Stranica 6 od 85 PrviPrvi ... 456781656 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 251 do 300 od 4229

Tema: "azoo statistika"

Sanja79 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Joj, to tumacenje hormona mi vise ostavi nedoumica nego sto mi da odgovora. FSH je visok jer mozak dobija signal da se spermici ne proizvode pa onda on pumpa FSH kako bi kompenzovao odn. podstakao proizvodnju. Snizavanje FSH nije opcija. To sto je testosteron nizak- ni to ne mora nista znaciti, ali ne bi bilo lose da TM ode endokrinologu jer to moze imati uticaja i na rad unutrasnjih organa time sto se masnoce taloze u krvnim sudovima itd. Nama je dr endokrinolog rekla da MM mora da uradi free testosteron i prolaktin (ali u nekoliko uzoraka u toku 1 dana) kako bi se dobila vjernija slika o hormonima u njegovom organizmu. Medjutim, kako nema dobre laboratorije kod nas, mi bismo trebali to odraditi u ZG ili BG a sad ne mozemo putovati (zbog mene) a pogotovo sto se taj prolaktin ne moze raditi odmah nakon voznje vec moras prenociti tamo i izbjeci sve stresove moguce.
    Ali ti to nema veze sa vantjelesnom. Odlucite u kojem pravcu zelite ici i to je to.

Vivach avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

edinas, draga ne moraš se brinuti oko klinefelterovog sindroma.
    I nas su mučile te brige jer MM ima visok FSH i jaaaako nizak testosteron (ispod 5 mu je), osim toga on je jako visok a roditelji njegovi nisu što je jedna od karakteristika K.S. pa smo nalaze kariotipa čekali sa strahom i na kraju je sve bilo OK.
    Inače, u Belgiji na konzultacija su nam rekli da i u slučaju dijagnosticiranog klinefeltera su iste šanse za pronalazak spermija i daljnjeg postupka za ICSI, sve njihove studije su dokazale da sindrom ne znači automatski i odsustvo spermatogeneze.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

MM nije vikos nego ja samo po hormonima gledam

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Evo jos jedne informacije.

The term "hypogonadism" in XXY symptoms is often misinterpreted to mean "small testicles" . In fact, it means decreased testicular hormone/endocrine function. Because of this hypogonadism, patients will often have a low serum testosterone level but high serum follicle-stimulating hormone (FSH) and luteinizing hormone (LH) levels. Despite this misunderstanding of the term, however, it is true that XXY men often also have "microorchidism"

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

s takvim nalazom FSH, nmože se jedino zaključiti da se radi o nedostatku spermiogeneze, odnosno sekrecijskoj azoospermiji.

Jeli ovo tezi oblik azoo?

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

edinas, danas s microTESE niti ovakav nalaz kao TM nije problem. Nekad dok se radila klasicna biopsija je FSH imao vecu vaznost i u pravilu se teze nalazilo spermije kod veceg FSH, no s microTESE razina FSH nije bitna jer se ovom metodom mogu naci spermiji i u malom broju relativno normalnih kanalica. Stovise, Schlegel je u 10 godina svoje prakse na oko 1000 pacijenata kod FSH manjeg od 15 nasao spermije kod 50% pacijenata, a kod FSH veceg od 15 (pa sve do iznad 45) kod vise od 60% pacijenata, i po tome cak veci FSH daje vise sanse da ce se naci spermiji... Napravite jos kariotip i azf mikrodelecije ako niste do sada pa cete mozda znati malo vise o etiologiji azoospermije kod TM. A ti se probaj opustit, jer je za uspjeh ICSI bitnije da zena nije pod stresom, nego da li ce naci 10 ili 1000 spermija
    slazem se sa sanjom79 da je zbog niskog testosterona kod TM bitno pratiti njegovu razinu jer to moze dovesti do osteoporoze i sl. ali TM nikako ne smije uzimati nadomjestak testosterona dok ste u pripremi za postupak jer to sprecava spermatogenezu.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

edinas, danas s microTESE niti ovakav nalaz kao TM nije problem. Nekad dok se radila klasicna biopsija je FSH imao vecu vaznost i u pravilu se teze nalazilo spermije kod veceg FSH, no s microTESE razina FSH nije bitna jer se ovom metodom mogu naci spermiji i u malom broju relativno normalnih kanalica. Stovise, Schlegel je u 10 godina svoje prakse na oko 1000 pacijenata kod FSH manjeg od 15 nasao spermije kod 50% pacijenata, a kod FSH veceg od 15 (pa sve do iznad 45) kod vise od 60% pacijenata, i po tome cak veci FSH daje vise sanse da ce se naci spermiji... Napravite jos kariotip i azf mikrodelecije ako niste do sada pa cete mozda znati malo vise o etiologiji azoospermije kod TM. A ti se probaj opustit, jer je za uspjeh ICSI bitnije da zena nije pod stresom, nego da li ce naci 10 ili 1000 spermija
    slazem se sa sanjom79 da je zbog niskog testosterona kod TM bitno pratiti njegovu razinu jer to moze dovesti do osteoporoze i sl. ali TM nikako ne smije uzimati nadomjestak testosterona dok ste u pripremi za postupak jer to sprecava spermatogenezu.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

sorry zbog 3 ista posta, zablokiralo mi

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Nama urlog nikada nije govorio o microTESE nego je samo spominjao biopsiju. Moram se raspitati dali to rade ovdje kod nas. Mislim da bi trebalo da rade.

ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

otišla nam tema na drugu stranicu

ajvi gdje si? vi sad već sigurno znate dali dolazi mali Miha ili Mihica

LittleBirdie avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj ivica_k prvotno napisa
    otišla nam tema na drugu stranicu
    Gdje je ta stranica?

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno ***

Gdje smo svi nestali, otisla nam tema na drugu stranicu!!!???
    Pozdrav svima

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

danas sam primilla diferelin i sad cekamo 14.dan narednog ciklusa....i onda via Prag! :D

LittleBirdie avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

:D :D :D

Sanja79 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

tuzna, drago mi je sto je konacno krenulo za tebe... :D
    Gdje nam je ajvi?
    Kod nas sve ok...

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Evo nas dvoje cure mojee

Bili smo par dana u bolnici jeterene probe nam bile povišene sada je sve ok!!

Ovako izgleda će biti Miha eto... i cure moje jako me tuče..igra se..priča na telefon onda voli kada ja telefoniram me ritati..ma joj koji je to ludi osjećaj kada skače u trbuhu ja sve ne znam kako da dišem..

E rekao nam Čika doktor da smo napredni imamo već pola kilice i veći smo za tjedan dana još malo i više i super smo.

Inače izgledam kao burence svakim danom sve veća i sve mi ode u trbuh..Miha je stalno gladan Inače stavila sam slike na facebooku i još moram tih novih staviti pa ako koga zanima dam adresu pa nas malo poledajte kako smo smiješno veeliki..

Moj Miha vam šalje pussiceeeee i dođite nas vidjeti na faccebooku- dam adresu preko p.p.. voli vas vaša ajvica i naš Mihica

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

he da ne zaboravim naš Azoo Mihaa

ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

ajvi :D
    tako sam sretna zbog vas!
    uživajte u svakom danu trudnoće, brzo će veljača, a onda slavlje :D

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

ajvice, Sanja79, naše drage trudnice!!! ~~~~~ do nebesa da do kraja sve prođe kako treba i da na svijet donesete zdrave bebice

palmica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

ajvice, Sanja79, tako je lepo citati vase postove.
    Uzivajte!!!

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

i ja ˇ~~~~~~~~~~~ da sve bude ok i da vam se jos koja cura sa ove teme pridruzi.

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno Njemacka klinika u Istambulu

Drage moje,

ako koga zanima, slala sam upit za Njemacku kliniku u Istambulu, doktor koji je navodno extra strucnjak za azoo se zove EMRE BAKIRCIOGLU. Poslali smo sve nalaze i on nam je u principu rekao da su sanse 10-15%, cjena je 3250 evra. Samo ne znam koliko je klinika pouzdana i kakva joj je reputacija. Je li ko cuo sta o toj klinici?

Veliki pozdrav, narucito trudnicama mnogo ste slatke

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno ***

Dejana76, jesi li odustala od puta u Belgiju ?
    Nista nisam cula u vezi tog doktora.Pozdrav svima a narocito azoo trudnicama.

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno ***

Dejana76, ne znam sta bih ti rekla po pitanju klinike u Turskoj.Mi smo sad zapoceli u Gentu.Pa vidjecemo dokle cemo stici.Puno pozdrava

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno Re: Njemacka klinika u Istambulu

Dejana76, molim te daj mi naziv klinike i ja ću ti to istražiti.
    Inače, turci su jako napredni po tom pitanju.

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

neko je jos jednom spominjao te klinike po Turskoj,ali znam i to da je papreno skupo i to je vjerojatno,pored udaljenosti,jedan od glavnih razloga sto nase cure ne idu tamo.
    ne kraju krajeva,cure moje, ako koji spermij ima mislim da bi se on micro tese.om trebao naci i u Pronatalu , i u Gentu, i u Istambulu....
    spominjem namjerno ove klinike ,jer su to one koje ,pouzdano znamo,rade micro,a imaju savremeniju tehnologiju.
    a,s druge strane,mogu nam pricati sta hoce.sta mi znamo kakva je tehologija? niko nam je ne pokazuje,a i da mi ju neko pokaze, otkud da ja znam sta je trenutno top po tom pitanju?? razmisljala sam i o citavom postupku.....mogu da nam rade st ahoce.sreca pa su to ugledne klinike,i sreca sto mi ne razmisljamo o tome.

P.S. je l da da sirim negativan naboj? a,bas sam vesela danas....

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Drage djevojke,
    ja sam nedavno spomenula Istanbul iz razloga sto je MM igrom slucaja bio na konzultacijama kod Dr. Schelgela. Jest da je to platio 500 dolara, ali htjela sam cuti sto misli najveci strucnjak za azoo na svijetu. Bez pretjerivanja Da ponovim, on je prvi prije 10ak godina napavio microTESE, i kad ga je MM pitao koga moze preporuciti u Evropi spomenuo je dr. Bakircioglua u Istanbulu jer je Dr. B bio kod njega na usavrsavanju (i njega sam nasla na German Hospital) i dr. Gert Domle (ali njega nisam nasla, iako je rekao da misli da je on u Belgiji).
    E sad, ono sto je jos napomenuo je da on ne zna koliko dr. koji rade microTESE po Evropi rade onako kako on radi, jer nije isto kad procitas samo opis metode ili kad uistinu vidis kako se to radi. Iako mi idemo na konzultacije u Ghent, a dogovramo i u Pragu, ja sam najvise za opciju Istanbula jer je nama bitno naci spemije, a pri tome ne ugroziti razinu testosterona kod MM, koja je za sad ok.
    Ono sto me odvraca od Ghenta (znala sam da u Ghentu rade kaktiga microTESE jos prije par godina, ali su imali visok postotak pacijenata sa smanjenom proizvodnjom testosterona nakon biopsije i to me odbijalo, i jos uvijek nisam s njima nacisto) i Praga je to sto se uvijek ogradjuju kod povecanog FSH, a u rukama pravih strucnjaka to nije problem. I ljudi koji su strucni bi to morali znati.
    Eto, ja nadugacko, ali i mene zanima nesto vise o toj klinici, i ne kuzim zasto je TM Dejana76 Dr. B dao tako male sanse, jer mi se cini da su ove dvije prethodne biopsije kod TM bile klasicnog tipa :?

Saljem vam cure i link na stranicu Dr. B, doduse to je nespretan prijevod s turskog na engleski, ali da se iscitat bit stvari:

http://translate.google.com/translat...ial%26hs%3DXS9

Ja cu se s njim mozda sutra cuti telefonski jer je danas praznik u Turskoj pa javim ako bude sto zanimljivo. Ne bih htjela nikoga odgovarati od postupka bilo gdje, jer sam i ja sama u nedoumici, ali mislim da je dobro znati koje sve opcije imamo, zar ne?

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj misur prvotno napisa
    Drage djevojke,
    ja sam nedavno spomenula Istanbul iz razloga sto je MM igrom slucaja bio na konzultacijama kod Dr. Schelgela. Jest da je to platio 500 dolara, ali htjela sam cuti sto misli najveci strucnjak za azoo na svijetu. Bez pretjerivanja Da ponovim, on je prvi prije 10ak godina napavio microTESE, i kad ga je MM pitao koga moze preporuciti u Evropi spomenuo je dr. Bakircioglua u Istanbulu jer je Dr. B bio kod njega na usavrsavanju (i njega sam nasla na German Hospital) i dr. Gert Domle (ali njega nisam nasla, iako je rekao da misli da je on u Belgiji).
    E sad, ono sto je jos napomenuo je da on ne zna koliko dr. koji rade microTESE po Evropi rade onako kako on radi, jer nije isto kad procitas samo opis metode ili kad uistinu vidis kako se to radi. Iako mi idemo na konzultacije u Ghent, a dogovramo i u Pragu, ja sam najvise za opciju Istanbula jer je nama bitno naci spemije, a pri tome ne ugroziti razinu testosterona kod MM, koja je za sad ok.
    Ono sto me odvraca od Ghenta (znala sam da u Ghentu rade kaktiga microTESE jos prije par godina, ali su imali visok postotak pacijenata sa smanjenom proizvodnjom testosterona nakon biopsije i to me odbijalo, i jos uvijek nisam s njima nacisto) i Praga je to sto se uvijek ogradjuju kod povecanog FSH, a u rukama pravih strucnjaka to nije problem. I ljudi koji su strucni bi to morali znati.
    Eto, ja nadugacko, ali i mene zanima nesto vise o toj klinici, i ne kuzim zasto je TM Dejana76 Dr. B dao tako male sanse, jer mi se cini da su ove dvije prethodne biopsije kod TM bile klasicnog tipa :?

Saljem vam cure i link na stranicu Dr. B, doduse to je nespretan prijevod s turskog na engleski, ali da se iscitat bit stvari:

http://translate.google.com/translat...ial%26hs%3DXS9

Ja cu se s njim mozda sutra cuti telefonski jer je danas praznik u Turskoj pa javim ako bude sto zanimljivo. Ne bih htjela nikoga odgovarati od postupka bilo gdje, jer sam i ja sama u nedoumici, ali mislim da je dobro znati koje sve opcije imamo, zar ne?

Vrlo interesantan post. Misur draga ti se rijetko javljaš, al kad se javiš baš se javiš! Hvala ti na tome. Hvala na ovim vrijednim informacijama. To za testosteron zaista nisam znala. Ja bih se inače najprije odlučila za Istanbul jer tamo sam i živjela izvjesno vrijeme, pa znam i jezik i td itd. Međutim, kako sam na Rodi saznala svašta korisno, niko nije baš spominjao Tursku, tako da ni ja nisam išla u tom pravcu. Međutim, sada si baš zaintrigirala. Što se tiče cijena u Turskoj, nije skuplje nego u Belgiji i dr. klinikama. Treba uzeti u obzir da se u Istanbulu može naći vrlo povoljan smještaj. Sada ću se malo zadati i oko te klinike i dr. Emre Bakircioglu. Da malo i to istražim. Misur, jako bih cijenila ako bi mi o svemu vezanome za tu kliniku i tvoja saznanja o microtese napisala na pp. Šta je uzrok azoospermije kod tm? Testosteron kod mm je bio u okviru referentnih vrijednosti prije biopsije u Sloveniji kod dr. Reša, sada sam zbunjena. Moram ga natjerat da izvadi nalaze, da vidimo kakvo je stanje sada sa testosteronom. Hvala još jednom što dijeliš svoja iskustva sa nama

marti_sk avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Sto se tice testosterona moram vam reci da bas u Gentu vode racuna da ne bi doslo da namalena proizvodnja istoga. Znaci kad je MM bio kod dr Evaerert on je rekao da bez kariotip i y delicije ne zeli da radi micro tese upravo zbog toga sto nakon svaku biopsiju testosteron se smanjiva jer tkivo se ne regenerira, upravo zbog toga nije preporucljivo da se radi biopsija 5 puta uzastopno (kao sto rade kod nas na Balkanu). Mislim da za ovo pitanje moze najolje da da odgovor nasa Sanja
    Sto se tice ovo sto misur kaze da je dr Schelgel preporucije dr. Bakircioglua to mi je normalno pogotovo sto ovaj drugi je isao kod njega na usavrsenju i naravno da njega preporucuje.
    I bas kao sto je tuzna rekla ili ima ili nema spermice, pa i sam Bog da sidje i da mu uradi biopsiju ako nema onda nema i trebamo se stime pomiriti!

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

pa,da cure. vidite,niko nikaad nije nasao jedan spermij. ako ih se nade,to je relativno znacajna brojka za nas sa azoo dojagnozom. eh,sad,slazem se da je neko strucan vise,neko manje,ali ako ih nema-nema ih. i ,nazalost,bas nicim se ne mogu stvoriti.
    slazem se i da je,zbog ciste savjesti,lijepo otici i umiriti savjest,ako je ta klinika po vasem misljenju najbolja,a mozete si ju priustiti.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

ne znam cure ne znam. ne mogu da budem pametna :/ . Svaki dan satima istražujem čitam raspitujem, ne bih li šta novo saznala čula. Evo, nisam znala to za smanjivanje testosterona. Između ostaloga, da cure nisu istraživale ne bismo znale ni za Ghent, ni za Brisel ni, za Prag. Ja sam još uvijek u procesu sređivanja same sebe i šopanja mm raznoraznim medikamentima i pripravcima. Jučer sam bila kod jednog homeopate. Dao mi je neke kapi da mm pije po 10 kapi dnevno. Uglavnom za sve se hvatam što čujem. . Nisam još definitivno odlučila gdje ćemo ići u postupak. Trenutno mi je Ghent aktuelan u glavi. Međutim, vidjet ćemo još. Ljubim vas sve redom. Ne znam šta bih bez vaših informacija.

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno ***

Slazem se sa postom koji je napisala tuzna.Ako njih ima, onda ce ih biti i u Turskoj i na kraju svijeta.Ali ako ih nema, nema ih.
    Ne sporim strucnost.Puno pozdrava svima.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ma da, drage moje, normalno je da smo u nedoumici gdje poc, i covjek se jednom mora za nesto odluciti, ne moze samo odustat da i ne proba, ali... marti i tuzna, vasi muzevi su radili klasicnu biopsiju i nisu nadjeni spermiji pa niste rekle "kad ih nisu nasli znaci da ih nema" nego ste kad ste saznale da postoji microTESE pomislile pa ajmo probati jos tu metodu. ono sto mene muci, odnosno vise MM, je da li cu ja, ako taj neki evropski urolog za kojeg se odlucimo nista ne nadje, reci pa ajmo onda u taj NY da rascistimo stvar do kraja! Naravno, to nam je nedostizno, ali gdje stati? Da imam para ne bih se dvoumila jer je na Cornellu uspjesnost kod NOA 25% (znaci tu je i onih 40% parova gdje ipak nisu nadjeni spermiji) - pa toliko vecina IVF centara ima bez te strasne dijagnoze - no za to nemam i tesko mi je donijeti odluku...
    Ali zato svima vama koje ste se odlucile gdje cete ili ste vec u postupku od srca zelim da vam uspije, jer rodine azootrudnice iz Praga , Ghenta i Bruxellesa su dokaz da stvar sljaka

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

fatamorgana, poslala sam ti pp

marti_sk avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj misur prvotno napisa
    ono sto mene muci, odnosno vise MM, je da li cu ja, ako taj neki evropski urolog za kojeg se odlucimo nista ne nadje, reci pa ajmo onda u taj NY da rascistimo stvar do kraja! Naravno, to nam je nedostizno, ali gdje stati? Da imam para ne bih se dvoumila jer je na Cornellu uspjesnost kod NOA 25% (znaci tu je i onih 40% parova gdje ipak nisu nadjeni spermiji) - pa toliko vecina IVF centara ima bez te strasne dijagnoze - no za to nemam i tesko mi je donijeti odluku...
    Mi smo ovo resili vec i ovo nije tema na razgovor, ako ne nadju nista na ovu micro tesu namamo nameru da se MM muci sa idejom "sta bi bilo" i da trazimo drugog urologa, mi smo odlucili u taj slucaj da idemo na donaciju i gotovo tacka.

I da mi, smo jako pomireni da mozda nista nece biti i to me u neku ruku smiruje, i imam mir...ako nam je tako pisano onda ja ne mogu s glavom u zid do nedogled

Kako i da je sretno nama bilo ma gdje god isli

Sanja79 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Nemam sta da dodam na vasu pricu... Iskreno, vjerujem da u Europi postoje i drugi centri gdje rade micro TESE, i mozda je neki profesionalniji i ima bolju uspjesnost, ali mi smo htjeli da posljednju biopsiju napravimo tamo gdje je to rutina i gdje se to radi svakodnevno. Gent je tu otkriven sasvim slucajno ali sa sretnim ishodom za mene.
    A sto se tice Istanbula- u potpunosti vas ohrabrujem da istrazite i tu mogucnost. Cornell nam je nedostizan (ne znam hoce li ikada i biti dostupan) i ne razmisljam o tome. Zasto sam napisala 'posljednju biopsiju'? Zato sto smo tako odlucili. Da nismo uspjeli, isli bismo na donora. Kraj price.
    Ako vas zanima vise klinika vani- raspitajte se na forumu www.fertilityfriends.co.uk/forum/
    Britanke idu na sve moguce strane pa mozda bude korisno.

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj marti_sk prvotno napisa
    I da mi, smo jako pomireni da mozda nista nece biti i to me u neku ruku smiruje, i imam mir...ako nam je tako pisano onda ja ne mogu s glavom u zid do nedogled
    moje je misljenje da ste smireni ne zato sto se mirite sa cinjenicom d anece biti spermija,nego sto imate kao back up opciju donora.

misur,ti velis zasto nismo prihvatili da nem aspermija nakon biopsije u Mariboru? bili smo prihvatili,2 godine nismo nist aradili,niti isli na novu biopsiju,ali micro je drugacija,detaljnija,pouzdanija metoda od biopsije i sa vecim izgledima da se nadu spermiji. jedino je to razlog sto ju i radimo. vjeruj mi,ako ne bude spermija, stava sam da nema vise smisla niti piti bilo sta,niti covjeka nagovarati da se do besvijesti vrti u krug i svaki put iznova dozivljava takav poraz.
    ako ih ne bude,ocito ih nema,nije niko toliki laik da ih ne moze naci,ako su vec tu.a,rekoh vec,ako ih nema-nema ih,pored moje najbolje volje,najstrucnijeg ljekara, svih preparata koje pije mm.
    govorim sve ovo zato sto nisam sigurna koliko je,u situaciji kad nam svaki novcic treba,jer sve kosta tako mnogo,pametno placati put u istambul i micro 3200 e, a sam postupak micro je isti i u Pragu.
    opet kazem,ako imate dovoljno novaca,onda svakako idite tamo fdje vi mislite da je najbolje.
    ja sam prag izabrala jer mislim da je opet najpovoljniji po cijeni,a uspjesnost je solidna.uvijek mi je tu negdje misao da je vrlo moguce da cemo morati u postupak opet,a odakle toliko pare opet?

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno klinike

Ne, nismo nikako odustali od Genta, samo smo morali pomjeriti konsultacije i sad su zakazane za 23.11. Upit sam poslala u Tursku cisto informativno, a sto se tice postotka, ovaj je jos i extra u poredjenju sa 0% koliko nam je dao dr u Gent...ali ipak smo se odlucili za Gent, mislim da imaju vise iskustva i to je bio prvi izbor i ne bih da ga mjenjam...da sta ne baksuziram

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno ***

I ja tako mislim Dejana.Potpuno si u pravu.Puno pozdrava :D

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Pozdrav svima,priključila sam se forumu u nadi da ćete mi pomoći sa svojim iskustvima budući da sam tek ušla u postupak na Vuk Vrhovcu.Može li mi netko objasniti kakav je TESA-ICSI postupak?Unaprijed hvala

mmaslacak avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Opet ja za tobom
    Ne znam dobro, ali evo izgooglala sam nešto.
    Dakle TESA je testicular sperm aspiration, iliti ga punkcija testisa da se pronađu spermatozoidi, to se uglavnom radi kod dijagnoze azoospermia, ICSI ti je Intra Cytoplasmic Sperm Injection, znači da se spermatozoid sa mikroinjekcijom ubrizga direktno u jajnu stanicu.

mmaslacak avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Također evo još malo na Rodi se pisalo o tome,
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...f5d06ab076f70b

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Puno ti hvala,kod muža je dijagnosticirana azoospermija ,trebali bi kreniti u postupak pa me u biti puno toga zanima,malo me strah jer ne znam šta me čeka.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

koliko je to sve bolno???

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

sa mnom je navodno sve u redu.hoću morati ići na kakve pretrage prije postupka?sorry ak sam dosadna,al se malo bojim.....

mmaslacak avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ne znam što si do sada sve radila?
    Punkcija kao punkcija je neugodna, ali obadvoje ćete na nju.Zavisi gdje ćete u potupak, negdje daju opću (žene), negdje lokalnu, negdje naživo..
    Slobodno ukucaj u pretražnik gore na vrhu stranice sve što te zanima i otvoriće ti teme, razna iskustva, ovdje na Rodi ima svega.Tako sam i pronašla ovaj forum.
    Onda kad ti izbaci temu sa željenim sadržajem tamo postavi pitanje, uvijek će ti netko odgovoriti.

Sanja79 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Lovro, vas sljedeci korak je punkcija pa ako se nadje materijala onda se ide na ISCI. Ako se ne nadje materijala, savjetuje se biopsija. Medjutim, Nemoj se obeshrabriti jer po drzavnim klinikama u HR cesto ne zele da imaju posla s azoo parovima.
    Bolnost punkcije je individualna, ali i ako je bolna barem je kratkotrajna. Time cete utvrditi da li je rijec o opstruktivnoj ili neopstruktivnoj azoo. Opstruktivna ti je bolja varijanta, jer se proizvode ali ne mogu izici vani zbog neke opstrukcije, dok ne NOA komplikovana- problem je sa proizvodnjom pa postoji sansa da proizvodnje uopste nema.
    TM je vjerovatno radio hormone pa ako mu je povisen FSH to moze ali ne mora naznaciti da je NOA.
    Moj savjet vam je da ne gubite puno vremena. Ako ne nadjes na dobar odgovor kod drzavnih klinika, ne gubi vrijeme, idi dalje. Imas puno stranih klinika koje se bave tim problemom. I da, ne pristajte na biopsiju u cisto dijagnosticke svrhe, tj. gdje nece zamrznuti uzorke koji se mogu iskoristiti u ICSI-ju (ne IVF i ne inseminacija).
    I jos jedna najbitnija stvar je: nemojte gubiti nadu!

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Drage moje, sinoć sam poslala e-mail dr. Bakircioglu u Istanbul. Objasnila sam mu naš slučaj i tražila mišljenje i prognozu. Također, zamolila sam ga da podijeli sa nama svoja iskustva koja je imao sa parovima sa sličnim problemom.

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

svi cekamo njegov odgovor!

Stranica 6 od 85 PrviPrvi ... 456781656 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •