Stranica 67 od 84 PrviPrvi ... 1757656667686977 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 3,301 do 3,350 od 4229

Tema: "azoo statistika"

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    florjan avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

vatra86, mislim da prvo naprave hormone i ako je sve u redu sa hormonima, onda ide punkcija i ako nađu materijal onda je opstruktivna, znači ima ih ali čisto iz nekog fizičkog razloga ne mogu van. (ispravite me ako griješim)

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Da u biti, tek nakon punkcije se može sa sigurnošću reći jeli opstruktivna ili ne. Ako je fruktoza u ejakulatu u ref. vrijednostima, to upućuje da su kanalići ok, tako je nama rečeno...Florjan vidim dda ti imaš neop. azoo, kakva je kodd tebe fruktoza?

florjan avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj u dobru i zlu prvotno napisa Vidi poruku
    Da u biti, tek nakon punkcije se može sa sigurnošću reći jeli opstruktivna ili ne. Ako je fruktoza u ejakulatu u ref. vrijednostima, to upućuje da su kanalići ok, tako je nama rečeno...Florjan vidim dda ti imaš neop. azoo, kakva je kodd tebe fruktoza?
    u dobru i zlu, gdje se vidi fruktoza, vjerojatno na spermiogramu, baš gledam nalaze (rađeni u Petrovoj) ali nema fruktoze ima pH, viskozitet, aglutinacija, round cells, bijela krvna zrnca. Zar se fruktoza mora ekstra tražiti ili što ?!?

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Citiraj florjan prvotno napisa Vidi poruku
    u dobru i zlu, gdje se vidi fruktoza, vjerojatno na spermiogramu, baš gledam nalaze (rađeni u Petrovoj) ali nema fruktoze ima pH, viskozitet, aglutinacija, round cells, bijela krvna zrnca. Zar se fruktoza mora ekstra tražiti ili što ?!?
    Florjan mi smo prva dva sg radili u Osijeku u KBO, a treći na VV, nismo to ekstra tražili, ja sam mislila da se to podrazumjeva..
    Na nalazima iz OS je volumen,pH, likvefakcija, leukociti, cink, fruktoza, citrati, (ovo ostalo vezano za spermatozoide nepišem, pošto su crtice)
    A na ovom odd VV je volumen, pH, likvefakcija, leukociti, piše stanice spermatogeneze - 0, nativno nisu nađeni spermiji, u centrifugatu nisu nađeni spermiji (to neznam jel su u Osijeku radili), ondda oni svi izoenzimi, onog koji nam je bitan nema uopće, odnosno nemjerljiv je, tako piše, i ima fruktoza, lim.kiselina, cink, i neki ACP neznam šta je to...

Možda da odeš na VV napraviti sg?

florjan avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

u dobru i zlu hvala, nisam čuo ovo za fruktozu, vidjet ću pa možda odem i na VV, kako je tamo sa SG, vjerjatno se treba naručiti i za koliko je nalaz gotov?
    LP

mrvica7 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Pozdrav svima, dugo vas citam i pratim i zao mi je jako zbog losih nalaza...mm ima azoo s tim da su svi nalazi super, jedino kariogram nismo napravili...iza nas je sest neuspjesnih postupaka...sve sam ja to dobro prihvatila, ali ono sto me zanima je kako vasi muzevi to prihvacaju?...mm jos, cini mi se, nije to sazvakao ni nakon 3 godine borbe sa azoo...zaista imamo velikih problema zbog toga, cak po cijenu braka sto me uzasno boli...ali s njegove strane dolaze takve misli, pogotovo nakon neuspjeha...ne mogu vam ni opisati koje su to teske depresije...o drugim opcijama ne zeli ni cuti...

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Sos draga kako si ti, dugo te nama

sos15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Mrvice7,

kako ste došli do materijala za 6 postupaka? Jeste li radili ICSI svih 6 puta? Teško je bilo šta reći, svaka osoba drugačije prihvata probleme. Moj dragi je bio par dana u nekoj vrsti depresije, bio je jako tužan, i bacao je komentare, tipa: da je samo za baciti, da mi nije potreban,itd. Počeo se oporavljati otkako se vratio na posao, valjda ga to zaokupira. Ni on ne pria o drugim opcijama, voljan je probati još s nekim preparatima, ne bi li se nešto pronašlo. Moraš biti jaka i jasno mu staviti do znanja da ti je on najbitniji i da si uz njega, bez obzira na problem. Znam da je teško, meni nekad dođe da mu svašta kažem: jer u toj svojoj boli, čini mi se da nekad zaborave na našu, pa ih u nekim momentima možda i treba podsjetiti na to.Jeste li pokušali raditi postupak na drugom mjestu nekad promjena godi?
    Posljednje uređivanje od sos15 : 20.12.2012. at 21:12

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Mrvice mislim da uglavnom oni to teže prihvataju od nas žena...Kada smo mm i ja počei raditi na bebi, a trudnoće nije bilo, ja sam bila ubjeđena da je do mene, jer imam brak iza sebe, u kojem nisam mogla imati djece iz nepoznatog razloga, mm je to znao, otvoreno razgovarali, rekli jedno drugom, ok, ako ne bude moglo, idemo na vto, ako ne može ni to, usvojit ćemo dijete...Kada smo saznali da je azoo u pitanju on se totalno izgubio...Ti kažeš da je iza vas 6 postupaka, znači kod vas ipak ima spermića? Mislim da je kod azoo to veliki uspjeh i da ne trebate odustajati, jednom će uspjeti, mora

mrvica7 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Prva tri smo odradili u Ljubljani gdje je napravljena biopsija a ostala tri u Cita gdje je radjena punkcija testisa i svaki put su ih, hvala Bogu, nasli dovoljno...ma najteze mi je sto uvijek poslije neuspjeha slijede njegovi ispadi koji ga drze po desetak dana...sad sam rekla da godinu dana ne idem u postupak jer ne mogu vise sve to izdrzati...treba mi odmor od svega...neuspjesan postupak prebrodim i glavu gore, ali ova njegova stanja mi teze padnu od neuspjeha...

sos15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Aboni, ponovo sam s vama. Ovih par dana je bilo zaista teško, mislila sam da neću sve to izdržati. Bojim se i pomisliti šta bi mi se još moglo desiti. Sreća u nesreći je što mi je na poslu strahovita gužva, pa radim od jutra do večeri, bar mi to zaokupira misli po danu, a kad dođem kući, samo padnem u krevet. Kako si ti? Je li se muž oporavio?

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Vatra jeste li vi radili hormone?

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj aboni76 prvotno napisa Vidi poruku
    Vatra jeste li vi radili hormone?
    vadili smo hormone, briseve uretre, ejakulat bakterioloski i sve super!

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

florjan,u dobru i zlu hvala na odgovorima, mislim da cu ja ipak predloziti da idemo na punkciju ako bude potrebna prije biopsije, a mozda se i sgram popravio.. vidjet cemo drugi cetvrtak
    aboni i mm je tako reagirao kad je doznao za azoo, sad je ok, cak na poslu ima par njih koji isto idu na vto pa se i s njima pospika o tome..nije mu bed vise o tome pricat, cak sam ga pital da li bi mu bio bed da moramo ici na donaciju, rekao je da nije o tome razmisljao ali da moramo isli bismo...eto
    mrvice tesko je to, znamo svi.. i to sta kaze sos da se svatko drugacije nosi s problemom.. vi ste ipak dugo u tome i njemu vjerojatno pada i samopouzdanje i vjera u sebe... mozda da idete kod nekog psihologa... bilo bi zalosno da vam brak propadne zbog toga, iako ima takvih slucaja..bas mi je zao sto se na takav nacin nosi s time. a ko zna kakav ce mm biti ako nam se dogodi isti scenarij.. saljem ti veliki hug!
    ostalim curama veeeeelika pusa, a i muskima

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Znam da ti je teško, ali makar pokušaj da ne misliš šta bi se loše moglo desiti...Valjda je sada red da se počne nešto lijepo dešavati...Muž je ok, radi, ja se trudim biti ok, tata mi ima karcinom, to me je jako pogodilo, ali kao što tebi rekoh da pokušaš i ja pokušavam misliti da neće biti ono najgore...Mislim da smo svi mi jači nego što mislimo da jesmo, pa sve u životu nekako preživimo...Veliki pozdrav i pozdravi muža puno...Jel on dobro?

sos15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Joj, draga, baš mi je žao. Nadam se da će ti se tata oporaviti. MM je sad dobro, nema više bolova, samo mu smetaju konci koji su počeli izlaziti. Rana je prilično zarasla.
    Posljednje uređivanje od sos15 : 20.12.2012. at 22:11

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Nadam se i ja, moram pozitivno razmišljati ...

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

malo upadam na temu...
    mm ima jako malen volumen ejakulata (0,3mL) i ucinjena je analiza u smislu pH, viskoziteta, aglutinacije, leukocita i sl., ali pise na nalazu da zbog malog volumena nije moguce napraviti biokemijsku analizu, koja podrazumijeva npr. fruktozu i cink. a mozda neki labosi jednostavno to ne rade u sklopu spermiograma.
    Posljednje uređivanje od bubekica : 21.12.2012. at 09:42

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

aboni žao mi je za tatu..drži se
    sos ddrago mi je da si bolje..
    mrvice dobroddošla..neznam šta bih ti rekla za muža, budi uz njega, pokušajte što više razgovarati, možda da mu malo po malo približiš temu usvajanja ili donacije..a šta znaš možda vam idući put bude i dobitni, ipak imate spermija...vjerujem da će to sve biti dobro, oni su puno labilniji od nas žena...
    Ja imam sreće što je mm dosta jak što se tiče toga, barem za sad i opcija posvajanja mu je jako bliska, kao i meni

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Nema na čemu..Joj neznam, mm je išao kod androloga, na to je čekao 3mj i rekli su mu da apstinira 5 dana prije, tako da smo mi znali da će raditi sg, sad se nemogu sjetiti jel smo i uputnicu za sg morali imati, al uglavnom, poslije pregleda kod androloga odmah je radio sg, nalaz je stigao za nekih 25 dana..

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

mi smo u jednom navrati radili samo sgram na vv, treba uputnica, mislim da se ne narucuje, ali ako zelis najbolje provjeri sve informacije na 2353904. treba imati na umu da su oni od iduceg tjedna na godisnjem do 7.1., pa mozda ne bi bilo zgorega da nazoves danas (najbolje izmedju 13 i 14) pa vidis kakva je situacija. sretno!

Rominka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Florjan, na VV ti se podrazumijeva da ce medju ostalim traziti cink, fruktozu i to vec pri prvom pregledu/sp. Moj je dojam da su dosta detaljni po tom pitanju, apsolutno sve sto mogu traziti oni ce napraviti odmah, barem je nas slucaj bio takav.

florjan avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Još jednom hvala na informacijama
    LP!

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Vatra to je odlično što su mu hormoni u redu...Je li koristi nešto od preparata za poboljšanje spermograma...Ja sam mm odmah kupila da pije cink, a dr. u Bahceciju mi je rakao da nabavmo ArginMax i to smo naručivali iz Amerike...Kod nas se naknadno ispostavilo da je genetika u pitanju, tako da to nije moglo puno da pomogne...

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

aboni pije cink, vitamin c, i maticnu mlijec...pa cemo vidjeti u cetvrtak nadam se da je pomoglo

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Citiraj vatra86 prvotno napisa Vidi poruku
    aboni pije cink, vitamin c, i maticnu mlijec...pa cemo vidjeti u cetvrtak nadam se da je pomoglo
    Sretno i javi novosti

sos15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Svima koji danas proslavljaju sretan Božić!

Zna li iko šta nam je sa new girl? Ne javlja se, a transfer je već trebao proći.

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

evo mene nije me bilo neko vreme,Srecan Bozic svima koji slave danas...
    imam pitanje za devojke ciji su mm bili na Micro....Imaju li vasi muzici jos uvek bolove,pri hodanju i naglim pokretima slabijeg itenziteta...

sos15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Tanjice, kako ste mi? MM i dalje ima bolove povremeno, kad se penje stepenicama ili učini nagao pokret. Takođe, na dodir ga još boli pomalo. Ni konci nisu svi otpali. Kako je tm?

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Čestit Božić svima koji slave!

Evo ja sam pitala mm, on kaže da njega ništa ne boli...Kako ste vi cure?

sos15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Aboni, kako si? Evo ja sam na forumu, danas mi je baš bio težak dan, umjesto da slavimo ja sam bila tužna, danas bi vadila betu ili bar radila testić da je sve bilo u redu. Na to sve, došle su mi moje tri kumice pa sam bila okružena bebama, a srce se kidalo.
    Posljednje uređivanje od sos15 : 25.12.2012. at 22:28

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Draga Sos, znam da ti je teško, svima je teško koji se bore sa neplodnošću, a pogotovo vama koji ste nažalost preživjeli ovaj neuspjeh i ostali bez nade ...Nadam se da će se ipak pojaviti neka mogućnost da imate svoje dijete i da će ova patnja i bol napokon nestati....Šaljem ti veliki zagrljaj

Ja se trudim biti dobro, pokušavam optimistično razmišljati, pa ćemo vidjeti šta će biti....

sos15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Aboni, i pored drugih problema sa kojima se susrećete, vi morate i imate razloga biti optimistični. Svu svoju energiju trebate usmjeriti u pozitivne misli oko postupka koji planirate.

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Znam draga Sos, to i pokušavamo...

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Pozdrav devojke!
    Tanjice, mog nista ne boli ali konci jos nisu poceli da ispadaju, ni jedan jedini a ja ga svaki dan zagledam pa sam mu se malo popela na glavu.
    Mi smo oboje malo bolje. On zeli da ide kod onih baba, da pije cajeve a ja bas i ne verujem u to. Medjutim, svuda cu ga pratiti i gde god bude pozeleo da ide-idem sa njim, znam da ce ga to smiriti i da ce moci da kaze da je probao bukvalno sve.
    Sos dusice, drzi se! Moras biti jaka jer tek treba da nunas svoju decu. Znas i sama da za sve postoji resenje samo sto to nije uvek onako kako bi smo mi zeleli. Sam Bog zna zasto nam je put takav. Da sam nasla drugog muskarca za svog saputnika mozda nikad ne bih bila ispunjena ovolikom ljubavlju a bas ona mi daje snage. Nekako smo jos bliskiji i povezaniji posle Sarajeva i znam da ce to da traje i da raste.
    Aboni,drzim palceve za vase dalje uspesne korake.

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Mi danas idemo na 2. Sgram... Pusa svima!

sos15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Vatra,

sretno i javi se sa dobrim vjestima!!!!!

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Cisca, hvala puno

Vatra sretno i javi nam se obavezno

Pozdrav svima

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

pa vama se obavezno moram javiti...stalno mislim na vas..eto mi bili na 2.sgramu i nalaz je oligoasthenospermija.. imamo 4 mil. spermija...jos smo uvijek u soku i pod dojmom, a i oni djelatnici tamo su se sokirali... ali smo jako sretni... i u 2. mj idemo na inseminaciju...
    hvala vam na figama...
    i ja cu vama drzati za sta god bude trebalo, divne ste!!!
    saljem vam veeeeeeliki hug!! pusa

Rominka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Vatra, bravo na nalazu!!! Sad cemo te pratiti i drzati fige

sos15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Vatra,

To su super vijesti! Moram poskočiti zbog tebe i tm
    Moram ti priznati da sam juče pomislila ako ni vama ne bude dobar nalaz ja više ni kome neću držati fige. Počela sam se bojati da donose nesreću. HB da se pokazalo drugačije.
    Šta misliš da ipak negdje zamrznete spermu? Za svaki slučaj? Napiši mi tačno koje ste doze pili i kojih dodatak, dala bi ja to mm , kontam ne može odmoći.

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

sta je cure sa onim sperm hope? ima li tu nekih novosti?
    vatra,cestitam i ja.s ovim s-gramom je sve ziva lutrija.....

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Vatra čestitam , slažem se s sos, da zamrznete za svaki slučaj..
    mm je isto pio svašta od tih pripravaka, vitamina, mat.mliječ..al sg nije ništa pokazao...stvarno ispada da su šanse da se pojave spermiji jednake onima da dobijemo na lotu , zato vatra i tm čestitam dobili ste!!!

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Vatra bravoo . Ja se isto slažem sa Sos i U dobro i zlu, gledajte da zamrznete, za svaki slučaj, da ste mirni...

Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Pozdrav cure, evo da se i ja malo javim... vatra čestitam, wow 4 mil., nek je sa srećom !
    Evo ukratko da napišem kako je prošao naš postupak...punkcija bila ok, nakon 3 odrađene "na živo", napokon jedna bez boli,probudila se u sobi kad je sve bilo gotovo, divota, dobila sam 9 stanica, 7 zrelih. Za oplodnju su odmrzli i upotrijebili 2 "bočice" spermija i dobili smo 6 embrija, dva su mi vratili, dva zamrzli, a dva su ostavili da vide hoće li se nastaviti razvijati, ali nisu. Beta je 31.12., ne nadam se previše, svi simptomi t su izostali, a i dr nam je rekao da su 20% šanse manje jer su spermiji dobiveni iz MT, a ne iz ejakulata , ali eto što bude... Tek sad vidim da su nam šanse u prijašnjim postupcima s punkcijom bile nikakve, čisto gubljenje vremena,živaca,suza,para.....
    Draga sos , hvala što si me se sjetila, što god odlučila dalje želim ti puno sreće i svima puno,puno sreće!
    Aboni planirate li vi uskoro postupak?

sos15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

New girl,

drago mi je što si se javila i što je sve ok. Polako, ne zamaraj se simptomima, znaš i sama da to ništa ne znači. Brzo će proći ova tri dana i onda ćeš nam javiti najljepše vijesti.

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Cure moje, bas mi je drago da sam vas barem malo oraspolozila.mi smo jucer na klinici svi bili sokirani i svi su bili sretni zbog nas.predivni ljudi! Sto se tice zamrzavanja,toga u hrvatskoj nema,ali se nadamo da nece biti ni potrebno.. Hvala vam od srca na svemu,javljat cu vam se jos moram obaviti hsg i onda u veljaci aih.
    New girl drzim ti i ~~~~~~~~~ da razveselis ovu temu zadnji dan u godini
    Cure veliku vam pusu saljem!!

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

New girl sretno, nadam se da ćeš nas obradovati lijepim vijestima i da ćemo napokon imati azoo trudnicu ...Ja sam planirala u Januaru otići kod njih pa da vidim prvo šta treba od nalaza da izvadim pošto ništa nemam...Ja sam imala jednu ludu ideju, sada kada sam pročitala da su vama iskoristili dvije bočice, vidim da to vjerovatno nema smisla jer mi imamo samo jednu, a ideja je bila da pitam doktora da mi radi stimulaciju i punkciju, zaledi jajne ćelije, pa opet stimulaciju i punkciju kako bih imala što više jajnih ćelija u slučaju da u tom odleđenom materijalu bude više spermija...Vidjet ću još šta će mi reći, a postupak ću vjerovatno raditi na ljeto,baš me je strah, ovako imamo neku nadu, strah me je neuspjeha, pa je i to, jedan od razloga što nećemo ranije...Iskreno se nadam da će me tvoj rezultat ohrabriti

Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Hvala vam, da bilo bi lijepo tako zaključit ovu godinu, ali nekako mislim da će ovo mjesto ostat još neko vrijeme otvoreno, ali nadam se ne zadugo, zato aboni požuri . Ja sam ih isto pitala za zamrzavanje jajnih stanica ali kažu da njih ne zamrzavaju, jer kao veće su šanse da odmrzavanje prežive embriji nego j.s., ali ne brini pa dobit ćeš ih dosta jednom stimulacijom.

sos15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

New girl,

Sretno danas i uljepšaj nam poslednji dan ove godine lijepim vjestima

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •