-
Operacija vena
Molim drage tete koje imaju sa time iskustva (ili imaju nekog poznatog da ima) da mi pišu o problemima sa kojima su se susrele prije/nakon operacije. Dali je prošlo definitivno ili se vratilo brzo?
Naime svekrva mi pod hitno mora ići operirati vene al nije baš sigurna, iskreno nije nitko od nas. Čitamo, slušamo - da se to vraća.
Može li si nekako drugačije pomoći?
Stvarno se jadna muči, jedva hoda...
-
teško mi je vjerovat da nitko nezna od hrpe žena ovdje......
puno hvala
-
Ja mogu reći da je operirao MM,, dakle jedno muško iskustvo i ono što sam čula od dr. ili pročitala negdje.
Ljudi se teško odlučuju na takvu operaciju, ali činjenica je da se vene "vrate" samo ako se operacija vrši lokalno ili kod nekih specijalnih slučajeva. i to u vrlo malom postotku (kod manje od 10% lokalno operiranih).
Ovisi o dijagnozi, jer nije svaka dijagnoza proširenih vena ista. Ukoliko ti izvuku cijelu površinsku venu, one dvije unutarnje preuzimaju funkciju.
Moj MM je prezadovoljan, operirao jednu nogu, na prolječe će drugu. Njemu nisu zalisci u preponi radili svoj posao, pa se krv nakupljala i vraćala u venu. Imao je jake "grozdove" duž cijele noge, osobito oko skočnog zgloba. Evo, prošlo je 4 mjeseca od operacije, a on već mjesec dana igra nogomet.
A dobro se sjećam dr. koji je rekao kako su ljudi u zabludi i odgađaju operaciju, a odgodom se i druge stvari zakompliciraju (pucanje kapilara, povišenje tlaka, veća mogućnost tromboze i sl).
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma