Anchi oprosti mi zaista je post zazvučao nabrušeno, tek sada vidim, a nije mi bila namjera nego sam pisala nabrzaka.
Ja zaista ne vjerujem da doktori ne znaju ništa o fiziološkom porodu. Možda je tu problem bolnice kao institucije koja se mora držati određene procedure, mjera predostrožnosti, standarda i ostaloga što je sasvim razumljivo. Osim toga tu su i materijalni uvijeti koji su takvi kakvi jesu. Ja ne kažem da neke stvari ne treba mijenjati i da treba slijepo slušati pokoravati se, ali tu se sada opet odlazi u jednu drugu krajnost. Ja jesam za to da se omogući otvaranje kuća za porode gdje će se moći stvoriti idealni uvijeti za rađanje, da se omogući porod kod kuće i sl. No nisam za to da se zbog ogorčenosti radi nekih loših stvari gleda apsolutno crno-bijelo i kako sam već rekla odlazi u drugu krajnost. Mi se svi možemo educirati, pročitati nekoliko knjiga, otići na Odentov seminar, ali to nas ne čini stručnjacima i kompetentnima da određujemo čiji je slučaj školska kaskada intervencija, koga slati na carski, govoriti jel drip potreban ili nije, govoriti kako braunila nije potrebna i ostalo.
Mislim da si ti sada izdiktirala Ani.m nešto što si naučila i jedan segment koji poznaješ pa si uvjerila ženu u nešto što može biti istina i ne mora. Takve se stvari moraju rješavati na licu mjesta sa doktorom koji joj je inducirao porod.
Ja vjerujem da oni generalno znaju što rade i zašto to rade. A ustvari i sama tema je već totalno presušila. Mislim da ćemo se tu teško dogovoriti tko je u pravu, a tko nije. Kao i na zdravlju djece.