Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: komunikacija oko eliminacije

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Bespelenaštvu ništa ne fali. Izraz je prilično u skladu s našim jezikom, dobro opisuje problematiku i željeni cilj. Kad smo počinjali tog izraza nije bilo i tko god ga je izmislio napravio je dobro.

katepe avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa Vidi poruku
    Bespelenaštvu ništa ne fali. Izraz je prilično u skladu s našim jezikom, dobro opisuje problematiku i željeni cilj. Kad smo počinjali tog izraza nije bilo i tko god ga je izmislio napravio je dobro.
    slazem se da je to solidan naziv i pogotovu da je u skladu s jezikom. ali kako se po medijima zavrtila prica, potvrdilo se da naziv navodi na pogresne asocijacije vezane uz razliku pelena da ili ne. kada bi se stvar postavila drugacije - a u fokus stavila cinjenica da je tu rijec o komunikaciji i pracenju eliminacije otpao bi taj vergl koji stalno vrte kriticari - kao BP "roditelji su oni koji ne stavljaju djetetu pelene". to nije niti tocno niti bitno. kljuc je da su tu roditelji koji ulazu nesto vise vremena u pracenje eliminacije i smatraju da je to moguce obaviti bez pomoci sinteticke pelene. rezultati su isti - suho dijete. ali jedni to cine na nacin da stave sinteticki ulozak i vise se oko toga ne moraju brinuti, a drugi pokusavaju na sve nacine djetetu omoguciti da bude bez te sintetike oko kukova. to znaci samo vise posla ali je moguce. kad bi se razlika postavila ovako onda postaje jasno da nije rijec o roditeljima koji stavljaju i onima koji ne stavljaju pelenu, vec je bitna razlika u pristupu eliminaciji. pelenaski roditelj je onaj koji kaze nije me briga / nemam vremena / gadi mi se ili sto god a bespelenaski kaze ajmo probat komunicirati oko toga... mislim, nisam sigurna da je niti ec dobar naziv ali mi se cini da preciznije opisuje o cemu je rijec... (mozemo se pitati i je li rijec o komunikaciji ili metodi promatranja itd.)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •