Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: kašica od buče- pomoć!

Datum pristupanja
    May 2008

Početno kašica od buče- pomoć!

dobila sam komad buče..a nemam pojma kako ga napraviti (dosad ni ja nisam ni nama radila buču)..beba ima 10 mj. i jako voli tikvice..na koji način mogu napraviti buču a da joj je fino?nemam pojma kaj cu s kilom buče, to bi mogla jesti cijeli mjesec

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

i zanima me da li trebam paziti kad joj dajem buču 1. put s obzirom da stalno jede tikvice i jela je lubenicu..

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

potraži onu knjižicu J. Boban Pejić "Prirodno i zdravo za bebe i djecu", tamo sigurno ima koja kašica od buće.

Inače, buču možeš samo razrezati na komade i peći neko vrijeme u pećnici dok izvana lagano ne počne hvatati smećkastu boju, onda je izvadiš i zgnječiš vilicom pa možeš dodati i bilo što drugo u tu kašicu. A možeš i samo narezati na kockice i dati kao finger-food, jako dobro zato što bude mekano, slično kao banana, pa i djeca bez zuba mogu sažvakati.

Mislim da ne moraš posebno paziti, buča, koliko ja znam, nije alergen. Ali obzirom da daješ prvi put, za početak ne daj prevelike količine i pripazi hoće li biti kakve reakcije, kao i inače kad uvodiš novu namirnicu.

Achan avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Možeš je razrezati na manje komade i kuhati 10-15 minuta sa malo vode i onda zgnječiti i dodati ako nešto želiš.
    Pomikaki ti si iz Istre, pa di nađeš buče, ja sam tražila jer sam htjela maloj raditi ali nema šanse?

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Puna ih je pulska trznica, raznih vrsta (bundeva, tikvi).

cvjetkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Misliš na buču ili na bundevu? Buču naribaš, vrlo malo posoliš, ocjediš i zdinstaš. Dodaš malo vrhnja i kopra i to je to.
    Bundevu staviš peći u pečnicu i režeš na komade. Obično su slatke pa bi djeci trebalo to biti fino

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Achan prvotno napisa
    Možeš je razrezati na manje komade i kuhati 10-15 minuta sa malo vode i onda zgnječiti i dodati ako nešto želiš.
    Pomikaki ti si iz Istre, pa di nađeš buče, ja sam tražila jer sam htjela maloj raditi ali nema šanse?
    meni rastu u vrtu tj ne meni nego mojoj mami
    Ako hoćeš da ukradem jednu za tebe javi mi na pp. Organski uzgoj... a ja ih jedem po kazni, to mi je zbilja jedna od rijetke hrane koja mi baš ne leži

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

hmm..ja mislim da je buča (izgleda kao dinja samo malo veća, kora joj je glatka zelenkasto-bijelo-zuta)..bundeva je pretpostavljam ona za halloween? :? sad ispadam neuka, inace svasta kuham ali se bas potrefilo da ovo nikad nisam radila..
    nasla sam i na internetu neki recept- naribati salicu buce, 1 pileci file narezati na trakice, sve zajedno kuhati 20 min u kad je gotovo usitniti i dodati zlicu svjezeg sira..probati cu ovo a sutra cu je staviti u pecnicu i probati s necim kombinirati (inace ne voli krumpir i mrkvu pa je zeznut izbor)..ako jos netko ima neki receptic nek ostavi jer imam kilu buce pa sve stignem isprobati

hvala cure

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

cvjetkica, ovo s koprom mi se cini super..to je recept za nas? pretpostavljam da nije za bebu zbog kopra i vrhnja ili..? koje vrhnje stavljas, za kuhanje? i sto obicno napravis uz to?

adonisa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

krem juha od buče: lagana zaprška, naribana buča, voda, sol, kad zakipi dodam malo mlijeka ili vrhnja za kuhanje, skuham do kraja, pa izmiksam, a poslužim s kiselim vrhnjem.
    A buču također možeš naribati i zamrznuti, a tako zamrznutu možeš pripremati kao i svježu za juhe, variva, bučnicu ...

stanam avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

ja samo skuham vece komade 10-15 min u vodi i smiksam, sada i malo posolim.

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj adonisa prvotno napisa
    krem juha od buče: lagana zaprška, naribana buča, voda, sol, kad zakipi dodam malo mlijeka ili vrhnja za kuhanje, skuham do kraja, pa izmiksam, a poslužim s kiselim vrhnjem.
    A buču također možeš naribati i zamrznuti, a tako zamrznutu možeš pripremati kao i svježu za juhe, variva, bučnicu ...
    ovo je recept za dijete od 10 mjeseci? nije malo preteško?

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mislim da su se cure prebacile na recepte za nas nema veze, dobro ce i to doci da se pohvalim, ocito joj se sviđa buča, preporod jer je dosad jedino zelena tikvica imala prođu tako da sam u sve živo stavljala tikvicu..vec razmisljam kako cu zamrznuti zimnicu da dijete ima sto jesti za koji mjesec

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •