Pokazuje rezultate 1 do 26 od 26

Tema: Spavanje - 2 bebe u istoj sobi

riba26 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno Spavanje - 2 bebe u istoj sobi

Moj sin ima 11 mj a imam rodit drugu bebu za mjesec dana (taman kad mi mali napuni godinu dana). Sin ima svoju ljulju, kćerkica će imat svoju ljulju (sa druge strane sobe), ali ja se brinem za njihove spavanje, odnosno na spavanje moje prve bebe od godinu dana. Sad spava kroz noć ali hoće li se on budit kad druga beba dođe i poćme plakat kroz noć tražeči jest? Jako me to brini jer ne znam koje je riješenje ako se to dogodi...

Jeli itko ima slićnu situaciju.. ako da, zanimaju me vaša iskustva! Kako je vama to bilo?! Jeli starija beba i dalje spavala bez problema (da nije čula manju bebu)... ako se budila, kako ste ju smirili?

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

ne bi trebalo biti većih problema kad ih jednom uspavaš

kad se rodila Tija nekih mjesec dana smo u istom krevetu spavali MM, petra (skoro 5g), bea (2,5g), jastuk za dojenje, beba. nisu se međusobno budili ali vjerujem da je tome razlog i taj što smo svi bili blizu pa ako bi se koja meškoljila odmah smo mogli reagirat. recimo B se budila i znala se svađat u snu, a onda i rasplakat. MM bi je malo nosao izvan spavaće i kad bi se uspavala vratili bi se. nije tolko dugo plakala da bi probudila ostale. bebica je bila odmah do mene i nije stigla reći ni kme. kad ju je zezao nosić otišli bi u dnevnu rješit problem i vratili se.
    e kad bi se promeškoljile oba dvije starije u isto vrijeme onda je bila malo nategnuta situacija ali preživjeli smo. ali to je bilo možda 1-2 puta u tom periodu

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

I mene ovo muči! Moja curica će imati 19 mj. kad se beba rodi i mene čisto strah kako ćemo to iskombinirati! I. spava s nama u krevetu, a bebu mislim staviti da spava u kinderbetu pokraj kreveta (sa spuštenom stranicom) jer ne stanemo svi na krevet, a i strah me da se tako mala beba gura s nama. Sve si nekako mislim da će nam najteže biti u početku...ali kad se naviknu jedan na drugog, ne bi valjda trebalo biti problema.

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

nama je jastuk za dojenje upravo služio tome da neka od velkih cura ne poklopi bebicu. kad se B bila rodila onda sam za barikadu koristila zarolanu deku

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi svi spavamo skupa u istom krevetu.
    kad se mlađa kćer rodila, starija je imala 3,5 godine.
    niti je starija budila mlađu svojim odlascima na wc i pijenjem vode, niti je mlađa budila stariju svojim plakanjem.
    budile su jedino mene

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    niti je starija budila mlađu svojim odlascima na wc i pijenjem vode, niti je mlađa budila stariju svojim plakanjem.
    budile su jedino mene
    I među mojima je tolika razlika, curka će za 20-ak dana napuniti godinu, ali uopće ne mogu ovo potpisati - moji se međusobno bude (nije to obeshrabrivanje, to je činjenično stanje koje samo potvrđuje koliko su djeca različita), tako da ja (navečer sineka uspavljuje MM) najprije stavim na spavanje starijega (ako ne zaspe, vratim mu se kad malena zaspe; kod tebe je druga priča, znam, nije beba od godinu dana toliko razumna da joj možeš objasniti kako će se mama brzo vratiti). Već sam xy puta pokušala sa zajedničkim uspavljivanjem, ali već duže vremena - nema šanse . Još je i uspijevalo dok je malena imala par mjeseci, ali sada nikako. U krevetu cika, pravi lom, naravno, od silne sreće, ali zaspati zajedno ne mogu. Ona se penje na bracu, on rikava od smijeha, a ja izgubim sve živce. I onda na kraju - svatko u svoju sobu. Iskustva su različita, unaprijed ne možeš puno napraviti, ali se u glavi možeš pripremiti na sve varijante da kasnije bude što manje iznenađenja. Ono što je dobro je što se sve to relativno brzo sredi, a to ćeš moći tek kada se nađeš u toj situaciji. I treba pokušati ostati hladne glave. (a moju curku uspavljuje samo cika, nema šanse da bi se ta sama uspavala, kao što nije ni moj sinek 2,5 godine )

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Zaboravila sam dodati - kao što zajedno ne mogu zaspati, ne mogu ni zajedno spavati, čim se netko od njih probudi, budan je i onaj drugi.

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

baš sam htjela napisati da je uspavljivanje jedna druga, duuuugačka priča, a onda si dodala post:

Citiraj Freyja prvotno napisa
    Zaboravila sam dodati - kao što zajedno ne mogu zaspati, ne mogu ni zajedno spavati, čim se netko od njih probudi, budan je i onaj drugi.
    kod nas nije tako. znalo se potrefit al nije pravilo.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Evo jednog svjezeg iskustva. Imam curicu od 22mj i decka od mjesec i po. Sara ide spavati sa tatom oko 8 i po. Za to vrijeme ja okupam i nahranim bracu pa on ide u krevet. Dobar je zaspavanje pa nema problema. Svi smo u istoj sobi i svatko u svom krevetu. Oko 9 zaspi i braco i probudi se izmedu 4 i 5 za papanje. Cim se javi ja ga brzo dignem i u tisini iznesem u dnevni, tamo ga nahranim i za 10min je ponovno u krevetu. Nisam puno razmisljala unaprijed kako ce to izgledati (bila sam spremna na sve) ali bas se lijepo sve poslozilo. Tako ce i vama. Nama je veci problem dnevno spavanje. Ako se bas poklopi da se Danijel probudi taman kad Sara treba u krevet - opca katastrofa. Ali, srecom, to je rijetko.

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

kod nas je razlika 17mj. prvih par noci smo spavali svi zajedno, Lovro (stariji), MM i ja na krevetu, a Lorena (beba) u kinderbetu. budila bi se cca 2-3 puta po noci, ja bih je nahranila i vratila u kinderbet (jer me bilo strah da je netko ne zgnjeci jer i MM i Lovro spavaju tako da se bacakaju cijelu noc). ali, svaki put kad bi se Lorena probudila, i Lovro bi se probudio (posjeo bi se na krevetu ko baba iz bune, zbunjeno gledajuci kroz san kaj se to desava). nije plakao, ali bi ga Lorena probudila i onda se bas ne bi naspavao. zato sada Lovro i MM spavaju u djecjoj sobi, na pravom krevetu, a Lorena i ja u spavacoj. i od kada smo to uveli, svi se puno vise naspavaju.

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Moji su 19 mj razlike, i u početku je nadobudna mama išla s H. u drugu sobu (E. je do rođenja brace spavao s nama). Izdržali smo ravno 3 dana a onda je E. odlučio preuzeti stvar u svoje ruke i prije odlaska na spavanje je samo zgrabio moj jastuk i odnio ga na bračni krevet

Od tad spavamo svi skupa-ja i MM na bračnom, klinci na svojim krevetima prislonjenim uz njega. Budi svak svakoga, češće stariji mlađeg. Bilo je i noći kad se E. budio ama baš na svako dojenje H. i skupa s nama bio u dnevnom, a bilo je i jutara koja su započinjala u 4 i 20.

Sve je moguće, ovisi od djeteta do djeteta.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Ninči prvotno napisa
    I mene ovo muči! Moja curica će imati 19 mj. kad se beba rodi i mene čisto strah kako ćemo to iskombinirati! I. spava s nama u krevetu, a bebu mislim staviti da spava u kinderbetu pokraj kreveta (sa spuštenom stranicom) jer ne stanemo svi na krevet, a i strah me da se tako mala beba gura s nama. Sve si nekako mislim da će nam najteže biti u početku...ali kad se naviknu jedan na drugog, ne bi valjda trebalo biti problema.
    Nama je točno ovako bilo, razlika 19 mjeseci. Sin je spavao s nama u krevetu i isto sam se pitala ko i ti. A bilo je tako da je sin nastavio spavati s nama, bilo mi ga žao otjerati iz kreveta, pogotovo što nije nikad spavao sam, pa smo se rasporedili tako da je on spavao između mene i muža a kćer kraj mene, na rubu kreveta. S tim da sam krevetić stavila tik uz naš krevet pa nije mogla pasti. nekad bi je nakon dojenja vratila a većinom nebi. Ali to je trajalo mjesec dana jer sam je nažalost samo toliko dojila pa je na kraju ona spavala u svom krevetiću a sin s nama do 4,5 godine

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Trina, i ja mislim da će ova moja spavati s nama do 16-te

A nažalost nemam nikako uvjete da ih oboje ostavim u krevetu jer je krevet preuzak. Jedva se sad nas troje krpamo na njemu i još jedno nema šanse da stane. Ali i kinderbet do kreveta mi je dobra alternativa. Dođe na isto kao da spava s nama

Sad nam sve ovisi o tome kakvo će ovo malo što se rodi biti

majoslava avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja imam blizance, nije bilo vecih problema sto se toga tice....
    najvise stoga sto se bas nikada nije desilo da bi onaj koji se probudi dobio vremena da se zaplce i probudi cijelu kucu, a ako bas nije moglo drugacije, digla bih se s onim sto se probudio i premjestila negdje drugdje...

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

kod nas je razlika 17 mjeseci. svi smo spavali (i jos uvijek spavamo) u istoj sobi. uglavnom su spavali s nama u krevetu. u uglavnom nije bilo medusobnog budenja. bilo me strah na pocetku da mala beba ne probudi veliku ali imala sam srecu da su bili dobri. u to vrijeme jos su oboje sisali, cak je i leon jos imao jedan nocni podoj. uglavnom - svi su spavali bolje od mene...

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja još nemam dvije bebe u istoj sobi, ali imam plan spavanja. Ne mogu si pomoči, kod mene uvijek prvo ide plan.
    Evo kako ću ja probati napraviti, naravno ako bude moguće.
    Trenutno imamo kinderbet spojen s krevetom, maleni spava u kinderbetu, i povremeno se dokotura do mene po noći (ja sam na krevetu tik uz njega).
    Kad budem trudna, mislila sam s MM - om zamijeniti mjesta, tako da on spava pokraj malenog nekoliko mjeseci prije poroda, da se mali navikne, a kad dođe beba ne drugu stranu kreveta, gdje nije kinderbet mislim staviti onu ogradicu za krevet (da ne može pasti), pa će beba spavati kraj mene i mogu ju mirno šaltati s cice na cicu, sigurna bude sa ne padne. Dakle s jedne strane MM, a s druge ogradica. Valjda bude išlo.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Mi smo odmah svi 4 u sobi, dotad je starija bila s nama, u krevetu, nakon rođenja mlađe, smao smo malu stavili u kinderbet, a starija je nastavila s nama.
    Ja nisam malu nikako mogla nama staviti u krevet, užasno me bilo strah da je netko ne poklopi. To je bilo jače od mene A i mala je to vlajda osjećala pa je u našem krevetu uvijek bila nezadovoljna i smirila bi se tek u svom krevetiću.
    I onda reci da djeca nisu kompetentna

Poslije, kad je mala porasla i ja se malo skulirala, svi smo se smjestili u veliki krevet.

Buđenja... starija se budila s nama prve dvije noći i gledala što se događa, poslije više ne. Mada, moja djeca su rijetko, rijetko plakala po noći. Odmah bi je nahranila pa se nije ni kužilo da se budi.

A sad su u svojoj sobi. Već 4 dana

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja još nemam takvih problema, ali imat ću ih uskoro.
    Mislila sam barem privremeno prebaciti mma i A u drugu sobu. Kupit ćemo krevet na razvlačenje na kojem će oni spavati.
    Čini mi se da kad se mala beba probudi usred noći, probudit će se i on, pa sam mislila da je ovako bolje za živce. 8)

sweetmint avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa
    Kad budem trudna, mislila sam s MM - om zamijeniti mjesta, tako da on spava pokraj malenog nekoliko mjeseci prije poroda, da se mali navikne, a kad dođe beba ne drugu stranu kreveta, gdje nije kinderbet mislim staviti onu ogradicu za krevet (da ne može pasti), pa će beba spavati kraj mene i mogu ju mirno šaltati s cice na cicu, sigurna bude sa ne padne. Dakle s jedne strane MM, a s druge ogradica. Valjda bude išlo.
    Ovako i ja razmisljam, samo sto ce meni malena biti pored ograde, a beba u kinderbetu i nadam se da ce funkcionirati.
    Stotine kombinacija sam vrtila u glavi i nijedna mi se nije ucinila dobrom, osim ove.
    U pocetku je prelazila preko tate da dodje do mene, ali zadnjih par dana je dovoljno da osjeti i njegovu ruku.

Ostala iskustva citam i pamtim 8)

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Mi svoju curu ne mislimo nigdje ni premještati. Ostat će spavati u sredini gdje je i do sad spavala. A da imamo dovoljno velik krevet i da stanemo sve četvero na njega, spavala bi beba između zida i mene, a curka i dalje u sredini.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

kad nam se rodilo drugo dijete ziveli smo u malom stanu sa 1 spavacom sobom i tu smo svi 4 spavali i to tako sto je beba bila u svom kreveticu, ja i starija curica na bracnom krevetu a mm na sigle krevetu koji je bio tik do bracnog.
    nisu budili jedno drugo, tu nikad nije bilo problema. oboje su "cvrsti spavaci" i kad zaspu ne bude se posebno curica. beba se budila nocu redovno, ja bih ustala podojila i nastavili bi da spavamo.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Nasa mala ce imati 2.5 god. kad dobije bracu ili seku. Ona od prvog dana spava sama u svojoj sobi, a sza novu bebu planiramo samo dodati jos jedan krevet u njenu sobu. Pa cemo vidjeti kako ce funkcionirati. Mozda cemo imati srece, a mozda ne. U svakom slucaju, u nasoj spavacoj sobi nema mjesta za kinderbed, a da spava s nama- nema sanse. pokusali smo mozda 3-4 puta, ali to je katastrofa. Ne naspavamo se ni mi ni ona. I zato hemo i bebu - odmah u njen krevetic i bit ce donekle mir.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Pozdrav mamice
    i ja ću biti u takvoj situaciji za tri mjeseca..samo šta ću biti sama sa malenim koji je hiperaktivno dijete..i sada spava sa mnom u krevetu i sa malenom bebicom...ja sam do nedavno razmišljala kako ćemo malenog koji ima godinu i pol bez ikakvih problema premjestit u njegovu sobicu..pa smo mu kupili krevet...i ovih dana se borimo sa uspavljivanjem u tom krevetu..nikako da sam zaspi..plač i dernjava svakodnevica su nam po danu..jer sam krenula prvo sa dnevnim spavanje da mu ne bi bio prevelik šok odjednom...dali postoji netko sa takvim iskustvom..da mi da savjet kako lakše za njega da prođe to odvajanje...muž mi plovi pa ga po dva mjeseca neće biti sa nama... pa spavanje u istim sobama i nije neka opcija jer ne znam ko bi mi to drugo dijete iznosio iz sobe dok ovo ja hranim..mislim da bi to bio kaos pogotovo zbog toga što maleni ima jako tanak san i svaki malo glasniji šum ga budi....lovi me strah i panika..a ako sam do sada jako bila sretna zbog ove trudnoće..sada sam u panici i ne znam kako ću to sama izdržat..mama mi živi u drugom gradu..i neće mi biti tu kada mi zatreba pomoć .. na svekrvu i svekra ne mogu previše računati..a dva mjeseca sam sama sa dvoje malene djece...uf bit će kaosa...

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    budile su jedino mene
    točno tako i kod nas s tim da je razlika između mojih cura 19 mjeseci.

Baby avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

i mi planiramo oba djeteta kod nas u krevet, jer kinderbet niti ne stane u našu sobu, a ostavit ih u drugoj prostoriji mi za sada i nije neka opcija... vidjet ćemo kako će funkcionirati, ako ne ide- ja i beba u sobi, a MM i L u dnevnom boravku...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Mi smo imali 2 kinderbeta, onaj s mlađim sinom do mog kreveta, stariji sin metar dalje. U našem krevetu (širine 140) nije bilo mjesta za ni jednog od njih, osim za vrijeme popodnevnog spavanja. I da, starijeg sam uspavljivala na rukama dugo dugooo... Mlađi je odmah dao do znanja da mu više odgovara mir (i danas je tako). Voli se on pomaziti, ali više voli svoj krevet od prvog dana i velika je spavalica, tak da ga nije trebalo uspavljivati. Sva sreća da je tako, jer ne znam kako bi s dvojicom izašli na kraj ili se utrpali svi u jedan krevet... Ovak - mlađega bi stavili spavati, a onda smo se bavili još pol sata starijim djetetom. Klinici sami nađu svoj ritam i to obično sasvim spontano. Da sam i svjesno planirala, ne bih ih bolje organizirala. Dobili su "velike" krevete u dobi 3 i 4 godine. Ne spavaju s nama, ali se vole ujutro doći pomaziti i dan danas, iako su školarci...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •