Pokazuje rezultate 1 do 50 od 92

Tema: ne zelim VBAC

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    a dobro, biće sam ja ipak precijenila odenta pa sam pretpostavljala da bi on odgovorio da ne može na osnovu tako šturih informacija i bez medicinske dokumentacije, davati svoje mišljenje o mogućem alternativnom tijeku poroda i davati preporuke za treći porod.
    On zapravo vrlo jednostavno odgovara na takva pitanja. Njemu je zapravo potpuno razumljiv drip u rađaonama jer su u većini slučajevima uvjeti i okolina jako ometajući.
    Još bi rekao da ana ima oko 80% šanse da treći porod bude vaginalan , ali samo ako su uvjeti i okolina podržavajući i idealni, ako se ne požuruje,ne ometa i nije u strahu.
    I još bi reakao da sada kada je CR postala sigurna i brza operacija , ono što se svakako treba izbjegavati je dug, težak i medikaliziran vaginalni porod jel takav nije dobar za bebu i majku.
    Posljednje uređivanje od sirius : 03.03.2010. at 14:42

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    On zapravo vrlo jednostavno odgovara na takva pitanja. Njemu je zapravo potpuno razumljiv drip u rađaonama jer su u većini slučajevima uvjeti i okolina jako ometajući.
    Još bi rekao da ana ima oko 80% šanse da treći porod bude vaginalan , ali samo ako su uvjeti i okolina podržavajući i idealni, ako se ne požuruje,ne ometa i nije u strahu.
    I još bi reakao da sada kada je CR postala sigurna i brza operacija , ono što se svakako treba izbjegavati je dug, težak i medikaliziran vaginalni porod jel takav nije dobar za bebu i majku.
    ja mislim da odent mirne duše može otići u penziju jer je uspio svoje životno znanje sažeti u par knjiga i prenijeti ih na nove naraštaje koji će to znanje znati upotrijebiti i dalje širiti.
    ovo je naravno samo šala i nije išlo tebe nego mi se samo zgodno nadovezalo na taj post.
    ma ok, sve je to divno, krasno, bajno ovako na papiru i u teoriji no ono što sam ja htjela reći, bez da osporavam istinitost onoga što odent govori (svaka čast čovjeku, da je barem više takvih liječnika i da barem nauči naše doktore da budu takvi), jest da je porodništvo ipak malo šireg sadržaja od jedne knjige ili referata i samo sam htjela to naglasiti, kako ne bi svi koji su eto pročitali nešto štiva i jednu stranu priče bili toliko uvjereni da zapravo znaju puno više od toga. u cijeloj toj priči naši doktori ništa ne valjaju jer nemaju pojma i nisu pročitali odenta pa ne znaju da se drip ne daje u VBAC-u. eto, samo generalno naglasiti kako se preolako barata nekim stvarima (ne samo u ovom topicu, ne generalno svi). to su probali ukazati i neki pametni ljudi na ovom forumu i na nekim starijim topicima pa su jadni odustali, a neke se bogme i otjeralo

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •