Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: muti mi se pred očima - leće

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno muti mi se pred očima - leće

Imam nove leće, mekane, dioptrija -3, -3,5. Inače ih nosim već godinama.
    Često mi se tako muti pred očima da uopće ne vidim čitati. Cijeli dan zurim u ekran i tu nema pomoći, ali pitam se postoje li kakve kapljice koje bi mi razbistrile vidno polje.
    Ne mogu ovako više raditi; evo sad me čeka još dva sata posla, a slova na ekranu mi se totalno mute i jedva ih vidim. :/

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

baš nitko?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ja sam iz sličnog razloga prestala nositi leće i prešla na naočale. Doduše, bilo je to prije puno godina.
    Nažalost, doktor nije znao reći što bi moglo biti, možda će tvoj imati ideju.

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno Re: muti mi se pred očima - leće

Citiraj Loli prvotno napisa
    Imam nove leće, mekane, dioptrija -3, -3,5. Inače ih nosim već godinama.
    Često mi se tako muti pred očima da uopće ne vidim čitati. Cijeli dan zurim u ekran i tu nema pomoći, ali pitam se postoje li kakve kapljice koje bi mi razbistrile vidno polje.
    Ne mogu ovako više raditi; evo sad me čeka još dva sata posla, a slova na ekranu mi se totalno mute i jedva ih vidim. :/
    Ne znam je li to - to, ali meni je slično sad po ljeti kad radim pod klimom.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Meni se to desilo lani u jednom periodu, s tim da leće nosim već 11 godina. Otišla sam na kontrolu dioptrije, i tu je sve bilo ok, dr mi je objasnio da je to od umora oka (meni se vid mutio tako da mi se slika razdvajala na 2 slike, i onda sam vidjela jednu ravnu, a drugu ukošenu sliku, od astigmatizma). I na jednom oku mi je slika jako treperila. Smanjila sam na minimum komp i TV, i samo je od sebe prestalo. Sve skupa je trajalo skoro 3 mjeseca.

Čak jedno vrijeme nisam vozila, jer sam u okukama vidjela duple crte na cesti :shock: .

Dr me upozorio da to mogu očekivati češće što sam starija.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ja nosim leće isto, valjda 15 godina, meke.
    Isto sam imala faze kada mi se vid mutio.
    Al to je bilo od umora oka. Isto sam cijeli dan sa kompjuterom.
    Sad uglavnom znam zatvoriti oči na minutu, prošetati, gledati kroz prozor i nemam više takvih problema.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Meni je dioptrija isto ok, kontrolirala sam prije ljeta.
    Sad mi je ok, nije mutno, vidjet ću kako će biti pred kraj radnog dana. Znam da moram odmoriti oči, ali nekad nemam izbora i u tom trenu bi mi dobro došla pomoć farmacije.

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

meni se to događa kad sam umorna ili kad je zrak suh. koristim kapi blink, dobre su mi, navlaže oko pa je podnošljivije u tim trenucima

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •