mi smo nekad ujutro u petak,al da me ubijes ne znam kad.
svaki dan pokusavam naci vremena da ih zovem i pitam
(ne znam da li ste primijetile, al.......... ovi smajlici su mi mrak)
mi smo nekad ujutro u petak,al da me ubijes ne znam kad.
svaki dan pokusavam naci vremena da ih zovem i pitam
(ne znam da li ste primijetile, al.......... ovi smajlici su mi mrak)
ma,zene moje,kako ja nadjoh ovaj post od marti,a sad ga nema uopce?!![]()
He,he i meni su mrak ,stalno bih ih ubacivala .Tuzna ovaj post je iz 2009,god gdje si ga iskopala![]()
![]()
Evo i mene! Mi smo u 13h!
I ja sam razumjela da trebaju slip gaće, a mm ludi: on to ne bi nosio, zar ne mogu slip bokserice, pa i one su uske,itd. Em, moram u nabavku, em se s njim borim, čini mi se da će do sledeće sedmice raditi
Nego, evo mene s novom nedoumicom: Ja sam upravo dobila i po nekoj procjeni mislim da bi mogli uporedo u postupak,ali sad je kasno, klinika ne radi! Šta da radim?![]()
Posljednje uređivanje od sos15 : 27.11.2012. at 19:49
Aj sos15,zovi ih odmah ujutro,raspitaj se,znaci trebalo bi odmah od prvog dana m krenut u postupak?? i ja cu za koji 2,3 dana dobit ili vec kad dode sobzirom na ovaj stres.
Neznam dali oni hoce da se odmah ide u postupak iako se nezna imali sto,tko bi ih znao cudni su malo,ali svakako zovi ujutro ,raspitaj se pa ces nam svima pomoc.
A mene zanima ove nalaze koje svi izvadimo jel netrebamo radit ponovo kod njih,mislim hoce li nam uvazit??mi cemo napravit ipak nesto privatno,pa ako cemo morat ponovo kod njih nebi onda sad vadili, a valjda ce vrijedit nalazi koje donesemo???
sretno draga i vidimo se u Bahceciju
Sve nalaze koje imaš ponesi i ako su svježi, a bit će ako ih tek planiraš uraditi, uvažiće ti. Meni su rekli da sve mogu odraditi kod svog doktora.
Ujutro ću ih nazvati jer je meni doktor rekao da oni u Turskoj praktikuju uporedi postupak,ali ovdje je teško tempirati dolazak dr Emra sa ciklusom, pa se zato ide na razdvojeni postupak,ali da se javim kad počne ciklus ako mognemo uskladiti. Ja bih tako voljela da bude uporedi ciklus da sam izgleda podsvjesno dobila ranije.
Hvala ti sos15,puna si informacija puno si nam pomogla,bas si se trudila sve saznati ,bravo za tebe.
Drzimda sve bude ok.da mozete zajedno i odmah u postupak.cujemo se
cure hvala na odgovoru, divne ste...znam da nam je dijagnoza bolja od azoo,ali nas tretiraju kao azoo, pa onda opet pitanje.. nama sad preporucuju biopsiju testisa, sta su vama jos od nalaza radili, tj vasim muzevima, prije postupka?
hvala jos jednom
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za uspjesne postupke!!!
Ovo je doktor Emre napisao da treba od nalaza:
"Prije operacije, ja cu traziti ove rezultate testa: kompletna krvna slika,
APTT, PT, Anti HCV, HBsAg, anti HIV. Ako je dijabeticar u pitanju, ja cu
takodjer traziti nalaz ''glukoze u krvi nataste''.
Pored toga mislim da bi trebalo odraditi geneske analize: kariotip (za oboje), mikrodelecije y hromozoma, zatim spolne hormone.
Vatra, jesu li delecije i kariotip nešto pokazali kada vas tretiraju kao azoo? Ako su ta dva nalaza ok, onda se spermiogram može popraviti i bolje je pokušati izbjeći biopsiju, ako se to ikako može.
Moram ti proturječiti, naime kod mm, a ne samo kod njega, genetski nalazi su ok, ali spermića nigdje, čak ni punkcijom nisu pronađeni, jedina šansa je biopsija. S druge strane, možda bi bilo dobro da muž vatre pokuša sa punkcijom, manje je invazivna.
Kod mm je neopstruktivna jer su spolni hormoni loši i inhibin b, a nisu utvrđene fizičke prepreke. Punkcija se radi na slijepo, ali to je mali ubod iglom, za razliku od biopsije gdje se uzima dio tkiva, pa samim tim imate šavove i oporavak je duži. U pravi si za krypto, tu bi moglo biti spermića, ako nije frka sa godinama, možda da malo pričekaju i sa nekim prirodnim lijekovima pokušaju popraviti stanje.
Mi smo naručeni u petak u 10.
Tužna mislim da će vam tražiti da ponovite kod njih spermogram, to traže da se uradi kod njih, a ostale nalaze priznaju.
Postoji nada nama su rekli da možemo uraditi nalaze u državnoj, ne moramo kod njih.
Konfuzija ne mora značiti da je opstruktivna ako je krypto, kod nas je na jednom nalazu bila, a ispostavilo se da je neopstruktivna i genetika je u pitanju (KS).
Vatra mislim da ti je Sos dala dobar savjet, možda prvo punkcija. Da sam na vašem mjestu ja ne bih čekala. Svakako uradi kariogram i delecije. Nadam se da će vam nalazi biti ok, javljaj nam se i dalje...
Cure,
čula sam se sa doktorom, idem danas na uzv i izvaditi progesteron i estradiol i ako sve bude u redu, od sutra sam pikalica. Skroz sam zbunjena, ne mogu vam opisati. Ne znam kako ću se odvesti do susjednog grada na uzv.
vatra,potpisujem cure sve su ti dobro rekle ,po nalaz kariogram i microdelecije, a punkcijom mislim da bi se kod vas moralo naci,svakako prvo punkcija pa onda ako treba biopsija. sretno
aboni76,bas sam bila kod doktorice pa s cudom cudi sto sve traze od nalaza misli na hiv,hepatitis,sifilis, al dobro kod nas se to moze napravit jedino privatno,samo sto mene muci svi se ti nalazi cekaju 7.dana,sto ako nam nebudu gotovi a trebaju?? Mi smo sve mislili radit u Bahceci ali ako i tamo nemogu bit gotovi isti dan to bi znacilo da nam micro-tese otpada sto definitivno nezelim,sad kad sam se pripremila nek se obavi i zavrsi vise stim.Tak da nama je svejedno gdje cemo ih napravit sve i tak moramo platit nist nam neide na uputnicu osim komplet krvne slike,kad bi znala da u Bahceciju bi bili odmah gotovi obavili bi kod njih a ovak nezelim riskirat.Nisam cula jos da u Sloveniji i Ceskoj traze to za tese al ajd neka pripremit cemo sve pa bolje da ima vec da nest fali pa se mora odgodit.
soso15,jel kreces u postupak,jesi ih zvala??
Traže i u Pragu sve te nalaze i više od toga, znam jer sam ja pripremila nalaze za Prag, pa vidjela da u Sarajevu ne traže baš sve te kao u Pragu.
Napisala sam u postu iznad tvog novosti
sos15 bravo jako sam sretna zbog Vas držim fige da sve bude u redu![]()
Hvala, anaitomi, šta ima kod vas, možete li se uklopiti u uporedi postupak?
Cure,stvarno ste divne..ali ja sam totalno zbunjena i tuzna... ovako, mm pije te neke prirodne pripravke vec dva mjeseca,sad u 12. Mj ide opet na sgram i ici cemo opet na konzultacije kod mpo dr da vidimo da li da radi biopsiju ili bolje prije kariogram i mikrodelecije...a jucer sam upoznala par sa istim problemom i oni nista to nisu radili i idu u postupak.ali ja se slazem da to odradimo ali mislim da je biopsija.zadnje sta se radi. Hvala vam na odgovorima. I zelim vam svu srecuu da uspijete u svom cilju.
Sory ondaa ,ja sam nesto krivo skuzila za nalaze gdje sto traze
Svu srecu ti zelim i da si pikalica cim prije i prode sve uredu.Mozda bih se ja mogla uklopit uporedno micro-postupak,jel ja cekam mengu 2.3dana e sad neznam dali bih i smjela pitat sobzirom da nemam svojih svjezih nalaza,neznam sto bih morala nabrzinu izvadit,briseve nemam pa neznam dali je to problem??moze li u postupak se ibez njih? nisam ih htjela radit dok nevidim ima li sto kod muz,a sad se mislim da mozda i ja krenem odmah jos sam na mukama?? Reci mi sos koga ti zoves i trazis ,skim si pricala jutros da idete u postupak?? puse
Zovem sestru Adnu ili Lejlu, obje su upućene, možeš kod njih sve odraditi ili da ti izdiktiraju, pa da odradiš privatno.
Cure, odo ja sad, javim se kad dođem kući!
draga sos ja isto čekam kao i postoji nada,kroz 2do 3 dana treba doći. ovo mi je zaista prvi put da sa radošću ćekam menstruaciju. za sada još ništa neznam moram se javiti kad dobim pa ću znati dali idemo zajedno ili ne. ja imam briseve al nema na ove gluposti hiv i itd al ako će biti potrebno napraviti ću privatno drugog izbora nemam ili da možda otiđem sutra pa do 6-og mi dođu nalazi vidjet ću... sos što su ti rekli za pripremu moraš doći kod njih ili će ti prema nalazima dati terapiju ?
anaitomi2, ja sam se raspitala za nalaz hiv,to se ceka 7-10 dana tak da ja to nestignem,ali cu vidjet da ipak idem u postupak sad daj Boze da imamo sa cim,pa ostalo sta im treba kod njih cu napravit,isto mi je platila kod naseg privatnika ili kod njih.Uglavnom na mail neodgovaraju vec 3.dan pa sam luda,zvat cu ujutro ako se nejave do veceras da znam na cemu sam.![]()
postoji nada, super javi onda šta su ti rekli . koliko mene sjećanje drži meni su nešto spomenuli da ako dobim 30 ili 1 da je možda prekasno al neka im svejedno javim kad dobim pa eto ako želiš pitaj usput ti još jednom
Evo mene, sad sam stigla kući.
Zahvaljujući ažurnosti naših laboranata, kasno su mi stigli nalazi, doktor je već otišao kući,pa ćemo sutra vidjeti šta i kako.
Što se tiče UZV doktorica je zadovoljna, estradiol je ok, ali mi je progesteron viši nego što treba biti, sad ne znam hoće li to biti problem
Javim se sutra s novim vijestima, a ako nešto znate za progesteron, javaljajte
sos15 ja tek sada vidim da ces verovatno u postupak....divno...a koliko je to povisen progesteron?
piše 1,82 a referentna vrijednost do 0,54![]()
Posljednje uređivanje od sos15 : 28.11.2012. at 20:30
jel to merna jedinica ng/ml? jel imas vrednosti po fazama,folik,ovulac i luteal. ?
jeste ta mjerna jedinica,ali mi je čudno što nisu napisali po fazama kao inače, još sam išla u mpo kliniku raditi, a oni su mi rekli da obično rade 21. dan ciklusa.
cure, ispricavam se sto malo upadam na temu, ali nekom ce mozda koristiti info.
markere na hiv, hepatitis i sifilis, krvnu grupu i rh faktor mozete napraviti u petrovoj 3, 7:30-11 h, svaki dan, bez narucivanja, nalazi su gotovi za 7 dana.
progesteron se obicno vadi 21.dc kako bi se utvrdilo dal je bilo ovulacije, a kad se krece u postupak se iz drugih razloga, kojih tocno ne znam, ali znam da se prati kretanje progesterona i estradiola za vrijeme stimulacije. vjerojatno ces sutra morati ponoviti nalaz, ali mislim da ce biti sve u redu.
ja mislim da ti je dobar progesteron.....kod mene pise ovako folik (0,2-1.5), ovulacija (0,8-3.0) i luteal (1.7-27)....proveri ti to sutra....
na prethodnim nalazima koje sam radila pisalo je kao kod tebe, po tome je samo malo viši od normalnog, ali ne preostaje mi ništa drugo no čekati do ujutro da vidim šta će reći doktor iz Sarajeva.![]()
bice sve u redu....![]()
Bubekica hvala,sve je dobro znati ,to uopce nisam znala da se moze u Petrovoj,super hvala
Sos15bit ce sve dobro,javi nam se kad se cujes sa doktorom ,ja sam odustala da idemo uporedno u postupak iako menga samo sto nije,ali nemam nalaze pa nemogu,sto je najgore nemam ni briseve a sad mi ginekolog nesavjetuje da radim pred mengu a opet i nalaz bi bio tek za 10,dana tak da nemogu niti trazit da idem sad, s druge strane bit cu luda i nervozna dok to sve neprode micro-tese da cujem jeli sve dobro proslo i imali nade za nas,pa i mislim da bi taj stres utjecalo previse na mene ,hormone i sve. eto cure vama svu srecu zelim i da uspijete micro i postupak ,grlim sve
![]()
Neka smo i to docekali! Bas mi je drago da ste svi dobili termine i sad nema vise odustajanja. Bilo je i vrijeme da saznamo na cemu smo, svima drzim fige. A ja vam se javljam iz bolnice, operirala sam krajnike i tko god je rekao da to ne boli laze! Svi koji su jucer operirani kad i ja vec su navecer jeli i pricali, a ja od boli nikakav zvuk ne mogu pustiti, a kamoli jesti i piti. Uzasno je, ali i to ce proci pa onda u sijecnju odemo dalje![]()
Sad sam se čula sa doktorom, kaže progesteron je malo viši, moram sutra ponoviti nalaze i ako bude ok, počinjem sa stimulacijom. Sutra idem kod njih raditi nalaze i uzv. Držite mi fige.
Sos SRETNO!!!
Romi draga,pa sto tebe jos nece snaci,aj nadam se da iza sve ove patnje dolazi sunce za vas ,cuvaj se i zeli ti cim prije da ides doma i da te dragi mazi.
Sos15,sretno ,ma bit ce sve dobro ,jedva cekamo da se javis i da pocinjes sa stimulacijom jubim puno![]()
sos15 i?
Ja sam od danas pikalica
Sama sam sebi dala prvu injekciju. Ponosna sam na sebe!
Dobili smo još nalaze koje treba pripremiti za micro tese, pa ću vam napisati, ako vam još nisu javili da možete pripremiti:Glukoza, Urea Nitrogen (BUN), Creatinine, Sodium,Potasium,Calcium,Kompletna krvna slika, krvna grupa, vrijeme krvarenja, i nalaz interniste da možete na operaciju.
Malo sam istraživala smještaj i što se tiče udaljenosti, ovakva su moj zapažanja:
Banana City - 14 km od klinike, Holiwood - 12 km od klinike, Rimski most - 10 km; Star - 7km, Seos - manje od 1 km od klinike.
Nadam se da će vam pomoći u odluci.