Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: kako u jednom malom gradu vrticka djeca prelaze cestu...

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno kako u jednom malom gradu vrticka djeca prelaze cestu...

odusevilo me ovog ljeta u kamniku, malom gradu u sloveniji, gledat maaju vrticku djecu kako izlaze van na ulicu na put od vrtica do - negdje

tete su imale reflektirajuce prsluke, sva djeca su imala na glavi reflektirajuce kape i marame (koje ih stite i od sunca), neka su imala male reflektirajuce prsluke, a sva djeca su se drzala za neku mrezicu koju su naprijed i nazad drzale prva i zadnja teta

zao mi je sto nijednom nisam to slikala, nisam se sjetila, ali je super za vidjeti i stvarno vozace udari ko samar i sjeti da su djeca oko njih na cesti

takoder, na svakom krizanju na kojem je skola su postavljeni mali mjeraci brzine na kojima ti ocita brzinu i zahvali (bar je nama ) sto vozis sporo

takav mjerac bi super dosao na "moje" krizanje, pada mi na pamet pisat gradu kamniku koliko to kosta, pa onda nasima

ali reflektirajuci prsluci fakat nisu neka investicija a jako dobro se skuze

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno Re: kako u jednom malom gradu vrticka djeca prelaze cestu...

Citiraj ivarica prvotno napisa
    takoder, na svakom krizanju na kojem je skola su postavljeni mali mjeraci brzine na kojima ti ocita brzinu i zahvali (bar je nama ) sto vozis sporo

takav mjerac bi super dosao na "moje" krizanje, pada mi na pamet pisat gradu kamniku koliko to kosta, pa onda nasima
    imaš toga i kod nas

baš sam prekjučer videl jednu zgodnu kombinaciju: na cesti Kutina - Ilova, ravnoj k'o da su ju projektirali puškom, kod skretanja za Husain postavljeni su ti mjerači s displejima, ALI u kombinaciji sa semaforom - koliko sam vidio semafori su po difoltu zeleni osim kad se voziš preko 70 km/h, tada ti na displeju ispiše brzinu kojom ideš i ispod toga "PALIM CRVENO!", i fakat se na semaforu upali crveno, taman toliko da moraš usporiti skoro do zaustavljanja

fora

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kako bi se ta sprava mogla zvati, pokazivac brzine?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nasla ga u nekim grdanjcima
    Pokazivač brzine u Grdanjcima

Na osnovu dogovora Grada Samobora i MO Grdanjci te Županijske uprave za ceste zagrebačke županije odlučeno je da se na županijsku cestu Ž3297 u Grdanjcima postavi pokazivač brzine s pločom prometnog znaka o ograničenju brzine na 40 km/h. Pokazivač brzine dostavit će tvrtka Inter lux, a njegova cijena je 36.958 kuna. Pokazivač će na displeju vozačima prikazati njihovu trenutnu brzinu te ih na taj način upozoriti ukoliko su prekoračili dopuštenu brzinu na tom dijelu prometnice.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

prsluke nose i u nekim zgb. vrtićima.

a u nekim vrtićima djeca ne smiju u šetnje.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Sad ste me podsjetile, naš vrtić je uz glavnu ulicu (uz koju je i naša kuća), gdje se auti voze luđački, bez obzira što je i škola tu.
    Godinama nam nisu željeli montirati ležeće policajce jer je to županijska cesta i sad kad su nam ih napokon montirali, uskoro su ih povadili jer su popravljali cestu. Cesta je popravljena, danas je prvi dan vrtićke godine, policajaca još nema.
    Upravo sam zvala Grad i našeg gradonačelnika da vidim što se čeka, nakon malo špotancija, nadam se da budu policajci uskoro osvanuli.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •