ima za 18 osoba sigurno

  29. #29
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    32,963

    Početno

    Ako je za odrasle, uz uvjet da jedu meso, ondak... pečeni odojak hladni i narezani (iz pekare dakako, tko bi to doma pekao?) + salata - miješana, grah, može čak i francuska ali to je rizik ako bi bilo toplo) ili samo narezani paradajzi i luk.

  30. #30
    Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,526

    Početno

    ne znam peterlin sto mi je smjesnije, peceni odojak kao antirecesijska mjera ili peceni odojak na tulumu kojeg ja hendlam

    ali hvala svima na trudu, trudite se i dalje
    nesto u smjeru ipak hrane, ali jeftine i ukusne

  31. #31
    Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Lokacija
    Agram - centar, jug i negdje između
    Postovi
    1,508

    Početno

    nađi ovdje na receptima Amaltheine klipiće, napravi dvije-tri ture praznih, dvij-tri ture punjenih (sir, paradajz-sos ili kečap, šunka, kukuruz...), i još iz jedne ture nemoj raditi 24 klipića nego 36 - i eto ti hrpe (zasitnih) grickalica

  32. #32
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    12,890

    Početno

    dipovi od vrhnja i jogurta u koje se umače narezano povrće - bili su hit na nekoliko naših rođendana.

    voćna salata je, primijetila sam, isto dobrodošao odmak od uobičajenih grickalica i kolačića.

    to dvoje + nešto slanaca ili kiflica ti je dovoljno da ih drži do torte. tako ni torta neće ostati nepojedena.

  33. #33
    Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,526

    Početno

    Citiraj Juroslav prvotno napisa
    nađi ovdje na receptima Amaltheine klipiće, napravi dvije-tri ture praznih, dvij-tri ture punjenih (sir, paradajz-sos ili kečap, šunka, kukuruz...), i još iz jedne ture nemoj raditi 24 klipića nego 36 - i eto ti hrpe (zasitnih) grickalica

    radila sam ja njene klipice, ali to sto sam dobila, nema se pravo zvati tako

    jos je jedan problem, ne znam ciji je stan manji, tvoj ili moj, ali moja je kuhinja sigurno manja pecnica je velicine sendvica
    a frizider velicine kocke za led

    hbemu, nije mi sad vise jasno kako sam dosad mogla organizirati onakve bakanalije uz sve te uvjete
    valjda zato jer nisam pisala po forumu

  34. #34
    Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    iznad oblaka
    Postovi
    4,745

    Početno

    budući su mi poznate tvoje bakanalije bojim se da je sve drugo (salvete i sl.) samo krpanje proračunskog deficita
    ponašaš se kao vlada, štedili bi ali bez radikalnih rezova

  35. #35
    Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,526

    Početno

    da sam ko vlada, trazila bi od onih koji dolaze i poklone i hranu

    moja mama, ko isus, moze nahraniti vojsku ljudi sa sto kuna
    ja sam se nadala da ima ovdje jos netko takav

  36. #36
    seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Postovi
    7,511

    Početno

    pitaj mamu za savjet.

  37. #37
    Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,526

    Početno

    Citiraj seni prvotno napisa
    pitaj mamu za savjet.
    mislila sam da ces reci da pitam isusa


    mamu necu pitati nista jer ce mi ona reci da uzmem njenu karticu i kupujem sto treba

  38. #38

    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Postovi
    1,049

    Početno

    Sad si me sjetila. Moj brat za svoj rođendan nahrani desetke ljudi iz jedne ili dvije rajngle. Rižoto od plodova mora: hrpa riže, malo plodova mora, i važno je stavit maslinovo ulje i parmezan na stol da doda tko želi. Od pribora za jelo treba tanjur i vilica. Dodaci: kruh i npr paradajz.

    Za mesoljupce: komad svinjetine od kile ili veći (može se uzet ono što je trenutno na nekoj akciji) se začini, ugnjete u što manju rajnglu, jedva tako veliku da stane. Dno pomazati s malo ulja, dodati četvrt čaše vode, poklopiti i na najnižoj temperaturi dinstati 1-2 sata. Kad se ohladi može se rezati tanko, prilično je izdašno, a bolje je od narezaka.

  39. #39
    seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Postovi
    7,511

    Početno

    Citiraj ivarica prvotno napisa
    Citiraj seni prvotno napisa
    pitaj mamu za savjet.
    mislila sam da ces reci da pitam isusa


    mamu necu pitati nista jer ce mi ona reci da uzmem njenu karticu i kupujem sto treba
    dobra ti je mama.

    al evo da budem konstruktivna:
    ovako:
    na par velikih tanjura ili plitica, poloziti malo na sitno sjeckanog crvenog luka (kapule), zatim poloziti filee ociscenih slanih srdela ili incuna (ti si s mora, pa bi mogla to nabaviti povoljno). na to estetski poslagati listice rukole, masline, te male cherry pomidorcice. pokapati sa malo balsamika i dobrog maslinovog ulja. moze i kapare ako volis. to je meni super ukusno, sjajno izgleda i lako je za napraviti.
    uz to neki dobar baguette ili neki takav hrskavi kruh.

    kao sto se vidi ja nisam tip od pecenja kiflica.

    ako mozes negdje povoljno nabaviti neki kolut ili kolutic sira ala parmezan (sad ne znam da li se to uklapa u budet). ili neki domaci sir slicne vrste recimo zreli livanjski) njega se stavi na stol i malo u sredini razmrvi s onim nozem u grudvice, a poslije si svak sam odlama.
    kruh vec gore prilozeni.

    pice:
    ohladeni caj od melise i metvice sa par kriski narance i limuna. super okus, super izgleda.
    sirup od cvjetova bazege (mozda ti ili neka frendica ima domaci) sa gaziranom mineralnom, ili sodom, ili obicnom vodum. u to ubacis par onih kamencica za energetiziranje, koji lijepo izgledaju. (neka ce frendica valjda imati)
    ako budet dopusta par boca vina ili prosecca, ili obadvoje. i to je to.

    jos ne kuzim, da li bi to trebalo biti na nekoj livadi, u sumi ili slicno?

  40. #40
    Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    2,210

    Početno

    Meni se čini da se ovo može dosta povoljno složiti:

    - salate od tjestenine
    - namaz/dip od tune
    - namaz/dip od svježeg sira
    - hummus
    - gibanica

  41. #41
    Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    iznad oblaka
    Postovi
    4,745

    Početno

    ovo što je seni opisala, ja sama pojedem

    već vidim da me ove godine neće zvati

  42. #42
    Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,526

    Početno

    Citiraj Maja prvotno napisa
    ovo što je seni opisala, ja sama pojedem

    već vidim da me ove godine neće zvati
    lako mi je s tobom, dovoljno je da te netko izivcira prije, pa da ne jedes nista

  43. #43
    seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Postovi
    7,511

    Početno

    pa ne zove vas zena na rucak. kod sebe kuci.

    nego na djecji rodendan sa malom zakuskom. zezam se. ne znam kakve su ivaricine navade glede hrane na rodendanima, ali nije specificirala da li mora biti kuhano, peceno, jusno, hladno, itd...

    meni se cini (a ja sm obozavateljica slanih srdela) da ih bas ne mozes pojesti vise od 3, 4, 5. tu dode i kruh koji supas u uljeko, pa masline, rukola...a osim toga napravis velike tacne. a ni sir bas nije lagan.

    elem, sto zelim reci. meni se cini, posto se sve odvija vani, a ne u kuci, pa treba svu hranu i prevesti, da je bolje uzeti nesto jednostavno i efektno. osim ako covjek ne zeli bas cijeli dan prije peci te kiflice i ostalo.

    doduse ne znam kad ivar ima rodendan, ali ako je skoro, onda je to ili kasno ljeto ili rana jesen. eksplozija boja, voca, povrca....

    pa ako su srdele i co malo, moze se dodati jos nesto dipova s povrcem ala ms ivy.
    pa recimo da upotpunimo skalu boja:
    mladi kukuruzi nasjecen na kolutove od 2-3 cm debljine, naravno kuhani.
    to djeca jako vole.
    pa recimo (opet boje) narancaste bundeve narezane na kriske pecene u pecnici. one su onako slatkste pa mogu biti i kao poludesert. ok, to se mora peci, ali nije neki posao. samo se mora paziti da ne bude pregnjeckavo.

    a ako se boji, da ce biti gladi, moze se jos "pojacati"sa:
    mladi grah (sve je sezonski) na salatu.
    ili skuhani slanutak na salatu sa uljem, octom i lukom po zelji.
    ili ako se ima smrznuti bob, pa isto na salatu.

    meni se bas uklapa u godisnje doba jeseni, da je priprema namirnice na bazicnom nivo, da se namirnice "vide", da se boje "posloze"... pogotovo za djecu.

    pa recimo ako netko ima neku vocku u vrtu, sljivu, jabuku, krusku, grozde ili mmmm smokve (ok to narucis sa juga ) nabere voce, lijepo ga aranzira u neku pletenu kosaru...i donese.
    zasto bi desert morali biti neki kolaci?

    pa ne mora uvijek biti kao alternativa smokiju, svinjece pecenje i lisnato tijesto sa hrenovkama, ili one kakti zasitne salate s puno majoneze i slicno.

    i obicnu vodu mozes staviti u neke velike bokale, ubaciti kriske narance, limuna, par boba grozda, krisaka jabuke i saku svjeze metvice (nju obavezno) iz vrta ili ako ima u ducanu. to ima super aromu, odlicno izgleda, djeca vole, a ne moras kupovati one groznomorne sirupe.

    sad vidim da sam se rastrkeljala :shock:, kao da sam catering firma, pa radim reklamu.
    skuzajte

  44. #44
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    ivarica je zaboravila napisati da je na njihovim rođendanima:
    - prisutno pedesetak ljudi
    - proslava traje skoro cijeli dan
    - razmazila nas je nekim kulinarskim izmišljotinama
    - djeca su cijeli dan na zraku pa pojedu više no što bi inače
    - dođe puno Roda koje su poslovično - izjelice

    ima toga još...

    možda je stvarno vrijeme da se vratimo na one rođendane od 17-19, kada je vrhunac bio sendvič kruh namazan margom, gore šnita "ekstravuršta" i dvije ploškice kiselog krastavca. onaj zavijutak od majoneze kao ukras, obavezan!
    pio se malinovac i lero od naranče, za razmućivanje.

    ivarice, poslušaj ti mamu.
    jer ni sa čim manjim i skromnijim nećeš biti sretna. ionako svake godine kuhaš do 4 sata ujutro.
    bolje da to prerežeš u startu i održiš ono na što si navikla, ako ti se već pruža takva mogućnost.

  45. #45
    seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Postovi
    7,511

    Početno

    hm..hm...
    nakon ovog posta od apri, vidim da je moj s kuhanim kukuruzima prilicito promasen.

  46. #46
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    hahahahahhaha, samo da znaš

    ja sam jedne godine odvalila na neke rimske kuglice sa sirom i makom, predobro nešto i naravno da sam onda to uvijek očekivala
    eto ti što je razmažena g...ca!

  47. #47
    RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Postovi
    5,601

    Početno

    Hadna salata od paste:
    2 kg paste-pene ili fusili, nasjeckane kapule, nasjeckanog korjena od seleni, pomadora, nagratanog sira ili feta sir, kuhanih jaja, kukumari, kukuruza...začiniš samo s malo maslinovog...odvaljutka, svi obožavaju.

    A neko je spomenuo gore finger food, smučkaš Humus, svi ga vole, gvacamole (u koje uvališ ABC sira da ih ima više) ili chili sos od pomadora, i to sa sirovom mrkvom i papirkom.

    Ovo oboje u masovnim količinama možeš napravit za otprilike 200 Kn a prefino je...

    Kolač - 2 paketa piškota, 2 tegle višanja i 2-3 pudinga od vanilije
    u 2 pleha posložiš piškote, preliješ kompot i sav sok preko, i poviše zaliješ pudingom (ja napravim puding sama), ohladiš i serviraš...iako možda zvući prejednostavno, savršeno je i svi vole. Kolač te isto košta možda 80-90 KN a imaš ga masu (2 velika pleha), full je zasitan.

    A ovo je možda ipak pre jeftinoza :/

  48. #48
    RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Postovi
    5,601

    Početno

    Citiraj seni prvotno napisa
    hm..hm...
    nakon ovog posta od apri, vidim da je moj s kuhanim kukuruzima prilicito promasen.
    Eh i ja ga prekasno pročitala! Čini mi se da moja siromaška večera nema šanse da prođe

  49. #49
    Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,526

    Početno

    pa trazim bas jeftina rjesenja
    ali da nisu na razini studentskih recepata

    plus ustede na polju opreme i ostalog (lani smo zaoravili svjecice, ne mislim ponoviti takve ustede ), zato sam stavila na kreativni, ne na recepte

  50. #50
    Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,526

    Početno

    senino mi se svidja, npr

    ali zamislim kolut sira od 300 kuna i maju.... pa odustanem

Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •