Lili75 prvotno napisa
nego da se vratim na temu brate ovo otišlo u .....
ja ću reći da razumijem doroteu24, bila sam u sličnoj situaciji, da ne idem u sve detalje: mekonij, pukao vodenjak, trudovi prirodni, 22 sati pokušaja vaginalnog poroda, od toga 10-ak sati bez ikakve kemije, al ja se jednostavno nisam otvarala,mogu reći iz opravdanih medicinskih razloga dobila sam set kemije poslije čak su me i pitali i upoznali,međutim ni on nije pomogao da se otvorim(bila sam potpuno smirena i opuštena), i nakon 22 sata poroda završila sam na CR, bebica zarotirana glavicom zaglavila, uska zdjelica.
Ja koja sam bila gorljivi zagovornik potpuno prirodnog poroda(i priznajem isključiva po tom pitanju),imala sam indikacije (zbog tromboflebitisa i heparina) za drugačiji porod al nisam se dala, inzistirala sam na prirodnom ali sad stvarno mogu reći nismo svi isti,n vrijede sve isto za sve.
Ja ne mislim da me moje tijelo izdalo, nego je dapače davalo znakove da neće ići tim putem,i danas mi je samo žao zašto nije prije napravljen CR a ne da se čekalo toliko dugo.
nije istina da se svi dugo oporavljaju od CR, i strašno mi smeta kad se to ističe jer ja sam se oporavila dok si rekao keks, ne zagovaram CR nego smatram da postoje siutacije u kojima je opravdan jer prema nekim postovima ispada da ga maltene ne bi trebalo ni raditi.i da dosta mojih frendica se duže oporavljalo od vaginalnog poroda nego ja od CR,sve to ovisi o više čimbenika i glupo je generalizirati.
ja ne želim VBAC, reći ću to glasno i jasno, jer "znam" duboko u sebi da bi opet bio CR a želim poštedit i sebe i bebicu,ja imam mesnati i žilav sportski grlić (isti problem je bio s transferom dok smo bili u MPO vodama tako da kad su mi rekli da se grlić ne da sve mi je bilo jasno, kod 99,9% žena taj dio je potpuno bezbolan a kod mene nisu uspjeli vrlo tankim kateterom proći kroz njega jer se nije dao a krvi je bilo na sve strane).Samo mi nije bilo jasno zašto to sebi nisam priznala i ranije,a valjda zato što sam silno željela potpuno prirodan porod.
Ne žalim ni za čim, svatko ima pravo na svoje mišljenje,evo ovo je bilo moje pisano dosta kasno pa je možda zbrčkano.
a možda mi je bila i lekcija jer sam bila jako siključiva po pitanju CR,kao što su to sad neki ovdje na forumu.
i da strašno mi smeta ta isključivost al kad čovjek jednom nešto doživi nešto od toga i nauči a mene je život naučio da smo svi različiti i poštujem različitosti.