Sos naravno da se ne ljutim za kopiranje
888 ako ne možete dobiti uputnicu, možete uraditi privatno u Sarajevu, evo kopirat ću mail koji sam slala dok nismo imali uputnicu, raspitivala sam se gdje možemo uraditi privatno i našla sam u ovoj labaratoriji. Sos ti je dala dobar prijedlog, da uradite u Bahceciju, ja sam zaboravila da i tamo može, samo ne znam koliko košta kod njih...
Poštovani,
Interesuje me da li može kod Vas da se uradi analiza Y delecije i kariotip? Ako može, molila bih Vas da mi napišete koliko košta analiza i koliko dugo se čeka nalaz. Nalaz mi treba radi otkrivanja uzroka muškog steriliteta (azoospermija).
Poštovani,
U Institutu za genetičko inženjerstvo i biotehnologiju možete uraditi analizu kariotipa i tom metodom mogu biti detektovane sve mikroskopski uočljive mutacije na svim hromosomima, pa tako i delecije na Y hromosomu. Međutim, ovom metodom ne mogu biti detektovane mikrodelecije i druge mutacije koje nisu vidljive na hromosomskom nivou. Analiza kariotipa košta 250,00 KM i ukoliko ste zainteresirani, možete se javiti na br. 033 220-926 i telefonom dogovoriti termin.
Lijep pozdrav,
S.H.
Dr. Sanin Haverić
Šef Laboratorije za citogenetiku i genotoksikologiju
INSTITUT ZA GENETIČKO INŽENJERSTVO I BIOTEHNOLOGIJU
Zmaja od Bosne 8 (Kampus)
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina
www.ingeb.ba