Stranica 14 od 84 PrviPrvi ... 412131415162464 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 651 do 700 od 4229

Tema: "azoo statistika"

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    little ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

evo i mene da se i ovdje javim...
    prosli tjedan smo bili u Pragu i radili tesu mm,nazalost nisu nista pronasli tako da nasa bitka ide dalje....sada,par dana poslije, sve to lakše prihvaćamo i smišljamo druga rješenja....

svima sretno u kojem god dijelu bitke bili

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Little ivyŽao mi je (ne mogu da ubacim ovog tužkića a on bi sve najbolje rekao)...Vidim da ste pravi borci u postu se ne osjeti ni kap razočarenja i svaka vam čast.Samo hrabro dalje mali intermeco i nove pobjede.Pusa velika

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

anaitomi ,meni to zvuci kao Klinefelterov sindrom(koliko se sjecam,to je genetski poremecaj i takvi muskarci imaju male testise).
    ima li cura koje bi to znale?

gargamelica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Bog cure može li mala pomoć
    Ne javljam se ali čitam redovno .
    Zanima me ima li netko s azoo iskustva u Mariboru.
    Kao sto vidite iz potpisa vrtimo se po lijepoj našoj u krug i svugdje neki propusti.
    Zbog financija nismo mogli van pa sad kad smo odlučili želim sve provjerit
    Hvala unaprijed i sretno svima

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Pozdrav Gargamelica, kako vidim iz tvog potpisa kod vas se radi i opstruktivna azoo sto je super (ako uopce kod azoo ista moze biti super) znaci uvijek ce biti plivaca za postupak. Naravno da ima suborki sa azoo koje su bile i s muzevima obavljena im je TESE i ICSI i dobili su bebace svoje. Ja se npr sjecam suborke Migully ciji muz ima neopstruktivnu azoospermiju (kao i moj muz i sto je puno teze od neopstruktivne) i oni imaju mariborske blizance. Znam da ima jos cura, ali jednostavno sada mi je na pamet pala Migully.

sretno

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

misila sam reci da je neopstuktivna azoo puno tezi oblik azoo od opstruktivne

ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

gargamelice, probaj stupiti u kontakt s ici, oni se liječe u mb
    nadam se da je sad već trbušasta

gargamelica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Hvala vam cure pokusat ću do njih preko pp.
    Fatamorgana dobro si rekla "ako ista može bit dobro kod azoo "ali eto do sad smo punkcijom dobili "plivace"
    Zelim ti školsku trudnoću
    ivica k

mrvica7 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

evo i mene...ma imam problema sa logiranjem, jednostavno kad upišem zaporku neće mi je prihvatiti, ni korisničko ime....uglavnom, prvi korak smo obavili i bili kod urologa i fizički je sve ok, znači nema nikakvih fizičkih barijera....a za 15ak dana idemo na VV pa ćemo vidjeti što će biti....jučer me ulovila takva kriza da sam se toliko isplakala i danas mi je isto tako, ali valjda će biti bolje...koliko se čekaju nalazi spermiograma na VV?...čula sam da se zna dogoditi i 2 mjeseca da se čekaju nalazi...

mrvica7 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

evo, mi bili kod urologa i sve je ok, nema fizičkih prepreka, hormoni su ok, još treba testosteron i hormone štitnjače, ali to ćemo sve na VV napraviti i ponoviti spermiogram....neznam kako je kod vas, ali kod mene situacija nije baš najbolja, jer moj MM ne želi razgovarati o tome, a vidim da ga muči to jako....kad smo dobili nalaz od spermiograma, rekli su nam da je jako mali broj muškaraca sa azoo, a meni se nekeko čini da ih je ustvari sve više ....

gargamelica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ja sam isti problem imala s svojim mm
    Pune dvije godine mu je trebalo da se s istim zarom uključi u postupke .
    Jednostavno mu je trebalo vremena da prihvati dijagnozu
    I meni se čini da je azoo dijagnoza puno vise a ne manje ,nažalost
    Sretno i nek vam prvi postupak bude dobitni !!!!!!

little ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

a nije ni tim nasim musketirima lako. samo treba biti veoma strpljiv s njima. treba im vise vremena da sve prihvate. ja imam srece s mm,i iako nikad nije puno volio pricat o tome ipak prihvaca sve i ide na sve potrebne postupke i zajedno ne odustajemo. kod moje prijateljice je npr situacija obrnuta i njen m nece uopce da prica o tome i necenista da radi....nije nam lako a nije ni njima. ma njima je i teze.
    a ovih azo dijagnoza stvarno ima dosta a svaka je opet na svoj nacin.
    sretno vam curke

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

pozdrav svim,evo da vam se i ja pridruzim nakon duuugo vremena.uglavnom u 10 mj.idemo na biopsiju (U Splitu kod dr.Tandare) ,a nalaz hormona izgleda ovako : FSH 33,22 LH 20,64 TESTOSTERON 14,72 INHIBIN B 28,0. znam da nije bajkovito.ali me isto zanima vase misljenje i vasa iskustva opcenito i o nalazima i o samom tijeku biopsije.hvala

trunčicabalunčica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj TAMARA27 prvotno napisa Vidi poruku
    pozdrav svim,evo da vam se i ja pridruzim nakon duuugo vremena.uglavnom u 10 mj.idemo na biopsiju (U Splitu kod dr.Tandare) ,a nalaz hormona izgleda ovako : FSH 33,22 LH 20,64 TESTOSTERON 14,72 INHIBIN B 28,0. znam da nije bajkovito.ali me isto zanima vase misljenje i vasa iskustva opcenito i o nalazima i o samom tijeku biopsije.hvala
    Draga Tamara27,
    mm je imao povišen prolaktin 446,5mIJ/L (ref.vrij. 54,2-380,5) i povišen FSH 26,4 IJ/L (ref.vrij. 1,37-13,58). Testosteron i LH -ok, a inhibin b ne mogu naći, ne znam da li je to uopće vadio.
    Uglavnom, i mi smo se bojali posebno zbog čak duplo povišenog FSH da neće biti plivača, a ipak su nađeni (dr. Reš, Postojna)!!!
    Zato, pokušajte ne očajavati, dok ne napravite biopsiju! Pusa!

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj trunčicabalunčica prvotno napisa Vidi poruku
    Draga Tamara27,
    mm je imao povišen prolaktin 446,5mIJ/L (ref.vrij. 54,2-380,5) i povišen FSH 26,4 IJ/L (ref.vrij. 1,37-13,58). Testosteron i LH -ok, a inhibin b ne mogu naći, ne znam da li je to uopće vadio.
    Uglavnom, i mi smo se bojali posebno zbog čak duplo povišenog FSH da neće biti plivača, a ipak su nađeni (dr. Reš, Postojna)!!!
    Zato, pokušajte ne očajavati, dok ne napravite biopsiju! Pusa!
    Truncice, da li je tvoj muz ista koristio pre biopsije???
    On je imao obstruktivnu, a povisen FSH? To je bas cudno.
    Jesu li mu uradili operaciju ikakvu??

trunčicabalunčica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj zasto_bas_mi prvotno napisa Vidi poruku
    Truncice, da li je tvoj muz ista koristio pre biopsije???
    On je imao obstruktivnu, a povisen FSH? To je bas cudno.
    Jesu li mu uradili operaciju ikakvu??
    Hej, oprosti što tek sad odgovaram, ali ne znam kako, promaknuo mi je tvoj post.
    Mm nije nikada pio te dodatne preparate i vitamine. Ja sam nekako skeptična prema tome, a osim toga, ja vjerujem ako u ejakulatu nema plivača, dakle 0, kao što je on imao na dva spermiograma koja je napravio, da se oni neće pojaviti taman popio ne znam šta s vrha ne znam čega. Neka me netko demantira, bilo bi mi drago.
    Može mi bit jedino jasno da se s nekim preparatima mogu popraviti spermiogrami u kojima već ima bar 1 plivač, ali ovako kad nema ništa, ne vjerujem. Ili je negdje zapelo, ili ih nema. Nema druge.
    Mm je imao kad je bio mali operaciju spuštanja testisa i pretpostavljam da su mu prilikom te operacije ozljedili kanalić kojim idu plivači iz testisa. I da zbog toga oni jesu unutra, ali nemaju kuda izaći van. Evo to je moja teorija.
    Kako nam je dr.Reš rekao, ta operacija se zove TESE (u lokalnoj anesteziji su mu uzeli (odsjeckali) nekoliko uzoraka iz testisa. I tu su našli plivače). Nakon operacije je imao par šavova koji su sami otpali.

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

pa bas nitko?

gargamelica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Nadam se da će ti netko odgovorit s sličnim nalazom.
    Mi smo imali ok hormone i punkcijom smo uspili do sad dobit par plivaca.
    Nemamo iskustva s biopsijom .
    Pokušaj na pp nekog pitat npr mislim da je fatamorgana neop azo

ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

tamara, probaj stupiti u kontakt s forumašicom metkovk@
    prilično sam sigurna da su oni bili na biopsiji kod tog dr., ali nije se dugo javljala

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Cao Tamara,
    MM ima potpuno iste hormone kao tvoj. Mislim da mu je FSH bio 32 zadnji put, a pre toga oko 25. Genetika mu je OK.
    Ja se trenutno pripremam za postupak, a on ide na mTese, pa cu ti javiti kako je proslo. Mi smo u inostranstvu.
    Inace ovo nam je prvi put, tako da nemamo neko iskustvo od pre da podelim stobom.

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

hvala vam na odgovorima.sve mi je ovo novo i nepoznato,i svaka informacija zlata vridi. zasto_bas_meni i trunčicabalunčica nadam se i od srca vam zelim da ce biti uspjesno(i svima nama naravno) i da ce za 9mj.plakati.

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

ej cure da jos nesto pitam ako netko zna ; nama dr. nije nista savjetovao u vezi genetike i nije mm dao nikakve tablete (tribestan),a vidim da pisete o tome.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj TAMARA27 prvotno napisa Vidi poruku
    ej cure da jos nesto pitam ako netko zna ; nama dr. nije nista savjetovao u vezi genetike i nije mm dao nikakve tablete (tribestan),a vidim da pisete o tome.
    Da li ste se vi vec odlucili da idete na biopsiju??
    Ako jeste, trebao bi poslati tvog muza da proveri genetiku.
    Za Tribestan ti ne treba recept, to mozes da kupis u biljnim trgovinama.
    Ni mom muzu nisu prepisali nikakve lekove, posto ne misle da moze ista da mu pomogne, ali on guta svakakve vitamine, cink, MACA i Piskavicu.

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj zasto_bas_mi prvotno napisa Vidi poruku
    Da li ste se vi vec odlucili da idete na biopsiju??
    Ako jeste, trebao bi poslati tvog muza da proveri genetiku.
    Za Tribestan ti ne treba recept, to mozes da kupis u biljnim trgovinama.
    Ni mom muzu nisu prepisali nikakve lekove, posto ne misle da moze ista da mu pomogne, ali on guta svakakve vitamine, cink, MACA i Piskavicu.
    idemo u 10mj.na biopsiju,a krajem 8 mj.trebamo mu se javiti pa mozda onda nas posalje na provjeru genetike(ako moze da mi neko objasni sta je to tocno i kakav je postupak i jeli mozemo mi to sami otic u bolnicu i zatrazit provjeru) ,a sta se tice tribestana kupit cemo-ne moze odmoc( da li pisu upute na receptu?)

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Evo i mi idemo u Utorak po nalaze spermogram posle koristenja tribestana i bioastina. Isto smo radaili nalaze hormona i genetice.

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

edinas nema te dugo, bas sam se pitala sta je sa nalazima.Srecno i javi sta ima!!!

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Nemam nikakve novosti pa tako da i nepisem nista.

mrvica7 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

evo i mene...nisam se javila odmah jer je mm pao u tešku depresiju, ali evo sad je već bolje...bili smo na VV i kod androloga je ušao sam, međutim, neće mi reći što mu je sve rekao, ali izašao je u totalnoj depresiji, samo mi je rekao da mu je dr. objasnio da je situacija preteška i preozbiljna...vjerojatno mu je i rekao da nema previše nade, jer se ne bi mm tako ponašao...sad smo u čekanju nalaza...bila sam ih zamolila ako mi mogu ranije dostaviti nalaze, ali su me "lagano" otpilili...predugo je ovo...mjesec dana iščekivanja je stvarno dugo...ali najviše me razočarao njihov pristup svemu tome, jer ne podnose svi muškarci tu situaciju jednako...i samo su nam rekli da će u nalazima pisati što se mora dalje...najvjerojatnije slijedi punkcija i da, za 6 mj. mora ponoviti opet spermiogram i nalaze hormona, to mu je rekao da će sigurno morati....

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Pozdrav svima
    prije nekog vremena postavila sam pitanje u vezi dijagnoze mm i rečeno mi je da bi bilo najbolje da mm napravi mikrodeleciju y kromosoma kariogram i f508
    kako mi već jesmo učinili mikrodeleciju y kromosoma i ti kromosomi nisu pronađeni dali su nam šansu 5% i sad hoćemo ići na kariogram i veli doktorica mm i urolog da to nije potrebno jer kod mikrodelecije nisi pronađeni ti y kromosomi i da sa kariogramom nećemo ništa dobiti
    Zna li možda netko šta da učinimo?
    Dijagnoza muža azoospermia
    Spremamo se na umjetnu oplodnju u Češku

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj anaitomi prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav svima
    prije nekog vremena postavila sam pitanje u vezi dijagnoze mm i rečeno mi je da bi bilo najbolje da mm napravi mikrodeleciju y kromosoma kariogram i f508
    kako mi već jesmo učinili mikrodeleciju y kromosoma i ti kromosomi nisu pronađeni dali su nam šansu 5% i sad hoćemo ići na kariogram i veli doktorica mm i urolog da to nije potrebno jer kod mikrodelecije nisi pronađeni ti y kromosomi i da sa kariogramom nećemo ništa dobiti
    Zna li možda netko šta da učinimo?
    Dijagnoza muža azoospermia
    Spremamo se na umjetnu oplodnju u Češku
    mozes li malo pojasniti nalaz y mikrodelecija? Koji krak fali?

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Draga fatamorgana
    u nalazu piše pod rezultat ovako citiram UTVRĐENI GENOTIP:NISU UTVRĐENE MIKRODELECIJE KROMOSOMA Y
    urolog je rekao da je taj nalaz ok
    ja više sama neznam kako i šta dalje
    hvala na javljanju

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj anaitomi prvotno napisa Vidi poruku
    Draga fatamorgana
    u nalazu piše pod rezultat ovako citiram UTVRĐENI GENOTIP:NISU UTVRĐENE MIKRODELECIJE KROMOSOMA Y
    urolog je rekao da je taj nalaz ok
    ja više sama neznam kako i šta dalje
    hvala na javljanju
    znaci taj nalaz tm je uredan sto je super vijest. Bez obzira na velicinu testisa i visinu FSH mislim da se pravo stanje u testisima moze doznati nakon TESE i to tzv micro TESE koja je modernija verzija vec pomenute TESE. Potrebno je uraditi i Kariogram da se vidi da li tm ima uredan muski kariotip. Zaboravih na momenat da li je tm uradio taj nalaz. Zaista ne razumijem kako se ijedan dr usudjuje davati prognozu od 5% kada je apsolutno neizvjesno sta ima tamo dole dok se ne uradi iskljucivo TESE odnosno microTESE. Ako jos jednom detaljno proucis forum, shvatit ces u kojim slucajevima se koristi zahvat TESE, a u kojim PESA i sl. te koja je razlika izmedju TESE i micro TESE. Prosurfaj malo netom.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Fatamorgana
    hvala na odgovoru
    evo mi se danas naručili za kariogram 05.07 bez obzira šta neki vele da nije to potrebno
    nadamo se najbolje

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Evo kod nas opet azoo. Znaci nista nam nisu pomogli tribestan i bioastin. Kromozoni su uredu.

AB7 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

Puno bračnih parova iz Srbije idu u Prag dapače baš smo upoznali zadnji put u Pragu stariji bračni par iz Novog Sada pravi su borci.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Evo nisam se javljala neko vrijeme jer nema nista novo. Od danas pocinjemo neku terapiju kapi pa ce mo za jedno mjesec ili mjesec ipo raditi novi nalaz spermograma. Idemo dalje i nadamo se ali neznam samo koliko dugo da se nadamo.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Devojke ne znam da li sam dobro informisana ali klinika koja jedina radi najsavremeniju metodu kod azzo je u Briselu i to je maping kada uzimaju isecke iz testisa i tog momenta gledaju pod mikroskopom.
    Da li ste cule za to?

regina78 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

posto sam ja bila dvaput u briselu, red je da odg...
    istina je da oni tako rade biopsiju, to ti nije standardna microTESE al puno bolja od obicne! Kod microTESE se mikroskopom gleda direktno u testise i traze bolje ocuvani sjemeni kanalici te u njima radu rezovi i uzimaju uzorci, dok ovde uzimaju uzorke i direktno traze pod mikroskop, tj ne zatvaraju dok ne nadju, bar koliko sam ja upucena

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

i sad,ko radi pravu micro? istambul samo?

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Hvala regina na odgovoru,sta mislis posto imas iskustva sa Briselom gde ici,ko radi najbolje?
    Ko radi pravu micro TESE?

mrvica7 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

nisam se javljala jer još nema ništa novoga...nalazi još uvijek nisu stigli sa VV...idući tjedan će biti točno mjesec i po...zar im stvarno toliko treba da pošalju nalaze

mrvica7 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

stigao je nalaz i nikako nije dobro...sve je uredu i svi hormoni ali nedostaje izoenzim LDH-x što znači da je genetski poremećaj i da neće naći ništa...da li je netko od vas imao takav nalaz?...ima li bar malo nade ili je to definitivno?...za 3 mjeseca treba napraviti punkciju i ponoviti sve ove nalaze....

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj mrvica7 prvotno napisa Vidi poruku
    stigao je nalaz i nikako nije dobro...sve je uredu i svi hormoni ali nedostaje izoenzim LDH-x što znači da je genetski poremećaj i da neće naći ništa...da li je netko od vas imao takav nalaz?...ima li bar malo nade ili je to definitivno?...za 3 mjeseca treba napraviti punkciju i ponoviti sve ove nalaze....

Draga mrvica7,
    izostanak LDH-x enzima samo potvrđuje da nema spermija u ejakulatu, on ne upućuje na neki genetski poremećaj, već je potvrda neopstruktivne azoospermije (jer ima fruktoze u ejakulatu, znači nema opstrukcije). Ako bi se pojavili spermiji, pojavio bi se i LDH-x enzim u ejakulatu. Kako su svi hormoni normalni svakako ponovite spermiogram, možda je ovo samo prolazno stanje, tipa posljedica upale ili slično. Sretno

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Oprosti, tek sam sad vidjela da već neko vrijeme znate za dijagnozu pa vjerojatno nije prolazno
    U svakom slučaju obavite daljnje pretrage, možda u vašem slučaju budući da su svi hormoni ok i punkcija bude dovoljna da se nađu plivači
    I reci tvom mužu da nikako ne sluša androloga na VV, on pretjeruje sa svojim crnim prognozama. Ja se na vlastitom primjeru uvjerila u to. Samo hrabro naprijed

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Draga Dejana,Natasa,Marti sta predlazete sta je pametno gde ici koja tacno klinika u Belgiji radi micro TESE?
    Bas sam u dilemi.

regina78 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja sam bila u UZBrussel i tamo rade tu detaljnu TESE, navodno gent radi microTESE a i jeftiniji je, vise ce znat nasa trudnica sanja79 a koliko vidim i marti_sk
    marti_sk nisam ni znala da ste odradili postupak i to u gentu, ipak nasli spermice?

mrvica7 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

evo nalaz je ovakav:
    1. EJAKULAT ( CASA-HAMILTON THORNE: IVOS HTM 10)
    Vol ejakulata 2.600mil, apstinencija 5 dana, likvefakcija norm, pH 7.7, st.spermatogeneze 0, leukociti < 0.5. Nativno spermiji nisu nađeni, u centrifugatu ejakulata ih također nema.
    TSH = 2.53[mIU/L]
    LH = 3.4[IU/L]
    FSH = 5.2[IU/L]
    Testosteron = 16.0[nmoI/L]
    Prolaktin = 167.6[mIU/L]
    Izoenzim LDH1=6.9[rel%]
    Izoenzim LDH2=28.8(H)[rel%]
    Izoenzim LDH3=36.2[rel%]
    Izoenzim LDH-x = 0[rel%]
    Izoenzim LDH4=19.3[rel%]
    Izoenzim LDH5=8.8(H)[rel%]
    Kisela fosfataza=1224[kJ/L]
    Fruktoza=11.0[mmoI/L]
    Limunska kiselina=47.9 (H)[mmoI/L]
    Cink=5.8(H)[mmoI/L]
    Zaključak
    U normalnom volumenu ejakulata spermiji nisu nađeni niti nakon centrifugiranja. Hormoni u serumu uredni. U sjemenskoj tekućini nemjerljiv izoenzim LDH-x. UZV skrotuma uredan.

Hvala vam unaprijed ako je netko imao ovakav nalaz....

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Drage moje,
    samo da javim da smo bili u Istanbulu, MM je radjen mTESE i nista nije nadjeno. Svi njegovi nalazi (kariotip, Y-delecije, hormoni, velicina, UVZ) su OK, ali nazalost to nam nije nista znacilo iako je davalo veliku nadu.

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Kao sto sam rekla zimus, ko se sjeca, SVE SU TO PRODAVCI MAGLE...
    Uzimaju nam pare kako hoce.Nemam rijeci da opisem kako je nama bilo a sad razumijem i Dejanu76.Jedva sam dosla sebi od razocarenja.Trebalo mi je pola godine da dodjem sebi a i sada kad se sjetim Istambula i Turske dodje mi da VRISNEM.Puno pozdrava svima i puno srece...

marti_sk avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

potpisujem Natasu

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •