hvala ti, dali mi neko mozer reci ali iskreno, koliko je bolan postupak umjene oplodnje i dali mi moze dat savjet kako se pripremit jer imam nizak prag tolerancije na bol.. Ja se nadam cudu da ipak zatrudnim prirodnim putem..
hvala ti, dali mi neko mozer reci ali iskreno, koliko je bolan postupak umjene oplodnje i dali mi moze dat savjet kako se pripremit jer imam nizak prag tolerancije na bol.. Ja se nadam cudu da ipak zatrudnim prirodnim putem..
hedoniza,to je divna vijest
draga moja,ljepo bi bilo da zatrudnis prirodnim putem,i ako vam se nezuri probajte i polako a sa ovom dijagnozom mozes sigurno brzo zatrudnijeti..,
ipak ako zelite odmah dijete,nemoj misliti na bol,ja nisam imala priliku jos ici na mpo,daj Boze da ucini to cudo da mogu ic,i nebih uopce
razmisljala kakva je bol i koliko boli,jel nama sa azospermijom u zivotu nema i nemoze biti veca bol od ove skojom zivimo i nosimo ju mi vec 7,5godina((
zelim ti puno uspjeha i sto manje boli ,ma sto odlucili.sretno
hvala ti na tom odgovoru, razumijem te, tocno znam kako se osjecas, sjecam se kad je nama prvi put reklao, azoo, pa drui, pa treci i sa 4 put smo ocekivali iste rezultate spremali se za punkciju i biopsiju i eto sad super, evo veceras se malo zabavljamo uz mikroskop gledamo jel jos ih ima i tako... Sad me je samo strah da se spermiogram ne pogorsa... Nadam se da ce ici na bolje.. Kako bi volila da svakome uspije da imaju bar jednu bebicu...
Ja sam prosla kroz stimulaciju i kroz vadjenje jajnih celija.
Smesno je.
Nikakvu bol nisam osetila, od iglica koje su nekih 2 cm duzine, pa do vadjenja JC.
Tada su mi dali neku vrstu infuzije, kao svestan si svega, ali si kao malo pripit.
Nisam imala ni nervozu ni nista.
Iskreno, raduj se svemu jer je sve maciji kasalj i nadaj se onom pravom bolu (porodu))
Super, super, bas mi je drago...
hvala ti na savjetu, premda sam radi djeteta stitsnit zube i sve pritrpit,
Molim vas da mi neko odgovori. Mom muzu na nalazu hormona FSH je povisen, ref. vrijednosti do 12,4, njemu je 19. Prolaktin mu je smanjen, ref. vrijednosti od 86 do 390, njemu je 20,1. Testosteron je u redu kao i luteinizirajuci hormon, iako je na samoj granici da bude povisen. Inace mu je dijagnosticirana i kronicna upala prostate -prostatis chr exacerbata, zatim oligoastenospermia i hipogonadizam testisi vel. 3,1 cm. Da li se to sve poremetilo od jake upale prostate, i moze li se izljecenjem upale poboljsati nalazi? Zna li neko neke lijekove koje treba uzimti i koje vitamine piti. Spermiogram je isto jako los. 10 % ukupna pokretljivost i 10 brojanje u komori...Hvala unapdijed.
U braku sam od 2008. godine, Nakon dužeg "rada" na djetetu ništa se nije dogodilo i tako ja na inzistiranje supruge 23. 09. 2011. godine odem na pregled i spermiogram u "Vuk Vrhovec".
Rezultati pregleda o.k., no onda nakon dvadesetak dana šok. Na kućnu adresu mi dolazi nalaz spermiograma - azoospermia (od spermića ni s). testisi uredni itd. itd. likvefakcija normalna (što god to značilo) , pH 7.7, leukociti o.k.
Nakon prvobitnog šoka lagano na forume i dođem do IVF centra u kojem rade liječnici koji su napustili "Vuk Vrhovec" te opet na inzistiranje supruge, 17. 10. 2011. godine ponovno sperrmiogram ništa, pa na (zaista) bolnu punkciju oba testisa i u 5 minuta isčekivanja i nade opet šok, ni prilikom punkcije nijedan nije nađen i to u "obilju materijala" što god to značilo.
Liječnici fenomenalni, ali ja šokiran pola nisam uspio razumjeti što mi pričaju.
Uglavnom moram napraviti još hormonske nalaze, ali mi liječnici ne daju neku veliku šansu u uspjeh i ne preporučuju više punkciju jer navodno ostavlja još veće posljedice na spermije ukoliko ih ima igdje u testisima, a biopsiju ni pod razno (a i ja baš ne želim)!
Molio bih nekoga tko je imao ovakvu dijagnozu, a uspio nešto popraviti da se javi na ovu temu sa svim saznanjima i mogućnosti da ipak dođem do nekog sppermića.
Pozdrav svim curkama i dečkima koji se bore sa neplodnošću.
Po meni Micro TESE daje konacnu odluku.Ako se i tu nista ne nadje onda se moze jedino razmisljati o donoru.Kako vidim kod tebe je radjena samo punkcija.Micro Tese se radi u Istambulu,za Belgiju neki kazu da se rad(MM je radjeno u Belgiji biopsija i kasnije punkcija(nisam sigurna da li je bil;a Micro TESE ili obicna TESE).Nade ima sve dok "'mikroskop'' ne kaze drukcije.Malo se oporavi fizicki i psihicki i skontajte zelite li jos pokusati vani(sto je po meni bolje nakon rezultata punkcije kod tebe).Zelim vam srecu sta god odlucite.
Hedoniza, a jeli obavio punkciju i jeli tamo bila totalna? Ja jesam pa misle da imam goru varijantu azoo (sekretornu ili neopstruktivnu)
"Polo" Pozdrav nažalost kod mene ista situacija, samo ja sam preskočio punkciju i čekam da na Rebru počnu raditi biopsiju i nadamo se da će dr. Ježek pronaći kojeg plivača. U kojem si to IVF centru bio (gdje su dr. sa VV) ako nije tajna i zašto biopsiju ni pod razno.
Bila je informacija tu na forumu da će se do kraja godine u Bosni otvoriti klinika gdje će raditi Micro-Tese i to ekipa iz Istanbula to bi za mene bila zadnja opcija.
Nažalost sa muškom neplodnošću se jako malo liječnika bavi, što je za mene bio veliki šok, preporučam ti svakako pročitati cijeli ovaj forum jer tu ćeš dobiti sve informacije iz prve ruke i više nego što ćeš saznati od liječnika.
Sretno i strpljivo u borbi
Pozdrav
pozdrav Polo. Mom suprugu su u dva spermiograma našli svega 2-3 živa i pokretna spermija. nakon toga je radio biopsiju na Sv.Duhu, jer smo očekivali da će doktor sigurno naći spermije i zamrznuti ih za postupak, ali nisu našli niti jedan spermij! možeš misliti šoka. što se tiče same biopsije, biopsija je prava operacija (za razliku od punkcije), ali MM je to prilično dobro podnio,prvih par dana je ležao u krevetu (bol,otečenost,temperatura),nakon tjedan dana je bilo puno bolje,a nakon tri tjedna poispadali su šavovi i nestale otekline skroz.. mi se trenutno nastojimo malo odmoriti od cijele priče,što nije jednostavno..
Vrhunski liječnik koji mi je radio punkciju (Doktor D.L. iz IVF centra) mi je pojasnio da se u Hrvatskoj biopsijoom nitko ne bavi na profesionalan način i da je u malom broju slučajeva nešto pronađeno, a operacija i nije laka. Moja dijagnoza je ustanovljena prije par dana kao što sam napisao pa mi je rečeno da još ne gubim nadu dok sve pretrage ne obavim. Doktorica L.K. sa IVF centra mi je objasnila da mogućnosti još postoje, ali statistički male, sve ovisi od uzroka azoo. U prijašnjim postovima sam vidio par dečki sa istom dijagnozom pa se stanje nevjerovatno promijenilo i to mi ulijeva nadu. Naravno zvao sam i gosp. Miju iz Solina i čovjek mi je u 20-ak minuta objasnio čitav postupak reprodukcije i zašto i kako dolazi do azoo i sve što ne saznaš na klinici, ali je rekao da vjerujemo liječnicima, a da on ostaje zadnja karika koja se zove i to na temelju svih mogućih nalaza (androloga ,urologa, ginekologa itd.)
Sad mi preostaje napraviti sve nalaze, rekao mi je (gosp. Mijo) da tražim i mikrobiološke pretrage ejakulata, sve hormone (štitnjače, gušterače, nadbubrežnih žlijezdi, jetrenih enzima i sl., dok mi je dr. L. rekao da tražim uputnicu za FS TSH testaterone.)
Obavit ću sve pa što bude, a MicroTESE ostavljam kao zadnju opciju.
Idemo do kraja i ne posustajmo, zato curke i dečki na ovom forumu, treba se uvijek nadati!!!
I zato molim sve dečke koji imaju ovakve nalaze neka se jave i podijele iskustva jer nije sramota u današnje vrijeme boriti se sa azoo jer nas ima stvarno, stvarno puno.
Obavezno uradi nalaze hormona, mozda postoji hormonska terapija koja bi poboljsala stanje. Isto tako obavezno uradi ultrazvuk, mozda imas prosirenu venu, koja sprecava normalan odtok krvi iz testisa. Usput nemoj da zaboravis da uradis genetske testove, ako je urodjeno da ne gubis vreme sa terapijama. Micro Tese je zadnja opcija. Moj muz je isao na Micro Tese. To je fakticki otvaranje testisa i trazenje spermica sa mikroskopom.
Nas urolog je rekao da u 20-25% slucajeva kod muskaraca sa azoo, spermici pojave NEKADA u ejakulatu. E sad, da li to bila 2 ili 2 miliona, bilo bi vam svejedno ako idete na ICSI, znaci ova varijanta je najbolja, ali za to ti treba samo Bozija pomoc
Good luck!
MM je dijagnosticirana azoospermija na osnovu svih pretraga(hormoni,UZ)cve je bilo OK.Onda je isao na biopsiju.Operacija nije strasna,izvodi se u opstoj anesteziji.Imao je 2 sava na lijevom testisu,cak nije dobio ni antibiotike,nego samo tablete protiv bolova koje je pio mozda 3 dana.Najteze mu je bilo voziti auto jer su ga farmerice ''stiskale''.MM nije neki ''hrabrica'',ali je stvarno operaciju super podnio.U tim komadicima tkiva koji su uzeli pronasli su spermatozoide u razlicitim razvojnim stadijima.Neznam da li je to bila Micro TESE(MM nije ni pitao).Nakon par mjeseci je isao na punkciju i uzeli su spermice koji su jos uvijek zaledjeni za slijedeci postupak.Mislim da je MM teze palo svo cekanje i neizvjesnost kakav ce rezultat biti nego sama operacija,on je bio totalno ubijen u pojam cinjenicom da mozda nikad nece imati svoje dijete,a eto nakon nekoliko postupaka ocekuje sina ako Bog da u 3 mjesecu.Ne treba odustajati dok se sve ne ispita.
MM je napravio sve pretrage, hormoni, brisevi...sve je u redu,pa doktori pretpostavljaju da je azoo posljedica toga što su mu kasno spuštali oba testisa,negdje kad je imao 6 godina.sada su doktori mišljenja da se spuštanje testisa mora napraviti do djetetove 2 godine.
zasto_bas_mi, zaintrigiralo me ovo što je vama urolog rekao, da se u određenom postotku u ejakulatu pojave spermiji, jer se mi nismo mogli načuditi kad je već bilo par komada u spermiogramu (užasno malo, ali ipak je) kako na biopsiji nisu našli ništa. iskreno malo sam i skeptična kako doktori to kod nas izvode i koliko iskustva imaju, bilo mi je muža jako žao da je to prolazio a bezuspješno, a opet da nismo probali,stalno bi se pitali...je li netko od vas probao alternativu tipa bioenergičara, homeopatije, osobno sam malo nepovjerljiva prema tome, ali opet..možda netko ima pozitivnih iskustava?
alma čestitam na uspjehugdje ste bili u postupku? nama su u Rijeci nakon svega sada rekli da ponovi MM još jednom spermiogram u prosincu, pa da probamo ICSI ako šta nađu... a probati ćemo i to, ne treba odustajati, ali lagala bih kad bi rekla da smo jako pozitivni..
Mi nismo nista od toga probali. Ja sam isto skepticna prema tome. Jeste probali neke vitamine i sl?
Kakvi su hormoni kod tvog muza?
Ako ste imali jednom nesto u ejakulatu, sigurno postoji mogucnost da bude i drugi put.
Vi ako ste radili biopsiju ili TESE koja je bila neuspesna, ne mora da znaci da tu nema nista, zato sto putem biopsije ili TESE procedure oni samo napamet uzimaju uzorak iz jednog dela testisa. Mozda na sasvim drugom delu postoje spermici.
Da li moze neko da mi napise ovde normalne vrednosti muskih hormona
Znaci:
FSH
LH
Testosteron
Estradiol
Prolaktin
Hvala
Privatno sam isao u IFC centar kod dr. Lucingera, imas ih na netu! Uglavnom koliko sam shvatio, ako se ne nadje u testisima, prije ce se naci u ejakulatu, jer ako u testisima ih ima 20000 u ejakula
tu ih ima 20 milijuna! Punkcija pokazuje da uzrok nije u zacepljenju, ali ne i da ih potpuno nema! Uglavnom ima nade, a u psihi puno se moze napraviti!
IVF centar u Zagrebu pronađi na netu jer mislim da tvrtke, prezimena i točne lokacije ne smijem objavljivati na forumu (takva su pravila). Uglavnom imaš temu tko je otišao s VV i otvorio privatnu kliniku , samo proguglaš! Što se tiče naše azoo problematike, izvjesno je da svatko ima različita iskustva jer naša tematilka u današnjoj medicini je još uvijek velika "crna rupa" pa ni liječnici sa sigurnošću ne mogu ništa reći.
Što se tiče TESE (punkcije) koju sam prošao na navedenoj klinici, liječnica-biologi mi je rekla da u testisima ima oko 20 000 spermića kad u ejakulatu imaš oko 20 000 000 spermića, pa ti je potraga kao traženja igle u plastu sjena. Zato i ima nade, možda već prilikom nekog drugog spermiograma nakon svih tretmana pojave se 2 - 3, a možda i 10 000.
Liječnik mi je inače rekao za punkciju koju je obavio da šokira one preosta spermiće ako ih ima te da je najbolje nakon lošeg rezultata raditi samo spermiogram, jer je u ejakulatu sad veća šansa nešto naći upravo iz gore navedenih iznosa.
Zato drage moje suborke i suborci ne gubite nadu.
Pozdrav svima, eto i mi smo ušli na nezahvalnu listu azoo statistike, s tim da se radi o opstruktivnoj azoospermiji.
U inozemstvu su pokušali operativno otkloniti uzrok, ali 2 spermiograma u 5 mjeseci, i dalje ništa. Nažalost, na klinici nisu mogli odmah uzeti uzorak sperme za IVF - mogli smo birati između vrhunskog kirurga bez uzimanja uzorka ili anonimnog kirurga s uzorkom, a mi smo bili optimisti da će se operacijom sve riješiti. Mislim da sam pročitala sve moguće objavljene znanstvene radove o azoo, gutamo idealne omjere vitamina i minerala (vitamin c, selen, magnezij, b6 i b9) i, iako se nadamo da će nam se možda "zalomiti", krenuli smo na postupak MPO.
Trenutno čekamo mišljenje hoće li se raditi TESA ili TESE, i nakon toga na ICSI. I eto nas tu... skoro sam rekla da je lijepo vidjeti da nisi jedini, ali to je stvarno krivi izraz
svima i držite se!
Di su svi sa foruma? Ili nam je administratorica zaspalaA ja još željan informacija!!!
BigBlue želim vam puno sreće i hvala Bogu da je opstruktivna jer ja bih s guštom opet išao na TESU samo da su mi pronašli kojeg, a ono ništaZato budite strpljivi jer nas ima u još goroj situaciji. Puno lijepih želja i pozdrava. Vaš Polo.
Posljednje uređivanje od Polo : 27.10.2011. at 09:59
Hvala na podršci i lijepim željama Polo; svjesni smo da je opstruktivna manje zlo i stvarno se trudimo biti optimisti.
Sad smo na početku, i po prvi se put ne veselim putovanju, nego cilju![]()
Nema na čemu. Samo hrabro i bit će sve o.k. Ja nisam izgubio nadu, a ni moja supruga jer puno sličnih dijagnoza na ovom forumu završilo je bebačom.![]()
Imam pitanje za sve koji su radili biopsiju testisa...Jeste li primjetili da vam se izgled sperme promjenio?Kod MM je prije biopsije bila sperma normalnog izgleda,nekad malo rjedja ili gusca zavisno od toga koliko cesto je bila ejakulacija,ali nakon biopsije ima u sebi neke komadice velicine oko 1mm,kao komadici zelatine zuckaste bojeMM kaze da mu je to tako od biopsije i da ranije nije bilo tako(ja nesto ranije nisam ni zagledala,bila sam zauzeta postavljenjem nogu u zrak u blazenom neznanju da imamo problem sa azoospermijom
).Neznam trebamo li se brinuti zbog toga?
Ne znam alma_itd dali mislis na punkciju (iglom) ili biopsiju (kirurški zahvat). Recimo, ja sam bio na punkciji (gdje naravno nisu našli nisšta, ali poslije toga mi je sperma bjelkastija i gušća. Moram napomenuti da sam smanjio unos alkohola i svaki dan ujutro i navečer popijem čašu vode s medom i jabučnim octom i primjećujem poboljšanje u izgledu. Naime, prije mi je sperma izgledala upravo kako sad tvom mužu izgleda i imala je kao neke komadiće želatine, a sad nema! Jednostavno izgleda zdravije i čvršće.
Kod MM je prvo radjena biopsija(imao je dva sava od toga) a nakon par mjeseci od toga mu je radjena punkcija.Biopsijom su nadjeni spermatozoidi tako da su valjda onda znali i gdje da punktiraju(nemam pojma).MM kaze da mu je ranije bilo normalno a sad sa tom ''zelatinom''.Nema nikakvih drugih ni smetnji ni bolova,jedino eto sad sperma izgleda drugacijeMa najvaznije je da su oni biopsijom nesto nasli i da je evo mali bebo u stomaku,a izgled nije ni vazan kad bi i katran izlazio sta me briga
Jeste li se vi odlucili na biopsiju negdje ili cekate jos jednu punkciju?
Nismo još za biopsiju jer još konačna dijagnoza nije ustanovljena. Tek počinjem sa terapijom. A punkciju za sad nećemo dok vidimo kako će biti stanje nakon terapija.
Polo kakvi su ti hormoni i i kakvu ti je doktor dao terpiju?
Posljednje uređivanje od edinas : 03.11.2011. at 22:00
Edinas, vadim hormone za par dana. 2 spermiograma i punkciju sam napravio u razmaku od mjesec dana, tako da još nemam prepisanu terapiju. Inače sve radim privatno jer me čekanje preko HZZO-a za sve ubija.Zatim odnos prema pacijentu i sl., sasvim druga priča, jer ja dr. K. Peroša kod kojeg sam bio na prvom pregledu u "V.V" nisam uspio dobiti na telefon mjesec dana i to mi se totalno gadi.Sad koliko sam skužio, najbolje da hormoni nisu sasvim o.k i onada se terapijom nešto i može npraviti, a ako su oni u redu e onda je slaba moguućnost, Ispravite me ako sam u krivu.
suze su mi pošle čitajući ovaj tvoj tekst,MM isto ima azoospermiju,,radio je punkciju 4 puta i svaki put se je oplodilo,,,samo eto ja još nisam dočekala pozitivnu betu al bude jednom valjda,sada čekamo zakon o zamrzavanju embrija jer doktor kaže da je opasno pikati toliko puta,,,svima želim sreće i strpljenja jer kako kažu ne treba nama milijon spremića dovoljan je jedan ,,pusaaaa
Ja znam da u Hr de dozvoljavaju zamrzavanje embrija,ali zar ne dozvoljavaju zamrzavanje spermatozoida???Pa nije valjda da ga svaki put bodu i punktiraju,pred svaki postupak
MM su 2009 uzeli neznam koliko ''punktata'',zaledili i odmrzavali su pred svaki postupak odredjeni broj.Mislim da ih jos ima u ''zamrzivacu'',dodje mu racun svake godine sto se kod njih cuvaju(Belgija) i to.Ja cu sad opet kao papagaj pitati jesi li ispitala nalaze na trombofiliju?Kod mene je izgleda na kraju to bio problem u predhodna 4 neuspjela postupka.
Svaki put kad ja na punkciju ide i on...zakon je usvojen Bogu hvala prije 15 dana ..nismo radili taj nalaz..otišli smo urologu i napravili kariogram i ništa vise
Hallo. Što je kariogram i kako se radi? I dali znaš kod azoospermije kakvi hormoni trebaju biti da se eventualno terapiskim metodama postigne uspjeh - uredni, niski ili visoki? Hvala!!!
ukucaj na internetu izrada kariograma pa pročitaj da ti ja sada ovdje to ne prepisivam uglavnom radi se o kromosomima,,,ako su veći ili manji od 46 upućuje na neki poremećaj,,,mi smo to radili na Rebru,,,izvadi se krv i čeka se nalaz mjesec dana....što se tiče hormona u MM su ok valjda?? sve je u intervalima,posjetili urologa koji je rekao da je sve ok ...i naravno nitko mi nije rekao zbog čega je to tako i kako se može popraviti što je meni bilo prestaršno.Odustai smo od pitanja na koji nam nitko ne zna reći odgovor i krenili u postupak,,,nadam se da će jednom biti uspješan,,,sretno i vama..
Mi smo radili oboje kariogram prije bilo kakvog postupka ICSI.Nakon sto je utvrdjena azoospermija na osnovu 0 spermatozoida u datom uzorku,2 puta,izvadili smo krv i poslali na analizu kariograma i jos DNA analizu,jer nam je dr. rekao da je to uslov za ICSI.Naime da smo bili nosioci bilo kojeg ''genetskog'' poremecaja ili nekih ''zapadnoeuropskih'' oboljenja ne bi ni dobili dozvolu za ICSI od osiguranja.Mislim da se radilo prije svega o cisticnoj fibrozi i o jos nekom oboljenju kojem sam zaboravila ime.Kariogram je pokazao i kod mene i kod MM da nemamo nikakve ''lomove'' na hromozomima i da je sto se npr kariograma MM tice,nista iz njega ne upucuje na azoospermiju(postoje neka oboljenja koja su uzrokovana odredjenim nepravilnostima na hromozomima a za posljedicu imaju izmedju ostalog i azoospermiju).
Cure, da li netko zna di se može izvadit inhibin b u Splitu?
Pitanje. Koja poliklinika je najjefftinija za hormonske nalaze FS LH TESTESTERON? I koji se testesteron vadi? (slobodni ili?). Hvala!!!
Ja sam nova ovdje pa molim vas nemojte mi zamjeriti ako nisam ovdje nesto uradila kako treba.Moze li mi neko reci sta da radim, mm ima azospermiju 4 puta radili spermogram u zadnjih godinu dana i sve same nule.Testisi su mu nesto smanjenih dimenzija 38x21cm.FSH visok 23,8 LH normalan 6,4 testosteron 4 a trebao bih biti minimalno 6.Bili smo kod dr Bojovica klinika plodnost u BG i endokrinolog je mm propisao pregnil i norditropin i to je trosio 6 mjeseci i nista.Sad smo bili na kontroli i endokrinolog je produzio terapiju jos 6 mjeseci.Moze li neko da mi kaze koliko je situacija teska i sta da radimo ako opet ne bude rezultata?
Nela, slična situacija i kod mene LH - 6,4 (u granicama), FSH - 15,9 (normala do 11,1) i Testosteron 9,85 (min. granica 8,49). Od liječnika sam upravo doznao da je to to. Odnosno, da nema terapije koju bi mi prepisao iz razloga visokog FSH. Dali netko zna što bi bilo dobro piti na ovako lošu prognozu moga liječnika? Prehrana, piće, alternativna rješenja i način života. Došao sam pred zid!!! Hvala!!!
Ako je opstruktivna, nema potrebe za biopsijom. punkcija je lokalni zahvat u kojem se nađe dovoljan broj spermija. Na VV ne rade biopsiju.
prvo veliki pozdrav svima koji su u isto sosu.
u aprilu je dijagnostikovana azoo svi ostali nalazi uredni nezna se sta je uzrok. radjena tesa i nadjeno pet komada koji su zamrznuti i cekaju. u martu sam zakazana za prvi postupak , da mogli smo i ranije al cekaju da pokusaju da se pojave u ejakulatu, za sta je moja dr veoma optimisticna da ce ih naci. tj bar pokusava da ih pokrene da izadju van.
iscitala sam sva vasa iskustva i nemogu da vjerujem da svi imate neke male postotke uspjesnosti , s obzirom da su meni rekli da ima oko70 80 % sanse da uspije .
necu da vam svima dajem laznu nadu al juce sam srela momka koji je od azoospermije dosao skoro pa do normospermije sa ljekovima, a slucaj je bio isti kao nas . tj nema uzroka jer sve pretrage su ok.
Dali zna netko dali sa gore navedenim hormonskim nalazima smijem piti tribestan iki neki drugi pripravak?
Pa sa kojim lijekovima ako su svi nalazi uredni? I kod MM su svi nalazi uredni,od hormona,preko UZ a u ejakulatu nema nista,tek su mu biospsijom nasli spermatozoide.Ne zelim da budem negativna ili da te demoralisem,ali MPO je tezak put i budi spremna psihicki da se ne razocaras ako ne uspije od prvi put ili cak nekoliko puta.Najvaznije je od svega da su nasli spermatozoide,a sve ostalo je sad samo cekanje,nadanje i pokusavanje dok ne uspije.Zelim ti puno srece u postupku koji slijedi i da budete jedni od sretnika koji su uspjeli ''od prve''![]()
3 mjeseca menopur svaki drugi dan + ortomol fertil plus + piskavica i naravno prehrana.
za razliku od svega sto sam ovdje procitala gdje su vecina sa ovom dijagnozom bili otpisani nas embriolog se bar trudi na sve moguce nacine da ih vrati, iako cekamo na icsi , ona ne odustaje od daljih pokusaja da pokrene proizvodnju . tj ne dize ruke kao vecina dr koje sam ovdje perocitala.a vec je kao sto sam napisala u predhodnom postu uspjela da promjeniti dijagnozu kod par azoo muskaraca.
tako da se nadamo necemu, a i ako se ne pojave hvala bogu pa imamo s cim raditi icsi.
da nisam napisala jos jednu stvar bila sam slucajno i neplanirano trudna prije godinu i po sto znaci da ih je bilo i u ejakulatu.