Stranica 17 od 85 PrviPrvi ... 715161718192767 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 801 do 850 od 4229

Tema: "azoo statistika"

OCUDITE avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj medena8 prvotno napisa Vidi poruku
    Draga, oprosti što nisam prije odgovorila... MM-u je također, kako si mogla i pročitati, blago povišen FSH (~17) i rekli su nam da za to nema lijeka, tj. načina da se snizi Mislim da ti je Little Ivy dobro savjetovala! Što god odlučite, SRETNO !!!
    Vidim da nas ima sa sličnim problemima. I mm ima oligozoospermiju i FSH oko 17 (malo ispod)-ali mu raste (kako raste stres jer ne može dobiti dite), a konc.spermija se smanjuje .
    Da li postoji iko ko je uspio sniziti taj FSH???? Ja sam čitala da žene znaju sniziti sa suhim smokvama u maslinovom ulju pa sam mm-u to pripremila. Moraju odstajati 40 dana pa ako taj narodni recept pomogne javim ostalima sa sličnim problemima. U međuvremenu javite ako znate kako to riješiti.

florjan avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Prije svega pozdrav svim hrabrim parovima u ovoj teškoj i dugotrajnoj borbi protiv dijagnoze.

Prije dva tjedna urušio nam se svijet, supruga ('78) i ja ('74) nakon godinu dana pokušavanja zatrudnjivanja krenuli na kontrole, sa suprugom sve OK, a na mom nalazu spermiograma (Petrova) sve nule. Što sada, kuda sada, naišao sam na ovaj forum i saznao stvarno puno stvari o ovoj dijagnozi i stoga prije svega svima velika hvala na dijeljenju vaših iskustava,
    Sljedeći korak bio je urolog, pregled nešto manji testisi i mekše konzistencije ostalo OK, brisevi OK, virusi (HIV, hepatitisi OK) i hormoni gdje je katastrofa:

Inhibin B <10 80-220
    LH (Lutropin) 12 1.5-5.0
    FSH (Folitropin) 33.8 1.0-10.5
    Testosteron 20.5 10.5-49.0
    Sl. testosteron 299(1.46) 204-637(1.68-2.97)
    Globulin 59 11-71
    Prolaktin 6.9 2.0-20.0

Čitajući forum sam sam zaključio da je jako loše, ali danas stigla i potvrda od dotičnog urologa, neopstruktivna azoospermija i komentar nema smisla raditi biopsiju sa ovakvim inhibinom jer se ništa neće naći, i TO JE TO razmislite o usvajanju, nema dajnjeg traženja uzroka još jedan šok. Na moje pitanje o dodacima prehrani (Tribestan, BioAstin, Profertil …) odgovor nema smisla ako stanice ne rade ne mogu se natjerati, te stvari pomažu kada ima ikakve proizvodnje.

Kuda i kako sada dalje, na VV je koliko sam shvatio stanje koma, sadašnji urolog je bio na sv. DUHU, probali bi sa androloškom ambulantom u VINOGRADSKOJ bolnici ima li tko kakvih iskustava, a možda prvo do nekog endokrinologa da vidimo što on kaže, čuli smo da je dr. ALTABAS također u VINOGRADSKOJ ok ili preporuka ili savjet za nešto drugo, možda privatno ?!?.
    Ne bi jedino htjeli gubiti puno vremena ali ne opet i da nas netko pere za lovu jer i sami znate da se u ovakvoj situaciji hvatamo i za najmanju slamku.
    U budućnosti bi se svakako odlučili ma TESE ili micro-TESE ako ima šanse za pronalazak ičega.

Za sad prije toga svega probali bi sa ovim dodacima 3mj. pa na još jedan spermiogram (rađen samo taj jedan), samo sa čime početi i u kolikim dozama, što se tiče Tribestana vidio na forumu da nije dobro koristiti ako je testosteron u redu (ili se varam), da li vitamine sam pojedinačno kupiti i miksati ili kupiti Profertil ili Proxeed (da li dotičnog ima u Austriji) i u kojim dozama koristiti, i probali bi nazvati g. Miju u Solin da vidimo što on kaže i da li može smješati neki čaj.

Ima li još netko sa sličnim nalazima hormona pa da izmijenimo iskustva.

Oprostite na podužem postu i hrpi zahtjeva i HVALA svima i naravno puno sreće u daljnjoj borbi

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Jeli svi koji imaju azoo trebaju raditi pretragu hormona inhibin B?

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Florjan prije svega , nadam se da ćete se uspješno izboriti za vašu bebicu i već ste na dobrom putu čim se informirate

Mi smo koristili Fertility Blend for men i mužu se popravio spermiogram, al to treba pratiti jedno dulje vrijeme jer hoće jako varirati. Koliko znam kod nas nema takvih gotovih mikseva vitamina već si sam slažeš. Postoje također pravila kada se koji uzima jer neki se nesmiju uzimati jedan uz drugi. Znam da nisam ništa pomogla, al da bar dignemo temu da je vidi netko kozna više
    a vama ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

florjan, MM je imao sličan nalaz FSH, LH i testosterona (FSH čak i 40), no nikad nije radio inhibin i poznato je da niti jedan od tih nalaza, pa ni inhibin nije sigurni pokazatelj da nema spermija (stoga ZABORAVI što ti je ovaj urolog rekao), kao što se i u njegovom slučaju pokazalo jer su ih našli pomoću microTESE, a poslije nam je urolog rekao da bi ih vjerojatno našli i klasičnom biopsijom jer su bili pravilno raspoređeni po testisu. Ako nemaš anamnezu koja bi upućivala na uzrok azoospermije onda bi svakako prije biopsije i bilo kakvih čajeva ili vitamina trebao napraviti analizu na AZF mikrodelecije koja se radi na Rebru i može se napraviti na uputnicu. Jedino potpuna delecija AZFa ili AZFb regije upućuje da nema spermatogeneze i u tom slučaju nije potrebno raditi biopsiju, za sve ostalo treba se napraviti biopsija i to je jedini pokazatelj da li je spermatogeneza održana. Možda eventualno napraviti i kariotip, no kako ti je testosteron ok, a i testisi mekše konzistencije to vjerojatno nije Klineferterov sindrom. No, čak i da je, i u tom slučaju vrlo često ima spermija u testisu (u 75% slučajeva). Također ako imaš kliničku varikokelu (dakle, ona koja se može napipati, a ne da se samo vidi na CD testisa) onda bi možda vrijedilo i napraviti varikokelektomiju (MM su se nakon toga nakratko pojavili spermiji u ejakulatu, ali se kroz par mjeseci vratilo na staro pa ne znam koliko to ima smisla raditi). Naravno, možete pokušati s čajevima, vitaminima i sličnim i općenito vitamine C i E te cink je svakako dobro uzimati jer mogu poboljšati nalaz na biopsiji ako ima nešto spermatogeneze, i naravno trebalo bi ponoviti još koji put spermiogram jer usprkos ovako visokim hormonima nije isključeno da se koji spermić pojavi i vani sretno!

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Sta ako je testosteron nizak? Dali bi se spermici pojavili kad bi se testosteron povisio?

florjan avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Edinas što se tiče inhibina b, ja sam ovdje pročitao da su ga mnogi vadili i da spada u nekakve osnovne pretrage te ga je između ostalog i moj urolog meni dao i na osnovi njega mi dao zaključak što kako vidiš iz misur-inog iskustva nije relevantno

linalena hvala na ~~~~~ i podršci

misur također hvala na javljanju i podršci i ako se ne varam pod mikrodelaciju AZF misliš na Y-delation pretragu, iz informacija sa ovog pdf. znam da trebam još napraviti te tri pretrage uz ove postojeće: kariogram (kariotip), Y-delation i F-508 test (jest da je on vezan uz opstruktivnu azoo ali nek se nađe) pošto sam kod ovog urologa odmah vidio da nema šanse da se pozabavi mojom dijagnozom detaljnije i da na mojih par podpitanja nije pokazao neki trud da mi pojasni stvari koje je btw. specijalizirao (saznao sam ovdje 100x više informacija nego od njega) nisam ni inzistirao na nekim drugim pretragama.

E sada imamo u planu za par dana otići na Rebro kod jedne urologice-andrologice pa ne znam da čekam od nje da me uputi na te pretrage ili mi može i dr. opće prakse napisati uputnice bez preporuke specijalista, i ako znaš u kojemu se točno laboratoriju na Rebru rade te pretrage da pokušam sutra, preksuta dogovoriti termin da se ne gubi vrijeme, te gdje ste radili micro-TESE

Te još jedno pitanje ima li smisla sa nalazom hormona ići do endokrinologa sa ovom dijagnozom neopstruktivna azoo po mišljenje

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Mislim da znam na koju urologicu misliš, ona je ok i poznato joj je da i jako povišeni FSH ne mora ništa značiti. Ne znam da li dr. opće prakse može dati uputnicu za te pretrage, MM je dobio od endokrinologa, ali na našu inicijativu. No ova urologica će ti vjerojatno dati preporuku za tu pretragu, a i reći u kojem točno labu se radi jer se MM više ne sjeća, mislim da je nekakva molekularna dijagnostika. Isto mislim da nema smisla ići kod endokrinologa ako ideš kod ove urologice-andrologice na Rebro, ipak je to uža specijalnost od endokrinologa, a i ne treba ti nikakva terapija jer su ti hormoni (oni funkcionalni) ok (btw. pripravci testosterona se NIKADA ne smiju uzmati kod azoospermije jer sprečavaju spermatogenezu, ovo se ne odnosi na pripravke koji potiču tesosteron poput klomifena, tribestana i sl.). Možda ti ona ponudi i biopsiju jer se to sad ponovno radi i kod nas (u terapeutske svrhe, a ne samo u dijagnostičke kao u proteklih 6 godina), mi smo bili u Istanbulu imaš u prijašnjim postovima imena i kontakte. Što god odlučili sretno i ne posustajte

florjan avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

misur, pročitao sam cijeli pdf. ali ne mogu sada naći tvoj post o Istanbulu ako nije problem link na post ili da tu odgovoriš ponovo, da li ste to bili kod dr. Bakircioglua u German Hospitalu, i ako nije problem (može na PP) cijena, znači koliko sam shvatio u našem okružju pravu micro-TESE se radi jedino u Istanbulu, dok u Belgiji i Pragu rade klasičnu TESE.
    Nisam znao da kod nas sada rade biopsiju i terapijski, da li to znači da zamrzavaju materijal ako što nađu i ostane nakon oplodnje ili opet ima neka
    Pozdrav

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Nije problem, naravno, to je jedina klinika odnosno urolog za kojeg ja znam da radi microTESE kako bi ga trebalo raditi jer je učio od Schlegela iz NY koji je prvi napravio ovu metodu i još uvijek je najuspješniji u tome, a i Dr. Bakircioglu mi je sam rekao da ni on nije siguran za druge urologe u Istanbulu gdje praktički sve klinike navode kako rade microTESE. Njegov mail je ebakircioglu@yahoo.com, radi na Bahceci klinici koja je nekad bila u sklopu German Hospital, no sad su odvojeni. Postupak (ICSI, transfer, smrzavanje viška embrija) je oko 2000 eura, microTESE je oko 700 eura (i uključuje smrzavanje 3 ampule materijala, ako ima dovoljno naravno) i oni traže da žena bude tamo od 2. ili 3. dana ciklusa. Uz vađenja estradiola, lijekove, put i smještaj izađe otprilike 5-6000 eura. Odmah da te upozorim, oni imaju američki stil, dakle puno jače stimulacije pa su i lijekovi skuplji, no šansa za ozbiljniju HS je manja nego ovdje jer to jako elegantno rješavaju dodatnom terapijom. Inače, s obzirom na azoospermiju mislim da je to čist ok dobiti maksimalni broj stanica jer nema prostora za baš puno pokušaja. Osim doktora i dvije sestre nitko praktički ne govori engleski pa je meni u svemu pomagala jedna jako draga gospođa Hidžran, mogu ti dati mob ako se odlučite za Istanbul. E sad, kod nas koliko sam čula od donošenja novog MPO zakona mogu raditi biopsije na način da se materijal smrzne i poslije koristi za ICSI, no kako to funkcionira ne znam, reći će ti urologica vjerojatno. Ono što bih ti ja svakako preporučila je da sa svojim nalazima kontaktiraš dr. u Istanbul koji će procijeniti da li bi bolje bilo ići odmah na microTESE ili možete pokušati prvo s klasičnom biopsijom kod nas. No, ne znam da li su donijeli amandman na novi zakon da kod ovakvih slučajeva oplode više od 3 stanice, znam iz vlastitog iskustva kako se brojevi smanjuju dok ne dodješ do embrija... Držim fige da uspijete čim prije!

florjan avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

misur; hvala na iscrpnom odgovoru još jedno, puna nam je glava podataka i svega ali nismo se susreli sa ovim "no šansa za ozbiljniju HS je manja nego ovdje jer to jako elegantno rješavaju dodatnom terapijom" što je to HS, i ako nije problem kako ste vi prošli u Istanbulu, i da li ste pokušavali sa Tribestanom, čajevima i vitaminima ili kojim gotovim pripravkom tipa Proxeed ... prije Istanbula i da li jebilo kakvih pomaka; oprosti ako se ponavljam sa pitanjima ili si na njih već odgovorila ne znam kako da dođem do svih tvojih postova da ih pregledam na jednom mjestu

Hvala, LP!

arizona311 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Pozdrav svima.

Stigao je naš nalaz punkcije.
    Zaključak je:nađeno dosta spermija
    Da li mi netko može javiti što točno znače ovi podaci
    stanice spermatogeneze lijevo SG- Si-LZ-PD-SD-68 MI Sp-26 Se-500 Sp/Se 0,05
    stanice spermatogeneze desno SG- Si-LZ-PD-SD-121 MI SP-48 Se -500 SP/Se 0,096

Našla sam na netu neke podatke za ove šifre, ovako, zadnji dio nalaza označava omjer spermatozoida i sertolijevih stanica. Kod nas je on 0,052 odnosno 0,096. Negdje sam u nekom forumu pročitala da je poželjan omjer 0,05 (ako se dobro sijećam).
    Ne trebam vam ni opisati da smo sretni ko mala dijeca

ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

florjan, pozicioniraj se i klikni na nick od misur, te odaberi opciju "pogledaj sve moje postove"....sretno!

LaFolie avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Cao svima!
    da li mozda znate kolika je verovatnoca da biopsijom izvuku materijala za oplodnju ukoliko ima samo 2 spermatozoida na spermogramu?( Pocela sam da primam injekcije, medjutim mm ima azoospermiju i oboljenje stitne zlezde i uzasno smo pod stresom da li ce ista naci biopsijom!!!

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

pozdrav svima ja sam nova na forumu ali več neko vrijeme čitam forum.suprug je imao tumor lijevog testisa koji mu je ostranjen a desni nije spušten i nalazi se u ingvinalnom kanalu ali (povremeno se spusti a može ga i sam spustit)radio je spermiogram i nije pronađena sperma.testesteron je u granici normala a ukupni i slobodni testesteron povišeni.liječnik je rekao za hormone da nisu ni dobri ni loši da ima šanse da treba napraviti punkciju ili biopsiju testisa i vidjeti dali ima spermija u testisu.molim vasjeli netko imao slićnih problema ima te li koji savjet šta da radimo di da idemo.hvala

florjan avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Pozdrav Marinella,

Prije svega puno sreće da što prije dobijete malog bebača, i moja preporuka da ovaj podforum pročitaš cijeli jer sam i ja tu saznao pet puta više stvari ngo što mi je prvi urolog rekao.
    Imaš par mojih postova iznad pa samo da nadopunim stanje. Bili smo supruga i ja u Petrovoj kod dr. Vrčića i on me je isto uputio na Rebro dr. Bernart u svezi biopsije i uoliko što nađu ulaska u postupk kod njega. Kod dr. Bernart sam se i sam naručio još prije Petrove tako da je to dobro ispalo. Baš danas sam treabo ići na pregled ali mi sestra javila da je dr. bolesna i da će javiti novi termin pregleda što i nije trenutno neka frka jer sam vadio krv za Kariogram i Mikrodeliciju Y kromosoma i čekam nalaze kroz tjedan dana, tako da kod doktorice dođem baš sa svim papirima i vidim što će reći. Još jedino razmišljam danapravim i ultrazvuk testisa i to bi onda bili svi medicinski nalazi koji se ovdje spominju vezano uz ovi dijagnozu.
    Između ostalog ovih zadnjih mjesec i pol pijem čaj od travara Mije Katurića, prestao sam piti kavu, jedem obavezno dnevno sjemenke od tikve i suncokreta (nesoljene), pijem vitamin E, folnu kiselinu, selen, cink i matičnu mliječ.
    Za učinak ovih posljednjih stvari ti ne mogu reći dali mi koriste jer još nisam bio na spermiogramu, ali mislim da ne mogu štetiti, a kod nekih ljudi su pomogle pa se i mi tome toplo nadamo.
    Ovo su ti moja iskustva u zadnja 3 mj. i nadam se da sam bar malo pomogao

Pozdrav

LittleBirdie avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

marinella, nemojte pristati na dijagnostičku biopsiju gdje vam samo otvore i kažu ima li spermija ili ne. gledajte da se taj materijal odmah i pohrani kako biste ga mogli kasnije iskoristiti.

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

LitlleBrdie nakon azoo normo kako ste uspjeli???

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj LaFolie prvotno napisa Vidi poruku
    Cao svima!
    da li mozda znate kolika je verovatnoca da biopsijom izvuku materijala za oplodnju ukoliko ima samo 2 spermatozoida na spermogramu?( Pocela sam da primam injekcije, medjutim mm ima azoospermiju i oboljenje stitne zlezde i uzasno smo pod stresom da li ce ista naci biopsijom!!!
    MM nisu nikada radili biopsiju ni TESE a uvik je bilo barem 2- 3 spermija (nisu nam je ni preporučili) do sad 5 IVF+ICSI i samo jednom nije bio treansfer a zadnji put biokemijska inače je neopstruktivna azoo prva dg a sad je OAT

medena8 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj ici prvotno napisa Vidi poruku
    E ovo sam baš i ja htjela pitati!!!

florjan avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj ici prvotno napisa Vidi poruku
    Pridružujem se pitanju, i savki novi savjet je dobrodošao

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

florjan hvala na savjetima i informacijama....nisam stigla pročitati sve tvoje postove tako da neznam početak tvoje priče.možeš li u kratko napisati...moj suprug je imao tumor testisa koji je mu je ostranjem bio je ka kemo i radio terapijama sada je sve uredu šta se toga tiče hvala bogu...desni testis mu nije spušten odnosno šeta sam se povremeno spusti...urolog je rekao da je to dobro i da zakažemo termin za oplodnju...da če napraviti punkciju i ako nađu spremu u testisu onda slijedi oplodnja....htjeli smo napraviti još koji pregled ali on nas šalje odmah na punkciju....pa sam neznamo da pokušamo sa čajevima tabletama i sl. još sa nekim pregledima...

LittleBirdie avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

mislim da sam već negdje pisala o tome ali evo, ukratko, na prvom s-gramu sve same nule i jedinice. operacija varikokele i dijagnostička biopsija oba testisa gdje je potvrđena spermatogeneza ali i nekakav sindrom sljuštenih ćelija (dr. nikad čuo za to), uputili nas na vantjelesnu. hormoni, ultrazvuk abdomena, i svi ostali mogući nalazi su bili ok s tim da smo se povremeno mučili s bakterijama u spermokulturi i leukocitima, no, i tome smo presudili. mm je koristio bioastin 6 mjeseci, pycnogenol 3 mjeseca i puno puno vitamina, minerala i ulja ali smo gledali da dosta toga bude u prirodnom obliku. s-grame smo provjeravali svaka tri mjeseca da bismo na kraju došli do 48x10na6/ml od čega je 25% bilo progresivnih. doktori koji su bili digli ruke od nas nisu mogli vjerovati. međutim, moj trud da popravim mužev spermogram me koštao prolaktina (1000 i nešto) ali smo i to sad sredili

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

LittleBrdie drago mi je izgleda da smo i mi na tom putu(daj Bože),jer i MM pije i jede sve šta mu stavim!!!

LittleBirdie avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

to je najbitnije dodala bih samo i to da sam ja njemu sve te pripravke redovno rotirala, vitamine/tablete nisam davala cijelo vrijeme (osim onih čiji se višak ionako izlučuje) već mjesec, dva pa uključim neke nove i opet tako. prvo je popravio imunitet pa onda i sve ostalo sretno i ne odustajte, mi smo bili izvan sebe kada smo saznali da možemo na klasičan ivf, pa onda da i inseminacija dolazi u obzir, a na kraju i prirodno

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Imajuli kakve tableta za regulisanje hormona za muskarce?

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Nama nitko nikad nije preporučio tbl za FSH koji je 27,1 tako da ti ne znam znam da se daje klomifen muškarcima za poboljšanjwe spermia ali ne znam da li djeluje na hormone,eto u nas se bez obzira na FSH slika popravlja

LittleBirdie avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

znam da ženam sa visokim FHS-om savjetuju smokve natopljene u maslinovom ulju pa ne bi bilo zgoreg pokušati. inače, smokve su prava hrana za spermije (čak i liče )
    a klomifen se daje samo u određenim stanjima, zaboravila sam tačno o kojima je riječ, ali nije teško pronaći na netu.

florjan avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Marinella, prvi moj post ti je pod brojem #802 od 03.01.2011. a ukratko spermiogram sve nule, a vrijednosti hormona:

Inhibin B <10 80-220
    LH (Lutropin) 12 1.5-5.0
    FSH (Folitropin) 33.8 1.0-10.5
    Testosteron 20.5 10.5-49.0
    Sl. testosteron 299(1.46) 204-637(1.68-2.97)
    Globulin 59 11-71
    Prolaktin 6.9 2.0-20.0

Dijagnoza neopstruktivna azoospermija i prvi urolog nije davao nikakve šanse za ikakvim materijalom u testisima ali mi krećemo dalje, sretno

florjan avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj LittleBirdie prvotno napisa Vidi poruku
    to je najbitnije dodala bih samo i to da sam ja njemu sve te pripravke redovno rotirala, vitamine/tablete nisam davala cijelo vrijeme (osim onih čiji se višak ionako izlučuje) već mjesec, dva pa uključim neke nove i opet tako. prvo je popravio imunitet pa onda i sve ostalo sretno i ne odustajte, mi smo bili izvan sebe kada smo saznali da možemo na klasičan ivf, pa onda da i inseminacija dolazi u obzir, a na kraju i prirodno
    Jedno pitanjce ako nije problem, LittleBirdie, koji su to vitamini kojih se višak izlučuje, ja pijem Vitamin E 400, Vitamin C 1000, folnu 800, selen 100 i cink 50, 7 dana pa pauzu dva dana, i tako nekih mjesec za sada pa me zanima da napravim neku dužu pauzu, ili da se nešto reducira, uvede Bioastin ?!?!

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Koliko znam izlučuju se l karnitin,l argirin,cink i selen,ujedno još do sad nije zabilježena hiervitaminoza vitm E ali moguča je pa bioastin treba uzimati sa pauzama MM ih pije 7 dana pa 2 dana pauza i tako već duže vrime(1god) i spermio je znatno bolji!!!

medena8 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Evo da i ja malo pomognem, izdvojit ću iz nalaza mm-a ono za što mislim da je važno
    FSH varira između 17 i 19
    Testosteron varira između 14.5 i 20.5
    Slob. testosteron je više nego dobar, ne mogu se sjetit točne vrijednosti, a nije mi pri ruci
    inhibin B 64.9

Dg. je bila azoo, međutim nakon spermiograma u Cita su se stvari promijenile, uz takve hormone ipak je riječ o oligozoospermiji i spermija ima u ejakulatu, odradili smo do sad dva IVF-a, čekamo rezultate ovog 2. ... Kako vam je naša suborka misur napisala, ništa to nije relevantno kao biopsija testisa ukoliko se ništa ne nađe u ejakulatu...
    Sretno u svakom slučaju!!!

LittleBirdie avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj florjan prvotno napisa Vidi poruku
    Jedno pitanjce ako nije problem, LittleBirdie, koji su to vitamini kojih se višak izlučuje, ja pijem Vitamin E 400, Vitamin C 1000, folnu 800, selen 100 i cink 50, 7 dana pa pauzu dva dana, i tako nekih mjesec za sada pa me zanima da napravim neku dužu pauzu, ili da se nešto reducira, uvede Bioastin ?!?!

ici je već odgovorila a, iskreno, prošlo je dosta vremna od mog lutanja po netu pa se ne bih usudila reći da se neki 100% izlučuje

prvo što je potrebno da uradiš jeste da analiziraš svoju prehranu i prema njoj i preporučenim dnevnim dozama napraviš svoj osobni program, npr. mm za doručak jede raznorazne žitarice ili jaja, za ručak obično ima crveno meso, a često jede i tunu, znači već unosi dosta selena i njemu je preporučena dnevna doza sasvim dovoljna, ako ne i previše. omega 3,6,9 je npr. uzimao kroz laneno ulje sa jogurtom (stručna osoba mi je rekla da se tako najbolje vezuje i jedna kašika dnevno nije previše). svaki dan je jeo i kašiku neprženog sjemena suncokreta što je doza l-arginina. cinka je također dosta unosio putem hrane pa sam mu dala minimalnu dozu od 25 mg . vit b je imao kroz one žitarice, matičnu mliječ i svakodnevno ispijanje friške boze. vit c dva puta dnevno po 500 mg, folne na pretek, četiri ampule bioastina dnevno, 80 mg pycnogenola. mljevenu piskavicu, matičnu mliječ, polen, razne orašaste plodove je uzimao s pauzama. jedino čemu je ostao vjeran cijelo vrijeme je ulje ćurukota, svako jutro kašika na tašte, ono je beton za imunitet vjerujem da je bilo još stvari ali evo, sad se sjećam ovoga.

što se tiče pauza, nismo se opterećivali da mora strogo biti određeni broj dana, već jednostavno češće rotirali, nisam htjela da stvaram dodatni pritisak. jedino smo sa bioastinom napravili pauzu od 15 dana pa ponovo uveli tri mjeseca. bioastin, profertil i sl. su svi kao igre na sreću, nikad ne znaš koji će ti odgovarati. koliko sam upratila, bioastin je pomogao najvećem broju muškaraca ali doza od 4 kapsule. vrijedi pokušati pa nakon tri mjeseca provjeriti da li djeluje. i da, pošto smo imali i bakterije, svaki put kada je bio na antibioticima uzimao je i probiotik kako se ne bi unazadio.

LittleBirdie avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

sjetih se i hurmi, one su instant energija i odlične za crijeva, ali ne treba pretjerivati

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Da li ovde ima iko cij muz je prosao kroz Micro Tese operaciju?? Ako ima koliko mu je trebalo da se oporavi? Moj lezi vec drugu nedelju i dalje krvari, ali je tvrdoglav da ide ponovo kod doktora (

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

MM je prosle godine radio microTESE, mozda ga je prvih 7-10 dana boljelo (u pocetku jako, poslije malo) ali nije krvario, mozda nesto jako malo, vise sukrvica. Znam da je previjao ranu svaki dan i stavljao gomilu gaze da mu drzi podignute testise jer mu je tako dr rekao

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Ne krvari ni moj puno, ali kad je rana otvorena tj kad nema gaze, onda pocne da kapa i kapai ne prestaje.
    Doktor mu je rekao da dodje danas da ga pregleda (mozda da stavi jos koji konac) ali muz nece da ide.
    Kaze da bi radi lezao jos mesec dana nego da mu opet cackaju dole
    Nakon koliko dugo je tvoj muz mogao da ide na posao, tj normalno da se krece? Da li su ista pronasli??

florjan avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Hvala LittleBirdie možda još samo tvoje mišljenje da li možda bolje umjesto VitaminaE koristiti Bioastin

Pozdrav

LittleBirdie avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

florjan, vit e je mala maca za bioastin sjećam se da je na brošuri pisalo kako je bioastin puno puno puta jači od vit e.

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

500x sadrži više vitam E

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Nazalost nista nisu nasli On se vratio na posao mozda nekih 7 dana nakon operacije, ali je sigurno par sedmica nosio gomilu gaze, da ne zulja

Sanja79 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

zasto bas mi, to mi ne zvuci dobro... Za 7-10 dana bi se trebala zatvoriti rana... Bolje da ide kod dr.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Zamirice se polako. Prestalo je da krvari, samo sto je rana jos tu.
    Sanja, htela sam da te pitam ako mozes da mi ukratko napises kako se odvijao vas postupak posle micro tese??
    Sta je pronadjeno?? Da li ste zaledjivali uzorak pa posle radili snjim ili ste sve zajedno radili? Koliko si imala jajnih celija itd.
    Hvala ti puno.

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Zdravo. ) nova sam na forumu. nas problem nije azoo, zenski je sterilitet u pitanju, ali razmisljamo o istanbulu. nisam vidjela da li ima posebna tema potpomognuta u istanbulu pa zato pisem ovdje. obzirom da mislim da sam u istom gradu kao i fatamorgana, molila bih da mi se javi na pp, ja sam pokusala njoj poslati poruku, ali ne ide. do sada smo imali neuspjesan IVF u ljubjani, pa ne bismo vise tamo. sretno svima.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Dali je neko zna nesto o ovome maxocum? Dali je dobra za azoo?

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Evo da vam se pridružimo,novi smo na forumu i pratimo temu o azoospermiji.U postupku (pregledima) smo na VV.Pozdrav svima!

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Sanja79 da li si procitala moje pitanje gore??
    Da li ovde ima iko ko je radio embolizaciju na testisima??
    Ako ima, da li vam je pomogla??

Sanja79 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Izvini, zasto bas mi, ne stignem na forum od bebaca... Kod nas je pronadjeno materijala dovoljno da se oplodi ono JS sto je je dobijeno od mene (zapravo ne sve, jer nije bilo dovoljno materijala, a i nisu sve bile dobrog kvaliteta). Pozurili su moju punkciju kako bi sve radili istovremeno (jer nisu htjeli da biopsija padne u dan vikenda zbog hirurga), tako da nismo dobili mnogo JS dobrog kvaliteta jer su bile nezrele. Mislim da imam jos par 'losijih' smrzlica tamo, morala bih pogledati u dokumentaciju da vidim koliko tacno. Dr nije polagao mnogo nade u njih. Vidjecemo...
    Sto se tice postop. perioda, kod nas je to zaraslo skroz tek za 1 mjesec, a problem je bio jer je MM nosio teske torbe u povratku (7. dan nakon op.) pa mu se sutradan pojavilo malo sukrvice. Medjutim nije dugo trajalo.
    Za embolizaciju nisam cula, tako da ti ne mogu pomoci.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Ako mozes molim te pogledaj.
    Zanima me koliko JS si imala, koliko su oplodili, koliko su spermica pronasli, koliko embriona ti je vraceno itd...

Mozda me najvise zanima koliko spermica je pronadjeno.
    Da li je tvoj muz imao povisen FSH?

Sanja79 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Evo, pronasla sam izvjestaj...
    21 folikul, 14 JS (mada sam ja sve vrijeme mislila da je bilo 17, ali ovdje pise drugacije), 14 injektirano (isto toliko spematozoa pronadjeno), od toga se oplodilo 8, 1 embrio vracen, zamrznuto 7. Naravno, najvazniji je kvalitet i samo je 1 bio dobrog kvaliteta (ocjena 4 na skali od 1-5), a za ove ostale ne pise kvalitet. Valjda cekaju da ih odmrznu pa da se onda izjasne o kvalitetu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •