Drage djevojke,
ja sam nedavno spomenula Istanbul iz razloga sto je MM igrom slucaja bio na konzultacijama kod Dr. Schelgela. Jest da je to platio 500 dolara, ali htjela sam cuti sto misli najveci strucnjak za azoo na svijetu. Bez pretjerivanja

Da ponovim, on je prvi prije 10ak godina napavio microTESE, i kad ga je MM pitao koga moze preporuciti u Evropi spomenuo je dr. Bakircioglua u Istanbulu jer je Dr. B bio kod njega na usavrsavanju (i njega sam nasla na German Hospital) i dr. Gert Domle (ali njega nisam nasla, iako je rekao da misli da je on u Belgiji).
E sad, ono sto je jos napomenuo je da on ne zna koliko dr. koji rade microTESE po Evropi rade onako kako on radi, jer nije isto kad procitas samo opis metode ili kad uistinu vidis kako se to radi. Iako mi idemo na konzultacije u Ghent, a dogovramo i u Pragu, ja sam najvise za opciju Istanbula jer je nama bitno naci spemije, a pri tome ne ugroziti razinu testosterona kod MM, koja je za sad ok.
Ono sto me odvraca od Ghenta (znala sam da u Ghentu rade kaktiga microTESE jos prije par godina, ali su imali visok postotak pacijenata sa smanjenom proizvodnjom testosterona nakon biopsije i to me odbijalo, i jos uvijek nisam s njima nacisto) i Praga je to sto se uvijek ogradjuju kod povecanog FSH, a u rukama pravih strucnjaka to nije problem. I ljudi koji su strucni bi to morali znati.
Eto, ja nadugacko, ali i mene zanima nesto vise o toj klinici, i ne kuzim zasto je TM Dejana76 Dr. B dao tako male sanse, jer mi se cini da su ove dvije prethodne biopsije kod TM bile klasicnog tipa :?
Saljem vam cure i link na stranicu Dr. B, doduse to je nespretan prijevod s turskog na engleski, ali da se iscitat bit stvari:
http://translate.google.com/translat...ial%26hs%3DXS9
Ja cu se s njim mozda sutra cuti telefonski jer je danas praznik u Turskoj pa javim ako bude sto zanimljivo. Ne bih htjela nikoga odgovarati od postupka bilo gdje, jer sam i ja sama u nedoumici, ali mislim da je dobro znati koje sve opcije imamo, zar ne?