Stranica 55 od 84 PrviPrvi ... 545535455565765 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,701 do 2,750 od 4229

Tema: "azoo statistika"

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Hvala Sos

Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Super sos, hvala ti, sad mi to izgleda puno stvarnije, zaista se događa
    Marisela čestitam i sretno do kraja , možeš li molim te ukratko opisati postupak u Bahceciu. Meni je dr samo reko da se javim prvi dan ciklusa, treći dan terapija, ali zanima me kakva je terapija, klomifen, gonali? Da li se kod njih kupuju inekcije ili...Je li svaki dan folikulometrija, na koji dan rade transfer? Puno hvala....

marisela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Ma mogu naravno onoliko koliko se sjećam u bobu jer se razlikuje stimulirani postupak od Feta,,, a svakako dugujem odgovor i našoj Anaši ,
    pa da javiš se prvi dan a mislim da dole kod njega ideš drugi ili treći dan kada ti vade Progesteron i Estradiol i čekate jedno sat vremena da budu gotovi i naravno ako su referentne vrijednosti ok onda vam određuje terapiju i taj nalaz vam košta 96 KM a otprilike 48 eura nisam baš sigurna i tada vam određuje terapiju uglavnom je to Puregon i Femara recimo meni je bila puregon 150 jedinica i femar pet dana ujutro i uveče,,, stom terapijom se kreće od 3 dana. Onda mu se javljate ponovo 6 dan terapije kada vas pregleda i to se ništa ne plaća i tada poslije tog pregleda ja sam nastavila sa puregonom i dalje 150 jedinica i sa jednim menopurom i jednim Cetrodite i onda ponovo 8 dan na pregled kada vam ponovo vade ali samo Progesteron ako se ne varam i onda sam nastavila sa istom tom dozom od puregona, menopura i cetrodite još dva dana i onda ide štoperica i punkcija.

marisela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Ma mogu naravno onoliko koliko se sjećam u bobu jer se razlikuje stimulirani postupak od Feta,,, a svakako dugujem odgovor i našoj Anaši ,
    pa da javiš se prvi dan a mislim da dole kod njega ideš drugi ili treći dan kada ti vade Progesteron i Estradiol i čekate jedno sat vremena da budu gotovi i naravno ako su referentne vrijednosti ok onda vam određuje terapiju i taj nalaz vam košta 96 KM a otprilike 48 eura nisam baš sigurna i tada vam određuje terapiju uglavnom je to Puregon i Femara recimo meni je bila puregon 150 jedinica i femar pet dana ujutro i uveče,,, stom terapijom se kreće od 3 dana. Onda mu se javljate ponovo 6 dan terapije kada vas pregleda i to se ništa ne plaća i tada poslije tog pregleda ja sam nastavila sa puregonom i dalje 150 jedinica i sa jednim menopurom dva dana i onda opet deveti dan kontrola.

marisela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

A joj zanemarite ovaj prvi post ovo nešta me zeza nešto sam ja u stvri zeznula eto to je taj neki put ja sam stvarno zadovoljna doktorom Enverom i zaista imam samo riječi pohvale,,, eto ja sam imala sedam ćelija i svih sedam se oplodilo i bio je transfer na treći dan tri su mrvice vratili ali eto nije bilo suđeno,,,, ostale 4 smo zamrznuli isto tako na treći dan oni tako rade jer kako je meni doktor objasnio sad kad sam radila Fet on ih je odledio sve 4 i 3 su preživjele i oni ih tada puste da se razvijaju do blastociste do petog dana tek znači poslije odleđavanja jer su tad kao jači i snažniji ako prežive,, kao ako ne prežive do petog dana znači nisu ni jaki i ostanu ti novci za idući postupak iskreno meni se sviđa kako rade i sam njihov pristup zaista jer nije ni Fet baš jeftin on sam košta 2000 KM ili 1000 Eura stim da tu nema te lijekova sem Estrofema koji pijete,,,

marisela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Nadam se da me administratori neće ružiti jer ipak ovo nije tema za ova objašnjena nego tamo na temi Bahceci pa sad neznam da li se ovi postovi mogu prebaciti ili ne ja sam samo željela pomoći i olakšati vam, i nadam se da jesam evo da kažem još i ovo sve sam kupovala kod njih sem menopura njega nemaju ali puregon im je dosta jeftiniji nego u bilo kojoj apoteci čak sam ja kod Reša nešto povoljnije plaćala ali kod njih je još povoljniji pa vi fino pitate koliko je kod njih jer vi možda negdje imate čak i jeftinije da kupite uglavnom niste obavezni da kupuje te kod njih. Treba će vam tabletice Sumamed to pijete i vi i muž bar je tako kod mene bilo one se piju ono tri dana po jedna jer su prejake,, folacin i Plebivit Vitamin,,, to se koristi od starta terapije i aspirin protect,,, a poslije punkcije nešto ja neznam da li je to antibiotik Dovicin i Prednol to se pije ovako nešto po pet dana. Poslije transfera se nastavlja sa Polibevit vitaminom, aspirinom i folnom kiselinom,,, s tim da je meni zbog loše cirkulacije uključio i Heparin boce da se bocam sama svaki dan po jednu.... eto sad neka me ruže

Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Hvala Marisela, a jeli kod njih kupujemo sve ili u apoteci?

Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

ah eto odgovora,kasnim minutu

sos15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Što se tiče lijekova, ja sam upoređivala cijene kod njih sa cijenama u Bosni i Srbiji i osim Puregona koji je u Bahceci jeftiniji, ostali lijekovi su u Beogradu dosta jeftiniji, pa ako imate nekoga da vam pošalje iz Srbije isplati se. Još dobijete i fiskalni račun, ako nekome treba za refundaciju. Menopur je isto jeftiniji u Srbiji nego u u Bosni i Hrvatskoj.

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

evo mene sa nekim vijestima.
    slusajte sad ovo :5 godinA od kada smo mm i ja prvi put saznali za azoo, hormon fsh mm je povisen blago.

naime,do sad je fsh bio oko 6 (ref.vrij.oko 12). a testosteron je isto bio blizu donje granice.

sad mm ponovio hormone radi skorih konsultacija sa dr Emreom i ev rezultata:
    fsh 13,9 (21,5-9,7)
    lh 9,6 (1,83-15,5)
    prolactin 352 (78-360)
    testosteron 14,7 (4,56-28,2)

dakle,otkud nakon toliko godina, i ko zna koliko provjera hormona, da fsh raste i prvi put prelazi gornju granicu i otkud ovaj visoki prolaktin(jedino me tjesi da je prolaktin vezan sa stresom,a mm je stres svaki odlazak u dom zdravlja zbog ove nase borbe,danima bude uzas raspolozen zbog toga)
    Posljednje uređivanje od tuzna : 22.11.2012. at 17:47

sos15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj tuzna prvotno napisa Vidi poruku
    evo mene sa nekim vijestima.
    slusajte sad ovo :5 godinA od kada smo mm i ja prvi put saznali za azoo, hormon fsh mm je povisen blago.

naime,do sad je fsh bio oko 6 (ref.vrij.oko 12). a testosteron je isto bio blizu donje granice.

sad mm ponovio hormone radi skorih konsultacija sa dr Emreom i ev rezultata:
    fsh 13,9 (21,5-9,7)
    lh 9,6 (1,83-15,5)
    prolactin 352 (78-360)
    testosteron 14,7 (4,56-28,2)

dakle,otkud nakon toliko godina, i ko zna koliko provjera hormona, da fsh raste i prvi put prelazi gornju granicu i otkud ovaj visoki prolaktin(jedino me tjesi da je prolaktin vezan sa stresom,a mm je stres svaki odlazak u dom zdravlja zbog ove nase borbe,danima bude uzas raspolozen zbog toga)
    Vidiš da se čuda dešavaju! Znam da ste u šoku, tako smo i mi bili, kad su stigli poslednji nalazi u kome je mm fsh pao sa 19 na 1
    Bitno je da su sad svi nalazi u referentnim vrijednosti,. ko zna možda iskoči i neki plivač na spermiogramu.

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ma,ja ne znam da li je ovo dobro ili lose.ovi koji imaju visok fsh,mole boga da se smanji.
    mi,kod kojih je fsh ok, smo, mozda, skloniji misljenju da se ipak spermiji cesce jave kod onih kod kojih je fsh nesto visociji...je l mi vjerujete da sam stekla takav dojam? da bolje prolaze oni sa visokim fsh? ne mogu se,evo,sjetiti niti jednog slucaja gdje je fsh ok,a nadjeni spermiji....

sos, je l da vi ste imali nekad koji spermij? mislim, meni bi bila satisfakcija samo kad bih znala da ima jedan jedini ,to bi namam bio velik napredak(poslije silnih nula i razocarenja)
    Posljednje uređivanje od tuzna : 22.11.2012. at 18:35

sos15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj tuzna prvotno napisa Vidi poruku
    ma,ja ne znam da li je ovo dobro ili lose.ovi koji imaju visok fsh,mole boga da se smanji.
    mi,kod kojih je fsh ok, smo, mozda, skloniji misljenju da se ipak spermiji cesce jave kod onih kod kojih je fsh nesto visociji...je l mi vjerujete da sam stekla takav dojam? da bolje prolaze oni sa visokim fsh? ne mogu se,evo,sjetiti niti jednog slucaja gdje je fsh ok,a nadjeni spermiji....

sos, je l da vi ste imali nekad koji spermij? mislim, meni bi bila satisfakcija samo kad bih znala da ima jedan jedini ,to bi namam bio velik napredak(poslije silnih nula i razocarenja)
    Jednom su nam našli dva nepokretna, mada sam ja počela sumnjati u taj nalaz jer jedini taj nalaz nije imao mikroskopsku sliku sperme, već samo rukom napisano. Ja sam skontala da ako je visok fsh nije dobro, pa sam bila presretna što se počeo smanjivati, ali kod nas je prevelik pad, sad je ispod referentnih vrijednosti.
    Nisam više pametna, samo nam ostaje nadati se da će dr Emre biti naš čarobnjak i svima naći plivače.

sos15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Cure, šta nam je sa DanijelomDanci i Rominkom? Ima li kod njih kakve akcije?

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

hmmmmm, sa ovom azoo covjek nikad nije pametaan.
    visok fsh-nauka kaze nema spermija. jbg,ja znam slucajeva da ih i sa fsh od 40.
    nizak fsh-nauka kaze velika mogucnost nalaska spermija teseom. ja znam bar 3 slucaja da nije bilo tako,a nijedan da je bilo.
    nizak inhibin-znak da nema spermija. znam slucajeve gdje je inhibin bio na donjoj granici(oko80) i nije bilo spermija.

i sta sad da ja mislim?! nemam pojma je li ova vjest o povisenom fsh za radovati ili ne.
    ma,da,pozitivac sam inace,pa cu reci da je u ovome pozitivno to sto se bar organizam mm budi i konacno prepoznaje neki problem....

sos15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Upravo tako, kad je azoospermija u pitanju nema pravila. Kod mm je inhibin b ispod 7, a navodno su jednom našli dva nepokretna spermića.
    I to u periodu kad je fsh bio najviši, a sad kad je fsh pao nigdje ni jednog.
    Samo nastavi pozitivno razmišljati i biće dobro. Znaš kako kažu: Kakve su ti misli, takav ti je i život.
    Posljednje uređivanje od sos15 : 23.11.2012. at 08:50

sos15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Aboni76

Je li tm išao na konsultacije u srijedu? Kako je prošlo? Ima li kakvih novosti?

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Išao je ali nema ništa novo, rekao mu je ono što mi ovdje svi znamo, operacija subota ili nedjelja, poslije dva dana može početi raditi. Dali mu papir da može otvoriti bolovanje. Rekao mu da ponovi FSH, testosteron, prolaktin i LH pošto su mu ti nalazi stariji od 6 mjeseci, da uradi krvnu sliku, vrijeme krvarenja,HIV i još neka dva koja nisam odgonetnula šta su, a nisu mi ovdje nalazi (mislim da je sifilis i još nešto).

Tužna jeste li ponavljali spermogram, ko zna možda su se i desile neke promjene .

sos15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj aboni76 prvotno napisa Vidi poruku
    Išao je ali nema ništa novo, rekao mu je ono što mi ovdje svi znamo, operacija subota ili nedjelja, poslije dva dana može početi raditi. Dali mu papir da može otvoriti bolovanje. Rekao mu da ponovi FSH, testosteron, prolaktin i LH pošto su mu ti nalazi stariji od 6 mjeseci, da uradi krvnu sliku, vrijeme krvarenja,HIV i još neka dva koja nisam odgonetnula šta su, a nisu mi ovdje nalazi (mislim da je sifilis i još nešto).

Tužna jeste li ponavljali spermogram, ko zna možda su se i desile neke promjene .
    Znači, nalazi mogu biti do 6 mjeseci stari? Mm je sad ponovio krvnu sliku i nalaze krvarenja, a spolni hormoni su od prošlog mjeseca. Jedino me brine što su HIV, sifilis i hepatitis od kraja 6-og mjeseca. Nisu stariji od 6 mjeseci, ali ne znam vrijede li.

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

evo i mene ..mi imamo konsultacije 7.decembra u 18h,a microtese 8 ili 9.12..neznaju jos tacno gde ce nas ubaciti imamo sve nalaze sveze ,hormone,HIV,sifilis,hepatit jos samo kompletnu krvnu sliku....sta kazete za smestaj....gde cete biti smesteni vi koji niste iz Sarajeva...

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj aboni76 prvotno napisa Vidi poruku
    ...

ma,kakvi. nismo ponavljali i ne vjerujem da cemo ,osim ako nam na konsultacijama bude dr trazio da ponovimo.
    ako se nesto i desava,ko bi ga znao od cega je? bilo je andriola,kllomifena, menopura, nolvadexa, profertila, i evo zadnje je pola terapije od tesica(pio nekih 2,5 mjeseca)
    ako bi i trebala nastaviti,ne znam sta bi nastavio? mozda ovog tesica?

et,ljubac svima za laku noc....

postoji nada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

888.,hvala ti svi se nadamo da ce nam put u Sarajevo proci uspjesno i tebi sretno sa nalazima.

Sos15,jel to misle poslje operacije slip gacice??moj nosi samo bokserice ,tak da moram ic u nabavku sad slip ,pretpostavljam da je to za poslje operacije,da se ne lupkaju okruglice ,vec da miruju.

Tuzna ,vidis ti cuda neznam sto znace ovi vasi hormoni ali ipak se nesto promjenilo ,sretno draga.

Nego curke da ponovimo kad tko dolazi u Bahceci u Petak??
    Mi u pol 12.na konzultacijama vidimo se
    Posljednje uređivanje od postoji nada : 27.11.2012. at 16:55

sos15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Mi se još razmišljamo između onih apartmana u Hadžićima i hotela Seos. Jedna draga forumašica je rekla da će ovaj vikend otići u obilazak apartmana, pa ću nakon toga odlučiti.
    Jeste li vi šta gledali?
    Posljednje uređivanje od sos15 : 24.11.2012. at 10:02

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

pregledala ove linkove sto su devojke postavile,ali nemam pojma,problem je sta ja nemam pojma sta je u blizini a sta ne....dobro videcemo jos ako nadjes nesto sto mislis da je ok javljaj....

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Sos doktor je rekao mm da treba da ponovi spolne hormone jer su iz Maja, tako da mislim da zm neće ništa trebati ponavljati.

anaitomi2 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Pozdrav drage moje... Mi smo također ponovili ove nalaze jer su nam bili stariji od 6mj... Ja za sebe nisam još ništa ponovila od nalaza kad neznam dali ćemo ići zajedno ili ne. Imam Papa test i briseve od prije 2mj... Dali netko sada sa sigurnošćom zna da ide zajedno sa muzem u postupak .? Mi smo uzeli hotel udaljen 20 ak km od klinike ima restoran i masaze pa cu mm pokloniti jednu opustajucu masazu prije operacije mozda mu i to pomogne a posto dolazimo sa autom ja ću voziti . A sto se tiče apartmana blizu klinike nadam se da će biti ok jer njega mislimo uzeti kada bi ja išla u postupak posto tada moramo ostati puno duže

Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Pozdrav cure, vidim da se spremate u Sarajevo i želim vam svu sreću ovog svijeta...mi ćemo u sarajevo radit microdeleciju i kariotip a u kontaktu smo sa doktorom Abuelhiom rekao je da mm počme pit koenzin Q 10 pa da ponovi spermiogram za 2-3 mjeseca..

sos15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj 888 prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav cure, vidim da se spremate u Sarajevo i želim vam svu sreću ovog svijeta...mi ćemo u sarajevo radit microdeleciju i kariotip a u kontaktu smo sa doktorom Abuelhiom rekao je da mm počme pit koenzin Q 10 pa da ponovi spermiogram za 2-3 mjeseca..
    Jeste li kontaktirali Bahceci ili Jinemed? Nepoznat mi je taj doktor, pa zato pitam.

Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Citiraj sos15 prvotno napisa Vidi poruku
    Jeste li kontaktirali Bahceci ili Jinemed? Nepoznat mi je taj doktor, pa zato pitam.
    Dr. Abuelhija je doktor od kojeg smo dobili sperm hope, i on predlaže da uradimo TESU i da pije koenzin Q 10..
    a u bahceci ću zvat kad uradimo nalaze u sarajevu, meni je drago samo da se nešto dešava, imamo se ondam i nečemu nadat..
    samo treba posložit prioritete u životu
    sos15 da li je tvoj muž možda pio koenzin?

sos15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Tako je, najbitnije je da se imate čemu nadati i da se nešto događa. Mi s nestrpljenjem čekamo decembar, sretna sam da ćemo napokon znati ima li spermića, ali s druge strane, muka me hvata kad pomislim da nemamo plan B, ako ovo, ne daj Bože, ne uspije. MM još nije prihvatio opciju donacije.

MM nije pio koenzim, niko mu nije predložio. Nadam se da će ti lijekovi pomoći i da ćete uskoro javljati dobre rezultate.

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

da li ima ovdje koja cura, da je njenom muzu dijagnoza kryptozoospermija, o tome bas ne mogu naci puno informacija...

postoji nada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Curkeeeeee,evo mene ,joj kako ste mi falile,nikako nisam bila sama da malo smugnem na internet i azoo.,jedva sam cekala povratak doma i da vidim sto se sve dogadalo na nasoj temi.
    Mi smo se odlucili za hotel bilo koji bude slobodan,samo da bude blizi bolnici ,rezervirat necu nista jel ja jos uvjek neznam dali ce biti micro odmah,sestra Adna je rekla da idemo sad a opet cujem da doktori vecino daju neku terapiju prvu,dok s druge strane malo sam goglala i zakljucila da dok.Emre nije davao terapiju nikom ko mu je dolazio u Istanbul ,e sad mozda i je nekome ali nije se javljao na nase forume,tak da bi moglo bit da idemo odmah ,kako kaze sestra sigurno vi idete sad.
    I mi nemozemo docekat da krenemo ,muz i dalje je pozitivan i nada se jako,ja s druge strane placem svaki put kad se sjetim sto nas ceka nedaj Boze komplikacija ili negativnog rezultata,strah je jako prisutan a tek koliki ce biti u Bahceciju ajme nemogu ni zamislit
    Sos15.,curke ja cu bit iskrena za nas ce ovo biti zatvaranje stranice opcija donor i posvojenje ne,,ako nam je sudeno da imamo dijete-dijecu nek se desi cudo i nade se,ako ne to je to,razumjet cu da je tako zapisano i mora bit.Bit ce tesko,ali vec je skoro 10.godina .posvetit cu se drugim stvarima i predivnim necacima kojih imamo puno.
    Nezelim da ispadnem sebicna ovo je nasa odluka ,kao sto je i na svima vama da odlucite sto i kako dalje za nedaj Boze nedobrog rezultata,muz nije za jedno ja za drugo i to je kraj price ,nadam se da nam nece trebati zatvaranje stranice sa azoo,vec da cemo imat priliku krenut dalje u postupke.puno vas sve pozdravljam i nadam se da cemo se vidjeti

Konfuzija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj vatra86 prvotno napisa Vidi poruku
    da li ima ovdje koja cura, da je njenom muzu dijagnoza kryptozoospermija, o tome bas ne mogu naci puno informacija...
    Krypto bi značilo da u (nativnom) ejakulatu nema nijednog spermija, tek nakon centrifugiranja ("pranja") se pronađe neki. Dosta rijetka dijagnoza, ali bolja od azoo.

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Citiraj vatra86 prvotno napisa Vidi poruku
    Konfuzija ti je objasnila, ja sam pokušala o tome nešto više naći ali nisam uspjela. Kod nas je jednom bila ta dijagnoza, na ostala tri azoo...

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

mi u 16 sati na konsultacije.

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

mi smo nekad ujutro u petak,al da me ubijes ne znam kad .
    svaki dan pokusavam naci vremena da ih zovem i pitam

(ne znam da li ste primijetile, al.......... ovi smajlici su mi mrak )

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ma,zene moje,kako ja nadjoh ovaj post od marti,a sad ga nema uopce?!

postoji nada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

He,he i meni su mrak ,stalno bih ih ubacivala .Tuzna ovaj post je iz 2009,god gdje si ga iskopala

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

nista ne moram reci ,osim :

sos15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Evo i mene! Mi smo u 13h!

I ja sam razumjela da trebaju slip gaće, a mm ludi: on to ne bi nosio, zar ne mogu slip bokserice, pa i one su uske,itd. Em, moram u nabavku, em se s njim borim, čini mi se da će do sledeće sedmice raditi
    Nego, evo mene s novom nedoumicom: Ja sam upravo dobila i po nekoj procjeni mislim da bi mogli uporedo u postupak,ali sad je kasno, klinika ne radi! Šta da radim?
    Posljednje uređivanje od sos15 : 27.11.2012. at 19:49

postoji nada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Aj sos15,zovi ih odmah ujutro,raspitaj se,znaci trebalo bi odmah od prvog dana m krenut u postupak?? i ja cu za koji 2,3 dana dobit ili vec kad dode sobzirom na ovaj stres.
    Neznam dali oni hoce da se odmah ide u postupak iako se nezna imali sto,tko bi ih znao cudni su malo,ali svakako zovi ujutro ,raspitaj se pa ces nam svima pomoc.
    A mene zanima ove nalaze koje svi izvadimo jel netrebamo radit ponovo kod njih,mislim hoce li nam uvazit??mi cemo napravit ipak nesto privatno,pa ako cemo morat ponovo kod njih nebi onda sad vadili, a valjda ce vrijedit nalazi koje donesemo???
    sretno draga i vidimo se u Bahceciju

sos15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Sve nalaze koje imaš ponesi i ako su svježi, a bit će ako ih tek planiraš uraditi, uvažiće ti. Meni su rekli da sve mogu odraditi kod svog doktora.
    Ujutro ću ih nazvati jer je meni doktor rekao da oni u Turskoj praktikuju uporedi postupak,ali ovdje je teško tempirati dolazak dr Emra sa ciklusom, pa se zato ide na razdvojeni postupak,ali da se javim kad počne ciklus ako mognemo uskladiti. Ja bih tako voljela da bude uporedi ciklus da sam izgleda podsvjesno dobila ranije.

postoji nada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Hvala ti sos15,puna si informacija puno si nam pomogla,bas si se trudila sve saznati ,bravo za tebe.
    Drzim da sve bude ok.da mozete zajedno i odmah u postupak.cujemo se

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

cure hvala na odgovoru, divne ste...znam da nam je dijagnoza bolja od azoo,ali nas tretiraju kao azoo, pa onda opet pitanje.. nama sad preporucuju biopsiju testisa, sta su vama jos od nalaza radili, tj vasim muzevima, prije postupka?
    hvala jos jednom
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za uspjesne postupke!!!

sos15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Ovo je doktor Emre napisao da treba od nalaza:
    "Prije operacije, ja cu traziti ove rezultate testa: kompletna krvna slika,
    APTT, PT, Anti HCV, HBsAg, anti HIV. Ako je dijabeticar u pitanju, ja cu
    takodjer traziti nalaz ''glukoze u krvi nataste''.

Pored toga mislim da bi trebalo odraditi geneske analize: kariotip (za oboje), mikrodelecije y hromozoma, zatim spolne hormone.

Konfuzija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Vatra, jesu li delecije i kariotip nešto pokazali kada vas tretiraju kao azoo? Ako su ta dva nalaza ok, onda se spermiogram može popraviti i bolje je pokušati izbjeći biopsiju, ako se to ikako može.

sos15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Moram ti proturječiti, naime kod mm, a ne samo kod njega, genetski nalazi su ok, ali spermića nigdje, čak ni punkcijom nisu pronađeni, jedina šansa je biopsija. S druge strane, možda bi bilo dobro da muž vatre pokuša sa punkcijom, manje je invazivna.

Konfuzija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj sos15 prvotno napisa Vidi poruku
    Moram ti proturječiti, naime kod mm, a ne samo kod njega, genetski nalazi su ok, ali spermića nigdje, čak ni punkcijom nisu pronađeni, jedina šansa je biopsija. S druge strane, možda bi bilo dobro da muž vatre pokuša sa punkcijom, manje je invazivna.
    Ma daj.. Je li to onda opstruktivna? I ne radi li se punkcija na slijepo, pa su onda šanse da će probušiti krvnu žilu?
    Ako je krypto, znači da ih ipak ima, ja bih pričekala koji mjesec još.

sos15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Kod mm je neopstruktivna jer su spolni hormoni loši i inhibin b, a nisu utvrđene fizičke prepreke. Punkcija se radi na slijepo, ali to je mali ubod iglom, za razliku od biopsije gdje se uzima dio tkiva, pa samim tim imate šavove i oporavak je duži. U pravi si za krypto, tu bi moglo biti spermića, ako nije frka sa godinama, možda da malo pričekaju i sa nekim prirodnim lijekovima pokušaju popraviti stanje.

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Mi smo naručeni u petak u 10 .

Tužna mislim da će vam tražiti da ponovite kod njih spermogram, to traže da se uradi kod njih, a ostale nalaze priznaju.

Postoji nada nama su rekli da možemo uraditi nalaze u državnoj, ne moramo kod njih.

Konfuzija ne mora značiti da je opstruktivna ako je krypto, kod nas je na jednom nalazu bila, a ispostavilo se da je neopstruktivna i genetika je u pitanju (KS).

Vatra mislim da ti je Sos dala dobar savjet, možda prvo punkcija. Da sam na vašem mjestu ja ne bih čekala. Svakako uradi kariogram i delecije. Nadam se da će vam nalazi biti ok, javljaj nam se i dalje...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •