Evo na početku mala anamneza: ja 27g., MM 37g. kod mene sve OK kod njega azospermia. Osim IVF donorskom spermom nema nam nade. Pripremali se za Prag ali nismo otišli što ne znači da nećemo ipak pokušati jednog dana. Pomislili smo ipak kako bi Prag mogao biti opcija za bracu ili seku nekom malomkoji će tada već potezati nas za rukav u dućanu i htjeti baš tu čokoladicu jer baš tu kući nema.
E sad! Shvatila sam da trebamo putem pošte poslati zahtjev u sve Centre socijalne skrbi u RH. Ispravite me ako griješim. Problem je samo što ne znamo što zahtjev podrazumijeva. U kojem obliku se on sastavlja, postoji li neki obrazac ili formula po kojoj se to radi. Koje dokumente treba pripremiti i koliko osobnih podataka ponuditi. Drugim riječima što nam je činiti!?
Hvata me sreća i neizmjerna tuga jer prvo ne znamo kako to ide, a drugo ne znamo što možemo očekivati i možemo li učiniti još nešto što bi nas učinilo podobnijima. Stambeno smo situirani, MM je stalno zaposlen ja sam u fazi zapošljavanja (ali nažalost to teško ide), zdravi smo i želimo voljeti jednog malog čovjeka koji će nas zvati mamom i tatom.
Ako vam nije teško, pomozite nam s par naputaka.