Pokazuje rezultate 1 do 50 od 92

Tema: ne zelim VBAC

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Anchi oprosti mi zaista je post zazvučao nabrušeno, tek sada vidim, a nije mi bila namjera nego sam pisala nabrzaka.
    Ja zaista ne vjerujem da doktori ne znaju ništa o fiziološkom porodu. Možda je tu problem bolnice kao institucije koja se mora držati određene procedure, mjera predostrožnosti, standarda i ostaloga što je sasvim razumljivo. Osim toga tu su i materijalni uvijeti koji su takvi kakvi jesu. Ja ne kažem da neke stvari ne treba mijenjati i da treba slijepo slušati pokoravati se, ali tu se sada opet odlazi u jednu drugu krajnost. Ja jesam za to da se omogući otvaranje kuća za porode gdje će se moći stvoriti idealni uvijeti za rađanje, da se omogući porod kod kuće i sl. No nisam za to da se zbog ogorčenosti radi nekih loših stvari gleda apsolutno crno-bijelo i kako sam već rekla odlazi u drugu krajnost. Mi se svi možemo educirati, pročitati nekoliko knjiga, otići na Odentov seminar, ali to nas ne čini stručnjacima i kompetentnima da određujemo čiji je slučaj školska kaskada intervencija, koga slati na carski, govoriti jel drip potreban ili nije, govoriti kako braunila nije potrebna i ostalo.
    Mislim da si ti sada izdiktirala Ani.m nešto što si naučila i jedan segment koji poznaješ pa si uvjerila ženu u nešto što može biti istina i ne mora. Takve se stvari moraju rješavati na licu mjesta sa doktorom koji joj je inducirao porod.
    Ja vjerujem da oni generalno znaju što rade i zašto to rade. A ustvari i sama tema je već totalno presušila. Mislim da ćemo se tu teško dogovoriti tko je u pravu, a tko nije. Kao i na zdravlju djece.

gorka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

nemam iskustvo carskog, ali znam da bih pri razmisljanju za i protiv VBACa se defitivno odlucila za njega jer ipak doma vec imam dijete koje takoder treba moju paznju, ljubav i vrijeme. a s abdominalnim rezom bi mi zaista bilo pretesko balansirati izmedu svega (ja to sudim po onom rezicu od prije 20g od slijepog crijeva)

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj dorotea24 prvotno napisa Vidi poruku
    Anchi oprosti mi zaista je post zazvučao nabrušeno, tek sada vidim, a nije mi bila namjera nego sam pisala nabrzaka.
    Ja zaista ne vjerujem da doktori ne znaju ništa o fiziološkom porodu. Možda je tu problem bolnice kao institucije koja se mora držati određene procedure, mjera predostrožnosti, standarda i ostaloga što je sasvim razumljivo. Osim toga tu su i materijalni uvijeti koji su takvi kakvi jesu. Ja ne kažem da neke stvari ne treba mijenjati i da treba slijepo slušati pokoravati se, ali tu se sada opet odlazi u jednu drugu krajnost. Ja jesam za to da se omogući otvaranje kuća za porode gdje će se moći stvoriti idealni uvijeti za rađanje, da se omogući porod kod kuće i sl. No nisam za to da se zbog ogorčenosti radi nekih loših stvari gleda apsolutno crno-bijelo i kako sam već rekla odlazi u drugu krajnost. Mi se svi možemo educirati, pročitati nekoliko knjiga, otići na Odentov seminar, ali to nas ne čini stručnjacima i kompetentnima da određujemo čiji je slučaj školska kaskada intervencija, koga slati na carski, govoriti jel drip potreban ili nije, govoriti kako braunila nije potrebna i ostalo.
    Mislim da si ti sada izdiktirala Ani.m nešto što si naučila i jedan segment koji poznaješ pa si uvjerila ženu u nešto što može biti istina i ne mora. Takve se stvari moraju rješavati na licu mjesta sa doktorom koji joj je inducirao porod.
    Ja vjerujem da oni generalno znaju što rade i zašto to rade. A ustvari i sama tema je već totalno presušila. Mislim da ćemo se tu teško dogovoriti tko je u pravu, a tko nije. Kao i na zdravlju djece.
    Što se doktora tiče i njihovog iskustva s pravim prirodnim porodom.. pa kod nas žena još uvijek mora inzistirati da je ne režu, da je ne klistiraju, da je ne ometaju, da joj ne naliježu na stomak, da joj ne daju drip ako je rodila na carski prije toga i hrpu toga za što se ZNA da je štetno i da se ne smije raditi.. a naši doktori još uvijek to rade kao da je to najbolja stvar na svijetu. Zbog čega onda žena treba inzistirati na tome svemu ako naši doktori znaju sve o prirodnom porodu?

Ana.m je pitala za mišljenje.. pitala ja forumaše, nije otišla na cybermed i pitala. Ja sam ženi rekla što mislim... i pritom napisala da nisam ni doktor niti stručnjak za to polje i zatim iznijela svoje mišljenje. I pritom sam joj i rekla da se treba posavjetovati s dokotorm. U razumijem čemu je problem?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •