Stranica 26 od 85 PrviPrvi ... 1624252627283676 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,251 do 1,300 od 4229

Tema: "azoo statistika"

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Inhibin b nije ispod donje granice, pa kako je moguće da biopsijom onda nije nađeno ništa?

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

pozdrav svima. mm nažalost također ima azoospermiju. hormoni mu nisu ok, povišen fsh 22. radili punkciju,ali nažalost ništa. preporučili nam biopsiju na rebru. u kontaktu sa rebrom, saznali da se to još ne radi kod nas, barem za sad, iako se navodno to može raditi od 01.12.2011. da li možda netko ima noviju informaciju.

Malena1988 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Upravo sam dosla od urologa... On nam je reko da je njemu odradjena aspiraciona biopsija, znaci, koliko sam razumela, iglom je izvucen uzorak i u njemu nije bilo spermatozoida. ALI, nisu mu uzeli tkivo STO JE VEOMA BITNO jer u tkivu moze da se vidi da li ima bar neki pocetni oblik spermatozoida ili kako se to vec zove. To je valjda histo-patoloska biopsija. To cemo za jedno 2 meseca da radimo. Ako tu bude necega, onda se uzima hormonska terapija, pa se radi punkcija ili biopsija kako bi se NADAM SE nasli spermatozoidi. Malo mi je lakse jer znam da ovo nije kraj, i malo mnogo sam razocarana u dr kog kog smo juce bili. Ako neko ima neki predlog, savet ili ako je neko kroz ovo prosao neke mi pise...

Malena1988 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Niko nema pojma kako je i inhibin dobar a nema nicega. FSH 6.7 (0-15), LH 0.90 (1-10), Testosteron 7.3 (3-10), Prolaktin 170 (45-375), Inhibin B 59.5 (50-250). Napisala sam van rezultate, mislim da su ovi najbitniji. Do pre 2 sata sam bila 1000000% ubedjena da je njemu estradiol malo nizi, a ustvari je to LH.

DanijelaDanči avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Citiraj lina2 prvotno napisa Vidi poruku
    pozdrav svima. mm nažalost također ima azoospermiju. hormoni mu nisu ok, povišen fsh 22. radili punkciju,ali nažalost ništa. preporučili nam biopsiju na rebru. u kontaktu sa rebrom, saznali da se to još ne radi kod nas, barem za sad, iako se navodno to može raditi od 01.12.2011. da li možda netko ima noviju informaciju.
    Lina, dobro došla na ovaj forum i što prije otišla, to je ono što želim svima pa i sebi. Do tada pomagat ćemo si i bodriti jedni druge. MM isto ima povišen fsh i isto mu punkcijom nisu našli ništa. Što se tiče biopsije i bolje da to niste odmah napravili, za to uvijek ima vremena, a ovako možda prije možete pokušati s tribestanom, bioastinom i vitaminima kako biste povećali mogućnost da se nešto nađe biopsijom. Nas su isto poslali na Rebro rekavši da se tamo biopsija radi od 1.12., a da se tkivo zamrzava na Šalati i eto nisam znala da je to dezinformacija. Mi nekako tu biopsiju stalno odgađamo. Je li TM radio kariogram i mikrodeleciju y kromosoma. Ako nije, neka to obavezno napravi prije biopsije. To se radi na Rebru na običnu uputnicu liječnika opće prakse, radi se o običnom vađenju krvi i ne košta ništa. Savjetujem i svim ostalim muškarcima s azoospermijom da to što prije naprave jer taj nalaz može odgovoriti na mnoga pitanja.

DanijelaDanči avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Malena, tm je dakle radio punkciju i zato imaš poptpuno pravo biti optimistična jer slijedi još biopsija, a prije toga raspitajte se postoji li ikakva terapija koja bi pomogla. Prelistaj malo ovaj forum unazad, prije otprilike dvije godine bilo je pozitivnih slučajeva da su nekima biopsijom našli plivače, a punkcijom ih nije bilo. I dajte, javite se svi vi koji ste imali pozitivna iskustva jer već dugo vremena na ovom forumu nije bilo pozitivnih vijesti.
    Želimo pozitivno raspoloženi ući u novu godinu!!!

Malena1988 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Vise ne znam ni ja sta su mu radili. Na otpusnoj listi pise TESA X 2, sto znaci da je na oba testisa radjeno to nesto. A i u izvestaju pise da je kod pacijenta sproveden postupak biopsije testisa i da tom prilikom nista nije nadjeno. Mada, koliko sam ja razumela naseg urologa ostaje jos histipatoloska biopsija gde ce oni da otvore testise i da uzmu tkivo, pa da vide da li tu ima bar nesto. Ne znam ni ja. I jos je reko da ce tom prilikom da pogleda i epidideme da vidi da ne postoji neki urodjeni defekt.

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

MM je napravio biopsiju u rujnu na sv.duhu i rezultat je bio nula. naša mpo dokt.je rekla neka u 12.mj. ponovi spermiogram jer je ipak u dva spermiograma prije biopsije bilo par spermija, i eto ovaj put smo ih izvukli čak 4 no, kako u ovoj krasnoj državi nije ništa jednostavno, pa umjesto da se mogu smrznuti ti spermiji kad je pravo čudo da ih i ima, kad i ako krenemo u postupak icsi,možemo se samo nadati da će i tad biti koji...

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

danijela hvala ,znam sve to sam skapirao sto se tice gena,moj otac je prelezao zauske kad je bio mali zato ja sad imam delecije y hromozoma,ljudi geni jesu bitni,ali je meni posle samo dva spermograma ustanovljena azoo i to u roku od 5 dana, dali je to moguce sa sigurnoscu tvrditi??? ima lljudi koji imaju i oligosperm. a isto imaju mikrodelicije Y hromozoma ,sto znaci da i mi mozemo popraviti sa azoo na olig. barem ja tako mislim ,jer geni sluze da luce neke proteine ,a ako mi sami unosimo dovoljno tih proteina koji su potrebni za spermogenezu,verovatno ce ona biti bolja tako da je veca sansa da se pronadje neki ponavljam da ja imam azfc regionu nedostatak gena sto znaci da se spermogeneza odvija do nekog stepena,a losi su mi inhibin b i testosteron ta dva hormona su najbitnija jer oni stvaraju spermice a ne FSH i Lh oni samo stimuliraju ova dva hormona da se proizvode,a svi znamo da se testosteron moze popraviti terapijom...a sto se tiice malene1988 i nenog m ,biopsiju treba raditi iz oba testisa da se proveri jer je moguce da u jednom ima spermica a u drugom ne... ne odustajte, nema predaje i nemoj da se vasi muzevi plase koliko boli jer je svaki psihicki bol mnogo jaci nego fizicki

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Evo stigao i nalaz inhibina b za mm i rezultat je 143.4
    Kemičarka,inače izvrsna žena , koja me iznenadila vlastitim savjetima smatra da je to normalna proizvodnja. Hormoni inače svi ok.Dijagnoza azoospermija , samo ponekad oligoasthenozoospermia.
    Sada smo pronašli još jednu stvar koja bi mogla utjecat na spermije-prekomjerna količina masnoće i šećera u krvi.Do sada nam nitko nije ukazao na to.Sada slijede pretrage po tom pitanju i dovođenje u normale tog segmenta, jer po svemu ostalom(genetske pretrage- kariogram , mikrodelecija y kromosoma, ) hormoni fsh, lh , testosteron, inhibin ) je ok.
    Naručili smo se u homeopatha Majatića na kompletan pregled.

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

marina25, je li tm imao možda operaciju spuštanja testisa u djetinjstvu. mm su to radili kad je imao nekih 5-6 godina i doktori su nam rekli da je najvjerojatnije to uzrok azoo (prekasno su ga operirali) jer je sve drugo o.k.

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Ne , svekrva kaže da nije, da su mu se testis normalno spustili.

hedoniza avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj dola prvotno napisa Vidi poruku
    marina25, je li tm imao možda operaciju spuštanja testisa u djetinjstvu. mm su to radili kad je imao nekih 5-6 godina i doktori su nam rekli da je najvjerojatnije to uzrok azoo (prekasno su ga operirali) jer je sve drugo o.k.
    Pozdrav Dola, evo ja ti imam tu situaciju zbog kasno operiranog kriptohizma, meni ti je isto kao i u Marine to da imamo cas azoo, cas oligoo... Samo mi jedino nismo vadili taj inhibin b, sve ostala je u redu osim sta mu je u ejukulatu e.colli, i malo mu je leukociti bili granicni.. sad smo na azoo i vidit cemo za mjesec ipo dana da odemo ponovo na pregled, a morat cu i ja.. Mi smo na samom pocetku..

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj MARINA25 prvotno napisa Vidi poruku
    Evo stigao i nalaz inhibina b za mm i rezultat je 143.4
    marina,a koje su ref. vrije.?

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Mm ima 30 godina.
    Vrijednosti- od 20-29 godina ,trebalo bi biti od 125-225
    a od 30-44 bi trebalo biti od 80-220

Mi smo zadovoljni.

Malena1988 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Marina25 bas mi je drago sto mu je Inhibin dobar. MM je 59.5 a ima 27 god. Mi smo taj nalaz radili privatno i tu pise da su ref.vred. od 50 do 250, mada sam ja na netu nasla podatak da se ref,vred.postavljaju u zavisnosti od godina. MM je proveravao i secer i to mu je OK. Nego da li bi bilo dobro da on krene da pije piskavicu? Ili ako znate za nesto drugo recite...? Mene je strah da mu dam nesto da pije da mu se ne bi poremetili hormoni. Klomifen je pio 2meseca. Mozda ne bi bilo lose da krene da pije opet do te biopsije. Sta vi mislite?

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Malena, ne znam ti za klomifen. Mm ga je pio 2.5 mjeseca. Napravit ćemo spermiogram u ponedjeljak, ali prvi spermiogram nakon 2.5 je pokazao 0.Ne znam stvarno više...Meni nije jasno kako netko može imat ok inhibin i 0 soermija.
    Nadam se da će se ovaj put pojaviti nešto spermija, provat ćemo i s tribestanom 2-3 mjeseca.

Malena1988 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

A, kakvi su mu hormoni? Ne znam koliko mi se cini imate dobre sanse zbog ovog inhibina koji je stvarno dobar....

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Hormoni dobri, fsh 4.7, lh 4

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

mm nije vadio taj inhibin b, nitko nam to nije rekao, hormoni i svi brisevi i slično su u redu

Malena1988 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Nije ni nama niko reko, mada smo mi inhibin b, kariotip i antispermatozoidna antitela uradili na svoju ruku i poleteli smo od srece kad smo videli da su i ti rezultati dobri. Inhibin B je bio malo iznad donje granice, a on kao pokazuje da se spermatozoidi proizvode, kad ono na toj aspiracionoj punkciji nista.

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Malena , draga u sličnoj smo situaciji.
    Mene tješi to što je mm imao sperme i smatram ako je inhibin skroz dobar , da bi se morala ponovno pojaviti, koristili smo profertil 5 mjeseci i bioastin 2 mjeseca uz vitamin c , folacin. Ubrzo ćemo na spermiogram, pa vidjeti što dalje.Ali smatram da mora postojati razlog za to (sve ok, a sperme nema).

Malena1988 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Nama, nas urolog kaze da ne uzima nikakve lekove do te biopsije, a ja sam ipak za to da krene da pije bar neke vitamine, nego ne znam sta da mu dam. Mozda je mm inhibin bio nizak, pa se malo povecao jer je pio klomifen, ne znam stvarno. Ja bi mu sad mozda dala da opet pije klomifen bar do te biopsije, al se plasim da mu dam na svoju ruku.... Mi smo spermogram radili ja mislim jedno 5 puta i svaki put same nule. Nego, ne znam da li sam vam rekla da sam tek pre neki dan videla da je njemu malo nizi LH, a ne esterogen kako sam mislila. Ma, bila sam ubedjena 1000000%. Mada vidim da dr ne pridaju tome neki veliki znacaj.

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Mm je također uzimao klomifen i sada ja ne znam da li mu je on povećao inhibin ili ne. Sada mi je žao što nisam prije klomifena provjerila inhibin.
    Smatram da lh ne igra neku veliku ulogu što je nizak , a mišljenje da ne treba uzimati nikakve vitamine mi je je totalno glupo, jer s tim ne možeš naškoditi. Od sada prije svake terapije vitaminima, bilo čim....sam odlučila napraviti inhibin b i spermiogram , a također i nakon toga.Pozz!!

Malena1988 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Pa, ja za taj LH bas ne znam nista, ali kad dr nista nije reko.... Nemam pojma, valjda oni znaju...

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

vidim nazalost da se drustvo na azostatistici povecava.
    moj dragi je dobio temperaturu samo nam je jos to falilo, tako da ako se i nesto krenulo proizvoditi od terapije mislim da je sad sistematcki unisteno. 2 mjeseca pred vto i na pola terapije uspio je dobiti temperaturu , tako da cu se iznenaditi ako i punkcijom nadju nesto, e bas nema srece.
    malena bez obzira na sve mislim da tvoj momak bi trebao piti onaj koktel vitamina i minerala , to mu ne moze naskoditi al ako nista drugo bar ce mu imunitet poboljsati.
    lina2 nazalost dobrodosla, i sto pre otisla sa ovog topica.

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ako sam ja dobro skuzila ,inhibin je direktni pokazatelj odvijanja spermatogeneze u testisima.
    kazu da je sigurniji nego fsh.evo,mi mso dokaz da fsh nije pokazao pravo stanje,jer je normalan,a nema spermija,a inhibin je bio 25(min 50) i pokazao je bas stanje kakvo i jeste>(nema spermija ni u testisima,pokazal biopsija)
    nakon proferila,nolvadexa,ezerexa 3 mjeseca,pa jos 3 klomifen i andriol,njegov inhibin je dosao do brojke 59(a min je,dakle,50) i prvi put je iznad donje granice.malo,ali je iznad.ali,i dalje nule na spermiogramu(ja se i ne nadam seprmijima u ejakulat,nadam se samo da se desilo nesto u testisma,da ce dole koji naci,svakako nam je microTESE sad najbliza)
    sad je na menopuru,pa cemo vidjet za koji m jesec kakav je inhibin i sta dalje.
    mada,citala sam slucajeve kad je muz imao inhibin oko 80(a min je 50),a ni microTESEom nista niej nadeno.dakle,svako je slucaj za sebe.
    ili recimo znam i ovaj slucaj:inhibin 33 i punkcijom jedan nepokretan spermij.onda terapija klomifen i andriol, inhibin oko 60,a biopsijom nista. ajde sa budi pametan u svemu tome!

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Tužna, slažem se s tobom.Tm je počeo uzimati menopur, koja doza?

Malena1988 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Tuzna, znas da sam pisala da je njemu inhibin 59.5, a aspiracionom punkcijom nista nije nadjeno. Videcemo sta ce biti kad se radi ova hirurska. Nego nama je urolog rekao da to tkivo koje oni uzimaju se koristi SAMO u dijagnosticke svrhe, znaci i ako ima necega to ne moze da se iskoristi. A,opet, citala sam na netu da ISCI moze da se radi sa spermatozoidima koji se nadju u tkivu?!?!?! Da li je neko informisan o tome?

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Utorak moj muz ide opet da radi hormone posto mu je dokotr povecao hormosku terapiju.

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

jeste Malena ISCI se moze raditi i sa tim ne sazrelim spermatozoidima,jer je to jedina sansa muskarcima da ostvare potomstvo koji imaju delicije azfc regionu, ako te zanima mozes procitati ovde http://www.doiserbia.nb.rs/img/doi/0...790804126R.pdf

little ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

a gdje se u Hrv moze izvadit inhibin b i ko daje uputnicu?

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Inhibin se može izvaditi samo u Zagrebu , u Vinogradarskoj i koliko smo mi razumili ne ide na uputnicu nego se plaća, 300 kuna, barem smo mi tako napravili.

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Cure i dečki. ne očajavajte. Nema pravila kod azoospermije. Malo više imaju sreće oni sa opstruktivnom nego mi sa neopstruktivnom (sekretornom) azoospermijom. Kod mene nema spermatogeneze, pa sam počeo sa tribestanom i ace-selen-cink kapsulama i nadam se jednom spermiću. Ako to ne uspije idem na druge stvari i tako je to. Pošto smo već malo i stariji (ja 34 ona 28) ima i drugih opcija (donacija, usvajanje) jer obično poslije toga, par dobije svoje dijete prirodnim putem...nevjerovatno ali istinito. Po meni je sve u našim preopterećenim glavama!!! A hrvatski liječnici su davno digli ruke od nas azoospermičara!!!

Malena1988 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Pa, ja sad ne znam sta da radim. Ovde kod nas kad rade tu hirursku biopsiju, oni pregledaju tkivo i bace ga nezavisno da li ima ili nema spermatozoida. Ja to bas i ne razumem. Ne znam zasto ne iskoriste ako se nesto nadje. Znate li gde u Srbiji rade zamrzavanje? Mi ne znamo da li on ima problem sa mikrodelecijom y hromozoma. Lekari nas ubedjuju da nema potrebe da taj test radimo jer kako oni kazu on nema genetske predispozicije da ima problem sa tim...

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

malena kad si odradila sve analize odradi i tu mikrodeleciju cisto da ste sigurni.

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

znaci,malena,kod vas sam rade dijagnosticku biopsiju.uzimaju uzorak tkiva ,ali samo da bi mogli konkretno reci stanej testisa,ne i da bi eventualno nadene spermije koristili za VTO. i u BiH je tako (bilo do sad,sad dolaze 2 istanbulske klinike koje rade potpuno drugacije,osim toga,rade i microtese)

vani ne rade dijagnosticku, nego tkivo uzimaju najvise zbog toga sto zele tamo pronaci koji spermij za oplodnju,a ne samo da bi covjeku rekli kakvo mu je tkivo testisa, kakvi sjemeni kanalici itd.
    dakle,ako odlucite na tese,ne idite u srbiju. evo,u BiH pocinju da rade 2 klinike iz ISTANBULA i one ce raditi zamrzavanje spermija,a niste daleko od BiH.

alma_itd avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

I MM su u Belgiji prvo radili dijagnosticku biopsiju,pa tek nakon nekog vremena(mozda mjesec-dva)radili punkciju kako bi isli na ICSI.Neznam je li to takva standardna procedura ili je mozda bila neka greska.Mozda moraju te spermije ili stanice u razlicitim fazama razvoja koje se otkriju u uzorcima tkiva dobijenih biopsijom da ispitaju pa da tek onda mogu reci ima li od njih kakve ''koristi''

DanijelaDanči avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Malena, mm isto nije imao genetske predispozicije za mikrodeleciju y kromosoma pa ju ipak ima. U njegovoj obitelji s muške strane apsolutno svi imaju djecu pa on ipak ne može imati. To nije nešto što se nasljeđuje, već je to mutacija kromosoma do koje dolazi prilikom začeća. Zato, napravite i tu pretragu da budete sigurni.

Malena1988 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Napravicemo onda i to. Kod nas u Nisu to ne rade, ali mi je neko da li na ovom il nekom drugom forumu reko za jednu laboratoriju iz Beograda i reko mi je da mi mozemo da im posaljemo to odavde da ne idemo u BG. Nazvacu ih da pitam. A, ako neko ima kontakt te klinike koja se otvara neka mi posalje pa cu da ih nazovem i da se raspitam. Najvise se brinem da se ne desi da mi ovde odradimo to u dijagnosticke svrhe i da ih tu ima, a kad nam posle trebaju da ih nema nigde. Meni se cini da sam na nekom forumu procitala da to rade i u BG-u, mislim da je nesto privatno, al opet nisam bas sigurna...

DanijelaDanči avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Little Ivy, vidim da ni vama nitko nije rekao da vadite inhibin b, ni nama isto, a već četiri godine se borimo s ovom dijagnozom i ama baš ni jedan liječnik to nije spomenuo. Koliko mi se čini, u BiH i Srbiji liječnici se puno više trude oko azoospermije i pokušavaju dati razno razne terapije, a ovi naši samo kažu da nema pomoći i to je to.

postoji nada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Drago drustvo pozzdrav!!
    Svima sve najbolje za Bozic i nek nam bude svima sretnija nova godina.
    Nazalost ja bih se slozila sa Danijeladanci,doktore u HR,uopce nezanima azospermija,to jest za njih je to konacna dijagnoza.
    Nama isto nije nitko spominjao niti inhibin,y-delecie,ma nist jedino kariogram kojeg smo napravili i ok je.Nego htjela sam vam rec za jedan slucaj.
    Rodak od mog supruga kao mali imao operacije testisa vise puta,upale usiju,zausnjake,sta sve ne,a vezano za testise jos cuda.Ozenio se covjek ovo ljeto i
    nakon 2mj.zenna mu truuuuuuuudna,ljudi moji ja sam bila u takvo soku .,i to je moguce.Drago mi je zbog njih jel to je zaista nevjerovatno,pa se onda pitam kako je moguce,kad
    neki od nasih muzeva nisu bili niti bolesni,niti imali operacije ,imaju azoo.i nemogu je izljecit.On se nije niti ljecio,niti ista poduzeo po tom pitanju i eto cuda.pozz curke

Malena1988 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Ma, ne zanima ni ove ove u Srbiji. Nama su samo rekli da mm uradi hormone, test na hlamidiju, mikoplazmu i ureaplazmu i UZ testisa. A, za sve ostale analize smo saznali preko neta i na ovakvim forumima. Nemaju oni pojma. Pa, sta da vam kazem kad je mm jedan dr reko "Ma, batalite vi ovu dijagnozu i ne idite kod lekara, samo radite na bebi i bice". ?!?!?!?!?!?! A, "NAJVECI" strucnjak kod koga smo radili ovu punkciju nam je reko da nam je uradio biopsiju i da posto nema nicega mozemo da se oprostimo od toga da cemo IKAD da imamo nase dete. Mislim stvarno?!?!?!?! I onako kad smo vec jadni i izgubljeni izlazili iz ordinacije reko nam je da bi MOZDA mogli da uradimo i tu hirirsku biopsiju. Pa, da nema ovakvih foruma, ja bi odavno zapala u depresiju, ali m je lakse kad se kuckamo, pa medjusobno bodrimo i podrzavamo jedni druge..

postoji nada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Citiraj Malena1988 prvotno napisa Vidi poruku
    Ma, ne zanima ni ove ove u Srbiji. Nama su samo rekli da mm uradi hormone, test na hlamidiju, mikoplazmu i ureaplazmu i UZ testisa. A, za sve ostale analize smo saznali preko neta i na ovakvim forumima. Nemaju oni pojma. Pa, sta da vam kazem kad je mm jedan dr reko "Ma, batalite vi ovu dijagnozu i ne idite kod lekara, samo radite na bebi i bice". ?!?!?!?!?!?! A, "NAJVECI" strucnjak kod koga smo radili ovu punkciju nam je reko da nam je uradio biopsiju i da posto nema nicega mozemo da se oprostimo od toga da cemo IKAD da imamo nase dete. Mislim stvarno?!?!?!?! I onako kad smo vec jadni i izgubljeni izlazili iz ordinacije reko nam je da bi MOZDA mogli da uradimo i tu hirirsku biopsiju. Pa, da nema ovakvih foruma, ja bi odavno zapala u depresiju, ali m je lakse kad se kuckamo, pa medjusobno bodrimo i podrzavamo jedni druge..
    Nazalost,da to je tako,nekako mi se cinilo da ipak su vise zainteresiraniji vec ovdje kod nas,najbolje mi je kad cujem od drugih cura u ZG.kod najboljeg smo doktora dosli,sigurno ce nam pomoc,ma nema nista od toga,a ova nasa dijagnoza posebno neopstruktivna azoo.nezanima ih niti najmanje,uvjek isti odgovor necete nikad imati svoje dijete,nemojte gubit vrijeme,nema sanse bas nikakve.Mi smo se nekako pomirili.mislim zivimo stim vec jako dugo,pa eto tesko je jako,ali zivot ide dalje....
    pozz svima

Malena1988 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

A, na znam da li sam vam rekla, nama niko nije reko da li mm ima neopstruktivnu ili opstruktivnu azoospermiju.... Toliko o strucnosti i njihovoj zainteresovanosti...

kokos avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Cure, ima tekst u današnjem Obzoru Večernjaka: "U laboratoriju stvorili spermu: uskoro će i ljudsku". Nisam provjeravala, možda ima i online. Ohrabrujuće

anddu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Polo prvotno napisa Vidi poruku
    Po meni je sve u našim preopterećenim glavama!!!
    E moj Polo da je tako svi bi mi na ovom forumu već davno imali djecu!!!

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj Malena1988 prvotno napisa Vidi poruku
    Napravicemo onda i to. Kod nas u Nisu to ne rade, ali mi je neko da li na ovom il nekom drugom forumu reko za jednu laboratoriju iz Beograda i reko mi je da mi mozemo da im posaljemo to odavde da ne idemo u BG. Nazvacu ih da pitam. A, ako neko ima kontakt te klinike koja se otvara neka mi posalje pa cu da ih nazovem i da se raspitam. Najvise se brinem da se ne desi da mi ovde odradimo to u dijagnosticke svrhe i da ih tu ima, a kad nam posle trebaju da ih nema nigde. Meni se cini da sam na nekom forumu procitala da to rade i u BG-u, mislim da je nesto privatno, al opet nisam bas sigurna...
    malena evo ti sajt labaratorije u Bg. gde sam ja radio mikrodelicije y hromozoma,ona je privatna i kosta oko 9000 din ili 90 eura rezultati gotovi za par dana, www.helixlab.com/ ja sam sve saznao u roku on 5 dana i uzas,nasledio od oca ali on to nije nasledio od dede vec se tokom zaceca mog se sve to desilo, u mojoj familiji svi imaju decu i to bas svi,

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Ma samo optimizma anddu i bit će

little ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

DanijelaDanči...ma nisu ni nama rekli za inhibin ali moram priznat da vec duuuugo nisam ni pricala s niti jednim doktorom. nekako nakon praga smo sjeli i ne mičemo se s mjesta. kod nas u hrv stvarno nemaju sluha za nas azo ekipu. ali neojte misliti da su igdje bolji. svi oni recu da treba jos nesto probat i to naplatit,nazalost zaradjuju na nasim nadama. doktorica u pragu nam je fino rekla:to je to,kad vam sve legne na mjesto vidit ce te da je donor odlicno rjesenje. o tom po tom rekla bi ja. ne mogu se smirit dok ne ispucam svu municiju. moram zahvalit onom mamlazu od doktrora na vv koji mi cak nije dopustio niti da udjem u ambulantu s mm jer nas je barem uputio na kraiogram i mikordelecije pa smo otkrili nesto. inace smo mogli tapkat u mraku besmisleno. malena...ni mj mm nije imao genetske predispozicije za mikrodeleciju pa eto nas tu gdje jesmo. nitko nema predispoziciju za to jer ako mu je ima tata onda vjerojatno nije njegov tata haha eh sto su zene prije radile jeste vidili nedavno na TVu da 10% oceva nije otac svom djetetu...snalazile su se. sišla sam s teme...

znaci vinogradarska i 300kn za inhibin... mogu li dobit neke detalje,npr broj telefona ili nesto slicno na pp da se raspitam pa kad se odlucimo za zgb da obavimo i to. thanks

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •