Sos super vijesti, bravo za folikule, pa će ako bog da biti i dosta embrića![]()
Sos super vijesti, bravo za folikule, pa će ako bog da biti i dosta embrića![]()
Sos15,to je divna vijest da ti se sve odvija kako treba.,jako sam sretna zbog tebe,zasluzila si da budes u ovom krugu prva trudnica drzim
Draga tjesi muza da niste zadnji,poslje vas smo mi,ja takoder dijelim misljenje kao i tvoj muzic,nije mi drago sto smo bas zadnji ,i za konzultacije i micro,i nije mi jasno otkud je tako ispalo,isto se bojim da ce doktor jedva cekat da krene kuci za Istanbul te da ce pozurit,ali eto tako je valjda moralo bit.
za kraj nek nasi muzevi svi budu dobro poslje operacije a ostalo je vec zapisano,pa nek bude kako mora.
pozdrav i sretno svima ,treba nam srece ,molitve i vjere da ce sve biti dobro.
Hvala svima koji su u mislima snama
Pozdrav suborke i suborci, pratim sve novosti na forumu i samo da zaželim puno uspjeha ekipi koja ovih dana ide na MT u Sarajevo, da dr. Emre nađe što više plivača, javite nam se sa iskustvima obavezno, pozdrav![]()
Hvala puno Florjan, šta se kod tebe dešava, nema te dugo?
Cure nemojte da brinete što ste među zadnjima, ja mislim da je dr. Emre profesionalac i sigurno ne bi zakazivao operacije ako nije u stanju da ih obavi, a i njima je u cilju da nađu plivače kod naših mužića kako bi mi mogle na VTO, tako da će se on sigurno isto truditi kod svih nas....
Tužna ako se ne varam, vi ste danas na konsultacijama, sretno i javi kako je prošlo...
Tužna i anaitomi, sretno danas na konsultacijama, nestrpljivo čekamo izvještaj! S vama smo u mislima stalno!
tuzna i antonimi sa srecom danas...cekamo izvestaje...aboni76 ,slazem se sa tobom u vezi doktora,microtese traje 10ak minuta cini mi se....sos 15 mi smo takodje juce rezervisali Seos hotel ,mozda se i tamo sretnemo....![]()
Drage i dragi naši!Sretno svima u Sarajevu,želim vam uspješan pohod u kliniku.Da od sada krene na bolje.Stalno vas pratim i u mislima sam s vama.
Tanjice, mi promijenili hotel, bili smo juče tamo i previše nam stepenica, a ne znam kako će mm biti, hoće li se moći penjati, a imali su i neki problem sa vodom,pa je juče rađena deratizacija, pokušavaju to popraviti, kažu da će do sutra biti riješeno, ali mi nismo htjeli rizikovati. Sad smo u prenoćištu Salihović, čini mi se, nekih 1 km prije klinike. Čisto je, ima restoran u sklopu prenoćišta i bilo je dosta naroda, pa mi se to sviđa jer više volim jesti gdje je veći promet. Dobili smo apartman (istina bez kuhinje, ali ni ne planiram kuhati tamo) koji je na strani suprotnoj od ulice, pa će biti mirnije.
Aboni76.,hvala ti ma je imas pravo doktor je zaista profesionalac i vjerujem da ce se truditi da sve prode u najboljem redu ,svejedno je koliko traje 15minuta ili 2h,samo da nasi muzevi poslje budu dobro i da sve zaraste kako treba.svima koji su danas u Bahceciju svu srecu zelim,javite se kad stignete.
usput kako je vrijeme u Sarajevu,mi sutra rano krecemo na put iako smo tek u Subotu na konzultacijama navece?
grli i jubi sve vasa nada
aboni76, tu sam pratim vas koliko stignem, imali smo strke i supruga i ja na poslu pa smo malo zastali, ali ja se nadam da ako ne prije početkom sljedeće godine idemo u rješavanje i to definitivno, još jednom svima puno uspjeha, držimo palčeve na rukama i na nogama![]()
nadam se da ce to resiti sa vodom,nista nam nisu napomenuli,rekli tipa ima mesta nemora se rezervisati,samo dodjite.ako mislis da je taj vas smestaj bolji pusti mi link ovde ili na pp,mi smo juce neke zvali ,bilo je,nesto sto nam se dopalo nije bilo mesta,zaboravila kako se zovu...a mnogo je drugacije kada vidis smestaj pa odlucis....
sto se tice trajanja operacije,meni tako nesto ostalo,tako sam upamtila,ali mozda i gresim...
Florijan, hvala što misliš na nas, nadam se da ćete i vi uskoro su postupak.
Tanjica, šaljem pp
Medeni, hvala puno
Florjan, nadam se da će te uskoro riješiti tu situaciju sa poslom pa krenuti po svog bebača
Postoji nada, u Sarajevu je poprilično hladno, utoplite se ako mislite malo u obilazak...Trenutno nema snijega, ali bih ti ja savjetovala da se pripremiš i za to....Sretan put
Hallo drage moje evo miupravo stigli u hotel od doktora ! Ovako za početak sve je prošlo u redu malo smo čekali al to je nebitno,doktor je jako simpatični i hoće sve objasniti i odgovoriti na sva pitanja iako ih mi nismo imali bas previšezadovoljan je nalazim testosterona i dao nam je velike nade tako da sam se sad malo umirila iako mi je danas nekako cijeli dan sretan. Ovako operacija traje 1-2 sata tj ako u početku odmah nešto nadu onda prikupljaju dovoljno da se ima za oplodnju i malo vise ,ako u prvom testisa ne nađen ništa traže u drugom sto je jako pozitivno... Nadam se da ste me shvatili. Moramo doći sat vremena prije operacije i da morali smo raditi internisticki nalaz bez obzira sto smo imali svoj. Operacija dođe 2500 KM plus zamrzavanje 300 KM godinu dana. I to je to ako imate pitanja pitajte... Vrijeme je za sada ok osim sto je hladno
bio je još jedan par s nama al neznam koji pa eto ako je zaobilaze tužan možda se sutra vidimo mi smo bili tamo od 4 do 6 Pusa i sretno onima koji putuju
Evo i mene, mi smo jutros stigli u Sarajevo, danas mi je 3.dan ciklusa pa sam išla na pregled i započela sam s terapijom, a budući je dr. Emre upravo stigao u kliniku, dr. Enver je rekao da možemo odmah i na konzultacije ako hoćemo, tako da smo i to odradili. Dr. Emre je stvarno jako drag i simpatičan, pogledao je nalaze i pregledao mm i isto je dosta optimističan, reko je da operacija može trajati 1 sat, ali ako odmah nađu onda može biti gotova i za 20 min, obavili smo i internistički pregled, i eto još čekati MT u subotu. Sretno svima!!!
Hvala cure što ste nam se javile...
Anaitomi, je li njihov internistički košta 40KM, koliko nam je Sos napisala? Ko ti je rekao da se plaća posebno zamrzavanje, jer je meni sestra Adna rekla da je zamrzavanje uključeno u cijenu?
Aboni me preduhitrila, kako sad dodatno plaćamo zamrzavanje, kad sam ja pitala da li je u tih 2500 KM uključeno i zamrzavanje i rekli su da jeste.
New girl znači i ti si u postupku? Super, lakše mi je kad ima još neko uz mene
Drago mi je da je dr Emre ostavio pozitivan utisak na vas. I mi smo sutra u Sarajevu,pa se možda i vidimo.
Pa ni meni nije bilo jasno za tih 2500 ja nisam pitala sestru već nekog tamo administratora kod kojeg smo placali vadenje krvi za VP koje smo zaboravili napraviti . Internisticki pregled je 40 km. Mi smo sutra od 12 tamo pa možda se vidimo...
Anaitomi svakako treba provjeriti to plaćanje za zamrzavanje i jasno im dati do znanja da nam je rečeno da je u 2.500 KM uključeno i zamrzavanje, oni očigleno pokušavaju da izvuku svaku marku od nas...
Zašto vam nije priznalo internistički pregled? mm je danas odradio internistički pregled i ekg i ne vidim razloga za ponovo.
Joj cure cakamo vas cijeli dan da nam se javite,super da su konzultacije prosle dobro.Sutra svu srecu zelim na micro i da se nade puno,puno plivajucih,jos jedno pitanjce za anaitomi ,kojim ste putem isli iz Zg,i koliko vremenski treba?? mi sutra izgleda nemozemo prije 10h krenut pa da znam otprilike racunat koliko nam treba uz koju kracu pauzu?
grlim sve
puse
Sos15 dolazite vi sutra u kliniku ako da kada ?
Postoji nada mi smo krenuli u 9 i stigli smo u 2 imali smo malu pauzu i bila je magla s time da nije bilo gužve na granici u svakom slučaju uzmi 6 sati u obzir... Mi smo išli putem do SB izlaz zapad to je prvi izlaz,pratite Doboj cijelo vrijeme ideš ravno ali već i prije imaš znak za Sarajevo (nemoj preko Tuzle) moj dragi Vam savjetuje da pripremite po 5 EUR za policiju jer ih ima na svakom ogranicenju od 60 veli da se tu pridrzavate ograničenja.... Ako idete odmah pogledati di je kliniku pratite tablu Mostar... Sretan Vam put sutra
Sos nemoj mi se nervirati znaš da to nije dobro... Za nalaz zaista neznam nama su tako rekli možda je za svakog drugačije ... Al ovo za cijenu i mene nervira možda ni taj koji nam je to rekao nema pojima al u svakom slučaju trebali su nam to reci cure moje sretno svima i držite na palceve
Hvala ti anaitomi2,tebi i tvom muzu na savjetu,svakako cemo tim putem,da isli bi odmah pogledat gdje je bolnica.
Jedva cekam da nam se javis sutra sa najljepsim vijestima,drzite se ,bit ce sve dobro ,ma mora
Nadam se da se u bolnici moze placat i eurima kako je bilo price,imamo nest maraka ali vise eura,,nevjerovatno kako mjenjaju sve iz dana u dan,malo su previse zbrkani to im je minus,ali zato ce bit lakse drugoj ekipi koja bude isla na micro ,bit ce do tad valjda uhodani.
pozz dragi moji
Hvala ti puno nadam se da ću vam donijeti lijepe vijesti... U Eurima ne možeš plaćati mi pitali danas moramo također sutra ići mijenjati tako da se pripremite !
danas mi sestra (plava,napuhana) rekla kako u cijenu ulazi zamrzavanje.
provjereno danas!
Neznam draga nešto su spominjali da bi oni htjeli da se to za svaki slucaj kod njih uradi jer oni taj nalaz šalju anesteziologu... Možda vi nećete trebati... Ja ću sutra nazvati da pitam za ovu cijenu da ne mijenjao bezveze EUR u Km ili ?
Anaitomi, moj ti je savjet da to pitaš sestru Adnu, jer je ona ta koja nam je govorila o cijenama, ako je i došlo do promjene red je bio da nam ranije jave...
Ja sam na klinici u 12 tako da ćemo se vidjeti, od srca vam želim da vam nađu hrpu plivača i za započnete niz uspješnih micro tese. Mi se polako pakujemo jer ujutro rano krećemo. Napetost se može rezati nožem. Još nas i s ovim cijenama zezaju, trebali su javiti ako je došlo do promjene, a i za taj pregled, mm je danas izašao s posla da to odradi i sad kao treba opet, užas!
mene cekate ?
od mene nista pametno.mi smo bili oko 13.30 tamo.neki je par bio ,cini mi se iz Hr,vani je bio plavi polo dubrovackih tabli. dok smo mi cekali konsultacije ,oni su cekali internistu.koja god je cura,od mene joj sretno.Internista neki zgodan tip?
nemam nista posebno za reci.nista novoga nismo culi,osim sto mi je savjest mirna jer mi je u lice rekao da tu nema terpaije, pregledao nalaze,rekoa da vrijedi pokusati.kako imamo nalaz biopsije iz Mb-a,i to je pogledao,pomalo razumio,rekao da je pozitivno sto je fsh ok,sto u jendom kanalicu je bilo spermatogonija i spermatocita,ali da je problem kod maturacijskog aresta(a tu dijagnozu dobismo zato sto ,eto,u jendom kanalicu prije pet godina bi poneka spermatogonija i spermatocita), kad rade MT svi kanalici izgledaju isto, nisu tanji oni u kojima se pretpostavlja da nema spermija
dakle,rekli smo da se javimo kad odlucimo da idemo(mi znamo da cemo ici,ne znamo kad bi).
plava,ovdje pominjana ,napuhana i dobro tamnim puderom namazana sestra, prevela je "da imamo psiholoski problem" ili ti ovaj zgodni smajli(morala sam !!!!)
pitam se zasto prepustih njoj da prevodi, ali ajde, rekoh dosta mi zaj.....e za jedan dan.
svim curamaza sve naredne dane i nadajmo se da ce biti to to, tj. da je konacno ovo sto on radi microTESE,a ne Bog zna sto.
sve
e,da, ovo su definitivno najskuplje konsultacije na kojima smo bili : 20 min -70e (fali mi smajlic koji lupa glavom u zid-da ima, stavila bih ga bar 3 puta)
Aha drugari ima vas dosta online,kao nikad do sada,to me raduje.evo nekoliko savjeta ako ce nekom mozda pomoci:na klinici se do sada nije moglo placati u eurima mi smo jednom pokusali i nije moglo,a oni koji putuju iz pravca hrvatske treba da znaju da poslije doboja pored puta imaju instalirane kamere za mjerenje brzine i to u mjestima:šije,žepce,nemila,pa pred kraj autoputa a ima i jos jedna koja je mene snimila negdje u hadzicima u blizini klinike.mi smo sutra u 14:30 na konsultacijama pa se nadam da cemo nekog od vas da sretnemo tamo.sretno svima....
Tužna hvala ti što si se javila, i da znaš da si jedina koja mi je danas izmamila osmjeh na lice (ovim komentarom o plavoj napuhanoj)..Nadam se da ćete i vi uskoro u postupak, da i kod tm nađu spermiće i da se nađemo na kafi kao trudnice
![]()
Ma daj stvarno,pa sta je snjima mogli su nam to rec?? Zasto su nam na mail onda javili broj racuna za placanje u eurima ,i tad smo platili eure??
Hvala ti anaitomi2 puno na svim savjetima i odgovorima,ma jasno mi je zaa pretrage kod njih ali mislila sam operaciju u eurima ,a sad opet mjenjat.
Cekamo tvoje najljepse vijesti grlim puno![]()
joj,da ljudi,ovih kamera od Doboja-do Sarajeva ima na vise mjesta,drzite se ogranicenja.i ima jedna prije klinike.
sve su instalirane i slikaju prekoracenje brzine,smao budite pazljivi u citanju znakova,jer svaka je unaprijed najavljena postavljenom tablom na kojoj pise KONTROLA BRZINE , tek par minuta poslije dodje kamera (bijela kutija postavljena na stub pored ceste).
samo se drzite ogranicenja.
e,da,kad sam ugledala pravu i napuhanu,diskretno sam sapnula muzu(bar mislim da sam bila diskretna) "za ovu ljepojku sam cula" i nastavila hladno cekati konsultacije
a,on? on je bio kao
ljbac(ne smijem vise smajlice stavljat,a dizu mi raspolozenje opasno)
kakva promena cene,nasta to lici...i kakav ponovni internisticki.......evo ja pakovanje privodim kraju...krecemo ujutru,sos15 mozda cemo se videti,zvali smo za smestaj,navraticemo da vidimo kako je pa ako nam se dopadne ostajemo...svim ostalim azzo parovima puno srece i zelim isto sto i sebi a to je da bude puno plivaca........
Dragi moji ,evo mi cemo uskoro krenut za Sarajevo- put ka sreci ako Bog dragi da.
Jos jednom svima sretno danas ,u mislima sam svama. grlim![]()
i mi krecemo za sat vremena....
Evo mi smo stigli u Sarajevo i smjestili se. Slatko se ismija [B]tužnoj[B]! Super si!
Bila sam na folikulometriji, doktor je zadovoljan, sutra opet na kontrolu. Ispitivala sam sestru i reče mi da su do tada već bile 2 operacije i za jednu zna da je uspješna, za drugu još doktor nije rekao rezultate jer je tek završio. Bila je jedna djevojka, ali okrenuta leđima i jedan par je stigao taman kad smo mi završili, ne znam ko je (dvoumim se između anaitomi i aboni), ko god da je nek je sretno. Žao mi je što se nismo bolje organizovale, možda broj telefona ili nešto prepoznatljivo, da se možemo skontati u klinici, ovako mi nezgodno prilaziti curama, a ne znam ko su i da li su s foruma.
Ja sam sutra u 10:30 na klinici pa opet poslijepodne, oko 3 vjerovatno, pa ako će neko biti u to vrijeme da se dogovorimo.
Je li se plaćaju konsultacije i ako idete na micro tese?
I još jednom, držim fige za muža anaitomi![]()
Da nam se brzo javi sa super vijestima!
Evo da se i ja javim...Mm je bilo na konsultacijama, doktor je optimističan, nije platio konsultacije, a nisu mu htjeli naplatiti ni internistički pregled, rekli su da im je nezgodno, obzirom koliko smo nalaza skupili...Platiti se može karticom...
Sos to ja nisam bila sigurno, nisam mogla izaći sa posla, ali je od mm sestra bila s njim, moguće da su to bili oni...MM je visok i nosi naočale...Vidio se sa anaitomi, njen muž je otišao na operaciju, stalno su mi u mislima, molim se za njih i držim im fige....
Sos ja ću sutra u to vrijeme biti na klinici, mm je operacija u 11 sati, bilo bi mi drago da se vidimo...Šaljem ti pp
Onima koji putuju sretan put!! Želim vam naravno da nađu dovoljno plivača!! Sretno svima!! Baš sam nestrpljiva da čujem kako su prošle operacije!!
Ja se ispisala, i kad je trebalo poslati poruku, izgubi se veza.
Onda je to bila anaitomi jer ovaj momak nije imao naočale, a i ispred klinike je bilo auto sa HR tablama. Baš mi je žao što se nismo bolje organizovali da se upoznam s njom.
Ko je još sutra u klinici?
Anaitomijoš malo nije na odmet.
evo nas mi stigli i smestili se,sos15 evo mene u Selinovic,videcemo se sigurno.....