Stranica 35 od 85 PrviPrvi ... 25333435363745 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,701 do 1,750 od 4229

Tema: "azoo statistika"

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Draga Boss vjeruj mi i da mi dođe da skačem . Toliko sam se obradovala kada mi je rekao da piše da su ih našli nekoliko, meni su se mama i brat neki dan smijali kada sam govorila da ću moliti Boga da nađu makar jednog i izgleda uslišena mi je molitva, mada me je strah da se puno radujem, sad si mi i ti nadu dala, ja želim i tebi i sebi i svim curama ovdje da što prije postanemo mame . Hvala ti puno, ulila si mi nadu

argrh avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj aboni76 prvotno napisa Vidi poruku
    Drage moje da li neka od vas ima iskustvo sa dijagnozom Cryptozoospermia. MM je danas po preporuci urologa uradio spermogram, ja ga još nisam vidjela, kaže da su mu napisali da je dijagnoza Cryptozoospermia, da su našli nekoliko spermatozoida poslije centrifugiranja. Pokušala sam naći više na netu o toj dijagnozi ali ne piše baš puno , pa vas molim ako nešto znate da mi napišete. Pozzz
    moj zadnji nalaz je takav...od azoospermie, preko oligozoospermie, do zadnjeg nalaza Cryptozoospermia...(to ti je upravo "dovoljno za ICSI)

Konfuzija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Vjerojatno negdje već piše, ali nisam uspjela naći... Gdje je u Zagrebu najbolje napraviti uzv skrotuma? Ili možda radije 3D uzv? Išli bi privatno jer nam je dosta hitno.

sos15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

edinas

Je li tm danas radio spermiogram? Kad su rezultati? Nadam se dobrim vijestima.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Jeste radio je danas. Rekli su zvati ako nadzu sta da zalede ali jos niko ne zove. Izgled da nisu nista nasli dok nezovu.

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Draga , ne mora značiti. Nas također nisu zvali , ali su ih našli, ali zato sam zvala ja!!! )

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ma zvala sam i ja ali niko se nije javio.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

opet nisu nista nasli. sve same nule.

sos15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Baš mi je žao! Šta planirate dalje?

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

edinas bas mi je zao , al nemora znaciti da bas nije pomoglo mozda da izvadite inhibin pa da vidite ima li kakvih pomaka. kod mog nakom 4 mjeseca terapije nije bilo isto ni jednog ali su mu zato u testisima nasli bas puno spermatozoida , tako da nikad se nezna, i ja sam mislila da nama menopur nije djelovao sve dok nije odradio punkciju i tek tada smo skontali da je terapija ipak djelovala.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

moramo ici na razgovor sa doktoro. neznam sta ce mo dalje. i mojmuz koristi terapiju 4 mjeseca.

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

edinas nisam... pa ne znam, zato sam i pitao...hvala na odgovoru!!!

postoji nada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Curke gdje nam je zasto bas mi???nadam se da je sve u redu i da je nasa trudnica

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj postoji nada prvotno napisa Vidi poruku
    Curke gdje nam je zasto bas mi???nadam se da je sve u redu i da je nasa trudnica
    Tu sam nado moja.
    Lose vesti. Javili su mi betu danas koja je negativna.
    Dusa mi place, sta da vam kazem.
    Toliko smo bili blizu, a toliko daleko.

Ima li na ovom forumu i jedna trudnica/mamica cij muz je imao visok FSH?

sos15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj zasto_bas_mi prvotno napisa Vidi poruku
    Tu sam nado moja.

A joj, baš mi je žao!
    Nadala sam se da ćeš nam javiti dobre vijesti. Jeli imate još zamrznutog materijala? I mene interesuje ima li iko da je uspio sa visokim fsh? Mi se spremamo za mycrotese, ali nakon ovakvih vijesti sve više gubim nadu.

postoji nada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Tu sam nado moja.

Draga moja,nista me vise ne boli vec ovakve vijesti., tako sam se nadala da si nasa trudnica,nemam rijeci utjehe koje bi te utjesile,jel ih nema ovo je tvoja bol,strasna i nadam se da se nikad vise nece ponoviti.Draga moja ipak ste dosli do embrija i bila s sa bebi bar neko vrijeme.Uspjeh je velik da je tvom muzicu sa visokim fsh i sertoly stanicama nadeno spermica, ti si nasa nada da ipak postoji sansa da se nesto nade i dode do et-a.Oporavi nam se ,uz tebe smo i hrabro dalje cim prije mozete.Puno pusica i zagrljaja

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Hvala vam puno svima na podrsci.
    Trudim se da budem jaka i da razmisljam sta dalje, a telo mi bukvalno drhti.
    Definitivno nam treba pauza od svega ovoga bar koji mesec da dodjemo malo sebi, pa ce mo da vidimo sta dalje.
    Muz je OK i sa donaciom koliko mi se cini, ali kad smo bili ovako blizu mozda vredi pokusati bar jos jednom. Ja bih nasu bebu. Znam da trazim puno obzirom na nase okolnosti, ali sigurno me svi ovde razumeju.
    Nemamo nista zaledjeno i ne znam da li je i previse da ide jednom na TESE i drugi put na Micro TESE, to bi bile 3 operacije.
    Je li mislite da je mnogo?

sos15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Hvala vam puno svima na podrsci.
    Trudim se da budem jaka i da razmisljam sta dalje, a telo mi bukvalno drhti.
    Definitivno nam treba pauza od svega ovoga bar koji mesec da dodjemo malo sebi, pa ce mo da vidimo sta dalje.
    Muz je OK i sa donaciom koliko mi se cini, ali kad smo bili ovako blizu mozda vredi pokusati bar jos jednom. Ja bih nasu bebu. Znam da trazim puno obzirom na nase okolnosti, ali sigurno me svi ovde razumeju.
    Nemamo nista zaledjeno i ne znam da li je i previse da ide jednom na TESE i drugi put na Micro TESE, to bi bile 3 operacije.
    Je li mislite da je mnogo?
    Samo vi možete donijeti odluku da li pokušati još jednom mycroTese. Ja sam prije odluke da idemo na prvu mycroTese (ako je to uopšte to u Pragu) pitala doktore o posljedicama po zdravlje mm, ali oni nam nisu precizno ogovorili. U fazonu svaki ubod ostavlja ožiljčano tkivo. Jedino mi je moj ginekolog rekao da on ne bi savjetovao više zahvata. U svakom slučaju mislim da je najbolje pitati doktore koji su vam već radili operacije za mišljenje. Ja lično koliko god želim dijete ne bi dovela u pitanje zdravlje mm, ali opet to je moje mišljenje.

sos15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Ne bih da me pogrešno shvatiš. Znam da niko ne želi dovesti zdravlje svog muža u pitanje, ali nekada je jednostavno želja prevelika da se ne može ostati razuman. Čula sam za slučajeve gdje su žene pokušavale po 15 puta sa inseminacijama i IVF-om i i dalje ne odustaju iako im je zdravlje uveliko narušeno.
    Upravo iz tog razloga ti savjetujem da se prije svega posavjetujete sa svojim doktorom.

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Zasto bas mi, ne mogu ti reći koliko mi je žao da vam nije uspjelo . Znam da nema riječi koje te mogu utješiti, nadam se da će ti dragi bog dati snage da se izboriš i da nastaviš dalje.... Šaljem ti veliki zagrljaj

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

zasto bas mi bas mi je zao zbog vas, al ne gubite nadu pokusajte ponovo.

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

"zasto bas mi" gdje je tvoj muz radio microtese?

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj nela 86 prvotno napisa Vidi poruku
    "zasto bas mi" gdje je tvoj muz radio microtese?
    U Kanadi.

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Drage moje i mi smo juče dobili nalaz hormona, testosteron 16, FSH 22 ...ne znam ni šta ni kako dalje...ima li smisla uopšte nešto pokušavati sa ovakvim nalazima...baš sam izgubila nadu

sos15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

aboni76,

mogu zamisliti kako si se razočarala kad si vidjela nalaze, ali nemoj gubiti nadu. Koliko se sjećam kod njega su u ejakulatu pronašli par komada, to je znak da nije sve tako crno. I kod mog muža je FSH visok 21.4. Znam da mnogi kažu da se fsh ne može snizavati, ali ja sam mm natjerala da jede smokve u maslinovom ulju, u nadi da će ipak sniziti fsh. Jeste li radili inhibin b? On je najbolji pokazatelj spermatogeneze, mada se ja nadam da ni on ne pokazuje uvijek pravu sliku jer je kod mm prenizak (ja i dalje ne prihvatam činjenicu da nalazi ne pokazuju ništa dobro).
    Najbolje bi bilo da se što prije odlučite na punkciju sa mogućnošću da zamrznete materijal jer ako je bilo u ejakulatu, trebalo bi se naći i pri punkciji.

Sretno!

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Draga Sos dobro se sjećaš, našli su bili poslije centrifuge nekoliko nepokretnih, loše morfologije . Nije radio inhibin, dobijo je uputnicu ali ne rade u Zenici taj nalaz, morat će privatno u Sarajevu da ga uradi, moram se raspitati gdje ga uopšte rade. Nije radio ni katiogram (ti si mi napisala da i to treba), jer mora ta uputnica na komisiju da mu odobre da ga uradi u Sarajevu. Hvala ti puno mila na podršci, vi odavdje ste mi jedina svjetla tačka i jedino radi vas dobijem malo nade i jedino ovdje mogu i dobiti neke informacije, njegov urolog nas je otpisao...Pusa

sos15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Pogledaj na netu gdje se radi inhibin b u Sarajevu. MM je radio u Banja Luci i koštalo je 40 KM, nalazi su bili gotovi za 7 dana. Imaš na netu spisak privatnih laboratorija u Sarajevu, pa prozovi par, sigurno ćeš naći gdje se radi. Što prije ganjajte punkciju, meni je doktor objasnio da čak i da sad pri biopsiji nađu koji spermić, može se desiti da pri sledećoj ne nađu ništa, zavisi šta je uzrok azoospermije i da li je progresivni proces. Zato ja ne bih puno čekala i išla bih odmah sa mogućnošću zamrzavanja.

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Evo našla sam na netu da rade u nekoj klinici na Ilidži, cijena 124 KM, zvala sam ih ali labaratorij radi do 3, pa kažu sutra da nazovem...Znala sam ja da će te mi vi dati snage da nastavim dalje, baš sam jutros bila grozna, mm i ja nismo cijenu noć spavali, ali nema odustajanja, moramo dalje...

sos15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj aboni76 prvotno napisa Vidi poruku
    Evo našla sam na netu da rade u nekoj klinici na Ilidži, cijena 124 KM, zvala sam ih ali labaratorij radi do 3, pa kažu sutra da nazovem...Znala sam ja da će te mi vi dati snage da nastavim dalje, baš sam jutros bila grozna, mm i ja nismo cijenu noć spavali, ali nema odustajanja, moramo dalje...
    To je baš skupo, na nekom od foruma sam pročitala da postoji mogućnost slanja uzorka u Beograd, tamo je inhibin 11 EUR, mislim da je baš neko iz Sarajeva slao. Pokušaj još malo potražiti na netu. Ne znam koliko se tada čeka. U svakom slučaju to vrijedi provjeriti, a o odustajanju nema govora dok ne iscrpimo sve mogućnosti.

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

večer!
    već sam se javljala na ovu temu, mm također ima azoo,jedno pitanjce,koju mi bolnicu u ZG predlažete za mpo, mislim koji rade punkciju testisa?hvala..

postoji nada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Citiraj u dobru i zlu prvotno napisa Vidi poruku
    večer!
    već sam se javljala na ovu temu, mm također ima azoo,jedno pitanjce,koju mi bolnicu u ZG predlažete za mpo, mislim koji rade punkciju testisa?hvala..
    U Zg.je najbolje na vuk vrhovcu,moj suprug je tamo sve radio.Samo sto sam im zamjerila kad nije nadeno nista ,odmah su nas otpisali i rekli da nema sanse da ikad dodemo do svog dijeteta,biopsiju nisu predlozili niti pod razno zbog narusavanja zdravlja.Tak da mi njima neidemo vec 3.godine,ali sto se tice strucnosti najbolji su i doktor Jezek,ali neznam dali on radi punkcije,raspitaj se draga i sretno.Pitaj sto god te zanima.pozz svima

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

postoji nada hvala na odgovoru, a koga da zovem, da nazovem centralu pa pitam ili doktora Lučingera, ili sestre? Neznam šta da radim, mi bi sad trebali vjerojatno ponijet ove nalaze što imamo da ih ddr pogleda i kaže šta još trebamo obaviti, a neznam kod kojeg dr.. Urolog je samo rekao mm da su nalazi loši, oni nam ovdje nemogu pomoći i da idemo za ZG, a nije ni dijagnozu postavio, mi znamo da je to azoospermija jer smo proučili na internetu, al nitko nam od doktora to nije rekao...

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Bok u dobru i zlu!
    Nazovi centralu i naruči se kod dr. Peroša, on je androlog!Dr. je ok! Mi smo u sl. situaciji!
    Ponesite sve nalaze, a za dalje će van on reći šta morate! Trebat će van i uputnica za pregled, ali pitaj sestru na centrali, ona će reći šta točno treba pisati:
    Najvjerovatnije ćete čekat cca mjesec dana. Sretno! pozz svima!

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Ej cure, evo da se ja nadovežem na ovaj inhibin b. Mi smo uzorak slali u Zagreb , Sestre Milosrdnice.
    Inhibin b nas je koštao 300 kuna to je oko 40 eura, a još nas je koštalo i slanje, pa sve skupa došlo oko 400 kuna.

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Hvala Marina, našla sam danas jedan labaratorij u sa koji radi inhibin, cijena 107 KM, tako da je to otprilike isto kao što si ti platila...U svakom slučaju tebi hvala

hedoniza avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Marina25 ocisti spremnik ne mogu ti pp poslati...

postoji nada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

U dobru i zlu,nezahvaljuj molim te ,ovdje smo da si pomognemo koliko mozemo.Mi smo na Vuk.V,kod doktora Čolaka isli ,po preporuci jel je vrhunski doktor,samo sto smo ti mi krenuli od 2004,kod njega.Stvarno se potrudio da sve napravimo isli smo na sve moguce pretrage otkrio je brzo dijagnozu,trudio se,ipak nije nam nikad rekao za inhibin da je bitan pokazatelj sto se dogada u testisima i y-delecye.,vjerovatno zato sto smo zadnje prije 5god.radili punkciju i nije nadeno nista,tada nam je rekao nema sanse za biolosko dijete nikada.,jedino da se cudo dogodi,a biopsiju niti pod razno ne preporuca.To ti je nase iskustvo.Sad nismo bili kod njega vec 3 i pol godine,pa neznam dali je promjenio misljenje sto se tice biopsije,jel ipak medicina napreduje.Pisala sam doktoru Jezeku,sve sto smo napravili od nalaza i on nam je preporucio inhibin i y-delecye obavezno.jako je topao,odmah se javio i vrlo zainteresiran za svaki problem.
    Draga sretno kamo odlucis krenuti )))

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

nadam se da će i kod nas brzo otkrit uzrok..jučer sam zvala al kasno, u pon ću ponovo..
    Koliko se čeka na VV za postupak?

argrh avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

nadam se da će i kod nas brzo otkrit uzrok..jučer sam zvala al kasno, u pon ću ponovo..
    Koliko se čeka na VV za postupak?
    dr.Čolak je u mirovini, također sam kod njega bio, o njemu samo sve najbolje...Od azoospermie je strpljivo,bez puno priče doveo do oligoozospermie. Također nikada nije tražio y-delecije i biopsiju...Na postupak se čeka individualno (u našem slučaju dok se kod mene nisu počeli pojavljivati spermiji, jer tek na osnovu nečega se može ući u postupak). Postupak se ide kad se nađe nešto i odmah. Osobno, obrada je kod mene završena,ali sam na svoju ruku otišao uraditi kontrolni spermiogram kod dr.Peroša, iskreno, totalno sam razočaran sa njegovim pristupom i načinom...
    lijep pozdrav

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

argrh kakvi su tebi bili hormoni? jel u tome bio problem? Pa jel ima još neki dr tamo osim dr.Peroša? Dobro to je sve individualno, kako ga tko doživi valjda, i kakav mu je dan..tako smo i mi za ovog urologa od mm čuli svašta, al nije čovjek loš, nije specijaliziran za ovo poddručje pa mu nije ništa posebno rekao..imam osjećaj da mu ga je bilo žao..

argrh avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

argrh kakvi su tebi bili hormoni? jel u tome bio problem?
    Ovako, kombinacija po mišljenju 2 endokrinologa, liječnika opće prakse i androloga i urologa, uzrok je najvjerojatnije kombinacija dugogodišnjeg rada na radaru, zatim rad sa ispušnim plinovima (olovo), stres (svatko ga ima), ali i razina hormona, povišen FSH, TESTOSTERON u normali, te je "forsiran" podizanje testosterona. Naravno, mišljenje mi je rečeno usmeno, ali piše i pismeno, samo u pismenom nije navedeno da je razlok-uzrok ovo što su mi rekli usmeno...
    lijep pozdrav...

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

zdravo svima,negde sam na forumu ranije ,ali davno pisala o nasem problemu,nije me bilo neko vreme,ali ponekad citam ovu temu bas iz tog razloga sto i mi imamo problem sa azzo,nazalost....
    Poneke sa foruma znam...zdravo tuzna,pozdrav diksi...
    Mi se sa Azospermijom borimo skoro tri godine,svasta smo radili po tom pitanju...hormoni svi uredu,Fsh 7.5,,mikrodelacija y hromozoma,kariotip,velicina testisa..sve,sve sve ok...
    ali ...uradjena jedna punkcija(pronadjen samo jedan ali nepokretan),zatim dobijamo terapiju nolvadex,ezerex i profertril,nolvadex 1 mesec a ostalo skoro vise od 6meseci,zatim uradjena biopsija testisa ili TESE (sperm za zamrzavanje nema) spermogeneza postoji ali se ne zavrsava do kraja,samo do nivoa spermatocita....
    posle par meseci pauze,upravo danas dobili smo terapiju Pregnyl 5000 1x nedeljno 6 nedelja.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Konacno sam stupila u kontakt sa embrilogom.
    Rekao mi je da je u uzorku od muza bilo preko 1000 plivaca i da su neki definitivno bili i pokretni.
    Kaze da je bio mnogo vise optimistican kad je odradio ICSI i da ne moze da skonta da li se nisu podelili kako treba zbog toga sto moja jaja bila zaledjena ili zbog plivaca.
    To je sad sve propalo i dodje mi da placem.

postoji nada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Konacno sam stupila u kontakt sa embrilogom.
    Rekao mi je da je u uzorku od muza bilo preko 1000 plivaca i da su neki definitivno bili i pokretni.
    Kaze da je bio mnogo vise optimistican kad je odradio ICSI i da ne moze da skonta da li se nisu podelili kako treba zbog toga sto moja jaja bila zaledjena ili zbog plivaca.
    To je sad sve propalo i dodje mi da placem.
    Draga moja cijeli dan mislim o tebi,kako ste ,jeste li se malo oporavili

Kako mislis propalo,jel imate jos plivaca za dalje zar ne?? oprosti ako sam nesto krivo razumijela,vi ste radili micro-tese i nasli plivace jel tak ??
    Drzi se i nadam se da mozete ici dalje ,kad se naravno oporavite.Velik pozdrav ti saljem

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Da, da radili Micro Tese i celi uzorak zaledili u jednu ampulu ili kako ih vec zovu.
    Tako da ... morali su da odlede celi uzorak odjednom,iskoristili 9 plivaca, a ostatak bacili.
    Znaci muz bi morao opet na Micro Tese, a vec je bio i na Tese i na Micro Tese.
    To je malo i previse i psihicki i fizicki.
    Sramim se da mu predlozim uopste da ide opet

Citiraj postoji nada prvotno napisa Vidi poruku
    Draga moja cijeli dan mislim o tebi,kako ste ,jeste li se malo oporavili

Kako mislis propalo,jel imate jos plivaca za dalje zar ne?? oprosti ako sam nesto krivo razumijela,vi ste radili micro-tese i nasli plivace jel tak ??
    Drzi se i nadam se da mozete ici dalje ,kad se naravno oporavite.Velik pozdrav ti saljem

postoji nada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Aj pa nemogu vjerovat,pa to je strasno zalosno,kako su to napravili da su morali sve odlediti,jasno mi je da nemogu ponovo zaledavati ali opet kako nisu mislili da ce mozda trebati jos koji puta pokusati sa tim spermicima.Draga moja neznam sto bih ti rekla.,znam kako bi nama bilo da nam se isto dogodi,nadu ih toliko i onda propane uzas.Drzi te se zajedno pa cete vidjeti sto dalje kad malo prode vrijeme.kiss

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj tanjica123 prvotno napisa Vidi poruku
    Poneke sa foruma znam...zdravo tuzna,pozdrav diksi...
    Tanjice,
    ajde,nadajmo se da uplai taj pregnil.nikakok mi ne idem u glavu da bez terapije bude 1(maka i nepokretan,dakle,ide do kraja spermatogeneza) i ond anakon terpaije nula...mozda jos jednostavno u tom trenu nije dolsa do kraja(nekad sma citala da mozes biti toliki peh da prilikom biopsije bas bude vrijeme kad se spermicic razvijaju,a nisu dosli do kraja)

uglavnom, obavjestavaj nas ,vazi?

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

cure samo da vas pozdravim, od silnih pregleda i doktora ne stignem ni svratiti na ovu temu, al vidim da i ovdje vreme prolazi a nista se novo ne desava.

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Žene, je l' neko od vas probao sperm hope, onaj preparat koji je navodno neko čudo? Mi kontali da nam prijatelj iz Amerike pošalje, inače na ponovljenom spermogramu opet same nule

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

evo mi bili kod doktora i rekao je da muz moze prestati sa inekcijama i da nemamo gdje vise ici. Jedino biopsija i to male sanse. tako da neznam sta sad

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •