Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 133

Tema: Kiretaža i nastavak MPO-a

Bebel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno Kiretaža i nastavak MPO-a

Čitala sam na "Trudnoća i sve što ona (do)nosi", iskustva vezana uz kiretažu, ali me zanimaju iskustva MPO trudnica.
    Ja sam imala 2 ploda. Jedan se pustio u 5 tj. i vjerojatno izazvao hematom, a drugi nas je na žalost napustio u 10 tj. Tijekom trudnoće, moja krvna slika je bila super, kao i hormoni štitnjače te urinokultura.
    Nakon kiretaže imam osjećaj da su mi cice 3x veće. Još krvarim pa ipak doma mirujem (mislim da ću izdržati još samo dan-dva, a onda izlazim među ljude jer ću dobiti šizu od bjeline zidova u stanu nakon 6 tjedana izoliranosti od ljudi). Misli me izjedaju

Propisan mi je samo Ceporex.
    Nakon prve prave M, odradit ću UZV, briseve (spomenuti lijek mi zna napraviti nered) i PAPU i nadati se da će se sve vratiti u normalu. Hormonalni status mi je prije ove T bio super.
    Doktor je rekao da u novi postupak (imamo još 5 smrzlića, ali su lošiji od ovih koje su zadnji put transferirali) mogu već nakon 2 ciklusa.
    Zaboravila sam ga točno pitati što znači to 2 ciklusa. Da li je to: 1. prva M nakon kiretaže (očekuje se od 40-60 dana od kiretaže), 2. iduća M u kojoj mogu od 8dc na UZV za postupak ili trebam čekati još jednu M? Kakva su (na žalost) vaša iskustva?
    Meni je panika zbog ovog novog zakona.
    Veliko hvala lilium, za sve komentare koje je napisala o kiretaži na "Trudnoća i sve što ona (do)nosi".

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja bih rekla nakon 2 puna ciklusa, znači nakon druge M nakon kiretaže, ali nemam pojma. Znam da se obično preporuča 3-6 mjeseci.

A ja... trebala sam krenuti dalje 3 mjeseca nakon kiretaže, međutim jednostavno nisam mogla, nisam bila spremna. :/ Jedva sam se natjerala otići na Papu i briseve nakon 5 mjeseci. I sad je došlo ljeto kad nitko ne radi, kači me novi zakon i sad pojma nemam što ću i kako ću dalje. A vremena baš više nemam. :/

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

bez problema nakon druge m, znači prva je ona nakon 40 dana od kiretaže i onda druga normalna.
    meni je došla nakon 28 dana od kiretaže i to oba puta iako sam poslije druge kiretaže dosta krvarila
    znam na žalost kroz šta prolaziš, to je moja priča... i sve me stisne u trbuhu kad čitam što ti se dogodilo, ali moj potpis je garancija da ćeš i TI uspjeti

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Babel, jako mi je zao!

ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

meni je 2 tjedna od kiretaže, ovih dana ću na kontrolu, raditi papu i briseve...mpo dr. rekao u postupak ne prije listopada!

MMK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Bebel baš kao što kaže navi meni je M nakon kiretaže ( bila neophodna u toku histeroskopije) došla 28. dan (inače 26-28).
    Sretno s smrzlićima

Bebel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Cure hvala na komentarima.
    Nadam se da smijem voziti auto nakon 5 dana od kiretaže?

ivica_k meni su svi rekli da tek nakon prve M (ove koja treba doći od 40-60 dana) radim ponovno UZV, briseve i PAPU.

Nekako ne želim brzati, a opet se bojim da ako stanem teško da ću nastaviti u ovoj godini. Važno je da ja zdravstveno budem ok pa ćemo sve nekako lakše izgurati.

Sad je strah puno veći, ali SRCE KAŽE DA!

dorica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

bebelslažem se s tobom ali naravno prije svega ako se ti dobro osijećaš bit će bolje da kreneš dalje...
    a što se tiče vožnje ne znam zašto ne bi vozila ako to fizički možeš
    a poslije kirataže ti je najbolje nakon 2 tj. napraviti prvi pregled i uzv jer sam i ja tako a tada smo na vrijeme spriječili sepsu

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Draga Bebel, i ja sam na isti način razmišljala...
    Moj MPO dr. mi je rekao da možemo ponovo pokušati nakon 2-3 ciklusa i ja sam išla po smrzliće nakon 3. M. Prva mi je dosla nakon 28 dana (inače su mi ciklusi 23). Inače dr. koji mi je radio kiretažu me naručio na prvi UZV nakon 15 dana, iako je drugi dr. curi koja je bila samnom u sobi rekao da dodje nakon prve M. Sve to varira od doktora do doktora.
    Meni je bila i preporuka strogo mirovanje 10 dana iako nisam skoro ništa krvarila poslije. Preporuka je bila i napraviti briseve ciklus prije FET-a.

Drži se draga

Bebel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Kontola mi je 10-14 dana pa ću ići idući tjedan. Još malo krvarim, ali više nemam snagi biti u svoja 4 zida. Ako kontrola prođe OK idem idući tjedan na more iako ga smijem samo gledati (navodno nema kupanja do prve M zbog mogućih infekcija), ali sad je i to dovoljno.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

DRaga Bebel,jako mi je zao sto si to morala proci.Ja ti nemam sto reci ,ali su zato tu druge cure koje ce ti pomoci svojim odgovorima.Ja ti samo zelim reci da hrabro ides dalje

ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

moram provjeriti ovo za more - mi ćemo sredinom kolovoza, ali ne vjerujem da ću odoljeti bućnuti se - zapravo planiram dobro iskoristiti tih 7 dana (ako ne budem baš tada dobila prvu M)

ja sam mislila, pod pretpostavkom da uzv pokaže da je sve ok, da se papa i brisevi mogu napraviti odmah, ali ako dr. kaže čekati pravu M, čekati ću

baš dobro da si otvorila ovu (bolnu) temu, pa da možemo razmijeniti iskustva

dorica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Bebel prvotno napisa
    Kontola mi je 10-14 dana pa ću ići idući tjedan. Još malo krvarim, ali više nemam snagi biti u svoja 4 zida.
    Nemoj se zatvarati doma ... izađi van i u svoj najbliži i najomiljeniji kafić i na terasi popij kavicu s prijateljicom. Sunce, zrak i duštvo će ti dobro doći samo nemoj puno hodati.

sretna35 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Draga moja,

još jednom ti želim reći da mi je beskrajno žao ja sam stvarno imala čvrstu vjeru da će otprni malac izdržati sve izazove. Nažalost, nije bilo tako. Što se tiče ponovnog odlaska u postupke mislim da dva ciklusa naprosto znače dva ciklusa znači kada ti prođu dvije menstruacije i započne treća možeš planirati svoj slijedeći korak. To će taman biti najesen s početkom rada naše male klinike. Meni se čini da ćemo još neko vrijeme peglati po starom jer postoji rok od 6 mjeseci za donošenje postupovnih pravilnika.

Drago mi je da ti se svidjela moja priča i da si je preporučila za daljnje čitanje. U njoj nisam napisala nešto što mi je važno... Kada bih išta mogla promijeniti u svojoj dugogodišnjoj borbi bila bi to količina patnje. Slušala bih doktora koji je govorio da ne primam neuspjehe tragično jer uspjeh sigurno slijedi i živjela bih život (to su mi govorili i mnogi drugi). Znam da svatko ima svoj put i svoj trenutak. Do tada ne dopusti da život ide pored tebe.

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Bebel, mislim da možeš već nakon dva ciklusa u novi postupak, to je mala trudnoća i maternica se brzo oporavi. Mi smo isto krenuli (kućna radinost) nakon dva ciklusa (malo vremena zbog godina), no zasad bez rezultata.
    Ja sam UZV radila tri tjedna nakon kiretaže.
    Sretno, draga!
    Teddy, lilium

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

meni je M nakon kiretaže došla nakon 32 dana ali mi je sljedeća kasnila 2 tjedna pa sad mi kasni 1 tjedan...a inače sam imala relativno uredne M tj. 28-32 dana...na jesen krećemo u nove pobjede na VV...bar se nadam...a i kod mene su bili dvojček....kad se samo sjetim....

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

bebel žao mi je....
    Ja sam imala missed u 12.tj - kiretažu u kratkotrajnoj općoj. trudnoća je bila icsi sa punom stimulacijom i doc mi je nakon svega savjetovao bar 5-6 mjeseci odmora od svega. M sam nakon kiretaže dobila 46-ti dan, a kasnije su mi se ciklusi odmah sredili na 29-30.

dorica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj malaplava prvotno napisa
    meni je M nakon kiretaže došla nakon 32 dana ali mi je sljedeća kasnila 2 tjedna pa sad mi kasni 1 tjedan...a inače sam imala relativno uredne M tj. 28-32 dana...na jesen krećemo u nove pobjede na VV...bar se nadam...a i kod mene su bili dvojček....kad se samo sjetim....

ja sam isto imala dvojčeke s prvom trudnoćom
    a ja sam primjer (i znam ih još puno ) nakon spontanog sljedeći pokušaj je super trudnoća
    vibram da ste sad i vi na redu ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Bebel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ja sam se danas malo (malo više ) prošetala iako me i dalje jako steže i povremeno krvarim.
    Sunce je predivno.
    Od početka T pa do danas sam izgubila 4 kg (redovito sam se hranil i to za dvoje) i nadam se da oporavak slijedi.
    Temu sam baš htjela staviti na MPO jer je cijeli ovaj naš put trnovit pa se tu možemo malo jadati jedna drugoj i savjetovati se međusobno.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

samo seci i boravi u prirodi (meni osobno je to puno pomagalo)
    treba vremena za oporavak, bit ce boljih i gorih dana (sve fizicki jos brzo i prodje, no psiha mora odraditi svoje), na kraju sve nekako sjedne na svoje mjesto
    babel, cure

BLIZU avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

zao mi je cure drzite se

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

llium napisa:
    treba vremena za oporavak, bit ce boljih i gorih dana (sve fizicki jos brzo i prodje, no psiha mora odraditi svoje), na kraju sve nekako sjedne na svoje mjesto
    Apsolutno potpisujem!
    Meni je trebalo pol godine da udahnem punim plućima....a, naravno da i sad ponekad ponestane zraka i suza krene...
    I još nešto - dugo sam o svemu mogla razgovarati samo s MM - i tražila sam stalno njegovu blizinu, dodir...nevjerojatno, al prvo vrijeme sam spavala doslovce na njemu...

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Bebel

Nakon misseda u 7 tj. (trudnoća nakon stimuliranog ISCI) trebalo mi je punih pet mjeseci da psihički dođem k sebi i nastavim dalje. Nakon kiretaže, drugi dan sam (od jada) radila sve kao da se ništa nije dogodilo....za četiri dana krenula na posao. Preporuka doktora je bila pričekati 4-5 ciklusa pa krenuti dalje. Tako sam i napravila, nakon petog ciklusa odradila dvije inseminacije, pa novi ISCI.....i eto me u 11.tj trudnoće.
    Nemoj žuriti, mislim čak da se tijelo puno brže oporavi od stimulacije nago naša psiha, daj si vremena i odtuguj a tada te čeka tvoj

Bebel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

kofer
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da mrvica lijepo napreduje

Ja sam radila FET, tako da nije bilo terapije hormonima i vjerojatno ću onda u lipnju (tad planiram krenuti dalje), ponovno imati FET jer mi je ostalo još 5 smrzlića. Oni su lošije "kvalitete" od ovih koje sam imala u prošlom postupku, ali mislim da ću ih morati koristiti obzirom na zakon. Nakon toga slijede klomifeni jer ako na snazi ostane ova sramota od zakona ja stimulacije idem raditi izvan HR.
    Ma sve su to moji snovi, a vidjet ćemo što će život reći.

Meni je malo frka jer ja još uvijek krvarim (9 dan od kiretaže i to svježu krv) i odlazak na toalet mi je koma. Niti nakon punkcije preko 20 stanica nisam imala takvo zatezanje i tupu bol. Jedva čekam ponedjeljak da vidim što će reći doktor na pregledu.

sretna35 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

bebel kiretaže znaju biti vrlo bolne i neugodne, ali se s vremenom sve smiri

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

O draga... danas sam sjela pred ekran nakon dugo vremena i među ostalim vijestima vidjeh i ovu .... iskreno mi je žao

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Draga Bebel, iskreno suosjećam s tobom.
    Ja sam u 5. mjesecu imala Miss Ab u 9. tjednu i dr. L je rekao da pričekamo bar 2 mjeseca, ali kako su im se približavali godišnji, dogovor je bio da krećemo sa postupkom na jesen. Prvu m. sam dobila nakon 35 dana (toliki mi je normalni ciklus), ali mi druga kasni tjedan dana. Briseve i papu sam odradila nakon m, sad čekam treći dan za hormone.
    Fizički je sve ok, ali u glavi... Čini mi se da bi sve bilo puno lakše da nije ovog zakona, jer me sve strah šta nas čeka na jesen. Nakon kiretaže me držala ideja da ću vrlo brzo krenuti u postupak i dočekati svoj +, ali sad me hvata panika. Zapravo se najviše bojim toga da će nas odbiti dok se ne donesu postupovnici. Čeka nas kaos, i zbog toga sve češće plačem za onim što smo izgubili.

Ogla avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

... nisam mislila da ću 'čitati' ovu temu, ali izgleda da se moram pripremiti na najgore.... evo prošlo je već punih mjesec dana od ET-a i doktori nisu u stanju vidjeti gestacijsku vrećicu, odnosno kako u nalazu piše 'obruč'... tužna sam i strah me je i pokušavam se nekako pripremiti na to da bebe nema

danas sam izvadila opet ß, prekosutra opet, a u četvrtak idem na UZV i onda ćemo znati.... Bebel drž se...

Bebel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Samo da prenesem svoje iskustvo s bolnicom Merkur. Blagi užas.
    Jutros sam otišla podići Phd i obaviti kontrolu (rekli su da dođem na kontrolu u roku od 10-14 dana kod njih). Phd je srećom uredan (komadići decidve i posteljično tkivo), ali su mi danas napisali da se javim svom ginekologu, a ne njima. Kako sam imala uputnicu inzistirala sam da me prime jer krvarim od zahvata.
    Stravično neljubazna sestra mi je rekla da pokušam pročitati preporuku :shock: :shock: :shock: (javiti se nadležnom ginekologu) i da ona nema namjeru raspravljati se dalje sa mnom.
    U šoku sam otišla svom soc. ginekologu koji je s razlogom poludio jer ja ipak krvarim, i tko je započeo postupak mora ga završiti. Ipak me je pregledao (zahvaljujući tome što nije bilo nikoga u čekaonici) i UZV je ok te mi je propisao Ergometrin (nakon postupka sam dobila samo antibiotik). Ako se krvarenje nastavi, moram hitno u Merkur.
    Nadam se da će sve biti ok, ali ovo mi je dolilo soli na ranu i moja noga neće više tamo.
    Ovo samo pojačava moju želju da idem dalje.

Ogla avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

bebel prestrašno!... zatraži ime sestre koja je 'bila tko ljubazna' i traži tko joj je nadređeni! Ne bi' ja to tek tako pustila

Bebel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ogla, nemam riječi.
    Nekako se nadam da će ipak sve biti ok, ali teško mi je pronaći riječi da ti kažem kako ćeš sve to izgurati

2805, zakon je ključna stvar koja me straši. Godine lete (a mi nismo ptice) i pitanje je kad će oni pustiti nove postupke po ovom zakonu.
    Žao mi je što si i ti u grupi onih koji moraju proći ovu tužnu priču, ali moramo dozirati stvarnost (surovu) i naše želje. Ja sam nekako spremna da bi mi se nakon ovih antibiotika mogle zakačiti neke gljivice i bakterije pa si to uračunavam u protek vremena do novog postupka.

Neću im dozvoliti da me slome. Ipak mislim da je ovaj trnoviti put posut nekim dobrim namjerama i da će mi u konačnici meni donijeti moj tako željeni smotuljak. Ja znam da sam stvorena da budem mama.
    svima

Bebel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj Ogla prvotno napisa
    bebel prestrašno!... zatraži ime sestre koja je 'bila tko ljubazna' i traži tko joj je nadređeni! Ne bi' ja to tek tako pustila
    Ja sam se s njom posvađala odmah prvi dan kad sam došla na kiretažu. Ukoliko se krvarenje (a nadam se da se to neće dogoditi) ipak nastavi, odoh do ravnatelja. Mislim da će i ovako dobiti pisamce od mene.
    Sutra ću se bez obzira na sve ipak spustiti do mora pa će me uloviti inspiracija.
    Znam da su u gužvi jer se klinika uređuje, ali ja ovakav odnos nisam nigdje doživjela. Svi od reda su toliko neljubazni da je to strašno. Na dan kiretaže sam srela sestru sa VV-a i ona mi se obraćala sa prezimenom i još me tješila. Ta žena od nas nekoliko tisuća, zna kao se ja prezivam, a ovi niti - dobar dan.

Ogla avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

.. to ti je tako... mogu zamisliti da te sestre i ti doktorui 'otupe' svaki dan gledajući i doživljavajući tuđe sudbine, ali meni je isto nerazumljiv taj 'nestanak empatije', pa hebem mu miša bi li te tako otpilila da si joj rođena sestra? ima nasa svakakvih i pacijenata i sestara i doktora ali minutu možeš odvojiti i 'na lijep način' objasniti... bebel drži se, vjerujem da si u dobrim rukama

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ma katastrofa su po svim bolnicama. Ja sam išla u Vinogradsku vaditi krv 3 dc(dok još nisam bila u postupku) i žena me otpilila jer se nisam naručila. pokušala sam joj objasniti da je nikad ne znam kad ću dobiti M pa da se zato ne mogu naručiti, ali nije ju zanimalo. A iza mene je bila žena koja je došla vaditi krv za hormone štitnjače i nju je otpilila riječima da dođe za mjesec dana i da ako do sad nije umrla da neče ni dok čeka tih mjesec dana :shock: :shock: :shock:

dorica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

bebel slično sam ja prošla ali na SD
    žao mi je što ih nisam tužila
    prošla sam 2 kiretaže i histeroskopiju zato jer ja "nisam znala"

sestra me je htjela naručiti za mj, dana a ja došla pod HITNO :shock:

počela sam urlati na sve njih u hodniku od rodilišta pa su me tek onda uzeli za ozbiljno...
    možeš li misliti kad su svi doktori izašli van smirivati me i davali mi dijagnozu u hodniku da je to miom
    nisam se dala...
    nepravilan pad bete je pokazao da me nisu dobro dva puta kiretirali....
    Dr. K. koji me je operirao rekao je da ne je u zadnji tren spasio..ali i da on protiv svojih kolega ne može.. :/

sretna35 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Bebel tako mi je žao zbog tvog iskustva, kada nam se loše stvari događaju najmanje što nam treba je drskost i neljubaznost i nespremnost da nas saslušaju, takva se loša iskustva povremeno događaju u svim bolnicama

ja npr. vodim trudnoću u Merkuru i zadnji pregled je bio stravičan (čekala sam od 9.30 - 12) sestra mi je napravila onu standardnu obradu (tlak, kilaža, urin), a onda mi ispričavala doktorica koja je za nevjerovati pokrivala : UZV, interventni UZV i dopler, te CTG trudnica u većoj trudnoći. Kada je primjetila da više fakat od čekanja i sparine crvenim (iako sam ja bila strpljiva kao i ostale pacijentice jer se nisam mogla ljutiti na ženu koja je davala sve od sebe) rekla mi je da se raskomotim i legnem u sobu za UZV i taman kad je stizala k meni hitno su je zvali na odjel da nešto obavi, tako sam ja cca 45 min preležela na stolu za UZV i pri tom pjevušila, slala sms-ove, dok je doktorica stigla i obavila pregled bilo je već 12, sreća je da sam tada imala dogovor s andream i upornom pa nisam ništa izgubila)

mislim da su fakat u preogromnoj gužvi ovih dana + renoviranje + godišnji, naravno, ništa ih ne može opravdati

inače do tada bi sve bilo super, a ja bih svoje preglede završavala za cca 30-45 min

jednom me tako isto sestra otkantala jer nije bilo mog doktora, ali sam srela ljubaznu doktoricu (koju sam gore opisivla i oja me je vodila dok sam ležala na odjelu) i ona mi je na svoju inicijativu obavila pregled i UZV, a neljubazna sestra je ostala zatečena

i tako isustva su nam razno razna, ali ti je najsigurnije ako imaš neku preporuku

Bebel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Razumijem ja da su oni u gužvi, ali nitko ne želi dobiti pacijenta koji ima komplikaciju, a prethodni postupak on nije obavio.
    Ja bih u potpunosti razumjela mojeg ginekologa da me danas odbio. Ipak ja krvarim, a to može ukazati na to da kiretažu treba ponoviti, a on nije nadležan za nešto takvo. Može me samo uputiti u Merkur tjedan dana kasnije kad se možda cijela priča zakomplicira i na kreju bi onda moj ginekolog ispao kriv jer je zadnji obavio UZV.
    Nije baš zgodno.

Pričala sam s ginekologicom iz jedne druge klinike i ona mi kaže da oni imaju dosta problema s pacijentima koje ova prethodna klinika zaobiđe kontrolirati.
    Ja sad čekam 3 dana uz Ergometrin pa se opet trebam javiti mojem ginekologu pa ćemo vidjeti da li idem na Merkur.
    U svakom slučaju naručit ću se idući tjedan i privatno.
    Sve sam to moga zaobići da su me oni "obradili" do kraja.

dorica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

i ja sam pila Ergometrin ali ja sam ga dobila odmah
    a ako ti ne stane krvarenje poslije tj. dana Ergometrina obavezno se javi na hitnu
    ili još bolje , zašto ne odeš vaditi betu ? vidjet ćeš da li ti pravilno pada
    inaće se ona radi dva puta u razmaku od dva dana
    ona će ti sigurno pokazati da li su te dobro kiretirali ili ne

Bebel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

dorica
    mozgala sam baš o ß, ali ću prvo sačekati da prođu 3 dana pod terapijom pa se onda i onako moram javiti mojem ginekologu pa ćemo vidjeti.
    Nadam se da će prestati.

visibaba avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj dorica prvotno napisa
    ili još bolje , zašto ne odeš vaditi betu ? vidjet ćeš da li ti pravilno pada inaće se ona radi dva puta u razmaku od dva dana
    sto ovo znaci da beta "pravilno pada"? :? kao kad i raste pa se pravilno dupla? jesi sigurna za to?
    ja sam samoinicijativno vadila betu nakon kiretaze; 7 dana poslije K bila je oko 143, a 13 dana poslije kiretaze oko 87 (nemam nalaze pri ruci). Receno mi je da beta puno sporije pada nego sto raste :?

Bebel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Meni je kod biokemijskih trudnoća sporije padala i to baš na tim nižim intervalima. Važno je da ona pada i da se za to obave bar tri mjerenja.
    Ja sam je po nalogu ginekologa vadila skoro dok nije pala na 10.

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Bebel Merkur je poznat po takvom držanju sestara i liječnika (cure su za kiretažu znali naručivati, recimo, za mjesec dana - dakako da su išle u druge bolnice). Ja sam tamo imala samo oper. laparoskopiju i O.K. iskustvo, ali kad je riječ o spontanima i kiretažama, nenormalno su bešćutni (ima dosta cura na forumu koje su slično doživjele gore).
    Koliko sad već krvariš? (ja sam 15 dana krvarila)

Bebel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Danas 13 dana. Osjetim da reagiram na Ergometrin (stezanje) i danas sam u par navrata jače krvarila (k'o iz pipe).
    Nadam se da će uskoro prestati. U četvrtak se trebam čuti sa svojim ginekologom pa ću vidjeti da li je sve ok. Odustala sam od putovanj jer mi doktor baš nije bio za

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Mislim da će to biti u redu, krvarenja su zaista individualna (netko ne krvari gotovo ništa nakon kiretaže). Ergometrin u pravilu daju, iako je moj soc. gin. rekao da misli kako ga nema svrhe davati kod malo tjedana trudnoće (a ni u Petrovoj mi ga nisu preporučili, samo antibiotik). Ja sam ga svaki put uzimala, predostrožnosti radi, mada mi je izazivao užasne bolove.
    Drži se, draga, sve će to jednog dana sjesti na svoje mjesto.

dorica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj visibaba prvotno napisa
    Citiraj dorica prvotno napisa
    ili još bolje , zašto ne odeš vaditi betu ? vidjet ćeš da li ti pravilno pada inaće se ona radi dva puta u razmaku od dva dana
    sto ovo znaci da beta "pravilno pada"? :? kao kad i raste pa se pravilno dupla? jesi sigurna za to?
    ja sam samoinicijativno vadila betu nakon kiretaze; 7 dana poslije K bila je oko 143, a 13 dana poslije kiretaze oko 87 (nemam nalaze pri ruci). Receno mi je da beta puno sporije pada nego sto raste :?
    upravo tako mora duplo padati kao i što raste
    meni je 28 dan poslije kiretaže beta bila 50 a 30 dan (znači 2 dana poslije) 40
    znači padala je samo za 10 a trebala biti barem 25
    nije problem ako ne pada točno pola ali barem približno pola
    vidim da je tebi 13 dan bila 87 ali meni je mjesec dana bila tek 40

dorica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj vikki prvotno napisa
    Mislim da će to biti u redu, krvarenja su zaista individualna (netko ne krvari gotovo ništa nakon kiretaže). Ergometrin u pravilu daju, iako je moj soc. gin. rekao da misli kako ga nema svrhe davati kod malo tjedana trudnoće (a ni u Petrovoj mi ga nisu preporučili, samo antibiotik). Ja sam ga svaki put uzimala, predostrožnosti radi, mada mi je izazivao užasne bolove.
    Drži se, draga, sve će to jednog dana sjesti na svoje mjesto.
    ja sam bila u 7 tj imala spontani i nisu mi neke stvari jasne što se tiče ergometrina
    meni su ga dali da ga pijem svih mj dana a kasnije sam čula da ga se ne smije piti duže od 2 tj.(i cijelo vrijeme sam po malo krvarila)
    poslije prve kiretaže sam krvarila onako po malo (smeđe svih 14 dana) pa sam 14 dan kad sam otišla na kontrolu poslije pregleda tako jako krvarila kao iz pipe (bez ugrušaka) tad sam drugi dan došla na hitnu pa su me drugi put kiretirali
    opet se isto to ponovilo za 14 dana pa su "mislili" ili mi je menga ili da mi je to sve od mioma
    a na uzv se vidjelo nešto ali nisu znali što ili miom ili ostatak od kiret.
    pa da ne ponavljam uslijedilo je vađenje bete pa histeroskopija

nadam se da sam nekome ovim informacijama pomogla jer ja mogu opisati samo svoj slučaj
    možda je nekome bilo drgačije :/

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Mislim da se ergometrin pije najdulje sedam dana - ako liječnik nije drugačije preporučio iz nekih razloga (čini mi se da tako piše na dekl. lijeka, nisam doma pa ne mogu pogledati). Imala sam tri kiretaže u Petrovoj i nijednom mi ga nisu dali (kao mala trudnoća, 9 tjedana), već mi ga je dao moj soc. gin. "za svaki slučaj". Imala sam takve bolove da ga nijednom nisam izdržala piti svih pet dana, kako mi je rečeno, već neka tri -četiri dana najdulje.

Bebel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj vikki prvotno napisa
    Mislim da se ergometrin pije najdulje sedam dana - ako liječnik nije drugačije preporučio iz nekih razloga (čini mi se da tako piše na dekl. lijeka, nisam doma pa ne mogu pogledati). Imala sam tri kiretaže u Petrovoj i nijednom mi ga nisu dali (kao mala trudnoća, 9 tjedana), već mi ga je dao moj soc. gin. "za svaki slučaj". Imala sam takve bolove da ga nijednom nisam izdržala piti svih pet dana, kako mi je rečeno, već neka tri -četiri dana najdulje.
    Da, lijek se pije naduže 7 dana. Moj ginekolog mi je rekao da se javim nakon 3 dana korištenja jer bi se po njegovom mišljenju, trebalo smiriti nakon 3 dana. On će onda odlučiti da li nastavljam piti ili idem u Merkur. Ja ću se naručiti i privatno na UZV tako da sam sigurna (ginekolog ide na godišnji).
    Inače lijek započinje djelovati već nakon 5-15 min. nakon primjene. Ja jako osjetim grčanje maternice, ali još uvjek mogu izdržati.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

curke
    javljam se sa lošIm vijestima, moj plod se prestao razvijati i čeka me danas ili sutra kiretaža .
    isplakala sam dušu, srce ali idem dalje i to je ono što me drži, idem dalje i nikada neću odustati, na jesen sam opet na VV kod dragog dr. L.

bebel drži se

Bebel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

katarina, žao mi je

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •