-
Osoblje foruma
Neki dan sam srela poznanika koji je prije 3 godine usvojio klinca od 11 mjeseci. Njegovo je iskustvo jednostavno nevjerojatno!!! Dali su molbu s navršenih 39 godina, u proljeće. Obrada je završena do lipnja, poslali su u sve gradove i mjesta u Hr (Zagrepčani su).
I-odoše na more početkom srpnja. Kad nakon 10 dana stiže telefonski poziv iz manjeg slavonskog grada da imaju zdravog dečkića od 10 mjeseci, i jesu li zainteresirani. Oni potpuno zbunjeni pitaju mogu li ga vidjeti i doznati nešto o njemu... a službenica na to kaže da mogu vidjeti osnovnu anamnezu obitelji, a vidjet ga ne mogu ..."pa nije ovo samoposluga, da se roba opipa..." i da se moraju brzo odlučiti (dakle na neviđeno). Ioni, što će, sjeli u auto s mora i pravac Slavonija, pristali na posvojenje, papirologija je trajala još mjesec dana i kad su dobili službeno potvrdu da su posvojili klinca, sošli su u to mjesto ponovo i - dobili malenog i odveli ga doma. I još mi taj kaže da nisu imali nikakvu vezu niti poznanstvo s nekim, nego da iskreno vjeruju da im ga je sam Bog poslao i da je to prst sudbine. Čak kaže da ga ljudi zaustave u parku i kažu mu kako mali nevjerojatno sliči "na tatu"
Čovjek mi stvarno nema razloga bilo što izmišljati, tako da sam stvarno zbunjena. Pa ta priča je u totalnoj suprotnosti sa svim onim što sam čula od soc. radnika! Nema tu niti užeg izbora o kojem bi potencijalni posvojitelji bili obaviješteni, niti nekakvog druženja s djetetom koji bi "promatrao" psiholog, niti nekih velikih procedura...eto, tek tako. Zar je moguće da se način rada pojedinih Centara toliko razlikuje, ili možda oni daju prednost parovima kojima vrijeme curi (to se zbilo prije 3 godine , kad je još bio na snazi stari zakon) ?
Taj poznanik mi kaže još da su ih nakon 1 godine zvali iz istog mjesta, jer je opet ta ista žena rodila novo dijete, i pitali ih žele li ovaj put i curicu, a oni su molili odgodu na 6 mjeseci dok se mali još malo ne privikne. Poslije se pokazalo da je curica imala urođene teške psiho-fizičke smetnje, pa su odustali.
Dakle , jel' nekome poznata slična brzina usvajanja?
P.S. Inače, kome god to kažemo za posvajanje, svatko zna BAR jedan par kojem je to već uspjelo...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma