U dobru i zlui drzim
da i kariogram bude uredu ,a onda sretno u potrazi za plivacima
svima![]()
U dobru i zlui drzim
da i kariogram bude uredu ,a onda sretno u potrazi za plivacima
svima![]()
Postoji nada,
izdržljivost na bol me je iznenadila pri punkciji, ne znam je li to zbog visokog fsh,ali on je to prošao kao da je izvadio krv iz prsta. S druge strane, to da se ne boji, nije ni približno istini.On je zaista preplašen.Baš zato se nadam da neće ovo pogledati.
Baš to veče kad sam to odgledala on me pita znam li ima li još kandidata za micro tese u Sarajevu ili je on pokusni kunić?
Onda sam ga ja malo zezala kako će na njemu naštimavati mikroskop. Šta ću kad imam grub smisao za humor.
Ja se tim šalama, zapravo, borim sa strahom koji osjetim bg svega ovoga.
Joj sos15,neznam sto bih ti rekla,hrabri ga koliko mozes.Ma najbitnije je da je on odlucan u tome.Ja kad sam svojem gosponu rekla za biopsiju i micro-tese,ispricala sam ukratko o cemu se radi,i odmah se ogradila i rekla mu da nije to samo tako jednostavna operacija i nedaj Boze da nesto krene po zlu da zelim da je on odlucan u tome,a ne da si ja cijeli zivot nemogu oprostiti,cesto dok pricamo o tome podsjetim ga i opet pitam ,jesi siguran da to zelis o obzirom na veliku i tesku operaciju,na sto on kaze definitivno da ,bitno mu je da ima i 1% sanse da se nesto nade,i kaze ma idem na sve sto treba,nista se nebojim i nije teze vec zivjet sa ovom spoznajom da nemogu imati svoje a dijete a mozda ipak mozemo ako neprodemo ovo.,tak da je on odlucan u tome i zeli kaze sto prije. I on je punkciju prosao kao bas vadenje krvi kaze to je nist.Dzite se i pricaj sa muzicem jel siguran dali zeli to proci.Sretno draga![]()
Drage moje,
koliko se ceka otprilike prvi odgovor iz Maribora za konsultacije tj prvi razgovor sa njima kada im se posalje mail. I za koliko otprilike zakazu da se dodje kod njih
vratila nam se sperma , kako je nestala tako se i vratila sad u petak idemo na spermiogram ko ce ga znati mozda koji i ispliva.
citam ovu vasu zezanciju na bol i fsh, mogu vam reci da mozda i ima tu necega moj nije kukavica al je njemu punkcija bila ekstremno bolna a on ima nizak fsh, jos ce na kraju ispasti iz te zezancije da visina fsh stvarno utice na jacinu bola kod punkcije.
nego mi imamo spermu mi imamo spermu i mozemo ici na spermiogram tralalalalala.
:-
Super! Mogu misliti kako ste sretni!
Još da ispliva koji i vani i super.
ma da se samo mi rjesimo leukocita bilo bi mi lakse, ma mi smo na konju ako budemo dobili ovaj put samo azoospermia na nalazu, vratio se volumen ejakulata jos da se rjesimo leukocita i mi prezadovoljni.
Boss super ,bravo, vjerujem da zelite bar da pise azospermija,jel gori od nje je samo aspermija,pa te potpuno razumijem ,ma bit ce ok ,mora
![]()
Boss super
Cure iz HR. koliko ste čekali nalaz od analize kariotipa s Rebra?
Boss bravo!!!!!
Nado nasa, veliki pozdrav ti saljem i samo hrabro!
mm je tek danas vadio krv za kariotip, pitam zato što mu je profesor rekao 1,5mj, a sestra 2-2,5mj..nadam se da će brzo...
U dobru i zlu ,mi smo cekali mjesec dana ,ali smo ga radili 2005 god.Nadam se da necete tak dugo cekat,jel koma je to iscekivanje rezultata.Pozdrav
Romi moja ,ma joj ovaj moj se toliko poceo nadat da ima nest unutra ,da neznam sta ce bit ak nebude, a ja nekako sad se bojim da se previse nerazocaramo,mada sam ga upozorila da je to i dalje velik upitnik i minimalan postotak da nest ima.,a rekao je i sam vec smo se toliko razocarali da se znamo nosit stim ,a valjda nece bit potrebe za tim (o daj Boze).
Poslala sam mail u Bahceci jos u Petak da pitam za doktora Emre i jos par upita,ali nema odgovora jos.Romi tko je glavni kod nas tu gdje cete vi na biopsiju? pozdrav i
![]()
Tuzna jel nema jos nista kod vas,falis nam , ti si nasa uzdanica ,zacetnica ove teme nezaboravi nam se javit kad stignes,imas volje ili imas nest snama podjelit.Hocete vi u Bahceci na micro?![]()
drage moje, evo mene sa novim nedoumicama. Danas smo dobili nalaze hormona i zamislite. Fsh kod mm 1,00! Je li moguće da je tako naglo pao sa 20,8Je li to dobar ili loš znak? Testosteron se povećao i došao u normalu, ali je LSH pao ispod normale. Kako ovo objasniti. Potpuno sam zbunjena. Ne znam da li da se radujem ili plačem. Da li je dobro da mm nastavi sa pregnylom nakon ovolikog pada fsh?
Tužna sestrice, ne znam ti odgovoriti na pitanje vezano za Maribor. Najbolje je da pitaš ne temi potpomognuta u Sloveniji.
Sos15.,ovo je stvarno sokantno ,tko vam je dao pregnylom ,najbolje da nazoves i da se raspitas,jel ako je pao sa 20, na 1 fsh,nesto tu meni nestima,to je previse,neznam daj svakako pitaj doktora koji vam je to preporucio da znate sto dalje.Sretno,nadam se da ce bit dobro sve. pusa
Pregnyl mu je prepisao dr u Bahceci, prima već tri mjeseca jednom sedmično. Nisam čula da je kod nekoga tako drastično pao ni od ovih injekcija. Istina, mm već tri mjeseca jede smokve u maslinovom ulju. One su za snižavanje fsh, ali ovo mi je previše. Danas ću zvati Bahceci da vidim šta dalje.
Skroz sam sluđena.
ev mene
citam ja vas,ne brinite sesvaki dan virnem,al nemam nista,al bas nista da vam pisem.
pisala sam vec,mm je pio Tesicevu terapiju i sad ovih dana mozda cak i zvarsava(poklonili nam pola terapije, evo muz je pio preko 2 mjeeseca,toliko smo imali)
i bas si ovih dana mislim da li da idemo na konsultacije,pa da nam mozda daju i neku terapiju,ako se uzme u obzir da mm ima normalne bas sve spolne hormone?
ili da ne idemo bez veze i cekamo da dr Emre dode,pa da upadnemo odmah na micro?
meni je draza ova varijanta da nam daju neku terapiju,al nisam sigurna da li bi nam je dali...ajmo, cure koje su bile na konsultacijama ,pomozite mi!
sta za prve konsultacije treba? hoce li mene neko pregledati ili da kazem da samo kazu sta muzu treba,bez da mene iko ista gleda(ne vidim potrebu sad)?
koji bi nalazi mm trebali biti svjezi?mozda i moji neki?(tipa,spolni hormoni, stitna, ili papa?)
svaki dan odgadam da o tome mislim, sva sam se dala na planiranje Nove godine,pa tek onda planiranje toga,i nekako me i usreci(na neki uzasan nacin) i kad procitam da dr Emre jos nije dosao.![]()
Tužna, ja sam bila već tri puta u Bahceci, popeću im se na glavu.
Što se tiče nalaza, trebate ponijeti sve nalaze što imate, bez obzira koliko su stari. Mi smo odnijeli sve svježe nalaze jer smo se uoči toga pripremali za Prag.
Najbolje je da odradiš papa da bude svjež, hormone štitne i spolne. Što se tiče tm obavezno nek uradi spolne hormone i spermokulturu, i sve one antiHiv, sifilis, hepatitis i ostale, da ne plaćate tamo bez razloga.
Tebe će ponuditi da odradiš UZV i pregled, ali nije obavezan. Po želji.
Možda bi bilo dobro otići na konsultacije prije nego što dr. Emre dođe jer navodno već ima dosta prijavljenih za micro tese, pa da ne bi morali čekati naredni dolazak dr. Emra.
Konsultacije su besplatne, jedino spermiogram plaćate 100 KM.
Ako su vam hormoni dobri, sumnjam da ćete dobiti neku terapiju, možda prije neki vitamnski preparat, ali ja ne vjerujem u efekte istih.
Zvala sam u Sarajevo i kažu da su kontaktirali dr Emrea i da je ovaj rekao da je to dobar znak, da je reagovao na terapiju. Nadajmo se da je tako. Moja dr endokrinolog mi je rekla da ponovimo rezultat, ne vjeruje da je to moguće.
Joj, anasi1507,
Hvala,ali meni je to sve toliko čudno da ne mogu vjerovati da je to dobar znak. Navodno ove sedmice stiže mikroskop i onda počinju sa micro tese.
Cure, je li slao iko preko granice lijekove busom? Ja sam planirala a mi drugarica pošalje iz Beograda busom jer je jeftinije,ali ne znam hoće li biti problema na granici.
Pozdrav svima, mi isto čekamo dr.Emrea i micro tese, nadam se da će stvarno doći u 11.mjesecu. Sretno svima!
Super draga ,ako to kaze ovaj veliki strucnjak dr.Emre,onda se nemoj bojati vec slavi i neboj se![]()
Meni nisu jos nista odgovorili od petka kako sam im mail poslala,izmedu ostalog pitala sam dali je stigao mikroskop i dali uskoro dolazi dok.Emre,ali nista od odgovora jos,mail sam ponovo poslala jutros i opet nista,pa sam malo ljuta,sve se nekako odugovlaci,kod nas pogotovo vidi se po godinama staza sa azoo-9.5god.,sad kad imamo volje za cim prije opet cekanje,vec bi ja zvala da znam da je doktor tamo,al sobzirom da se to jos uvjek nezna,neznam ni sta da mislim vise o svemu tome.![]()
Što se tiče odgovora na mailove, jako su spori. Ja sam tim razočarana, ali ako ih trebam nazovem ih i to je to. Kad ne može drugačije i to je dobro.
Iskreno, kad vidim dugogodišnje borce, poput tebe i tužne, sramota me što sam ovoliko nestrpljiva ali meni je i ova godina koliko se borimo sa azoo kao deset. Nadam se da nas neće iznevjeriti i da će stvarno doći u novembru jer svi polažemo nadu u njih. Nekad me uhvati strah da nas zavlače, ali onda s druge strane kontam da im se ne isplati prevariti tolike ljude.
Ja sam već sve pripremila za put u Sarajevo, pidžame, spavaćice, veš, peškiri, sve je već oprano i popeglano. Samo čeka da ubacim u kofer i krenem. Toliko o mom strpljenju. Slobodno recite da sam luda.![]()
Posljednje uređivanje od sos15 : 30.10.2012. at 21:24
New girl, na žalost, dobrodošla. Jeste li vi već bili na konsultacijama? Kakvi su utisci?
Hvala ti sos, jesmo, bili smo na konzultacijama u 8.mjesecu, doktor nam je reko da oboje napravimo kariotip pa smo to odradili kod njih i nalazi su ok, mm je isto na Pregnylu do postupka. U početku mi je sve izgledalo super, ali sad mi se čini da nas malo zavlače s dolaskom doktora, rekli su 9, pa 10 a sad 11. mjesec, počinjem se pitati da li doktor Emre postoji??? Ma šalim se, ali stvarno je li on do sada dolazio?
He,he,ma nisi luda ,samo si rodena-spremna, bravo za tebe, mislim da vi definitivno idete prvi jel ste vec i bili par puta kod njih ,pa neka ste spremni
Nadam se da im nije u cilju zavlacit nas,smatram da bi se to brzo proculo sto nebi bilo dobro za kliniku ako su rekli da ce bit ,znaci onda i mora,a i toliko nas ima koji smo im pisali za micro-tese,sto ce po meni najvise posla imat sa ovom operacijom,jel realno gledano oni su nam sad tu najbllizi i zasto bi isli za Istanbul i mucili se sa jezikom,tak da mislim da im je u cilju da se ta operacija cim prije pocme,pa ce i brzo stec populaciju za kliniku.Nadam se.To ce bit jedna od boljih vijesti kad cujemo da je stigao dok.Emre,mikroskop i da mozemo za Sarajevo.
svima drage moje![]()
New girl,
postoji doktor, našla sam i sliku na net-u da se uvjerim!
U Sarajevo još nije dolazio, nema ni potrebe dok ne dođe mikroskop. Ja se, kao i postoji nada i dalje nadam da bi i mikroskop i dr Emre trebali doći, jer ako nas prevare, to bi se odrazilo na njihovo poslovanje sigurno, i to nepovoljno. Čekam na taj mikroskop ko na sunce, kasni mi već 10 dana kao da i "ona" čeka da dođe mikroskop,pa da možemo u uporedi postupak.
Tužna hvala na info. Naću ja vozača i sve dogovoriti s njim prije nego što nam pošalju.
Posljednje uređivanje od sos15 : 31.10.2012. at 08:52
Sos15.kasni 10.dana??? draga da to nije neki skriveni plivac odplivao?? tko zna,cuda su moguca ,vidis vas fsh.na kraju doktor vam je potvrdio da je to dobro.,da ti cekas jos koji dan pa testic tko zna
Tuzna nasa kad se javi,onda uvjek ima korisnu informaciju
Romi,sve ostale suborke
![]()
sto ce nam nalazi antiHiv, sifilis, hepatitis? mm je to nekad radio,al ja mislim da ih vise nemam... to mora biti za konsultacije?
Ne vjerujem da će ih tražti odmah na konsultacijama, ali mislim da je bolje da ih odradiš kod državnog da ne plaćaš, nego da čekaš pred micro tese, pa da moraš odraditi kod njih. Pretpostavljam da ne bi mogli na micro tese bez toga. Znam da su za Prag obavezni. I ne smiju biti stariji od 6 mjeseci. Mi smo sve ljetos odradili i zato mi je, između ostalog, bitno da to bude do kraja godine, da ne moramo ponovo raditi sve te nalaze. Znam još da za žene prije postupka traže Rubela igg nalaz.
Postoji nada, sumnjam da bi to blo moguće. Nema ni deset dana kako je spermiogram pokazao sve 000. To sam se ja stisnula i ne dam da procuri dok ne dođe mikroskop.![]()
Ne znam baš tačno zbog čega traže sve te nalaze, ali mi smo to pokazali doktoru u Sarajevu i on je rekao da imamo sve nalaze prikupljene, a znam da je i drugim curama pred postupak tražio sve te nalaze. Možda je bolje sve pripremiti.
Curke moje evo docekala ja mail iz Bahceci Sarajevo ,evo kopiram!!!!
Postovana!
Nas urolog dr.Emre Bakircioglu ce biti u Sarajevu uskoro da bi pregledao pacijente
i nakon toga obavio micro-tese operacije.Mi cemo vas obavijestiti o njegovom dolasku.
On je vidio vas mail i moci ce reci nesto vise o micro-tese postupku,kada pregleda
pacijente ovdje u Sarajevu.
Lijep pozdrav!
Nadam se da je to uskoro,samo neznam dali ce on odmah radit operacije ili ce opet
doci odredenog datuma kad opet skupi pacijente.Napokon neka konkretna informacija,
bez datuma al evo ipak nadajmo se da je to ovaj mjesec.
![]()
Super, jesu mali sporiji po pitanju odgovora na mail, ali bar odgovore. Meni su rekli da će raditi micro tese odmah. MM već i odsustvo s posla najavio. Mi smo odlučili da to bude u prvoj polovini novembra i ima da dođe inače ćeraditi. Ne mogu se ja još dugo stiskati da ne dođe "gospođa".
![]()
ja sam si kao zamislila da mi i ne bi radili micro odmah...vise sam od svega
nekako si se sve nadam da bi otisli na konsultacije, vidjeli da li nam slucajno preporučuju neku terapiju,pa dok mm to sve ispije,vjerojatno bi ipak cekali naredni dolazak dr Emrea (mozda,ako on to radi, da ga ovaj put samo pogleda?)
u međuvremenu bi prikupili sve potrebne nalaze(tipa ove sto ste naveli, jer te koje smo radili nemam,a i vec bi bili stari-makar neka utjeha,uzas bi bio da sam originale dala,a mogu mi posluziti sad) i spremali se za posljednji udarac![]()
Joj kako sam bila sretna kad sam vidjela mail.,napokon ,samo da dode u ovom mjesecu doktor.Mi idemo ako Bog dragi da na konzultacije kad nam jave da ce bit doktor tamo,a onda cemo dalje dogovarat dali nam treba neka terapija ili samo dogovorit datum za micro.Molila bih curke,Florijan i svi koji su bili da se jave koliko treba love za pocetak,put ,hormoni i ultrazvuk sto sve treba platit,koliko ste potrosili otprilike ,nebih da fali za nesto a i bas da nosim previse i to mi se nesvida.Dragi moji pozdrav vam svima![]()
Posljednje uređivanje od postoji nada : 01.11.2012. at 09:52
Pozdrav,
postoji nada, što se tiče novaca koji smo mi potrošili bila je to cijena goriva točnije puta od ZG do SA i cijena čevapa na Baščaršiji, pošto smo se vračali isti dan, u klinici sam ja radio SG i hormone a cijene se točno sada ne siječam ima negdje u prijašnjim postovima konzultacije kod dr. Envera se ne naplačuju.
Pozdrav
Evo kopiram cijene koje su meni poslali mailom:
- Analiza kromosoma (kariotip) : 250,00 KM
- Anti HCV, Anti HIV 1-2, HBsAg : 150,00 KM (zajedno)
- FSH : 50,00 KM
- Testosteron : 50,00 KM
- CBC : 24,00 KM
- PT : 20,00 KM
- APTT : 20,00 KM
SG je 100 KM, ultrazvuk 100 KM.
Mi smo prvi put platili 200 KM (100 KM spermiogram i 100 KM ultrazvuk). Platiti možeš i karticom, ako ti je lakše. Drugi put smo platili za spermiogram i još sam radila nalaz Rubela igg i to me je koštalo 58 KM. Lijekove možeš kupiti kod njih, a ne moraš, po želji. Sve nalaze možeš raditi i kod kuće, pa im poslati. Samo u postupku se još dodatno plaćaju neki laboratorijski nalazi i to za oboje izađe oko 750 KM, ali to je naknadno.
Najbolje je odraditi kod državnog te spolne hormone i ponijeti ih u Sarajevo, šteta je toliko plaćati kad možeš besplatno.
cure iz BiH, je li vam na uputnici pise bas Rubella igg? ja imam neku uputnicu na kojoj samo imam IgG, IgA i I gM...
meni je baš pisalo rubella igg, ali ako si dobila i za igm, super. Odradi obe. Za Iga nisam čula.
Hvala vam puno za informacije.,super znaci sve moze.Uglavom treba spermiogram,hormoni,pregled ,ultrazvuk ,ok.,a cevape he,he nesmijemo zaobici na Bascarsiji
E jos jedna informacija ak moze.Koliko sam proucila klinika nije u Sarajevu ,vec Hadžici mjesto,pa vas molim za info ,ako dolazimo autom icemo iz ZG,dali je to prije Sarajeva ,uz ili poslje,nisam bas skuzila?? Hvala i da svi stignemo do svog cilja u Bahceciju.![]()
Slažem se sa Sos, i mi smo imali nalaze iz državne i nisu nam rekli da ih trebamo ponavljati kod njih...
Tužna, mi nismo imali nalaze antiHiv, sifilis, hepatitis, niti su nam tražili na konsultacijama, mislim da će to trebati za Micro Tese, za konsultacije ti ne trebaju...
Postoji nada, Hadžići su prije Sarajeva kada dolaziš iz ZG, namaš ni potrebe ulaziti u Sarajevo...
Pozdrav svima
Hvala aboni76,ovo nas je bas mucilo,imamo navigaciju i kupit cemo kartu BiH,ali sad znamo na kojoj je strani,odnosno da je prije ulaska u Sarajevo.
Cure ,zene,Florijan hvala vam divni ste ,svaka informacija nam dobro dode![]()