Cisca, hvala puno
Vatra sretno i javi nam se obavezno
Pozdrav svima![]()
Cisca, hvala puno
Vatra sretno i javi nam se obavezno
Pozdrav svima![]()
pa vama se obavezno moram javiti...stalno mislim na vas..eto mi bili na 2.sgramu i nalaz je oligoasthenospermija.. imamo 4 mil. spermija...jos smo uvijek u soku i pod dojmom, a i oni djelatnici tamo su se sokirali... ali smo jako sretni... i u 2. mj idemo na inseminaciju...
hvala vam na figama...
i ja cu vama drzati za sta god bude trebalo, divne ste!!!
saljem vam veeeeeeliki hug!! pusa
Vatra, bravo na nalazu!!! Sad cemo te pratiti i drzati fige![]()
Vatra,
To su super vijesti! Moram poskočiti zbog tebe i tm
Moram ti priznati da sam juče pomislila ako ni vama ne bude dobar nalaz ja više ni kome neću držati fige. Počela sam se bojati da donose nesreću. HB da se pokazalo drugačije.
Šta misliš da ipak negdje zamrznete spermu? Za svaki slučaj? Napiši mi tačno koje ste doze pili i kojih dodatak, dala bi ja to mm , kontam ne može odmoći.
sta je cure sa onim sperm hope? ima li tu nekih novosti?
vatra,cestitam i ja.s ovim s-gramom je sve ziva lutrija.....
Vatra čestitam, slažem se s sos, da zamrznete za svaki slučaj..
mm je isto pio svašta od tih pripravaka, vitamina, mat.mliječ..al sg nije ništa pokazao...stvarno ispada da su šanse da se pojave spermiji jednake onima da dobijemo na lotu, zato vatra i tm čestitam dobili ste!!!
Vatra bravoo. Ja se isto slažem sa Sos i U dobro i zlu, gledajte da zamrznete, za svaki slučaj, da ste mirni...
![]()
Pozdrav cure, evo da se i ja malo javim... vatra čestitam, wow 4 mil., nek je sa srećom!
Evo ukratko da napišem kako je prošao naš postupak...punkcija bila ok, nakon 3 odrađene "na živo", napokon jedna bez boli,probudila se u sobi kad je sve bilo gotovo, divota, dobila sam 9 stanica, 7 zrelih. Za oplodnju su odmrzli i upotrijebili 2 "bočice" spermija i dobili smo 6 embrija, dva su mi vratili, dva zamrzli, a dva su ostavili da vide hoće li se nastaviti razvijati, ali nisu. Beta je 31.12., ne nadam se previše, svi simptomi t su izostali, a i dr nam je rekao da su 20% šanse manje jer su spermiji dobiveni iz MT, a ne iz ejakulata, ali eto što bude... Tek sad vidim da su nam šanse u prijašnjim postupcima s punkcijom bile nikakve, čisto gubljenje vremena,živaca,suza,para.....
Draga sos, hvala što si me se sjetila, što god odlučila dalje želim ti puno sreće i svima puno,puno sreće!
Aboni planirate li vi uskoro postupak?
New girl,
drago mi je što si se javila i što je sve ok. Polako, ne zamaraj se simptomima, znaš i sama da to ništa ne znači. Brzo će proći ova tri dana i onda ćeš nam javiti najljepše vijesti.![]()
Cure moje, bas mi je drago da sam vas barem malo oraspolozila.mi smo jucer na klinici svi bili sokirani i svi su bili sretni zbog nas.predivni ljudi! Sto se tice zamrzavanja,toga u hrvatskoj nema,ali se nadamo da nece biti ni potrebno.. Hvala vam od srca na svemu,javljat cu vam se jos moram obaviti hsg i onda u veljaci aih.
New girl drzim tii ~~~~~~~~~ da razveselis ovu temu zadnji dan u godini
Cure veliku vam pusu saljem!!
New girl sretno, nadam se da ćeš nas obradovati lijepim vijestima i da ćemo napokon imati azoo trudnicu...Ja sam planirala u Januaru otići kod njih pa da vidim prvo šta treba od nalaza da izvadim pošto ništa nemam...Ja sam imala jednu ludu ideju, sada kada sam pročitala da su vama iskoristili dvije bočice, vidim da to vjerovatno nema smisla jer mi imamo samo jednu, a ideja je bila da pitam doktora da mi radi stimulaciju i punkciju, zaledi jajne ćelije, pa opet stimulaciju i punkciju kako bih imala što više jajnih ćelija u slučaju da u tom odleđenom materijalu bude više spermija...Vidjet ću još šta će mi reći, a postupak ću vjerovatno raditi na ljeto,baš me je strah, ovako imamo neku nadu, strah me je neuspjeha, pa je i to, jedan od razloga što nećemo ranije...Iskreno se nadam da će me tvoj rezultat ohrabriti
![]()
Hvala vam, da bilo bi lijepo tako zaključit ovu godinu, ali nekako mislim da će ovo mjesto ostat još neko vrijeme otvoreno, ali nadam se ne zadugo, zato aboni požuri. Ja sam ih isto pitala za zamrzavanje jajnih stanica ali kažu da njih ne zamrzavaju, jer kao veće su šanse da odmrzavanje prežive embriji nego j.s., ali ne brini pa dobit ćeš ih dosta jednom stimulacijom.
New girl,
Sretno danas i uljepšaj nam poslednji dan ove godine lijepim vjestima![]()
Ajoj, ja dolazim sa lošim vijestima, nismo uspjeli, beta je 0, ne znam što bi rekla, valjda nije još došlo naše vrijeme...Javila sam doktoru, vidjet ću što on kaže,što ćemo dalje.
Želim vam svima sve najbolje u novoj godini i da nam se svima ostvari najveća želja!!!![]()
A joj! Nemam pametnih riječi u ovom momentu, samo ću ti poslati.
Nadam se da će sledeća godina biti dobitna, imate smrzlića ako se dobro sjećam.
Svima želim da 2013. bude naša godina i da nam se ostvare snovi na koji god način.
New girl..Nadam se da će slijedeća godina biti naša
..
Pozdrav svima i da se ovakva godina nikad ne ponovi, da svaka naredna bude ispunjena samo srećom i radošću...Ljubim vas sve
![]()
veliki potpis na sos15 i hugza New girl....
New girlneznam šta bih ti rekla..
Također želim da nam svima iduća godina bude sretnija i svima zdravlja, ljubavi i mira!!!
NewGirl saljem veeeliki
ali zato cure moje zelim vam da 2013 donese puuno zdravlja i naravno da sve na neki naci dodjete do svog cilja!!
puno vas volim i mislim na vas!!!
I ja oval mjesec idem na ivf prosle dvije neuspijesni iui. nadam se da ce ivf biti pozitav
Molim Vas kakvu biopsiju radi dr. Jezek?
Rominka točno, dobio sam poziv sa Rebra
Luli dr. Ježek analizira tkivo u suradnji sa Rebrom gdje rade TESE
Dobili smo i mi poziv zato pitam.Ne znam ni sama da li da probamo sa Tese ili da cekamo kad ce ponovno doci dr.Emre.Znate li vi sta?
Edina-sretno!
Rominka- sta ce i zamrzavati? Na srecu nam ne treba,ali sam sa vama u mislima pa me sve to interesira...
Pusa svima!!
Pozdrav Polo , da li bi mogao napisati informacije kod kojih doktora (posebno endiokrinologa) je taj dečko išao , i da li si počeo s provođenjem njegovih savjeta . Veliki Pozdrav . p.s. ako bi mi mogao poslati email adresu privatnom porukom bio bih ti zahvalan . !
Pozdrav cure, evo još jedne tužne žene u ovim vodama. Tri puta radili spermiogram i sva tri puta azoo. Ostali nalazi svi uredni, od hormona do kromosoma. Svekrva kaže da nikad nikakvu bolest nije prebolio kao dijete. Kod mene je sve uredu. Molila bih vas da me uputite kako dalje !? Hvala vam
Nije mi napisao. sve sam stavio što mi je napisao u post. Nečega se držim, a nečega baš i ne. Nisam bio dugo na spermiogramu, pa se nadam da će neš pokazati, a ako ne, borit se dalje- mail mi je - eki1977@yahoo.com, već sam ga u par postova napisao. Veliki pozdrav!!!
Pozdrav od još jedne tužne žene u ovim vodama. Molila bih vas sve da mi pomognete i olakšate ovu tugu i bol. Tri puta je suprug radio spermiogram i sva tri puta nažalost azoo. Bili kod urologa, hormoni, kromosomi sve uredu i urolog jednostavno nezna zašto je nalaz takav. Ništa u djetinjstvu nije prebolio,testisi ok. Šta nam je činiti dalje,kome se obratiti? Hvala vam
Angel dobrodošla, vidim da ste iz vk, mi smo iz okolice vk, gdje ste išli kod urologa? Jel ste bili kod androloga? Sljedeći korak vam je da tvoj muž uradi kariotip, ako nije već radio.. možete napraviti ounkciju testisa, ili možda još bolje biopsiju odmah.. Nažalost većina nikad ni ne sazna uzrok.. Ja ti preporučujem Vuk Vrhovac jer smo mi tamo i zadovoljni smo..samo što sve sporo ide, mi već godinu dana hodočastimo u Zg, još nismo saznali uzrok, trenutno čekamo nalaz kariotipa pa ponovno kod androloga na VV..
Cure ako netko zna broj od Rebra na koji bi mogla nazvati da vidim što je s nalazom bila bih jako zahvalna...
u dobru i zlu probaj na 2376-310 (12-14h)
Hvala bubekica, sad sam im poslala mail, pa ću probati i nazvati kasnije, ako mi ništa ne odgovore..
ja sam ih zvala za nalaz mikrodelecija pa su mi rekli da je gotov i poslali mi na mail kroz par minuta. uvijek treba probati. drzim fige!
U dobru i zlu hvala na dobrodošlici. U Osijeku smo bili kod urologa i bili smo kod androloga. Kariotip smo radili. Sve je uredu kod njega osim eto onog najvažnijeg - spermiograma. Kod koga da se naručimo na VV ako nije problem,jer stvarno neznam kako dalje.?
Ja sam zvala broj s prve stranice na temi Potpomognuta na Vuk Vrhovcu, tamo imaš brojeve za naručivanje od dr. Alebić i dr. Pavan-Jukić, oni su ginekolozi. Ja kad sam prvi put zvala, rekli su mi da prvo moram ja na pregled, a onda će dr reći šta dalje. Bez obzira što je problem u mm. Onda me slala da napravim briseve i naručim mm kod androloga. Ja poslije više nisam išla, rekla je da kad nađu kod mm materijal za postupak, odmah idemo. Muž je čekao 3mj na pregled kod androloga(dr. Peroš), on ga salo odmah da napravi spermiogr
am jer oni ne priznaju iz druge bolnice. Ja ti preporučujem da ga odmah naručiš kod androloga kad budeš sebe naručivala.
Sad sam s brda s dola, al tu sam za sve što te zanima,kad prikupiš dovoljno postova možeš mi poslati pp.
I da, zaboravila sam reći ja sam kod doktorice Pavan, meni je ok, bila sam jednom i kod Alebića i on je super, tako da kod koga god budeš ne sekiraj se!![]()
Zvala za kariotip, analiza još nije gotova!!nemogu vjerovati koliko im treba
Angel zaboravila sam ti reći, pročitaj cijelu ovu temi, saznat ćeš sve što trebaš znati o azoospermiji. Postoje načini da se nađu spermiji, punkcija testisa, biopsija..nije još gotovo...držite se!![]()
angel-vk necu ti reci dobrodosla, nego sto prije otisla s ove teme... saljem tiznam da je tesko ali svi smo mi tu jedni zbog drugih.... sretno!!
Pozdrav, kako sam ovo procitao, moram staviti naglasak na to da nigdje nikada i niti u bilo kojem obliku nisam naveo da imam toliki broj spermija da mogu imati dijete prirodnim putem. Jedina cinjenica je slijedeca: Nakon nekoliko spermiograma koji su svi bili apsolutna 0 (mislim da ih je bilo 4-5), nakon svih pregleda i terapije koju sam prosao, doslo je do toga da spermiogram varira od 50-5.0mil/mil spermija (nativno) pokretljivosti od 30% osrednja, do 60% jača., što sa medicinskog gledista nikako nije dovoljno da dijete mozes imati prirodnim putem. Spermiogram vise neradim, nekontroliram vec cca 1,5 godinu, a u tih 1, 5 godine smo isli na 3 pokusaja MPO i sva tri puta je doslo do oplodnje (znaci, spermija ima), svaki put je bio transfer od po 3 embrija, ali nazalost, beta je 0. Slijedece na cega sam se bazirao je pitanje biologa i postupka MPO i embrija a glasi:
Ako postoji uopće neka statistika u segmentu MPO, koliko je, nazovimo tako, poželjno da se embrij u tom nekom vremenskom roku (48-96 sata) do transfera podijeli na određeni broj blastocista (stadij), tj., kakve one "trebaju" tada biti da bi šansa za trudnoću bila izglednija?
Naime, ako je uspjeh veći kod prijenosa blastociste zašto to nije uvijek pravilo?! Ako se zna da određeni postotak embrija ostane u stadiju 4-8 stanica i ne razvija se dalje, da li to znači da je postupak unaprijed osuđen na neuspjeh samo mi to neznamo jer nismo čekali da vidimo hoće li doći do daljnje diobe, tj. blastociste ?!
Ja osobno mislim da to ovisi o mnogočemu. Prvo, o kvaliteti samog laboratorija u kojem se odvija oplodnja i rast embrija. O kvaliteti medija za uzgoj embrija. O samoj kvaliteti embrija (brzina diobe, izgled podijeljenih stanica, fragmentacija). O broju embrija (ako ih je 20, veće su šanse da će ih nekoliko uspješno doseći stadij blastociste).ali………..
ako čekamo i pratimo njezin razvoj možemo li prije transfera vidjeti da li postoji rizik da iako je jajna stanica oplođena ona neće doći u fazu blastociste koja ima veću šansu implantacije. Da li bi na taj način par bi bio upoznat s time da su se stanice prestale dijeliti? p.s: (da pokusam samoinicijativno terapiju ponoviti)
Odgovor na moje pitanje je bio slideći,pouzdan,bez okolišanja,iz struke,od "poznanika":
"Blastocista ? Precijenjeno. Sam Mardesic mi je rekao da je morula dovoljna. Da li se dijeli ili ne
oni ne znajiu dok ne prodju 48-72 h jer su u inkubatoru bez O2 u anaerobnim (CO2) uvjetima. Ne mozes
znati unaprijed da li ce se oploditi ili podijeliti. U praksi se samo 1/3-1/2 oocita oplodii dođe
do nekakvog 8-16 st. nivoa- znaci od 3: ev.1
Zato se ide na veci broj j.s. i veci broj pokusaja. Cista matematika /statistika.
Ti shvati da si pojedinac i da si na terapiju odreagirao vrlo dobro i da , pokusaj ponoviti terapiju. I to va banque, uoči idućeg postupka.Ionako si samo na njega dobro
odreagirao,a na njega u praksi odreagira svega 1/3. xxxxx je otisao, novog kolegu je zapala andrologija. BTW on je internist kao i moja
zena, kod nas u HR nema andrologije kao subspecijalizacije , tako da se ljudi bave tim zato sto
moraju , a bez posebne edukacije.
Profertil ? Koliko se sjećam on je bio jeftiniji od predlozenih a oni su ionako koktel
suplemenata.....ne odmazu a mogu pomoci."
toliko, cisto da se nesmatra da sam "rijesen" pacijent i da sam "ozdravio", samo iznosim cinjenicu koja je rekla da iz apsolutne 0 spermiograma, dosao/sli smo da bez poteskoca mozemo i idemo u postupke MPO...
Lijep pozdrav...
Pozdrav svima,nisam se dosad javljao,vec mi je zena odnedavno na forumu,pa evo mene nesto zanima.A vidim argrh da si upuceniji od mene,pa me zanima tvoje misljenje,jer meni dosad nisu nikakvu terapiju dali,a istina i nisam napravio pola tih pretraga sta si ti naveo,jer smo relativno novi u ovom problemu.kod mene je fsh-27,lh-5,testosteron-17,a slobodni testosteron -27.tako da osim sto mi je fsh visok,jedino mi je jos malo nizak slobodni testosteron,pa ne znam koliko je on bitan za cilu stvar,i kakvo je tvoje misljenje.unaprid zahvalni.
Joj cure hvala vam puno na svemu. Sutra ujutro odmah zovem da se naručimo i idemo u nove pobjede. I još samo nešto, dali je moguće da nalaz bude loš ako uzorak nije kvalitetno obrađen? Pitam zato što je muž radio 3 puta spermiogram od toga 1 u Osijeku, 2 u Splitu i 3 ponovno u Osijeku. 1 i 3 su bili azoo a 2 oligo . To sam tek sinoć primjetila, pa sam sad dosta zbunjena zbog toga.
Angel, možda griješim, ali ako vam je na 2 spermograma oligo, to po meni nije azoo i vi imate jako dobru šansu da pokušate sa vto. Znam da su nama na početku rekli da treba uraditi najmanje 3 spermograma, i da je azoo samo ako na svima budu nule. Hvala bogu, to kod vas nije slučaj, može biti da uzorak nije kvalitetno obrađen, ali i ne mora to biti razlog, jer spermogram varira, pročitaj malo starije postove, i kod vatre86, je bila azoo pa kasnije oligo.
Pretpostavljam da je ovo 2. spermiogram a ne dva komada.. neznam, ja bih na tvom mjestu muža šopala vitaminima, orašastim polodovima.. jel piše koliko ima spermatozoida na tom nalazu? A i dr. Alebić nije bio baš oduševljen kad je vidio da je mm radio sg u Os, tako da možda stvarno tamo nije kvaliteta isto kao kod njih. Ali eto nama je i na VV bila azoospermija, ni nativno ni u centrifugatu nije bilo spermija. Moram samo napomenuti da nam je na 2. sg u Os pronađen jedan nepravilni nepokretni, pretpostavljam u centrifugatu, ali ne piše.
Drage forumašice,
prvi put se javljam i naravno imam molbu za pomoć. unaprijed isprika ako je netko već odgovorio na slično pitanje jer nisam stigla sve pregledati. Muž mi ima azoo, i to onaj najgori oblik genetski, mikrodelecije Y kromosoma. e sad, kažu da mikrodelecije tipa AZFa i AZF b nemaju nikakvu šansu za oplodnju, dok AZFc ima. mm ima kombinaciju b i c pa sad ti znaj. Uopće nam ne preporučaju biopsiju jer kao šanse su 1%. mi svakako idemo i to učiniti, ali moje pitanje je da li se neka od vas susrela sa sličnim problemom i da li je itko čuo da neke alternativne metode možda mogu pomoći (homeopatija, akupunktura bilo što - sve ćemo probati). p.s. svjesna sam da nije baš razumno pitanje obzirom na dijagnozu, ali utopljenik se i za slamku drži.. hvala beskrajno na svakom savjetu.
monet,genetika je genetika,koliko ja znam,nakon godina borbe, tu se nista ne moze uciniti.
medjutim, i ja bih probala na vasem mjestu sa bioopsijom,tacnije svakako bih radila microtese.
kad vec odlucis da dajes sve od sebe, da hoces da te ne pece savjest-onda idi na ono sto je trenutno najbolje.
slusaj moje iskustvo: hormoni mm ok, davali velike sanse,kao ajde punkcija,pa biopsija-nista.
nakon mnogih godina, ja ne mogu nastaviti dalje(sta god to znacilo:bilo da digenm ruke od svega,bilo da posvajam dijete) dok ne probam i microtese ,jer mi savjest inace nikad nece biti mirna.
sad,iz ove perspektive, pitam se zasto nisam isla prije 5 godina u istanbul ili belgiju,sve se nadala necemu drugom:trosila i vrijeme i novce.
da sam odmah s tim isla,sad bih bar znala sta mi je ciniti dalje,jer vrijeme neumoljivo tece.
sretno
hvala ti tuzna na odgovoru, sigurno ćemo ići na microtese. mogu reći da smo imali dosta sreće da nas je urolog relativno brzo poslao na inhibin b i test mikrodelecije. tko bi inače ikada predvidio takav scenario, isto svi ostali nalazi bili uredu.
odlučili smo dati sve od sebe, pokušavamo 2 godine pa još jednu dvije preživjet ćemoDobro si rekla, u suprotnom mi savjest neće dati mira. a ako ne ide onda razmatrati druge opcije. Držim ti fige za što skoriji uspjeh, a ja javim iskustva ako budu korisna.
![]()
Monet, ja se u potpunosti slažem sa Tuznom sve što je napisala. Što se tiče klasične biopsije, mi je nismo htjeli raditi, jer ona oštećuje trajno tkivo testisa, a opet nije konačna dijagnoza. Ja ću ti prenijeti iskustvo mm i mene, kod mm je genetika u pitanju, Klineferterov sindrom, miktodelacije su bile u redu, rađena MT i nađena je jedna bočica materijala koji je zaleđen, uskoro bih trebala u postupak. Ne bih da ti dajem lažnu nadu, jer je i kod muža od Anaitomi KS, a nisu ništa našli, tako da pravila nema, ali mislim da treba pokušati sve što se može, nikad se ne zna...
Koje bi klinike preporucili za micro tese?