Trebaju mi nove naočale i opće ne znam di da odem na pregled.
Inače sam išla na SV: Duh ali tamo se treba naručiti i puno se čeka pa bi otišla negdje gdje to brzo i kvalitetno naprave naravno na uputnicu
Trebaju mi nove naočale i opće ne znam di da odem na pregled.
Inače sam išla na SV: Duh ali tamo se treba naručiti i puno se čeka pa bi otišla negdje gdje to brzo i kvalitetno naprave naravno na uputnicu
na uputnicu budeš uglavnom u svim bolnicama dugo čekala na red
Ok to mi je jasno ali mislila sam po nekim domovima zdravlja ako postoje okulisti i da su dobri.
Ja sam npr. bila u Sesvetama u DZ, čekala sam svega par dana i zadovoljna sam doktorom.
Kaj nitko ne fura naočale i ne ide na preglede? :?
Ok onda pitam one sa lečama gdje idete ne preglede?
ja idem privatno jer mi je brze i komotnije
Svojedobno sam išla u DZ Črnomerec. Ne sjećam se točno koliko sam čekala, ali znam da sam se iznenadila da i nije tako strašno.
ja sam prije 100 godina išla na preglede na Kruge. sve 5.
kakvo je stanje u tvom DZ?
znam da ima okulista u Sigetu i Runjaninovoj
U Samoboru je dobar okulist, ako ti nije predaleko, naravno, treba se narucit i to sve, ali jako je dobar. Jedino ti savjetujem da naocale ne izradujes u Ghetaldusu. Ja sam svoje zadnje napravila u optici u sklopu Konzuma, Iako sam prije bila jaaaako skepticna prema takvim pregledima, jako sam zadovoljna, A ja imam vrlo kompliciranu dioptriju i stvarno mi je tesko "pogodit". Al eto, napravili mi pregled i izradili naocale u roku od 2 tjedna s tim da su ih izradivali u Francuskoj. Uz to su mi napravili i suncane s dioptrijom.
I ja idem privatno, ali ne toliko zbog komocije, nego zato jer nemam povjerenja u većinu okulista koji ofrlje određuju dioptriju. Kad sam jednom uspjela naći doktoricu koja je dovoljno savjesna i pažljiva i uzima u obzir kompletnu osobnu i obiteljsku anamnezu, ne mičem se više od nje, pa koliko košta da koštaLutonjica prvotno napisa
![]()
šlampavosti kod određivanja dioptrije se i ja bojim :/tanja_b prvotno napisa
koliko okvirno košta pregled kod privatnika?tanja_b prvotno napisa
Okulistu ima i DZ u Voltinom, bivši Končar, Baštijanova ulica i ako se dobro sjećam ne čeka se dugo cca par dana
meni su se baš u sub razbile stare naočale (dioptrija -2,5 i astigmatizam), a rezervne naravno nemam!
u stanju potpunog očaja (sve mi je bilo mutno i osjećala sam se jako nesigurno bez naočala) slučajno sam završila u optici salmoiraghi&vigano u king crossu, zatekla tamo mr.sci.dr. vesnu augustinovu (prepisujem sa recepta) koja mi je napravila kompletan oftamološki pregled (određivanje dioptrije, očnog tlaka...)
ja na licu mjesta izabrala nove okvire, dr. mi dala jednokratne leće da preživim dan (gratis) i danas bi mi naočale trebale biti gotove!
ako se kod njih kupe naočale, oftamološki pregled je besplatan, a tako je u večini optika po gradu!!