Bravo,bravo,bravo Loly,jesen stigla i donjela nam dobre vijesti ,ajme tako sam sretna zbog vas ,cure moje grlim vas
![]()
Bravo,bravo,bravo Loly,jesen stigla i donjela nam dobre vijesti ,ajme tako sam sretna zbog vas ,cure moje grlim vas
![]()
Loli svaka čast![]()
, napokon da su počele lijepe vijesti na ovoj temi, nadam se da će se ovaj niz nastaviti
...
Loli čestitamBaš si me obradovala! A gdje ste bili u postupku? Sorry ako si negdje već napisala, nisam našla..
Hvala cure!
U dobru i zlu biopsiju smo radili u Splitu, u poliklinici Salus u istoj zgradi di i je i Cito, oni surađuju, tako da su uzorke odnijeli u Cito, pa je njihov biolog preuzeo i našao plivače![]()
Troska, Loly!
Bravo cure! Čestitam!
Ovo nam je baš trebalo na našoj tužnoj temi. Samo da se ovako nastavi!
Imam u ponedjeljak dogovor za postupak, pa vam se javim s novim vijestima, jedva čekam![]()
Juhu,loly ,samo nastavi sa veselim vijestima ,javi se kad saznas ,jedva cekamo veseliti se stobom.
Tuzna,Romi i ostale dugogodisnje suborke ovog foruma ,gdje ste,javite se![]()
ev tužne
ne pišem,jer nemam šta.ništa novoga kod nas, jedino pijemo neki Tešićev čaj koji smo dobili na poklon. ne vjerujem u to,iskreno, ali poklon je poklon.baš nisam imala srca da ne popijemo i to.
naš daljnji cilj je da ,nakon ovoga,idemo na konsultacije u Bahceci,i vidimo šta dalje.
još nema informacije kad dr Emre dolazi?
A mi draga cekamo nalaz s VV od androloga pa na biopsijunecemo vjerojatno prije sijecnja, jer mene ceka neka rutinska operacija u studenom, pa nema smisla forsirati sve u isti mjesec. Uglavnom, sve pet! Citam vas iz prikrajka
![]()
Tuzna, valjda ce dokt.Emre brzo doc u Sarajevo,tako ga svi zeljno iscekuju samo kad bi znao.Kod vas mislim sa micro da se bude naslo puno plivaca s obzirom na hormone koji su skroz ok.evo drzimda vam i caj pomogne.
Romi a jadno nase pa stobom stalno nesto,pa vec si ove godine puno stresova prosla.Drzim i tebiza operaciju i da su svi nalazi ok da sretno krenete na biopsiju sa puno uspjeha.Znaci odlucili ste se za ZG,a dali draga moja rade vec kod nas biopsiju
![]()
Draga nije koristio klomifen, nego samo bioastin, i jednu tabletu cinka+magnezij, on je sportaš pa to pije više u te svrhe, jer ne virujem baš da ti vitamini mogu značajno utjecati na našu dijagnozu!
Evo me! Kod nas opet isto: Spremiogram pokazao sve 00000000000000!
Što se tiče dr Emre on je trenutno u SAD-u, ali nije problem u njemu. već u BiH. Naime, čeka se mikroskop za micro tese koji se nalazi na carini, tako da sve zavisi kad će biti to gotovo. Oni se nadaju da će biti do petka, ali nije do njih. Ako država opet ne zakaže dr Emre bi mogao doći početkom novembra da počne sa micro tese.
Sos15.ma pusti spermiogram kad je u pitanju azoo.znas i sama koja je to lutrija da se nesto nade.Mi evo nismo radili ga vec 3,5.godine,a cemu kad znamo ishod oooo.,uostalom ja polazem nade samo u micro-tese ili biopsiju ali nista manje pretrage od toga samo operacija i to je to,naravno ako nam, bude nalaz microdelecije ok,treba cekat jos 3.tjedna. Drzi se bit ce bolje sa micro,u tebe posebno vjerujem da ce se naci i u jos nekih curka na ovom forumu,ma svi se mi nadamo i molimo tom cudu. Bit ce bolje draga![]()
Azoo - hipogonadotropni hipogonadizam je nasa nova dijagnoza...cudnog li cuda, ha curethat's life, ili po Konfuciju i "kopun u guzicu je korak naprid". Sada cekamo urologa, pa opet za zg, na dogovor za biopsiju.
Romi moja,pa ajde sad reci ,ovi nasi doktori su,pa nakon toliko godina sa dijagnozom azoo,sad ovo??,po onom sto sam prije guglala to je super i biopsija definitivno ce vam dat rezultate pozitivne ako Bog da,tako bi trebalo bit sa ovom vasom sadasnjom dijagnozom.Kod kojeg ste to doktora,i otkud su to sad otkrili,sto su napravili pa su napokon otkrili pravu dijagnozu azoo? Ma rekla sam ja tebi prije par mjeseci,ono sto ti nije uspjelo nazalost ,ali vjerovatno s razlogom da mozete uzivat u svojoj bioloskoj bebi-ama.he,he ,sretno ,pratimo te javljaj se kad stignes
![]()
To smo obavljali na VV- dosla mladja generacija dr i sve su preokrenuli. No i mi smo bili odustali od nasih zbog sporosti, no sad je situacija drugacija. Pokusat cemo sa biopsijom, pa cemo biti jos malo pametniji - a ionako smo vec jako pametni![]()
Stigao nam nalaz mikrodelecija! Piše: " Nisu utvrđene mikrodelecije kromosoma y", sretna sam kao Nova godina, jedva čekam da mm dođe kući!!
Rominka nemogu vjerovati da su vam to tek sad otkrili..sretno s biopsijom! Idem malo proguglati da saznam nešto i o tojj dijagnozi![]()
Last edited by u dobru i zlu; 22.10.2012 at 14:01.
Bravo cure
Napokon dobre vijesti!
Ja sam u potrazi za lijekovima za postupak,pa mi treba pomoć od cura iz Srbije ili nekog ko je kupovao tamo lijekove. Naime, u apoteci Igor u Beogradu su dosta jeftiniji lijekovi nego kod mene,pa sam mislila tamo kupiti,ali sam na nekim forumima čula da oni navodno ne skladište dobro lijekove i da nisu dobri, pa me interesuje vaše mišljenje.
sos 15 koju si terapiju dobila? to znaci da ce MICROTESE biti u novembru?hoce li biti istovremeno ili cete prvo raditi microtese pa zalediti ako se nadje materijal?
aj da malo pokvarim dobro raspolozenje na azoostatistici , nakon toliko vremena mi vise nemamo dijagnozu azoospermija, sad smo ponosni vlasnici nove dijagnoze aspermia, da nije tragicno bilo bi komicno. meni je to sve sad smjesno jer nakon dve godine moleci se da nam se promjeni dijagnoza , eto sad se promjenila .
da se nasalim na svoj racun dobra stvar je u svemu sto vise necemo ici na spermiogram i davati pare da vidimo silne nule.
smajli je tu zato sto me vise nista ne moze pokositi niti razocarati.
Piše mi Puregon, Cetrotide, menopur, ovitrelle, femara. Naravno, zbunjena kakva jesam nisam skontala koliko mi taćno treba čega,pa će mi sutra poslati mailom micro tese. Još ne znam hoćemo li ići odvojeno ili zajedno. Zavisi kad ću ja dobiti i kad će doći mikroskop.
Boss,prestrasno,neznam sto bih rekla hocete li ipak na biopsiju ili nesto drugo imate u planu? neznam vise sto bih rekla na sve doktore i otkrivanje dijagnoza,nakon godina nadanja,planiranja,odustajanja ili stajanja na mrtvoj tocki, uzas,uzas.
Sretno vam za dalje sto vec odlucite,borite se koliko mozete. pozz
Sos15.,ti si nam sad najveca nada za uspjeh jel mislim da vi idete prvi u Bahceci na micro-tese,pa te rezultate jedva cekamo,pozitivan ishod od strane doktora i puno,puno plivaca kod supruga a kod tebe mrve vrckave u busi.Napokon da se krene sa micro u Bih,nadam se da je microskop spreman za trazenje nasih skrivenih cudesa.sretno kisss
boss
postoji nada, hvala ti na tako lijepim riječima. Od srca se nadam da ćemo svi doći do svojih bebica, Što se tiče mikroskopa, još nije stigao, ali sreća i "gospođa" kasni, pa se nadam da će mikroskop doći prije nje da mogu u istovremeni postupak sa mm. Iskreno, malo me strah kad pomislim da ćemo mi možda biti prvi na micro tese, osjećam se ko da će na nama naštimavati mikroskop.
Evo da se i ja malo javim, redovno vas pratim, ali nisam nešto imala snage da pišem...I mi smo ponovilii nalaz, ali ne u Bahceci, već u labu gdje su prošli put našli nekoliko nepokretnih...Sada su opet sve 0000...Ovaj put se nisam ni razočarala, jer se poslije onog nalaza kariograma nisam ni nadala...
Romi sretno sa biopsijom, biće kod vas spermića
U dobru i zlu super za nalaz, hvala bogu da je ok...
Boss žao mi je zbog vaše nove dijagnoze, znam da te ne mogu utješiti, šta kažu doktori, koji je uzrok, ima li šanse da se popravi?
Sos nemoj da te bude strah što ste prvi, ja baš mislim da će se posebno potruditi zato šro ste prvi, i sama znaš da je prva pacijentica u Bahceciju ostala trudna iz prvog pokušaja...Ja uskoro očekujem da na njihovoj stranici ugledam da piše nešto u stilu "Prva uspješna oplodnja u BiH metodom Micro Tese"
Pozdrav svima
Loly, presretna sam zbog vas, to je divna vijest.Je li to obična biopsija, pretpostavljam da je, a onda je to još veća vijest. I još me zanima jeste li to radili privatno ili preko uputnice?
Last edited by DanijelaDanči; 23.10.2012 at 23:13.
Potpisujem aboni76.,i ja vjerujem da ce stvarno dati sve od sebe,mislim da je to pozitivno ici medu prvim,i vjerujem da ce bit uspjeh da svi mozemo zajedno proslavit prvo sa sos15,a onda dalje tko bude isao.
Aboni76.,i tebi kazem kao sto sam i sos15.,ako je i pokazao oooo,znas kolike su bile sanse da se nade ,ma ipak je najbitnije da ih bude unutra,a onda nasoj sreci nema kraja.,bilo bi idealno da se naslo laksim putem al eto drage moje izgleda da vecina nasih muzeva mora proci isto operaciju,bilo obicnu tese ili micro.,a i kod Romi bit ce nesto sigurno s obzirom na ovu novu dijagnozu.puse svima.Sto bih mi jedni bez drugih: *![]()
E, cure moje, šta bih ja bez vas!
Meni tako naiđu dani kad sumnjam u sve to, ali me vi onda podignete.
Mada, ja se nadam da će biti dobro, a s druge strane, sama sebe opominjem da može biti i drugačije, pa se pripremam i za to (psihički).
Nadam se da će nam se opet početi javljati samo sa dobrim vijestima, kao što su loly i troska.
Loly sretno
sos15 slažem se s aboni sigurno će se potruditi da prva microtese bude uspješna, samo se prepustite u njihove ruke!
boss![]()
aboni, postoji nada, danijela
mi u ponedjeljak idemo raditi kariotip, mislim mm ide, ja idem samo s njim!![]()
Loly, bravo za rezultate TESE i držimza dalje! Javljaj nam!
Troska, čestitam! Hrabro naprijed, a ja ću te s guštom staviti na listu naših trudnica![]()
Drage moje
Cekam da produ jos 2,5 tj.da saznam za nalaz microdelecije y kromosoma (kako nam je teta doktorica rekla nalaz ce biti 12.11.),nemastam nista dok nevidim postoji li sansa za nase cudo. Glava me danas bas boli i pms lovi ,ma bljak sve.Izlazim iz stana slucajno otvorim kasic,ocekujuc racune kad onoplava koverta KBC-zagreb.
Sok,sok kako to nije mi jasno,drhtim i krenem prema autu da odem do trgovine ,ali se brzo predomislim i vratim ponovo u stan,jel neznam sta me ceka unutra.
Sjedim i drhtim ,to nemogu opisat,gledam minutu u kovertu i mislim ovo je odlucujuca koverta za nase daljnje borbe.,kazem Boze molim te ako nemamo sansu nikakvu za nase biolosko dijete molim te da nalaz nebude uredu jer tad zatvaramo ovu stranicu tako smo odlucili jel 9.godina zivimo sa ovom boli i dosta mi je ,zelim zivjet normalnije.Suze vec samo sto nisu krenule otvaram jedva ,drhtim i dalje i dok sam vadila nalaz vidjela sam da tu pise svasta,tj.da je cijela stranica ispisana.OK. glavu gore i kazem to je to.udahnula sam i krecem ,da pise svasta,cijela stranica objasnjena ali cure moje u sredini pise: REZULTAT:
NISU UTVRĐENE MIKRODELECIJE KROMOSOMA Y . ajme meni ,ajme suze pljuste,placem pol sata negasim se,nemogu vjerovat ipak imamo 1% sanse ipak sad mozemo ici na micro-tese jel mozda ,mozda se ipak nasa srecica krije unutra. Ovaj dan je najljepsi postao za mene,najsretniji ,jel u ovih 9.5 godina sve je bilo uvjek nista ili 0000, a sad napokon jedan pozitivan rezultat.Oprostite mi za dugi post, zaista sam iskreno svama morala podjelit ovu srecu i sve kako sam danas dozivjela.
Ljubi vas puno vasa (za koju od danas ipak bar mrvu) postoji nada![]()
Moram poskočiti za ovakav nalaz! Baš mi je drago! Sad proslavite, pa na pripreme za micro tese. Ko zna, možda ćemo i zajedno!
Sjećam se kako mi je bilo kad sam iščeivala nalaz (meni je prvo trebao stići mail-om), bila sam na poslu i u momentu kad sam vidjela da je stigao mail iz Konzilijuma, ulazi mi šefica i počinje sa ispitivanjem, a ja ne mogu razmišljati. Jedva sam čekala da izađe da pogledam rezultat. I onda navala suza zbog urednog nalaza.
Last edited by sos15; 25.10.2012 at 14:56.
Hvala ti sos15 od srca,samo da vam kazem da ste vi jedine koje ste saznale prve,cak niti suprugu nisam rekla , na poslovnom putu je tj.dana tak da cekam vecer kad je sam da mu kazem ,a vi ste imale tu cast da svama prvo podjelim.Nadam se da cemo uspjeti bolje i ranije organizirat se za micro-tese da nece proc pola godine, s obzirom na njegov posao,terene i poslovna putovanja. A do tad drzim
da cim prije stigne u Bahceci mikroskop da idemo pokusat naci svoju srecu tamo. Ljubim sve
Postoji nada![]()
![]()
, supeer, sada po bebača u Sarajevo
..Daj bože da nam uvijek budu ovako lijepe novosti na forumu...
Hvala,hvala aboni76, ova jesen nam je ovdje na forumu i nasoj temi dosta dobrih vijesti donijela samo nek se nastavi tako. Jedva cekam da svi krenu sto prije na biopsiju ili micro.,tko kako moze i hoce i da cujemo najljepse moguce vijesti da ima kod nasih azoo.muzica ipak nesto unutra ,daj Boze ,da nastavimo slaviti i u iducoj godiniljubim vas
Draga postoji nada i nama nisu utvrđene microdelecije, a FSH je ogroman, ipak su nam biopsijom nešto našli, tako da stvarno postoji nada.
Želim vam ogromnu sreću u vašoj borbi za malim čudom![]()
Draga postoji nada suze su mi krenule dok sam citala tvoj post. Molim Boga da vam Micro Tese bude uspjesno i da ostvaris trudnocu.![]()
Hvala vam drage moje od srca, znam da su vase zelje iskrene, samo vi koje ste istu bol prosle nas razumijete ,da nema vas davno bih vec odustala od svega,zato sam neizmjerno zahvalna svima koji se jave,dijele svoj trnovit put do svoje srece snama, a nas tako ohrabruju i daju snagu za dalje. Kod nas je visok fsh,ostalo sve ok pa evo sve je za dalje u Bozjim rukama.Drage moje ljubi vas vasa postoji nada![]()
Drage moje nova sam na forumu.
probleme sa kojima se vi susrecete imaju moja sekica i njen mm.
Kod nje sve OK-81 godis, on Azzo 81 god. Radio spermogram -0, punkcija( ubod samo na jedno mijesto )-0.
Sada su pisali u Sloveniju da idu na razgovor za dalje na biopsiju valjda.
Njegov FSH je 20
Znam da se ne radi o meni ali u pitanju je bice sa kojim sam najbliskija u zivotu i ovo sto se njoj dogadja i meni lomi srce na 1000 dijelova.
Molim iskustva sa biopsijama s obzirom na ovaj FSH
Doktor-urolog koji je radio punkciju nista previse nije objasnjavao. Da li je trebao bocnuti na vise mijesta i sl
Svaki savjet nam je dobro dosao
vidim da Loly ima dobre vijesti i ona me je i inspirisala da se javim
tuzna sestrice,
ta dijagnoza je teška, i sestri trebaš biti podrška maksimalno. Sve zavisi od toga odakle su oni i koliko su u mogućnosti da se izlažu trošku. Najbitnije je da odrade biopsiju u nekoj od klinika gdje postoji mogućnost zamrzavanja materijala. To ti posebno naglašavam jer se u BiH to većinom ne može,pa da ne bude da su otišli na dijagnostičku biopsiju i onda ako nešto nađu da to bace.
Drugo, nije isto micro tese i tese. A micro tese se radi zasad u Belgiji, Turskoj i Grčkoj (koliko ja znam). Nadamo se da će od sljedećeg mjeseca početi i u Sarajevu. Istina i skuplja je, ali je manje invazivna.
U Hrvatskoj čini mi se možete odraditi i preko Fonda, ali o tome će ti više cure iz Hr. Što se tiče punkcije kod mm je više puta doktor bockao i to na oba testisa,ali nije ništa našao.To je sreća da se nađe, ali ajde znaj gdje da se ubode. To se radi nasumično.
Sretno
Cure, ja sam od sinoć u šoku. Neki me vrag natjerao da na you tube pronađem snimak micro tese. To je strašno! Nadam se da mm, a ni vaši to nisu gledali i da neće. Ja sam ostala zaprepaštena šta im rade s testisima i ne mogu vjerovati da nakon toga to može opet funkcionisati.
Ma, otkako sam to pogledala razmišljam griješim li što muža na to navodim.
Draga tužna sestrice evo već si čitala da su mm našli spermije. Kod njega je sve ok, osim FSH koji mu je preko 30. Radili su mu biopsiju, našli su i materijal zamrzli. Evo prošli je 15 dana od operacije, konci su otpali, a on je ko novi, kaže ako bude potrebno, išao bi opet. Draga budi uz sestru, lipo od tebe što si joj potpora, ako te bilo što zanima, samo pitaj
Tuzna sestrice , ucinila si divnu stvar vec za svoju seku sto si se ukljucili u ovaj nas forum,tu ces toliko informacija i iskustva naci, ali ti seka i njen muz sami moraju odluciti sto dalje,dakako sve ovisi i o financijama.
Sto se tice doktora vjerovatno im nisu dali neku nadu,vec odmah u glavu kako oni to znaju kad je u pitanju azoo,odmah odustaju,rijetki su oni koji se potrude da se obave svi nalazi i pretrage. U svakom slucaju uzmi si vremena procitaj cijelu azoo statistiku,ima najvise informacija i pozitivnog iskustva. A sekin muz bi trebao prvo napraviti genetske pretrage da se vidi dali je u pitanju genetika a onda moze dalje ici na biopsiju,to su ti (kariogram i mikrodelecije y kromosoma) procitaj sve i pomozi im ili ih uputi na ovaj forum. Ipak postoji nada ako nije velik genetski problem.Sretno i velik ti pozdrav
Sos15.joj draga moja i ja sam isto prije 6.mj.pa sam prvi put morala prekinuti i drugi a treci put sam par put okrenula glavu ali ipak odgledala do kraja.Mene tjesi to sto cujemo ovdje da su se muzevi jako brzo oporavili i nisu imali nikakvih posljedica poslje.Ja sam svojem rekla da se bojim da je to velika i gadna operacija.,a on je rekao ma neka me cijelog rezu dolje gdje god samo da ih nacu bar nekoliko.,inace jako podnosi fizicku bol,nevjerovatno valjda zbog visokog fsh,tak mu ja kazem kad je zivcan i izdrzljiv na ogromnu bol,i nevjerovatno niceg se neboji.,pa ga zezam to je od zbog tvog ogromnog hormona(cisto samo zezancija).Ali psihicku bol pogotovo ovo kad smo saznali za azoo to ga je bilo doslovce ubilo tu je slab.U svakom slucaju ako Bog da zdravlja mi idemo samo jos trebamo sve izorganizirat pa kad bi uspjelo do kraja godine bilo bi idealno ali ak ne pocetkom sljedece.Sos15,nebrini bit ce dobro kako ide ona nasa DAT CE NAM BOG .,i bit ce sve dobro.![]()
Last edited by postoji nada; 28.10.2012 at 08:34.
Drage moje puno hvala na podrsci i odgovorima
Naravno da cu biti podrska svojoj seki i znam dacu jednog dana biti tetka
Hvala bogu imaju sredstva da mogu na lijuecenja i sve postupke koji su potrebni.
Zasada su pisali u MKaribor pa cekaju odgovor. Mi smo iz BiH. Cula sam za ovu kliniku u Sarajevu pa ispitujemo opcije
Doktori koji su ih primili u BIH nista nisu savjetovali posebno tako dazato idu dalje i bolje je sto prije
Loly ti si nam pokazatelj da postoje nade i mogucnosti. Pogotovo sto je ovo bio jedan spermogram i jedna punkcija na jednomk mjestu.
U Maribor ce zasada ici jer se tamo vrsi i zamrzavanje.
Koliko vidim ima jos nalaza za odraditi
Kod njega je kao sto sam rekla zasada jedino taj FSH hormon 20
Puno srece za sve vas koje se borite i znam dacete uspjeti u svom cilju <3
Postoji nada bravo za nalazkod nas isto nisu utvrđene mikrodelecije, sutra ide na analizu kariotipa!
Tužna sestrice sos15 i postoji nada su ti sve rekle, budi uz seku, pokaži joj ovaj forum, nek dođe i ona, ja sam stvarno sretna što sam našla ovu temu, jer sve što znam o azoo, saznala sam od ovih dragih suborki i suboraca! Sretno!
Last edited by u dobru i zlu; 28.10.2012 at 11:12.