-
Ostanak kod kuće s bebom nakon roditeljskog-tri mjeseca???
Upravo sam dobila informaciju koja mi se čak i čini logičnom, međutim baš nigdje ništa o njoj ne piše. Navodno postoji mogućnost da se zatraži produženje ostanka s djetetom nakon roditeljskog dopusta kod kuće još tri mjeseca i to, kao, financira Zavod za zapošljavanje, a osobu koja radi umjesto tebe (mene) i dalje plaća moj poslodavac? Kao, samo treba napisati da to želiš i donijeti svu dokumentaciju od porodiljnog i roditeljskog i to je to. Čini mi se malo prelako i prejednostavno, taman i da to zaista jeste neka od novih mjera nove vlade. Je li moguće da je to moguće samo u pojedinim županijama ili gradovima?
-
Osoblje foruma
postoji mogućnost neplaćenog porodiljnog do 3. godine života, ne znam jesi na to mislila?
u tom periodu ne dobivaš nikakvu naknadu, ne ide ti staž, a zdravstveno imaš ili preko supruga ili kao nezaposlena osoba.
u principu, taj neplaćeni porodiljni ti omogućuje da ostaneš doma s djetetom, bez da izgubiš posao (ako imaš ugovor na neodređeno, inače ne)
-
Treba li se u tom slučaju navoditi nekakav poseban razlog zašto se to želi?
-
-
Osoblje foruma
e, ako zatrudniš u tom periodu, obzirom na nemanje primanja, porodiljna naknada bit će minimalna - o tome treba voditi računa
-
Mislim da pišete o skroz nečem drugom od onog za što sam ja pitala. Ja ne govorim o 3 godine neplaćenog koje čak i ZOR definira, već pitam je li netko čuo za tri MJESECA plaćenog boravka kod kuće s djetetom.
Pozdrav!
-
Da rijšimo nedoumicu... zvala Zavod, kažu da to nije točno. Može se napraviti ovo što Lutonjica kaže, u kom slučaju se ne dobiva novčana naknada ni od koga.
-
Ovakve nedoumice se javljaju kad ljudima netko drugi nešto sređuje pa ni sami ne znaju po kojoj osnovi. Skroz netočna informacija. Ispričavam se radi eventualne pomutnje.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma