Page 37 of 85 FirstFirst ... 27353637383947 ... LastLast
Results 1,801 to 1,850 of 4229

Thread: "azoo statistika"

sos15's Avatar

Quote Originally Posted by u dobru i zlu View Post
    Pozdrav svima!
    Možete mi reći koliko vremena treba da se obave sve pretrage tj. koliko je to trajalo kod vaših muževa? I da li je nekome u kratkom roku napravljena punkcija, bez da se pokušalo s horm.terapijom ili napravilo sve pretrage? Hvala
    Kod mm nije pokušavano s hormonskom terapijom,a nalaze možeš izganjati u toku jedne sedmice, samo nek ti urolog napiše šta treba raditi i s tim ideš kod porodičnog po uputnice. Nažalost, kod mm punkcijom ništa nije nađeno, pa idemo na dalje analize.

Nas je urolog odj...., idemo u Zg, na VV, naručen je kod androloga tek 7.8. na prvi pregled, gužva je a i sad će godišnji.. mislim da će na tom prvom pregledu napraviti i spermogram i vaditi krv, možda opet hormone?neznam?, i pregledat će ga malo popričati i reći šta dalje..tako je drugima muževima na Vuk Vrhovcu rađeno..
    Nadam se samo da se to neće odužiti..mm je na zadnjem spermogramu nađen jedan nepokretan u ejakulatu..pa se sve nadam da ima nešto unutra..
    Sos15 kakvi su hormoni kod tvog muža? Možda sam negdje i pročitala al nemogu se sad sjetiti..

sos15's Avatar

Nas je urolog odj...., idemo u Zg, na VV, naručen je kod androloga tek 7.8. na prvi pregled, gužva je a i sad će godišnji.. mislim da će na tom prvom pregledu napraviti i spermogram i vaditi krv, možda opet hormone?neznam?, i pregledat će ga malo popričati i reći šta dalje..tako je drugima muževima na Vuk Vrhovcu rađeno..
    Nadam se samo da se to neće odužiti..mm je na zadnjem spermogramu nađen jedan nepokretan u ejakulatu..pa se sve nadam da ima nešto unutra..
    Sos15 kakvi su hormoni kod tvog muža? Možda sam negdje i pročitala al nemogu se sad sjetiti..
    Čim su u spermiogramu našli makar jedan ima nade. Kod mm su nalazi hormona loši: FSH 21,4 (previsok), a testosteron nizak.
    Mi smo iz Bosne, sve ide preko urologa, ne vjerujem ni da imamo androloga. Prava država, nema šta

I kod mm je FSH malo povišen 14,3, a piše da je normalono do 9,5 mislim, tako nešta, al njemu je testosteron dobar. A vidjet ćemo, mi vjerujemo da ćemo uspjet naći nešto, pozitivci smo!
    a joj..jel barem urolog ok i spreman potruditi se oko dijagnoze ? Čitala sam da dosta puta u azoo slučaju urolozi u startu ubiju svaku nadu kod para..

Buba@'s Avatar

Pozdrav za sve, nova sam na forumu nažalos sa dijagnozom azoo

I kod mm je FSH 14,8 a gornja granica 12,4, a testosteron 2,83 a donja granica 2,8.
    Kada je otišao kod urologa sa ovim nalazom, urolog ga pitao ko vam je dao da radite FSH to je ženski hormon, mislim šta reći na to, osim žalosno.
    Ali zato postoje privatnici, uskoro će mm vjerovatno raditi biopsiju, vi mozda vise znate o ovom problemu, kolika je uspješnost vto ako se biopsijom nađu plivači.

Bub@ dobrodošla i što prije otšla s ove teme na mpo trudnoće!

Sad sam baš gledala nalaze mm, piše da je gornja granica za FSH 8,1, a njemu je 14,3, nemogu vjerovati da im se ta mjerila toliko razlikuju! Urologa nećemo ni komentirati!

Ja neznam puno o biopsiji, mi još nismo došli do toga..a jel tvoj muž radio punkciju testisa? mislim da se prvo radi punkcija, pa ako ništa ne nađu onda tek biopsija, jer je to ipak operacija..ako nisam dobro shvatila nek me netko ispravi..

Rominka's Avatar

drage moje, žao mi je što se borite s azoo, ali samo hrabro naprijed. ne žurite u punkcije i biopsije. potrebno prvo učiniti minimalno 3 spgrama u razmaku po tei mjeseca (jer toliko spermijima treba za obnovu s obzirom da obična prehlada može uništiti ciklus proizvodnje). kroz taj period dobro je i svakih 6 mjeseci učiniti hormone da se vidi je li to zbilja tako ili je slučajno prvi nalaz bio takav. nakon toga, potrebno je učiniti i kariogram, i mikrodelecije y te inhibin - ti nalazi upućuju na tip azoospermije i da li se uopće isplati ići na punkciju. tek potom slijedi prva punkcija. ukoliko ne pokaže ništa dr uglavnom ne rade ponovo, ali se može kasnije i biopsija raditi. ako sami sve to financirate, vrlo je poželjno da birate kliniku koja ima mogućnost zamrzavanja jer su to invazivni postupci za testise ( a pored toga mjesta uboda se ne oporavljaju). dr ne vole prakticirati više od 3 biopsije kroz godinu i pol, a i ja se osobno slažem s njima jer ukoliko ne nađu ništa mislim da je besmisleno podvrgavati se takvom postupku. u principu, tek nakon što obavite sve nalaze i znate koji tip azoo imate možete se odlučiti na punkciju ili biopsiju, ili pak microtese (što je po meni pak najbolja opcija). inače sve to dosta sporo ide, ali ne samo zbog birokracije. nemojte zaboraviti da testisima trebaju tri mjeseca kako bi obnovili zalihu, i to tri zdrava mjeseca. upravo stoga ne možemo brzati. znam da bi mi svi htjeli sve obaviti što prije kako bi znali kakva je situacija, ali uistinu u našem slučaju valja biti strpljiv i pomalo. i naravno, u svemu je najpotrebnija komunikacija.

Rominka lijepo si to sve objasnila..slažem se s tobom najvažnije je strpljenje i komunikacija..mi sad već skoro 6mj znamo za azoo i sad tek primjećujem da smo se obadvoje pomirili s to činjenicom da će nam trebati puno strpljenja, vjere i sreće naravno da dobijemo vlastito dijete i da to nije bila nikakva pogreška, nego smo stvarno neplodni..čovjek se teško miri s tom činjenicom, uvijek mislimo da se to nekom drugom događa, dok se ne suočimo s tim problemom..
    Najbitnija je pozitiva, ne treba nam se sav razgovor svoditi na to i trebamo biti podrška jedno drugome.. svakome dođu crni dani, kad misli zašto baš mi, al onda opet skupimo snage i idemo dalje..

postoji nada's Avatar

Ah curke,svaki dan nas ima sve vise,a koliki se neukljuce nikada na ovaj forum ,ima nas bar jos toliko.,da ,da nazalost.

Tuzna gdje si,jel planirate sto?? Rominka ljepo te opet cuti,jel odarate ili se spremate u nove pobjede?? Medeni treba roditi svaki dan,mozda vec i je,javit ce se ona nama.
    Na pocetku ove teme koju je tuzna otvorila,a po meni je najbolja i dala nam je najvise informacija(tuzna hvala ti), ima jedna teta sanja79,koja je uspjela od prve doci do bebaca(isli na biosiju-micro tese valjda)i nasli malo plivaca i od prve uspjeh, e pa bas nam ulijeva nadu nama sa azoo tezom neopstruktivnom zato jel sam procila na jednoj drugoj temi da je opet trudna,ali posto je ona samozatajna nije se pohvalila,mozda curke koje su bile snjom u kontaktu znaju nesto vise.,bas me zanima da nam se bar javi,malo proviri na ovu temu gdje je nekad i ona bila i da nam ukratko isprica kako je opet uspjela.Koliko sam citala njene postove imali su jos nesto smrznutih plivaca u Gentu,a tko zna mozda je i prirodno uspjela??.Jako brzo i drugi bebac bas ulijeva nadu.,sanja79,svaka cast .pozz curke

sos15's Avatar

I kod mm je FSH malo povišen 14,3, a piše da je normalono do 9,5 mislim, tako nešta, al njemu je testosteron dobar. A vidjet ćemo, mi vjerujemo da ćemo uspjet naći nešto, pozitivci smo!
    a joj..jel barem urolog ok i spreman potruditi se oko dijagnoze ? Čitala sam da dosta puta u azoo slučaju urolozi u startu ubiju svaku nadu kod para..
    Urolog je odradio šta je mogao. Dao nam je uputnice za hormone i kariogram, odradio punkciju i ponudio biopsiju bez mogućnosti zamrzavanja (kod nas to nije moguće).
    Na nama je sad da idemo dalje.

Rominka's Avatar

sos
    ni kod nas nema zamrzavanja, još. to je razlog zbog kojega smo mi odustali od biopsije kod nas. jer, što će se dogoditi ako pronađu jednog savršenog s kojim bi mogli oploditi? da li smo spremni da ja prolazim stimulaciju radi možda jednog? nažalost, živimo u takvim državam gdje će nam uskoro sve to biti luksuz koji si neće moći svi priuštiti, a imati dijete ne smije biti luksuz...mislim da dobro treba razmisliti prije nego se uspustite u rezuckanje. nije samo jedna stvar jasna, urolog vam nudi biopsiju bez nalaza kariograma?? kako je moguće da je išta radio bez tog nalaza? jesu oni vama uopće ustanovili koji tip azoo imate? čini mi se da se igraju nagađanja, ono idemo probati pa što bude. meni se osobno takav stav doktora nimalo ne sviđa.
    u dobru i zlu šest mjeseci je malo. vidjeti ćeš da će vam vrijeme otvarati neka nova vrata, neke nove spoznaje i osjećaje. bit će još dana kada ćete biti žalosni, ali to je normalno. takav je proce tugovanja, prihvaćanja i shvaćanja situacije i kroz to treba proći. kopajte, čitajte, tražite, pitajte na sto vrata jer svako novo saznanje može biti korak naprijed. i svakim korakom ćete biti jači
    postoji nada oporavljam se od prometne i čuda raznoraznih koja su me zadesila. stopirali smo pretrage trenutno, no budemo čim stanem na noge. vedrije vrijeme dolazi - znam to

sos15's Avatar

Urolog je htjeo odraditi odmah biosiju bez kariograma, ali sam se ja pobunila. Zahvalila mu se rekla da ćemo tražiti dalje pomoć. Nakon toga smo odradili kariogram koji je uredan,a sad trebam ganjati uputnicu za mikrodelecije. U svakom slučaju mi smo se odlučili za Prag, samo čekamo rješenje Fonda da vidimo možemo li na njih računati ili dižemo kredit. Nego meni se sad stalno vrti u glavi ideja da ja odradim pripremu za ivf,pa ako nešto nađu da odmah iskoristim, bojim se da neće pri odmrzavanju oštetiti spermiće ( ja se nadam da će naći makar jedan, mada doktori ne daju puno šanse). Ima li iko da je tako radio?

Rominka's Avatar

Ako planiras sve raditi u Pragu tada ti toplo preporucam da se pustis doktorima u ruke. Oni ce vam dati najbolji savjet. A sto se odmrzavanja tice, kod njih je to rutina i sve tece glatko tako da ne trebate brinuti. Nadam se da je vas Fond malo razumniji od nasih i drzim palce da vam financiraju bar dio troskova.

Rominka's Avatar

Eh, da, a sto se tice urologa svaka vam cast. Borite se za sebe jer nitko nece tomu pridavati toliko vremena i paznje kao vas dvoje

Buba@'s Avatar

Rominka od svega toga meni strpljenja najviše fali, ja bi sada i odmah sve, upravu si da ne treba zuriti, ali opet.....
    u dobru i zlu neznam sta da ti kazem za biopsiju ili punkciju, pitala sam i ja dr. kaze da praktikuju biopsiju, odmah bi znali na čemu smo, zamrzli bi to dobijeno tkivo za icsi ako bi bio dobar, i ja bi krenula sa stimulacijom nakon operacij mm. Iskreno i moje mišljenje (ili je to samo moja nestrpljivost) je da se uradi biopsija i da se vidi na čemu smo.
    A zašto se radi kariogram i mikrodelecije, je li to baš obavezno?

postoji nada's Avatar

Aj Romi draga ,nadam se da si sad bolje,da se oporavljas,zao mi je sobzirom sto vam se sve dogodilo ,nadam se da dolaze bolji i sretniji dani.

Slazem se za biopsiju ako se vec radi a nije bas jenostavna operacija i kako kazu doktori moze se desit uvjek i nesto da krene po zlu(nedaj boze),onda ju napravit svakako gdje postoji mogucnost smrzavanja,cemu operacija ako se nesto nade ,nema gdje pohranit pa ici opet.Po meni je naj jaca micro-tese i iskustva nasih cura mama azoo,koje su dobile svoju djecicu isle su na micro(Istaanbul) ili detaljniju biopsiju(Belgija) gdje su i uspjeli naci spermice i zalediti za sljedece pokusaje.Pfc-mislim da je od nasih tu najblizih opcija super,uspjesna klinika.A mi cekamo da se otvori Bahceci u Sarajevu,cekamo zeljno.
    Romi hocete ipak probat micro?? mi odlucili od biopsije jedino to cemo napravit i to samo jednom,da vidimo postoji li sansa za nase biolosko dijete,nebih si oprostila da nepokusamo doci do svog dijeteta a ovo je jedini pouzdan nacin za nas sa teskom azo da se vidi imali sto unutra:

tuzna's Avatar

Quote Originally Posted by postoji nada View Post
    Tuzna gdje si,jel planirate sto??
    nista jos,cekamo taj Bahceci i dr.Emrea i konacni pokusaj microtese....pa da vise dignemo ruke od svega!

Na pocetku ove teme koju je tuzna otvorila,a po meni je najbolja i dala nam je najvise informacija(tuzna hvala ti), ima jedna teta sanja79,koja je uspjela od prve doci do bebaca(isli na biosiju-micro tese valjda)i nasli malo plivaca i od prve uspjeh, e pa bas nam ulijeva nadu nama sa azoo tezom neopstruktivnom zato jel sam procila na jednoj drugoj temi da je opet trudna,ali posto je ona samozatajna nije se pohvalila,mozda curke koje su bile snjom u kontaktu znaju nesto vise.,bas me zanima da nam se bar javi,malo proviri na ovu temu gdje je nekad i ona bila i da nam ukratko isprica kako je opet uspjela.Koliko sam citala njene postove imali su jos nesto smrznutih plivaca u Gentu,a tko zna mozda je i prirodno uspjela??.Jako brzo i drugi bebac bas ulijeva nadu.,sanja79,svaka cast .pozz curke
    ja se sjecam Sanje,cak smo nekad razmjenjivale pp- znam da im j euspjeloo iz prve u Gentu,nisam znala za drugu bebu,al cisto sumnjam da je prirodno.bit ce da je bilo zaledenih spermija i d asu ponovo isli na vto,samo iskoristili te plivace.da,steta je sto nam ne navracaa i podijeli iskustvo sa nama....
    svima

postoji nada's Avatar

Tuzna potpisujem te potpuno jednom micro-tese ako Bog da u Sarajevu u Bahceci i to je to,zatvaramo stranicu ,predugo se mucimo.Drago mi je da se javis ipak si ti jako dugo ovdje ,dala puno vaznih informacija i pokrenula ovu temu

Ma i ja mislim da je ipak isla po ostatak smrzlica,jel je pisala da im je jos ostalo,zaista bi cudo bilo da je prirodno al eto neznam i cuda se dogadaju.,cini mi se da je njenom malcu 2,godine i eto druge trudnoce,pa to je predivno,nek joj samo bude sve u redu i sretno. pozz curke

Rominka's Avatar

Bub@ pretrage se rade kako bi se ustanovilo je li možda genetski, odnosno sve te pretrage vode jednoj stvari a to je da znate imate li neopstruktivnu ili opstruktivnu azoo kako ni znali posuzeti naredne korake. to je teška borba i to uvijek svima kažem, no ako zajedno idete u sve to, ako zajedno žvačete sve situacije koje naiđu, vjeruj mi da kad prođe godina-dvije-i više moći ćete se i naasmijati na svoj račun i biti ćete sretniji. neće uzimati više zdravo za gotovo jedno drugo ni vašu ljubav. svaka pretraga je korak naprijed iako se to nekada ne čini.
    postoji nada iskreno se nadam da će te dvije klinike u našem bliskom susjedstvu početi s radom i da će zbilja posrijedi biti micro-tese jer to je jedino na što pristajemo. uistinu iščekujem neke lijepe vijesti iz sarajeva, iako ih ja nisam još kontaktirala. moram i ja odraditi pretrage prije - poslali su me na AMH test zbog loše reakcije na stimulaciju. da je sve bilo kako treba, bila bih to napravila već u travnju, no ovako čekam.
    tuzna sjećam te se od prije jedno (neću reći koliko godina )...imam osjećaj da svi čekam kraj jedng poglavlja, ma kakav on bio. jeste vi uspjeli što dogovoriti sa sarajevom?

Rominka's Avatar

cure, jedno pitanjce...radi li ta klinika u sarajevu i kako da dođem do njih? zar nemaju stranicu...to nam je blizu i možda bi se dalo uklopiti u neki go na kraju ljeta, pa bih voljela ispitati, no ne nalazim nigdje podatke za sarajevo samo za tursku...

Pozdrav svima, odavno vas čitma, a nedavno sam se priključila na forum. Nažalost i mi živimo sa azzosp. i mm će uskoro morati na biopsiju testisa, te ukoliko se nađe spermija u tkivu idemo dalje...ima li itko istih iskustava i da li da idemo u CITO (ona nam je najbliža) ili KBC Firule, kolika je razlika u dugotrajnosti postupka, i sl. Hvala unaprijed.

Rominka's Avatar

ji45 kako su vam to doktori objasnili ako se nađe ide se dalje?! zar planiraju zamrznuti ono što nađu? pitam jer to nije praksa kod nas, ne zamrzava se i to nas sve koči. ako gravitirate dalmaciji, pitaj cure sa pot u splitu koje imaju iskustva s citom.tamo ćeš dobiti info iz prve ruke. nadam se da ćete što prije ostvariti san

postoji nada's Avatar

Romi ima pp.,ja nekako mislim da tebe tamo sreca ceka,mozda zato nije uspjelo nazalost (znas sta)

Tuzna je moj najveci fan ovdje he,he

postoji nada's Avatar

Romi neradi jos,zbog papirologije,ali su rekli obavijestit nas kad se sve sredi,.tako su nedavno javili meni a i tuznoj.,uglavnom pisi im draga

mrvica7's Avatar

Quote Originally Posted by ji45 View Post
    Pozdrav svima, odavno vas čitma, a nedavno sam se priključila na forum. Nažalost i mi živimo sa azzosp. i mm će uskoro morati na biopsiju testisa, te ukoliko se nađe spermija u tkivu idemo dalje...ima li itko istih iskustava i da li da idemo u CITO (ona nam je najbliža) ili KBC Firule, kolika je razlika u dugotrajnosti postupka, i sl. Hvala unaprijed.
    evo mi smo u CITO i najprije ti dr. trazi nalaze hormona od muza i uglavnom ovisi o tome...nama je dr. preporucio punkciju i tako je bilo...
    evo ovako, moja ginekologica iz Rijeke mi je preporucila za muza lijek iz Italije i zove se andrositol ali ga ima samo u Italiji za kupiti...jedan ubod na punkciji i nadjeno je dosta spermatozoida a na VV je nadjeno tek nesto punkcijom...pakiran je u vrecicama u obliku praska i mirise na red bull ...mm kaze da je ukusan...

pozdrav svima koliko vidim na webu pise da je klinika otvorena u travnju , a evo i linka njihove sluzbene web stranice :
    http://www.ivfsarajevo.com/

inace bolujem od azoo , prosle godine radjena prva i jedina punkcija testisa na VV , pri punkciji je nadjeno nesto spermija , no kako to tamo ne zamrzavaju .... u procesu sam pronalaska mjesta gdje bih mogao ponoviti postupak i pritom u slucaju da mi se nesto nadje da se i zamrzne . Ako zna netko gdje bih se to dalo izvesti unutar Hrvatske ili okoline molio bih da mi se javite sa informacijama , takodje ako imate kakva pitanja rado cu vam odgovoriti i probati pomoci ako mogu

p.s. inace prije punkcije sam na svoju ruku privatno radio inhibin b koji je pokazao katastrofalnu normu od 20 uz opis teskog poremecaja spermatogeneze , fsh takodje iznad norme 17 , testosteron takodje ispod granice 8 , 30 , i unatoc tome svemu pri prvoj punkciji jednog testisa mi je nadjeno dovoljno za ivf i icsi postupak , tako da mozete zakljuciti po mome slucaju da unatoc svim tim nalazima mozete se nadati necemu , tako da ne uzimajte zdravo za gotovo negativne odgovore doktora donese na temelju losih nalaza . .

Inace muzevima bih preporucio tretmane refleksologije stim da se ukaze razlog i cilj do kojeg zelite doci osobi koja se time bavi .

tuzna's Avatar

Quote Originally Posted by Rominka View Post
    tuzna sjećam te se od prije jedno (neću reći koliko godina )...imam osjećaj da svi čekam kraj jedng poglavlja, ma kakav on bio. jeste vi uspjeli što dogovoriti sa sarajevom?
    ne,jos nista.rekli su da klinika samo sto nije otvorena... nama je to definitivno zadnja stanica...brrrrrrrr
    rominka, mi smo stare znanice nazalost,jos pokoja stara "asoo statisticarka" je tu jer je vecina svoj problm rijesila ili kroz uspjeh biopsije i VTO,ili kroz donaciju ili kroz usvojenje. ja se jos nigdje ne pronalazim i nikako do kraja puta,vise nevazno kako ,vazno je da jos do kraja nisam dosla i to mi oduzima strasno puno energije,zivaca...ma,mladost mi prode u ovoj borbi sa suparnikom sa kojim,ocito,nemam gotovo nikakvih izgleda.

Tuzna je moj najveci fan ovdje he,he
    ah,nado, svoje iskustvo(nazalost, dugogodisnje) rado,vrlo rado, dijelim sa svima.
    i ponovit cu opet: microtese je svakako bolja opcija od biospije i nisam sigurna koliko je dobro trositi vrijeme i zivce na biopsiju,ako vec postoji micro -postoji kao realna mogucnost(nije bas sad preskupo da si ne mozemo priustiti).
    ostavlja manje oziljaka fizicki,a i nekako psihicki rascistis sa sobom kakve su sanse.mi se 5-6 godina vrtimo u krug i jos uvijek cekamo micro kao zadnju opciju.
    Last edited by tuzna; 23.05.2012 at 11:57.

tuzna's Avatar

Quote Originally Posted by DanijelSB View Post
    inace prije punkcije sam na svoju ruku privatno radio inhibin b koji je pokazao katastrofalnu normu od 20 uz opis teskog poremecaja spermatogeneze , fsh takodje iznad norme 17 , testosteron takodje ispod granice 8 , 30 , i unatoc tome svemu pri prvoj punkciji jednog testisa mi je nadjeno dovoljno za ivf i icsi postupak , tako da mozete zakljuciti po mome slucaju da unatoc svim tim nalazima mozete se nadati necemu , tako da ne uzimajte zdravo za gotovo negativne odgovore doktora donese na temelju losih nalaza . . .

ovo je bas za , ali i za

nadajmo se da ce jos ovakvih slucajeva biti...

hedoniza's Avatar

Bili u infektologa radi leukospermije- Odg. infektologa na sve: To nema veze sa sg i sk to je potez ocajnika .. sve sta mozemo je ivf.. uh uh

Rominka's Avatar

hedoniza pa nije ivf strašan...na kraju puta svi završimo tu. nemoj se bedirati i samo hrabro naprijed

hedoniza's Avatar

hedoniza pa nije ivf strašan...na kraju puta svi završimo tu. nemoj se bedirati i samo hrabro naprijed
    ma znam ja to svjesna sam toga samo ona recenic- potez ocajnika- to me je onako malo potreslo.. nekako ruzno zvuci..

Rominka's Avatar

nazalost, u ovoj situaciji smo svi očajnici koji će posegnuti ama baš za svime što bi moglo dati neko rješenje ili pojašnjenje. nemoj si dozvoliti da te njihova grubost dira. a s nekim odmakom, kasnije ćeš shvatiti da je bolji doktor onaj koji ti ne tepa već je brutalno iskren - vjeruj mi da zbog takvih ne gubite vrijeme već gurate naprijed.

hedoniza's Avatar

Drage moje evo da vam se javim..
    Danasnji dan mi je protekao u znaku savjeta, pregleda i doktorskih izjava.. Prvo jutros smo bili na krizinama infektologa i reklai kako u spermiokulturi se nalazi poveci broj leukocita i da je bilo nesto bakterija e.colli i enteroccocus, kad smo to ljecili spermiogram se popravio.. Na sto nam je on rekao da to nema veze sa vezom da to nije pomoglo popravku spermiograma jer spermiogram ne ovisi o leukocitima i da je to potez ocajnika, bas lijepo od njega receno.. Drugo ja sam isla po svoje nalaze koji su bili sasvim u redu a jedni jos uvjek nisu gotovi... Trece idemo uSalos-a u polikliniku kod urologa gdje je bila snimka uz testisa, mjehura i prostate i testikularni vrecica,
    NALAZ_: na desnom testisu blaga varicocela, nekakva upala prostate, na lijevom testisu kriptohizam koje nema funkciju.. Savjet od svih definitivno ivf, ali kod urologa postoji mogucnost operacije blage varicocele, ali on nemoze garantirat da bi to popravilo spermiogram, ja ga pitam na to pa kako to da su tako nagle oscilacije u spermiogramu od 0-32 miliona, a on meni na to da je to njemu isto interesantno i da nema odgovora jer da nije imao takav sluca od azoo da skoci naglo do oligo ili cak normo ali radi muzevih godina da mi mozemo pokusavat prirodno ali da je to za prvo djete gubitak vremena da idemo na ivf da je sad na nama bilokakva odluka. Sad vas bih lijepo molila za misljenje vase, vise neznam ko je lud... Hvala

Buba@'s Avatar

hedoniza moje skromno mišljenje da je da idete na IVF dok ima tih miliona, ja bih bila sretna kad bi imala tu mogućnost, ili eventualno zamrznite uzorak za svaki slučaj ako niste spremni jos za ivf

hedoniza's Avatar

Buba@ imamo jedan uzorak zamrznuti, ali definitno smo spremni ici na ivf, samo sad dolazimo do dijagnoza koje nismo prije uopce radili ni znali da ih imamo.. Sad sve moze a i nemora biti, samo sta se tice ivf, posto nce nam to biti prvi rado bih pricekala novi zakon o mpo..

postoji nada's Avatar

DanijelSB., svaka cast hvala sto si se javio.ja sam pomalo u soku sa ovakvim nalazima nadeni puncijom spermici???to je cudo,cudo prirode.Sad znam da necemo vaditi inhibin jel ocito nije dobar pokazatelj ako sa nalazom od 20 ih ima?? Jedino sto je najbolji poklazatelj to je genetika,ako je ona u pitanju.Znaci mi jos microdelecije izvaditi i spremni za Bahceci i Sarajevo.
    Sto se tice zamrzavanja kod nas toga nema u hr.i nece biti doslo je ipak do promjene da to usvoje zasad nista od toga.,rece mi doktor prije 2.mjeseca.,jedino vani Slovenija,Ceska ili neka druga zemlja ovisi gdje vam odgovara.

Tuzna,Romi i svi ostali koji jedava cekaju Bahceci U Sarajevu valjda cemo ga uskoro docekati i da mozemo reci svima ..... da to je vrijedilo cekati......

Rominka's Avatar

nađemo se u sarajevu na ćevapima

postoji nada's Avatar

nađemo se u sarajevu na ćevapima
    uh da na Bascarsiji su najbolji(tako kazu svi),, imali sto ljepse od Sarajevskih cevapa??,jos da nam budu sretni pa da se mozemo opet vratit uh,uh

postoji nada's Avatar

juhu ,bravo,bravo (na drugoj temi) curke pise da je nasa medeni rodila 18.5.curku, zato se ona nama nejavlja ,bude sigurno kad ulovi vremena od bebi
    ajme cestitamo roditeljima i bebici dobro nam dosla , a sad nek uzivaju sa svojom curkom

nova sam na forumu, ukratko borimo se sa neopstruktivnom azoospermijom skoro 3 godine. obašli smo sve i svašta, zadnje je bila slovenija gdje smo radili punkciju i niije nađen ni jedan spermić....svi nalazi ostali ok...tako da bi ja na forumima saznala za lijek sper hope..naručili smo ga i stigao je čak iz Amerike za 5 dana..terapija traje 6 mjeseci pa ćemo vidit

nova sam na forumu, muž ima neopstruktivnu azoospermiju i da ne duljim naručili smo sper hope i stigli su nam lijekovi, već nakon 5 dana..jel ima neko od vas iskustva s ovim???terapija traje 6 mjeseci

juhu ,bravo,bravo (na drugoj temi) curke pise da je nasa medeni rodila 18.5.curku, zato se ona nama nejavlja ,bude sigurno kad ulovi vremena od bebi
    ajme cestitamo roditeljima i bebici dobro nam dosla , a sad nek uzivaju sa svojom curkom
    Čestitke roditeljima, da im je curica živa, zdrava, sretna i da uskoro dobije bracu ili seku

Rominka's Avatar

bok 888 nadam se da ćeš brzo otići s ovog foruma o tom smo lijeku pisali, ali čini mi se da ga nije nitko nabavio, ako griješim već će me netko ispraviti. u svakom slučaju, neka vam pomogne.

888 javi nam da li djeluje taj lijek, i meni se cini da ga svi spominju al jos uvjek niko ga nije kupio i oprobao, drzim fige da vam pomogne.
    mozes li mozda napisati sastav tog lijeka sa kutije.

upravo smo ga preuzeli s carine, sutra ga moj muž počinje pit... evo na bocama ne piše sastav tablete imaju miris na nekakve trave i još uz tablete smo dobili multivitamine...moj muž je čitao o ovom doktoru što nam je ovo spremio, on je objavio rad u nekom znanstvenom časopisu o azoospermiji i djelovanju ovih tableta na poticanje rada spermatogeneze..pa ćemo vidit???

boss upravo smo donijeli tablete s carine...sastav ne piše, uz tablete moj muž je dobio i multivitamine sve miriše na nekakve trave..Boga pitaj šta će od ovoga bit??

Rominka's Avatar

Quote Originally Posted by aboni76 View Post
    Čestitke roditeljima, da im je curica živa, zdrava, sretna i da uskoro dobije bracu ili seku
    Veliki potpis <3 sad samo uzivajte

888 kako nema sastava,i koliko te je izasla tura tj koliko evrica za koliki period pijenja.

370 KM i carine još 120 KM..komplet tablete smo dobili za terapiju od 6 mjeseci

Page 37 of 85 FirstFirst ... 27353637383947 ... LastLast