Stranica 7 od 84 PrviPrvi ... 567891757 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 301 do 350 od 4229

Tema: "azoo statistika"

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno ***

Slazem se sa postom koji je napisala tuzna.Ako njih ima, onda ce ih biti i u Turskoj i na kraju svijeta.Ali ako ih nema, nema ih.
    Ne sporim strucnost.Puno pozdrava svima.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ma da, drage moje, normalno je da smo u nedoumici gdje poc, i covjek se jednom mora za nesto odluciti, ne moze samo odustat da i ne proba, ali... marti i tuzna, vasi muzevi su radili klasicnu biopsiju i nisu nadjeni spermiji pa niste rekle "kad ih nisu nasli znaci da ih nema" nego ste kad ste saznale da postoji microTESE pomislile pa ajmo probati jos tu metodu. ono sto mene muci, odnosno vise MM, je da li cu ja, ako taj neki evropski urolog za kojeg se odlucimo nista ne nadje, reci pa ajmo onda u taj NY da rascistimo stvar do kraja! Naravno, to nam je nedostizno, ali gdje stati? Da imam para ne bih se dvoumila jer je na Cornellu uspjesnost kod NOA 25% (znaci tu je i onih 40% parova gdje ipak nisu nadjeni spermiji) - pa toliko vecina IVF centara ima bez te strasne dijagnoze - no za to nemam i tesko mi je donijeti odluku...
    Ali zato svima vama koje ste se odlucile gdje cete ili ste vec u postupku od srca zelim da vam uspije, jer rodine azootrudnice iz Praga , Ghenta i Bruxellesa su dokaz da stvar sljaka

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

fatamorgana, poslala sam ti pp

marti_sk avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj misur prvotno napisa
    ono sto mene muci, odnosno vise MM, je da li cu ja, ako taj neki evropski urolog za kojeg se odlucimo nista ne nadje, reci pa ajmo onda u taj NY da rascistimo stvar do kraja! Naravno, to nam je nedostizno, ali gdje stati? Da imam para ne bih se dvoumila jer je na Cornellu uspjesnost kod NOA 25% (znaci tu je i onih 40% parova gdje ipak nisu nadjeni spermiji) - pa toliko vecina IVF centara ima bez te strasne dijagnoze - no za to nemam i tesko mi je donijeti odluku...
    Mi smo ovo resili vec i ovo nije tema na razgovor, ako ne nadju nista na ovu micro tesu namamo nameru da se MM muci sa idejom "sta bi bilo" i da trazimo drugog urologa, mi smo odlucili u taj slucaj da idemo na donaciju i gotovo tacka.

I da mi, smo jako pomireni da mozda nista nece biti i to me u neku ruku smiruje, i imam mir...ako nam je tako pisano onda ja ne mogu s glavom u zid do nedogled

Kako i da je sretno nama bilo ma gdje god isli

Sanja79 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Nemam sta da dodam na vasu pricu... Iskreno, vjerujem da u Europi postoje i drugi centri gdje rade micro TESE, i mozda je neki profesionalniji i ima bolju uspjesnost, ali mi smo htjeli da posljednju biopsiju napravimo tamo gdje je to rutina i gdje se to radi svakodnevno. Gent je tu otkriven sasvim slucajno ali sa sretnim ishodom za mene.
    A sto se tice Istanbula- u potpunosti vas ohrabrujem da istrazite i tu mogucnost. Cornell nam je nedostizan (ne znam hoce li ikada i biti dostupan) i ne razmisljam o tome. Zasto sam napisala 'posljednju biopsiju'? Zato sto smo tako odlucili. Da nismo uspjeli, isli bismo na donora. Kraj price.
    Ako vas zanima vise klinika vani- raspitajte se na forumu www.fertilityfriends.co.uk/forum/
    Britanke idu na sve moguce strane pa mozda bude korisno.

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj marti_sk prvotno napisa
    I da mi, smo jako pomireni da mozda nista nece biti i to me u neku ruku smiruje, i imam mir...ako nam je tako pisano onda ja ne mogu s glavom u zid do nedogled
    moje je misljenje da ste smireni ne zato sto se mirite sa cinjenicom d anece biti spermija,nego sto imate kao back up opciju donora.

misur,ti velis zasto nismo prihvatili da nem aspermija nakon biopsije u Mariboru? bili smo prihvatili,2 godine nismo nist aradili,niti isli na novu biopsiju,ali micro je drugacija,detaljnija,pouzdanija metoda od biopsije i sa vecim izgledima da se nadu spermiji. jedino je to razlog sto ju i radimo. vjeruj mi,ako ne bude spermija, stava sam da nema vise smisla niti piti bilo sta,niti covjeka nagovarati da se do besvijesti vrti u krug i svaki put iznova dozivljava takav poraz.
    ako ih ne bude,ocito ih nema,nije niko toliki laik da ih ne moze naci,ako su vec tu.a,rekoh vec,ako ih nema-nema ih,pored moje najbolje volje,najstrucnijeg ljekara, svih preparata koje pije mm.
    govorim sve ovo zato sto nisam sigurna koliko je,u situaciji kad nam svaki novcic treba,jer sve kosta tako mnogo,pametno placati put u istambul i micro 3200 e, a sam postupak micro je isti i u Pragu.
    opet kazem,ako imate dovoljno novaca,onda svakako idite tamo fdje vi mislite da je najbolje.
    ja sam prag izabrala jer mislim da je opet najpovoljniji po cijeni,a uspjesnost je solidna.uvijek mi je tu negdje misao da je vrlo moguce da cemo morati u postupak opet,a odakle toliko pare opet?

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno klinike

Ne, nismo nikako odustali od Genta, samo smo morali pomjeriti konsultacije i sad su zakazane za 23.11. Upit sam poslala u Tursku cisto informativno, a sto se tice postotka, ovaj je jos i extra u poredjenju sa 0% koliko nam je dao dr u Gent...ali ipak smo se odlucili za Gent, mislim da imaju vise iskustva i to je bio prvi izbor i ne bih da ga mjenjam...da sta ne baksuziram

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno ***

I ja tako mislim Dejana.Potpuno si u pravu.Puno pozdrava :D

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Pozdrav svima,priključila sam se forumu u nadi da ćete mi pomoći sa svojim iskustvima budući da sam tek ušla u postupak na Vuk Vrhovcu.Može li mi netko objasniti kakav je TESA-ICSI postupak?Unaprijed hvala

mmaslacak avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Opet ja za tobom
    Ne znam dobro, ali evo izgooglala sam nešto.
    Dakle TESA je testicular sperm aspiration, iliti ga punkcija testisa da se pronađu spermatozoidi, to se uglavnom radi kod dijagnoze azoospermia, ICSI ti je Intra Cytoplasmic Sperm Injection, znači da se spermatozoid sa mikroinjekcijom ubrizga direktno u jajnu stanicu.

mmaslacak avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Također evo još malo na Rodi se pisalo o tome,
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...f5d06ab076f70b

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Puno ti hvala,kod muža je dijagnosticirana azoospermija ,trebali bi kreniti u postupak pa me u biti puno toga zanima,malo me strah jer ne znam šta me čeka.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

koliko je to sve bolno???

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

sa mnom je navodno sve u redu.hoću morati ići na kakve pretrage prije postupka?sorry ak sam dosadna,al se malo bojim.....

mmaslacak avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ne znam što si do sada sve radila?
    Punkcija kao punkcija je neugodna, ali obadvoje ćete na nju.Zavisi gdje ćete u potupak, negdje daju opću (žene), negdje lokalnu, negdje naživo..
    Slobodno ukucaj u pretražnik gore na vrhu stranice sve što te zanima i otvoriće ti teme, razna iskustva, ovdje na Rodi ima svega.Tako sam i pronašla ovaj forum.
    Onda kad ti izbaci temu sa željenim sadržajem tamo postavi pitanje, uvijek će ti netko odgovoriti.

Sanja79 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Lovro, vas sljedeci korak je punkcija pa ako se nadje materijala onda se ide na ISCI. Ako se ne nadje materijala, savjetuje se biopsija. Medjutim, Nemoj se obeshrabriti jer po drzavnim klinikama u HR cesto ne zele da imaju posla s azoo parovima.
    Bolnost punkcije je individualna, ali i ako je bolna barem je kratkotrajna. Time cete utvrditi da li je rijec o opstruktivnoj ili neopstruktivnoj azoo. Opstruktivna ti je bolja varijanta, jer se proizvode ali ne mogu izici vani zbog neke opstrukcije, dok ne NOA komplikovana- problem je sa proizvodnjom pa postoji sansa da proizvodnje uopste nema.
    TM je vjerovatno radio hormone pa ako mu je povisen FSH to moze ali ne mora naznaciti da je NOA.
    Moj savjet vam je da ne gubite puno vremena. Ako ne nadjes na dobar odgovor kod drzavnih klinika, ne gubi vrijeme, idi dalje. Imas puno stranih klinika koje se bave tim problemom. I da, ne pristajte na biopsiju u cisto dijagnosticke svrhe, tj. gdje nece zamrznuti uzorke koji se mogu iskoristiti u ICSI-ju (ne IVF i ne inseminacija).
    I jos jedna najbitnija stvar je: nemojte gubiti nadu!

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Drage moje, sinoć sam poslala e-mail dr. Bakircioglu u Istanbul. Objasnila sam mu naš slučaj i tražila mišljenje i prognozu. Također, zamolila sam ga da podijeli sa nama svoja iskustva koja je imao sa parovima sa sličnim problemom.

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

svi cekamo njegov odgovor!

Vivach avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj tuzna prvotno napisa
    svi cekamo njegov odgovor!
    Uzela si mi riječ iz usta

Ja vam curice moje drage ne pišem baš često jer se kod nas trenutno ne događa ništa značajno, MM-a šopam raznoraznim pripravcima, sebi sam nabavila matičnu mliječ...
    Sve se premišljamo di krenuti, taman da smo pred odlukom kada iskrsne neka nova klinika i novi doktor specijalist za microTESE i opet smo na početki

Definitivno je da ćemo do proljeća ipak počekati, MM će tada ponovo vaditi hormone da vidimo ima li kakvih promjena pa onda krenuti u akciju. Nekako nas vuče Belgija (Gent ili Brussel), ali ništa drugo nije isključeno.

Svima puno ~~~~~~~~ za sve što vam treba i

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Cure,puno vam hvala.Situacija je kod nas ovakvapstrukcijska azoospermija sa održanom spermato i spermiogenezom.koliko sam shvatila to i nije tako loše u našem slučaju.sutra idemo na Vuk Vrhovec pa ćemo vidjeti.Sretno svima i hvala

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj fatamorgana prvotno napisa
    Drage moje, sinoć sam poslala e-mail dr. Bakircioglu u Istanbul. Objasnila sam mu naš slučaj i tražila mišljenje i prognozu. Također, zamolila sam ga da podijeli sa nama svoja iskustva koja je imao sa parovima sa sličnim problemom.
    Hej, draga, drzim fige da prognoza bude odlicna!
    Ja sam se u petak cula s doktorom B. telefonom i ostavio je na mene jako dobar dojam, stvarno je simpa i susretljiv, i vrlo pozitivan, sto je u nasem slucaju ne rijetkost, nego raritet!
    Jedina mana je to sto oni ne rade donora, pa je sistem sljedeći: zena se stimulira kao da ima spermija, prije microTESE jos jednom se analizira ejakulat pa ako nesto nadju operacija se otkazuje (kako je MM u 2 navrata imao spermije u talogu on ce tijekom ta 2 tjedna stimulacije barem 2 puta dati ejakulat pa ce ako nesto nadju smrznut), ako ipak nema nista prvo se radi microTESE pa onda ako se nesto nadje zena ide na punkciju. Ako nadju spermije visak tkiva smrzavaju za eventualni novi pokusaj, pri cemu je kod njih postotak trudnoca kod zena do 35 godina kod kojih su barem 4 jajne stanice punktirane 50-55%. Imaju i PDG ako netko treba/zeli, nisam sigirna za IMSI. Maksimalno vracaju 3 embrija jer je to zakonska regulativa, no postuju i zelju parova ako zele 1 ili 2.
    Netko je spomenuo Brruxelles pa samo nagalsavam da tamo ne rade microTESE, vec klasicnu biopsiju.
    Sretno svima

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno ***

Draga lovro na konju ste!!!
    Blago vama ako mogu tako da kazem.Dobro si shvatila, vazno je da se odvija proces stvaranja spermatozoida.Kod nas i mnogih ovdje , tesko se nalaze i biopsijom.Tako da, za vas ipak ima nade.Bas mi je drago.Puno pozdrava i nastavljajte dalje.Sretno.

trunčicabalunčica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

heeej!
    evo, dugo, dugo nisam ništa pisala, pa rekoh ajde da se javim, da vas pozdravim i napišem par rečenica.
    Ja sam još uvijek ovakva :?
    Nisam smislila kojim putem da krenem. Kod Reša nas čeka još jedna epruveta plivača, u međuvremenu sam saznala da su mi se u dojkama nagomilale ciste, kako ongologica kaže, od hormonske stimulacije... Sad mm ne želi da više uzimam stimulaciju, a kako da onda dobijem dobru jajnu stanicu? (A i sa svom stimulacijom od 30menopura ja dobim 5 jajnih stanica, od toga 1 embrio)... bezveze.
    Tako da ja uopće ne znam gdje da krenem. Čak smo razmišljali da odemo u Brisel ali iskreno kad počnem razmišljati o tome kako da to sve izvedem, koja je procedura za tamo... pa kako ću sve to uz posao obaviti? Kako ste vi uspjele? Ima neki link, ak ste o tome pisale već da pročitam?
    Mene ozbiljno ulovi grč u trbuhu kad pomislim da treba opet ići ponovno. Kad bi bar znala da imam šanse za dobre jajne stanice, smrzliće, nešto konkretno... a ovako kad nakon svega dobijem jedva jedan embrio, pa ja poludim skroz!
    Svi nešto pitaju kad ćete opet? Kad ćete bebu? Ja to više ne mogu slušat. Ko da je više stalo njima nego meni. :/

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Drage moje,
    redovno vas pratim i citam posto sam i sama do nedavno bila u vasoj kozi, bila sam i tu na forumu sa istim upitima i nedoumicama, sa istim strahom i neopisivom zeljom da uspemo, pa vas zelim ohrabriti i dati podstreka za dalju borbu, jer eto nama se posrecilo i to iz prvog pokusaja. Zapravo citam da spominjete Nemacku Kliniku u Istanbulu, to je zapravo Bahceci Klinika gde smo tacno pre 2 godine bili na konsultacijama, i nakon 3,4 meseca zapoceli ICSI postupak i MM je uradjen microtese i naravno sve je proslo bolje nego u nasim najoptimisticnim ocekivanjima: nakon stimulacije dobili smo 24 JS od kojih 17 super kvalitete, 3 embriona vracena, osmostanicna, kvalitete A, 14 smrzlica i dalje cekaju u Istanbulu. Sto se tice zahvata microtese, doktor koji je obavio zahvat bio je prezadovoljan (njegovo ime je Tansel Kaplancan, mlad, fin doktor, bio na usavrsavanju u Nemackoj bas za microtese) imajuci u vidu da je nasao spermije super kvalitete, tako nam je bar on rekao, i jos ostalo za zamrznuti nakon postupka. I ja sam se dugo dvoumila gde krenuti, tada je na ovom topicu bilo i nekih drugih cura poput mummy-s, v&v, i vecina njih se opredelila za Prag, gde se kao back up moze iskoristiti i opcija donora, naravno ako je par OK sa tom opcijom. I nama je ta opcija bila OK, ali zamislite na konsultacijama, valjda od ushicenja sto cemo uskoro biti u postupku, i sto smo dobili od DR. Tansela velike sanse da ce biti spermica (caK 60%) nismo ni pitali za opciju donora. I tek kasnije kada smo vec bili u postupku saznali smo da je bilo koje doniranje, JS ili spermija u Istanbulu zabranjena zakonom, da se parovi koji su zainteresovani za postupak sa donorom upucuju u njihovoj klinici na Kipru gde je to sve legalno, ali nisam sigurna dali tamo rade isti doktori, ili je neka druga ekipa u pitanju. Ovde gde ja zivim Istanbul je sto se tice IVF, ICSI najpopularniji i vecina parova, ako im to finansije dozvoljavaju zavrse na kraju tamo. Jos jedna olaksavajuca okolnost u ovoj "Istanbulskoj" prici je to sto klinika ima svoje prevodioce, sa nama je bila jedna veoma prijatna gospodja, koja nam je pomogla bukvalno u svemu, pocevsi od komunikacije sa osobljem (iako vecina DR bez problema komunicira na eng) pa do nabavke terapije, hotelskog smestaja, cak se i bila ponudila ako mi je frka sa davanjem inekcija da ce ona svaki dan to obaviti. Ali nije bilo potrebe, MM se bio usavrsio na davanju istih, imala sam utisak da mu je i bilo strasno fora, pravio se vazan Uh, kad se setim, oci su mi pune suza verujte mi. I da skratim ishod cele ove price su dve mamine princeze, koje sutra slave 1 rodjendan, a danas je jedna mamina srecica prohodala, druga puze po stanu ne mozemo je stici, sve u svemu dve preslatke i zdrave curice. Iskreno se nadam da ce svaka od vas naci put do vase bebice, neko kraci neko duzi, onako kako nam je Bog odredio, nemojte odustati i onda kada vama se cini da je sve izgubljeno.

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ovo defintivno daje snagu za borbu!
    hvala sto si sa nama podijelila iskustvo!

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno ***

Draga eliza, kakva divna prica!!!
    Oci su mi zasuzile...
    Istina, ponekad mi se ucini da je sve uzalud, a onda opet odnekud dobijem snagu.Puno srece tvojim bebama a tebi svako dobro.

ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

draga eliza, hvala što si se javila i podijelila s nama svoju sreću!
    sretan rođendan malim princezama i neka lijepo rastu!

palmica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

draga eliza, fantasticna prica.
    Zelim vam sve najbolje.
    Srecan rodjendan tvojim princezama.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Drage moje, dobila sam odgovor od dr. Bakircioglu (btw, to je doktor kolega doktora Tanera koji je radio micro TESE Elizinom suprugu). Rekao je da je micro TESE jedini način na koji se spermatozoidi mogu dobiti kod slučajeva kao što je moj suprug. Naveo je također, da kod ljudi koji su bili podvrgnuti kemo i radio terapiji uglavnom nakon 5 godina dolazi do pojave spermatozoida u ejakulatu (što kod nas nije slučaj) i da nam preporučuje micro TESE. Rekao je da je imao slučajeve kao što je moj suprug i da je nalazio spermatozoide. Kao primjer mi je naveo slučaj muškarca na kojem je obavio micro TESE u januaru 2009. prilikom posjete Baselu u Švicarskoj (kao predavač) i našli su spermiće i zaledili ih za ICSI.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Draga Eliza, cestitam ti na dva mala anđela
    Poslala sam ti pp pa ako ti tvoje curice daju malo vremena, molim te mi odgovori.

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

draga eliza,
    tako mi je drago što si se javila jer sam nedavno listala svoje zabilješke i vidjela da si spomenula tu njemačku kliniku u Istambulu ali od tada te više nisam čula. Vjesti su predivne i želim tebi i tvojim princezama puno sreće. Naravno hvala ti na informacijama (korisnim i pozitvnim)

Vivach avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Eliza, predivne vijesti Puno sreće tebi i tvojim princezama

Doista, priče poput tvoje svima nama ostalima daju još više hrabrosti i snage za daljnju borbu...

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Hvala puno na cestitkama,
    rodjendan je super prosao, slavljenice su prelepo izgledale, pa naravno kada je mama bila zaduzena za style-ing
    p.s misur imas pp

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

misur, fatamorgana
    proverite da li vam je inbox pun, jer su pp koje sam poslala i dalje u mom outboxu.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Eliza hvala ti draga na ppovima. U outboxu ti stoje sve dok se mi ne ulogujemo. Misur se ovih dana ne može javiti jer je otišla u Belgiju.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

cure, ode nam tema u helać!!

podižem je malo

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

bravo,Fato!
    ne dajmo nasu statistiku!

marti_sk avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

evo da i tu javim

MM napravio test za Y delicije, rezultat je SUPER :D :D , jos kario tip da bude dobar i nitko sretniji od nas

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

marti,super!!! :D

Sanja79 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Marti, super vijesti!
    :D

Vivach avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

I od mene :D za super nalaz!

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

i ja :D za nalaz y mikrodelecija

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno ***

Cao svima, dosli prije skoro mjesec dana sa konsultacija iz Genta, a jos nema odgovora!!!
    Da li je to uobicajno?Pozdrav svima

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno Re: ***

Citiraj Natasa73 prvotno napisa
    Cao svima, dosli prije skoro mjesec dana sa konsultacija iz Genta, a jos nema odgovora!!!
    Da li je to uobicajno?Pozdrav svima

Nataša, ja bih ih ponovo kontaktirala za svaki slučaj

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

pozz svima...
    imam par pitanja, a znam da vi imate odgovor, pa bi vas molila za malu pomoć
    suprugu je dijagnosticirana azoo, ali mu je u testisu pronađeno nešto spermija...sada nas je dr. Čolak poslao dr. Alebiću na TESA-ICSI. Odmah su me naručili 6. dan menstruacije (27.11) za pregled i obradu...e sad...mene zanima da li je moguće da počnu sa oplodnjom odmah u ovom ciklusu ili se na to čeka, čeka, čeka... e da...rekli su mi da ćemo ići u modificiranom prirodnom ciklusu...da li to znači da neću morati primati nikakvu terapiju prije oplodnje...eto toliko od mene...nadam se da ćete mi dati koji odgovor...hvala, hvala, hvala

palmica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Devojke, je li neka od vas dobila odgovor od dr Bakircioglu iz Turske.
    I na koji mail ste mu pisale?
    Mi mu pisali na emre@emrebakircioglu.com pre desetak dana, ali jos nije odgovorio.
    fatamorgana, na koji si mu ti mail pisala?

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

emre@emrebakircioglu.com

evo e-mail adrese putem koje ja komuniciram sa dr. Bakircioglu. Ja sam njemu već dva puta pisala i dobila sam odgovor nakon dva dana.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj anE prvotno napisa
    pozz svima...
    suprugu je dijagnosticirana azoo, ali mu je u testisu pronađeno nešto spermija...sada nas je dr. Čolak poslao dr. Alebiću na TESA-ICSI. Odmah su me naručili 6. dan menstruacije (27.11) za pregled i obradu...e sad...mene zanima da li je moguće da počnu sa oplodnjom odmah u ovom ciklusu ili se na to čeka, čeka, čeka... e da...rekli su mi da ćemo ići u modificiranom prirodnom ciklusu...da li to znači da neću morati primati nikakvu terapiju prije oplodnje...eto toliko od mene...nadam se da ćete mi dati koji odgovor...hvala, hvala, hvala
    Draga anE,
    ne znam cemu takva zurba, ako je opstruktivna azoospermija svakako bi TM trebao napraviti analizu gena za cisticnu fibrozu, ako je neopstruktivna onda je to bingo da TM ima spermije vec punkcijom, i onda samo naprijed! Ja bih rekla da mozda nisi vec u ovom ciklusu u postupku jer se terapija pa i klomifeni prima od 3. dana ciklusa (ja bih rekla da je to modificirani prirodni ciklus). Sretno

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Drage djevojke, a posebno one koje se spremaju put Genta jer vjeruju da se tamo radi microTESE, morat cu vas razocarati da se unatrag 2 godine tamo ne radi microTESE vec obicna visestruka biopsija. Mi smo bili u pon na konzultacijama kod prof. Gerrisa i poprilicno se iznenadili kad nam je to covjek rekao. Naime, oni su zakljucili da je cost iliti effort/benefit za njihovu ustanovu premali da bi cijelu masineriju (operacijski mikroskop..) upogonili za microTESE, a razlika u postotku pacijenata kod kojih su nadjeni spermiji je bila za njihove pojmove ocito premala. Prof. G je doduse napomenuo da na zahtjev pacijenata mogu napraviti microTESE, ali to im nije rutina pa stoga to gubi smisao. Iznenadio se kad sam spomenula da znam za djevojku koja je bila prije ljeta i da je njenom muzu radjen microTESE, pitao me za ime koje ja naravno, ne znam, ali da je to njemu prva vijest. Stoga Sanja79, mislim da si imala veeeeliku srecu!
    Samo cu jos jednom napomenuti da u Gentu kod 2 od 3 pacijenta ne nadju spermije, dok uz microTESE (Schlegel, Istanbul, Japan, Egipat) kod 2 od 3 pacijenta nadju spermije. Za Prag ne znam, ali djevojkama koje se odluce ici tamo savjetujem da budu uporne pa makar i dosadne jer ocito razni doktori na razne nacine dozivljavaju microTESE.

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj misur prvotno napisa
    Citiraj anE prvotno napisa
    pozz svima...
    Draga anE,
    ne znam cemu takva zurba, ako je opstruktivna azoospermija svakako bi TM trebao napraviti analizu gena za cisticnu fibrozu, ako je neopstruktivna onda je to bingo da TM ima spermije vec punkcijom, i onda samo naprijed! Ja bih rekla da mozda nisi vec u ovom ciklusu u postupku jer se terapija pa i klomifeni prima od 3. dana ciklusa (ja bih rekla da je to modificirani prirodni ciklus). Sretno

ja stvarno neznam da li ima opstruktivnu ili neopstruktivnu azoo...ništa o tome ne piše u nalazima...a dr je spominjao modificirani prirodni ciklus u kontekstu da nema potrebe mene tretirati nikakvim terapijama, s obzirom da je sa mnom sve ok....a što se tiče ove analize gena što si mi spominjala, ne znam da li je to to, ali slali su ga na rebro na pretrage CFTR-DNA i nalazi su super...nije nosioc nikakve mutacije gena, niti delecija y kromosoma...pa sam zato mislila da bi možda mogli ovim ciklusaom krenuti u oplodnju, a sve mi je to ipak nepoznato...

Stranica 7 od 84 PrviPrvi ... 567891757 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •