Eto i mene pa d ispričam i ja svoju priču i borbu od 7 god.

Tko kaže da je sedma godina nesretna...
Vjenčali smo se 2001 ja 21 god a MM 31. Znam da je velika razlika ali isto kako je Sretna 35 opisala voljeli smo se i svi su mislili da sam trudna.
Mi smo se samo beskrajno voljeli. Nakon 6 mj. Pokušavanja i moje nestrpljivosti nismo uspijeli doći do našeg anđela pa smo odlučili krenuti od mog ginekologa dr.Č.
Odmah nam je rekao da prvo ide sprug na kontrole zbog veće statistike neplodnosti u muškaraca. Dobili smo njegov nalaz na kojem je pisalo oligozoospermija. Mi nismo imali poma što to znači pa smo nakon tj. dana došli opet kod njega da nam obrazloži. Ja sam izašla iz ordinacije s krokodilskim suzama koje nikako da prestanu curiti niz moje obraze. U autu smo oba dvoje plakali sat vremena kao da nam se cijeli svijet srušio... mislila da se do događa samo u lošim filmovima...

Drugi dogovor kod dr. Č. Prošao je nešto bolje. Sad sam ja na redu za pretrage(hormone, briseve, papa test ). Hvala Bogu sve je prošlo super. Zatim smo dobili od Dr.Č preporuku na Vuk Vrhovec. Moj komentar je bio „ zar to kod nas postoji“. Dr. Mi je preporučio Dr. C. Koji je tamo bio glavni na odijelu i da se slobodno ponudimo za platiti ali više onako idirektno jer će nas u suprotnom vozati na svakakve pretrage.
MM nije bio takav tip pa sam nekao ja to preuzela u svoje ruke.
Prvo je on dolazio tamo skoro 3 mj. Bezveze . Čekao , čekao i čekao a kad bi ga dobio to bi bio „ šturi razgovor“. Dok nisam jedanput napomenula privatan razgovor. A onda se priča promijenila. 500 kn smo platili privatan razgovor samo sat vermena. Ja sam očekivala cifru od 500 dm. MA SUPER!:D :D
Več tada mi je počeo brojati ciklus. Došli smo drugi dan i već smo bili kod našeg super Lučingera. Nakon par dana MM je prošao i punkciju i još neke pretrage za koje ni da n danas nemam pojma što je što....
Ja od 22 godine preplašena kao tele prije klanja .... govorim M. Ako čuješ da vrištim dođi po mene i otmi me...

Dočekale su me super sestre i sestra Marija me pomazila po obrazu i svolim super blagim očima pogledala i rekla „ Milo djete“. A Lučinger ... Ma to je zakon čovijek....vidio je koliko sam preplašena. Tiješio me je sa svoji upadima i forama. Nikad neću zaboraviti njegove prve riječi „Ja ću tebi napraviti bebu“. A moj osmijeh je bio od uha do uha.
I tako je odmah idući ciklus počela stimulacija. Sva sretna ali i preplašena i ukočena sve je prošlo ok. Punkcija jako bolna da sam se poslije plakala ne znam da li je to bilo od boli ili od sreće što je bilo gotovo.Tad smo ljekove plačali jer nije bilo još uvedeno 3 besplatna. I tako je otišla naša prva ušteđevina od 7000 kn (tada su gonali bilii po 280 kn). Ali nema veze. Sve za našu bebicu. Dobili smo 4 JS super kvalitete (kako nam je L. rekao) ali sve je bilo veliko 0. Nije me ništa moglo utješiti. I tako veliko ZAŠTO?
I tako je došla druga stimulacija. Nekako sam to bolje podnjela i bol i gubitak. Odlučila sam se na pauzu od 2 god. Sredila sam si zube , nosila sam aparatić. Osijećala sam se kao curica od 15 god. A sad je bilo vrijeme za nove pobijede.

Treća stimulacija je bila dobitna.beta mi je bila 100. ta sreća to je bilo nesto između straha i puno suza. Bile su dvije mrvice ali nažalost u noći 30.12 sam prokrvarila prije nego li smo vidjeli da li srčeka kucaju.Na hitnoj smo vidjeli samo jedno srčeko ali ja se nisam nikako mogla smiriti i i pomirti s tim. Zadržali su me na SD i drugu noč opet isto. Obilno krvarenje.To je bio moj najgori period u životu. Mojih mrvica više nije bilo. Uslijedile su „kiretaže“. Kažem kiretaže zato sto su me mesarili. Nakon 2 tj . vratila sam se opet jer nisu prvi puta to napravili kako treba a zatim i drugi puta. Znala sam da nešto nije u redu ali taj nemar doktora i sestara i to ignoriranje nisam u životu doživjela. Treči dolazak mi je bio borba za život.Sestre su me samo htijele naručiti za pregled koji se čeka po mj. Dana. Jedva sam našla doktora koji mi je na prvom pregledu ulijevao veliko povijerenje. Dr. Kerner. Nakon provijer 2 bete koje nisu pravilno padale bila sam odmah na operaciskom stolu na histeroskopiji. Mj dana je bio ostataak od kiretaže do histeroskopije. Četiri mjeseca je trajala moja depresija uz nerazumijevanje nekih radih kolegica. Ali nema veze ti to sam pobijedila.
Nakon toga sam stalno radila pauze i po godinu dana dok se nisam opet odlučila krenuti.
Nitko nije na poslu zano samo sam jedan dan otišla na bolovanje bez ikakvog objašnjenja.

Nakon 4 stimulacije ( hrpu FET) prva ß 505, ja još nemogu vjerovati,druga ß 1500 Dr L. je sretan i zadovoljan a ja još ne vjerujem. Prvi UZV dvije mrvice .... mene je strah da se ne ponovi povijest.... svako UZV meni su suze u očima...
Sa 10 tj jedna mrvica se je prestala razvijati. Ja se pokušavam sabrati i ostati prisebna jer sam svijesna da je to tako moralo biti. I sad sam 24 tj trudna moj mali frajer svaki dan veseli svoju mamu udarcima. Naš Dr. Lučinger je nama napravio bebu.

Budući mama i tata koji čekaju svoga Nikolu