Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Mi bi krenuli ali ne znamo kako..

†mummy_s avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno Mi bi krenuli ali ne znamo kako..

Evo na početku mala anamneza: ja 27g., MM 37g. kod mene sve OK kod njega azospermia. Osim IVF donorskom spermom nema nam nade. Pripremali se za Prag ali nismo otišli što ne znači da nećemo ipak pokušati jednog dana. Pomislili smo ipak kako bi Prag mogao biti opcija za bracu ili seku nekom malom koji će tada već potezati nas za rukav u dućanu i htjeti baš tu čokoladicu jer baš tu kući nema.
    E sad! Shvatila sam da trebamo putem pošte poslati zahtjev u sve Centre socijalne skrbi u RH. Ispravite me ako griješim. Problem je samo što ne znamo što zahtjev podrazumijeva. U kojem obliku se on sastavlja, postoji li neki obrazac ili formula po kojoj se to radi. Koje dokumente treba pripremiti i koliko osobnih podataka ponuditi. Drugim riječima što nam je činiti!?
    Hvata me sreća i neizmjerna tuga jer prvo ne znamo kako to ide, a drugo ne znamo što možemo očekivati i možemo li učiniti još nešto što bi nas učinilo podobnijima. Stambeno smo situirani, MM je stalno zaposlen ja sam u fazi zapošljavanja (ali nažalost to teško ide), zdravi smo i želimo voljeti jednog malog čovjeka koji će nas zvati mamom i tatom.
    Ako vam nije teško, pomozite nam s par naputaka.

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mislim da to ide tek na kraju.
    Prvo trebate tražiti od Centra za socijalnu skrb u mjestu vašega prebivališta mišljenje o podobnosti za posvajanje djeteta, koje se izdaje u roku od dva mjeseca (barem bi tako trebalo biti po ZUP-u, ali znam da se u praksi i otegne).
    Cure će ti znati bolje objasniti...
    Sretno!

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj piplica prvotno napisa
    Prvo trebate tražiti od Centra za socijalnu skrb u mjestu vašega prebivališta mišljenje o podobnosti za posvajanje djeteta, koje se izdaje u roku od dva mjeseca (barem bi tako trebalo biti po ZUP-u, ali znam da se u praksi i otegne).
    to je za početak dovoljno, a sve ostalo saznat ćete u vašem matičnom centru.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

pozdravljam, evo našeg iskustva prvo smo nazvali Centar u mjestu stanovanja i rekli da želimo posvojiti djete, tada smo telefonski dogovorili prvi razgovor sa socijalnom radnicom i pravnicom koje su nam ispričali one osnovne stvari o posvojenju, koje možeš naći na internetu. Onda su nam rekli da trebamo podnjeti pisani zahtjev za djete. To smo mi učinili sutra i odnjeli, na zahtjev napiši brojeve mobitela ili kućni, tako da vas mogu kontaktirati. Slijedeće dolaze vam kući, nije ništa strašno, ja sam se ustrtarila ali bilo je ok. Nama su tada na odlasku rekle da možemo poslati zamolbe na sve Centre i napisati da smo prošli obradu.
    Danas u 13 sati imamo dogovoreno psiho test. Iza toga mislim da ostaje samo zvati i biti uporan da nam što prije dođe kući naše zlato
    puno uspjeha želim svima nama

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Prvi korak je da se javite u svoj matični CZSS, prema mjestu stanovanja. Morate ići upravo u taj - tu nema zamjene. Oni će vam napraviti obradu, a potom ćete slati molbe po ostalim centrima. To nije formular nego vaša osobna molba u kojoj ćete se predstaviti i reći što želite.

Sretno!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

mummy_s, pozdrav i ovdje i puno sreće želim ! Prvi korak je kako Zdenka kaže, pripremite se da ta obrada zna trajati i budite strpljivi ! Poveži se s curama s vašeg područja kako je to kod njih išlo, jer to isto u trajanju i načinu obrade malčice varira od Centra do Centra.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ok, i mene zabavljaju neke izjave...

ali bilo bi fer prema autorici da se vratimo na temu - a ta je ipak - posvajanje, i kako krenuti...

vidim da su se stvari promijenile, jer mi smo davnih dana krenuli od molbe. molba se predavala kako bi se centru predstavili potencijalni posvojitelji. nakon toga su slijedile ostale stvari.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

I sad se kreće od molbe koju se predaje lokalnom CZSS.

A što se ostatka diskusije tiče, Čokolada, gdje si?

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Zdenka2 prvotno napisa
    Prvi korak je da se javite u svoj matični CZSS, prema mjestu stanovanja. Morate ići upravo u taj - tu nema zamjene. Oni će vam napraviti obradu, a potom ćete slati molbe po ostalim centrima.
    ma ovo me zbunilo .

jer mi smo dali samo jednu molbu, a centar iz kojeg je došlo dijete - nema veze s matičnim centrom.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Dobro, evo detalja: prvo se daje molba u svoj matični centar. Ako se radi o Zagrebu, molba se daje u središnjicu u Kumičićevoj. Nakon što se zaprimi molba taj centar je dužan provesti obradu para. U Zagrebu, središnjica će tu dokumentaciju poslati u lokalni centar prema mjestu stanovanja. To ide isključivo prema mjestu stanovanja i nikakve zamjene centara nisu moguće. Taj centar potom napravi obradu i onda se mogu slati molbe po ostalim centrima u Hrvatskoj, a tih adresa ima stotinjak. Mnogi šalju molbe i prije nego je obrada završena, ali par ne može ući u postupak posvojenja bez obrade.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i sad će se neko pitati što to mene silno zabavlja... a obrisano...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •