Edinačestitam!! Samo miruj i sretno!!
Edinačestitam!! Samo miruj i sretno!!
Edina,ovo je najveca pozitiva zadnjih tjedana!!!sretna sam kao za sebe i za sve nas ovdje!!
danas dogovrila hsg za petak,povadila hormone..svatsa nesta sam zadnjih 7 dana.muz otisao vadit konce i na kontrolu i narucuje se na rebro za mikrodelaciju..i tipkam se sa dr.iz klinike kaali u budimpesti.mislim da cu otici tamo kad svi nalazi budu gotovi,ali ima jos vremena do onda...
ledena,ajde nam malo pricaj o toj klinici(negdje sam nesto nekad citala....)![]()
danas imam slobodan dan,pa sam na nesto aktivnija na netu nego inace...vak,za kliniku sam cula prije nekih 10-tak dana na pregledu kod dr.m. u osijeku.to je bio moj 1.pregled kod njega.kad je vidio nalaze i sva prica kad je ispricana,rekao mi za dr.kovacsa u budimpesti.taj dan je jedna pacijentica iz mog kraja isla u budimpestu.kao,ona je prva koja je otisla tamo,pa ce donijeti materijale klinike.taj isti dan sam ja guglom dosla do emaila i mejlala na kliniku.odgovor je bio skoro odmah i to me iznenadilo.dr.kovacs odmah odgovorio.e sad,komunikacija je na engleskom,nema prevoditelja na hrvatski.klinika je nesto tipa pronatala.tim vodi dr.kovacs koji se specijalizirao u americi.navodno imaju jako dobre rezultate.e,sad...izmijenili smo nekih 5,6 mailova,ali dok ne budem imala nalaze,malo toga mogu konkretno.za sada se sve odvija u smjeru inseminacije donorskim materijalom.vjerujem da cu u petak pokupiti vise info iz prve ruke o toj klinici.za sada cu samo staviti adresu
info@ivfpregnancycenter.com
eto,nije nesto...ali vise nego nista.rade i biopsiju,i sgam,mikrodelaciju,imaju androloga.kazem,kratke iformacije putem maila
http://ivfpregnancycenter.com/
vidi, ako pažljivije pročitaš moje postove ovdje na forumu, doći ćeš do zaključka da je relativno točno što sam napisao, a to je, da je gotovo svaki slučaj zaseban i poseban. Ja nemogu dati svoje mišljenje za testosteron tvoga muža, jer prvo i osnovno, nisam liječnik, a drugo, što od lab. radiš/te, ovisi o tome što trenutno imaju od reagensa i ponekad se referentne vrijednosti razlikuju od laboratorija do laboratorija, te ga se nemože i nesmije uspoređivati. Inh B nije presudan, važan je
rez. postupka odn. liječenja. Što se tiče analize y kromosoma, znam da je još prije 6-7 godina prof. Brecevic iz Zg pokusavala uvesti neke od citogenetkih metoda u Slavoniji koje se u Zg rade zadnjih 30 gdina, pa joj nije pošlo za rukom,pa toplo preporučam Rebro. Ali koliko ja vidim, on ima varikocelu 3 stupnja??? To je jedan od mogućih uzroka (ako si dobro napisala stanje muža). Ako je točno, sugeriram da napravi pregled na varikocelu ultrazvukom (DOPLLER SONOGRAFIJU SCROTUMA (PREGLED NA VARIKOCELU) jer se ona često nemože vidjeti "golim okom", a ponavljam, napisala si da ima lijevostranu varikocelu 3 stupnja. Ako je to točno, ja mislim da to onda nisu "urolozi", jer je općepoznato da se pod varikocela podrazumijeva izrazito proširenje vena. Značenje varikokele poznato je više od tisuću godina. Varikokela se nalazi u oko 15% muške populacije,a od toga je oko 40% neplodno.Liječenje varikokele nije potrebno osim ako ona uzrokuje patološki spermiogram. Lijep pozdrav....
edina
čestitke, sve najjjjjjjj....
Posljednje uređivanje od argrh : 04.02.2013. at 14:53
Hvala svima na cestitkama. U sijedu cu potvrditi rezulata.
moilim da me netko uputi gdje se na rebru narucuje za mikrodelaciju.kod nas je praksa da ti uvali uputnicu i to je to....nema druge info..hvala
edina ČESTITAM!!!![]()
argrh,hvala ti na brzom odgovoru...nadam se da te nisam naljutila prozivkom,ali sam iscitavanjem ove teme zapamtila tvoj slucaj sa klomifenom,pa me interesuje da li mozda znas,je li propisivanje klomifena kod muskaraca sa nizim testosteronom praksa ako smatraju da je sve ostalo ok...pazi,nama su rekli ovako : ja bih ti preporucio operaciju varikokele kada bi ti u ejakulatu imao bar nesto spermija,obzirom da nemas ne vjerujem da je uzrok azoospermije upravo ona...radjen mu je obicni ultrazvuk I na nalazu pise lijevostrana varikokela III stepena...sve smo nalaze uradili na svoju ruku,urolozi nam nista nisu htjeli predloziti osim biopsije,koja se kod nas radi u cisto dijagnosticke svrhe,sto smo mi odbili...mene takodjer brine jako velika kolicina eritrocita u ejakulatu koja je zadnji put bila 12-15 a niko nam nista na to ne zna reci...pa cak su odbili da daju antibiotike covjeku a ima izolovan zlatni stafilokok u ejakulatu...
predbiljezbe.lab@kbc-zagreb.hr
Ledena, salji uputnicu na ovaj mail, to je direktno od laba, mozes se i pokusati dogovoriti sve u jedan dan, ako imate vise toga za obaviti. Inace se ne isplati tamo dolaziti rano, prije 8 i po, jer se na vadjenje krvi ne ulazi po redu tko je kada dosao vec po principu dijagnoza. Pripremi se da cete cekati jedno 20ak minuta prije nego dodjete na red.
Drage forumašice čitam Vas već neko vrijeme. U 5 mjesecu saznali smo za dijagnozu azospermije MM. Molila bih Vas informacije o biopsiji testisa nakon što nisu nađeni spermiji prvom punkcijom prošlog mjeseca. Gdje ju je moguće napraviti kao i zamrzavanje ukoliko se nađu spermiji?
Veliki pozdrav svim forumašicama......
pozdravi svima!!
zadnji urolog mom mužu je preporučio da napravi nalaz fruktoze u ejakulatu...
e sad...
koliko smo uspjeli saznati u Hrvatskoj taj nalaz rade na Vuk Vrhovcu, zvali neki dan, sestra ga naručila za 4 mjesec, ali kaže da se nalazi jako dugo čekaju..
Da li je netko od vas radio taj nalaz i gdje??
unaprijed hvala!!
minna85,
nisi napisala odakle si i da li ti je blizina bitna,ali biopsija se može odraditi sa zamrzavanjem u Sarajevu (Bahceci),u Splitu (forumašica Loly je pisala o tome), u Pragu (PFC i Pronatal), u Skoplju (Sistina), a radi se i u Zagrebu (čini mi se VV, o tome možeš više ispitati Rominku).
draga kameleon ne znam koliko ce ti moje iskustvo pomoci,mi smo recimo nivo fruktoze mogli vidjeti samo kada smo radili spermiogram na klinickom centru,spermiogrami koji su radjeni u privatnim labosima nisu imali referentne vrijednosti biohemijskih sastojaka sperme.kod nas je fruktoza 4 a trebala bi da bude preko 13. mi ovdje nemamo doktore koji ce se baviti takvom analizom spermiograma pa sami pokusavamo da odgonetnemo sta znaci njen nizi nivo,
obzirom da za nedostatak iste kazu slijedece : Nedostatak fruktoze u spermi ukazuje na nedostatak semenih kesica što je najčešće udruženo sa nedostatkom semevoda, ili na postojanje prepreke na nivou ejakulatornih kanal. Ukoliko je fruktoza normalna, a snižena vrednosti alfa glukozidaze, prepreka se nalazi na nivou epididima.
tnx draga...iskopali neki br.tel.i nazvo muz.rekli mu da dodje bez narudzbe?!?mora samo to obaviti.nama samo to treba sto se muza tice jer je situacija kakva je...
sve o.k., ako hoćeš, ostavi e-mail do tada samo ovo: Leukociti (i/ili eritrociti) u spermi su znak upale. Ta upala zna da pokvari sve druge nalaze. Nipošto ne liječiti na svoju ruku i ne slušati doktore koji vam daju upute nevezane za liječenje upale. Prvi korak je uraditi spermokulturu i izolirati bakterije te njihove "slabosti" tj. na koji lijek reagiraju. I obavezno, nakon terapije sačekati barem 15 dana pa onda ponoviti spermiogram...Varikokela 90-ak posto slučajeva se nalazi na lijevoj, ali se može javiti i na desnoj strani, ali i što je jako rijetko, na obje strane. Varikokela je bezbolna i ne ugrožava život, no uglavnom izaziva neplodnost (u 30-40 posto slučajeva). Smatra se da nastaje zbog nefunkcionalnih venskih zalistaka u venama spermatičkog pleskusa koji omogućavaju optok krvi iz donjih dijelova tijela u srce. Može uzrokovati nisku proizvodnju spermija i smanjenu kvalitetu sperme, a također može dovesti i do neplodnosti...Ako je izoliran Staphylococcus aureus (zlatni stafilokok), trebao je biti napravljen i antibiogram na izolirani soj te u tom slucaju koristiti odgovarajući(e) antibiotik(e) na koji je izolat osjetljiv...
lijep pozdrav....
Kameleon odakle ste? Ako vam je blizu Osijek, tamo se ne naručuje, tm samo dođe i da uputnicu, isto bude i vrijednost fruktoze u ejakulatu, cink i citrati..
sos15, hvala na informacijama najbliže bi mi bio Zagreb, naime moj suprug je u kod dr. Peroša na VV telefonski mi je dr. Peroš dao informaciju da treba ići na biopsiju ali nije još potpuno gotov nalaz odnosno nije još došao poštom,pa se ja informiram prije nego dođe...ali mislim koliko sam razumjela Peroša da ne rade biopsiju na VV još....kad dođe nalaz poštom raspitat ću se kod dr.Jukić jer moram vidjeti šta će sve napisati u nalazu da ne ispitujem napamet....
Minna85 U Zagrebu rade bijopsiju sa zamrzavanjem na Rebru dr. Bernart (konačno počeli) u suradnji sa Šalatom dr. Ježekom i Petrovom.
evo mejl argrh : mirnaazoo83@hotmail.com
sto se tice nalaza,vjeruj sve smo ih na svoju ruku izvadili,urolog na klinickom centru je htio poslije prvog pregleda da zakaze za slijedecu sedmicu biopsiju u dijagnosticke svrhe,a mi tada nismo imali niti jedan jedini nalaz,vec je na moje insistiranje napisao da se trebaju uraditi hormoni,brisevi,spermokultura,urinokultura i sl (htio covjeka pod noz bez i jednog nalaza,kao gubite dzaba vrijeme procice mjesec dana dok vam stignu nalazi hormina isl)...a kada smo ih sve zavrsili,covjek je pogledao i rekao ma sve je to ok,najbolje je uraditi biopsiju,jer moze biti hiljadu razloga...na stafilokok je uradjen antibiogram,ali niti pomenuti urolog niti njegov mentor koji slovi za najboljeg urologa u tuzli nisu htjeli da nam odobre uzimanje antibiotika,jer kako kazu stafilokok je sastavni dio flore koze i nije toliko neobicno da se nadje u ejakulatu...a za uzasno veliku kolicinu eritrocita oni apsolutno ne znaju sta da kazu,po njima su jedino leukociti problem jer jasno ukazuju na upalu...uzas...jeza me hvata kad se sjetim njihove samouvjerenosti...
florjan, puno hvala na informacijama....
LP
meni je cudno da mi sami moramo cackat i trazit sta i kak dalje..cudno,ma ne smijem napisati idiotski.zar ne postoje seminari za urologe i ginekologe?ia kad guglas,odma gle sta se prave pametni.kad se informiras na forumima,svi su tamo doktori,sta znaju laici.proguglajte broj gdje se narucujete?!a populacija koja ne koristi internet?a tvrdoglavi kao moj muz koji inzistira da ga tocno upute,da ne zeli guglat jer eto,on bas nece...dobro,guglao je on.ali na njegovo ja bas necu guglat urolog nije rekoa ni a...lijecnik kojeg nije briga.vjerovatno,pih,tvoja odluka os guglat,tvoje potomstvo je u pitanju,ne moje
mrnjau...hvala!!
u dobru i zlu..hvala i tebi, mislim da ćemo pitati uputnicu za androloga..na vuk vrhovcu, valjda će to biti to...inače, mi smo u rijeci i samo da saznamo gdje se mogu napraviti nalazi potrošili smo dosta vremena i nazivali razne brojeve, gdje smo opet dobili razne brojeve, pa zvali opet po sat dva jer je svuda zauzeto..a pošto se mm naručio na Rebro kod urologa mislili smo da bi to možda mogao zajedno obaviti,ali eto prvi termin je u 4 mjesecu...pa sam mislila možda negdje privatno...umorna sam od razmišljanja!![]()
florijan...mm je bio lani na rebru kod urologa dr. hauptmana, koji je rekao da oformljuju ekipu koja bi surađivala s petrovom..šta se to stvarno realiziralo??taj dr.bernert je isto urolog na rebru ili ?? mm ide sutra na rebro s nalazima, kod tog istog doktora hauptmana...tako da ćemo sve znati...
ljudi hvala svima!!! i sretno svima u ovoj borbi za opstanak! ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ svima malo za šta god treba!!pozdravi!!![]()
Kameleon dr. Maja Bernart je andrologica koja je specijalizirala u Njemačkoj i gore je urolog-androlog, malo je širih pogleda od većine ostalih anrologa u Hrvatskoj koji na visoki FSH i niski INHIBIN odmah u glavu kažu nema ništa samo donacije i posvajanja (što se meni desilo sa prvim liječnikom) a zna se da je bijopsijom kod nekih nađen materijal. Točno rade u kombinaciji sa Petrovom, Šalatom (dr. Ježek analizira i zamrzava tkivo) i Rebro (dr. Bernart meni radila bijopsiju).
Osobno sam se htio javiti kasnije sa iskustvima kada dobim nalaz u ruke ali evo prenjeti ću sada. Sredinom prvog mjeseca sam bio na Rebru na bijopsiji. Došao dan prije, sljedeći dan bio zahvat i treći dan sam išao kući, osoblje odjela i doktorica svi samo za pohvalu i preporuku. Doma sam bio tjedan dana, prvih dva tri dana je bilo malo neugodno kod dizanja iz kreveta ali ništa strašno i nepodnošljivo. Konci su sami ispali nakon deset dana i to je to. Nije ništa bolilo samo malo neugodno i mora se obavezno poslije mirovati, ležati i pripaziti pošto je teže šivati skortum. Znači poslije obavezno mirovanje bez puno prešetavanja. Nalaz je kroz 15-20 dana. Nažalost moj nije dobar, nisam ga još ni podigao ali moram otići gore po njega kroz koji dan.
Ukratko to je to
Posljednje uređivanje od florjan : 06.02.2013. at 18:12
Florijan,
žao mi je zbog lošeg nalaza, znam kako se osjećate, jer smo mm i ja isto prošli. Pokušajte se zajedno boriti i ne dopustite da vas ovaj problem udalji jedno od drugog.
Hvala sos15, pogodi te to i ponovo podsjeti na prvi puta kad smo čuli dijagnozu baci te malo u bed i mora proči neko vrijeme dok se vratiš, zato nisam imao snage javiti se odmah, ali ovaj forum nam puno znači i puno nam je pomogao od početka borbe stoga dalje u nove pobjede![]()
hvala florijan...i držite se!!
nije lako, ali zajedno smo jači!!
mm je dobio preporuku za punkciju, vi ste išli odmah na biopsiju??
pozdravi!!
Beta 455 danas
edina,pa TO JE TO!!!
Kameleon, mi smo odmah išli na bijopsiju, kod mene je bio visok FSH i nizak Inhibin, testosteron ok, i zahvaljujući informacijama ovdje nismo htjeli nikakve zahvate ako nema pohrane eventualno pronađenog materijala, tako da smo čekali Rebro, čak smo i bili u Sarajevu za MicroTese, ali smo se ipak odlučili za Tese tu kod nas.
edina čestitam jos jednom!!!! uzivaj!!
ostalim borcima koji se bore s ovom groznom dijagnozom saljem puuunoi ~~~~~~~~~~~~~~~ za neke lijepe ishode!!! puse svima, mislim na vas!
Edina čestitam![]()
Florjan žao mi je zbog takvog nalaza![]()
Edina čestitam!!!!
Florjan žao mi je![]()
Jesi dugo čekao na biopsiju? Jel postoji neka lista čekanja?
Samo sam vam naletila ovdje da čestitam Edini na sjajnoj beti i poželim joj školsku trudnoću. Bravo draga, sad samo korak po korak dalje
Svim ostalima milijun vibrica za isti scenarij
Sos, kako si mi ti? Kako brodite dalje?
U dobru i zlu čekali smo nekih cca 1.5 god. dok bolnica nije sredila sve papire pošto se to tretira kao genetski materijal, sada je to sređeno i zvali me, bio je još jedan dečko kada i ja ali nismo pričali, mislim da smo mi bili među prvima, znam da je dr. rekla da će to sada ići brzo, jer je to za njih rutinski, ništa posebno. Najbolje nazvti Rebro urološku ambulantu sestra Ružica i raspitati se, ja sam bio zvao savkih mjesec dana da vidim jel počelo
BigBlue,
polako se oporavljamo, naručili smo spermhope i nadamo se nekom pomaku, a ako ne počećemo se pripremati za druge opcije
Kako si ti?
Drago mi je da će se ubrzati.. mm 2.4. ide na punkciju, pa ako bude morao na biopsiju da znam...isto ima visok FSH, normalan testosteron, ako budemo uspjeli izvadit će inhibin prije punkcije..
Edina, cestitke! Sad uzivaj
u dobru i zlu za inhibin se ne morate narucivati vec samo odete u vinogradsku, jedino sto se placa. I kad dodjes tamo ubacis uputnicu u neku malu kutijicu na salteru pa sestra kad obradi uputnicu zove, onda placa i onda vade krv. Taman stignete uzvaditi do punkcije. Sretno
Htjela bi dodati da se biopsija sa zamrzavanjem radi i na Sv. Duhu. Detalje cemo znati nakon pregleda za 3 tjedna.
obavila hsg...sto se mene tice,sve je kako treba.desni jajnik vodeci folikul od 15mm...ja spremna za dalje.cekamo nalaz mikrodelecije i mislim da je sve prikupljeno za dalje.nadam se da necu morat ponavljat hsg vise...
Ledena, odlicno! Brzo ce i taj nalaz. Za jedno dva tjedna mi smo u Zg i tada cu znati kako kod njih tece biopsija... Iskreno se nadam da ce mi nalazi, svi, biti uredni da se mozemo i fiksno dogovoriti... Nije da ocekujem cudo od biopsije, realna sam, no tracak nade postoji, no s druge strane zelim to sto prije obaviti kako bi mogli predati papire za prag pa da ih ulovimo prije godisnjeg u ljeti... Cini se da ima puno vremena, no zapravo i nema bas. Edina me razveselila, i njihov postupak je dao malo nade ovom nasem pdfu. Pozzz
iako smo vratili dva embria jedan se primio. danas sam isla na prvi ultazvuk. sve super izgleda
draga edina, sve pozitivne misli šaljem, tvoje vijesti su ugodno osvježenje foruma, uživaj u trudnoći za sve nas malo
ostali suborci, moram podijeliti s vama želju da budemo još jače. opet smo mm i ja po ne znam koji put zatražili drugo mišljenje ''stručnjaka'' urologa. nakon što nam je ulio nadu uvjeravajući nas da ćemo punkcijom dobiti nešto, potom se napravio grbav par dana kasnije i rekao da bi punkcija bila gubitak vremena u našem slučaju.onda sam mu 100 puta rekla da želimo odmah Mesu, a on nas je 'bio slobodan' naručiti i gura nam pod nos svog 'kolegu' iz slovenije koji radi dakako tesu... da skratim, nisam znala da li da ga zveknem u čelo ili se rasplačem od muke kako je tužna ta ljudska pohlepa da vas iskoriste kad ste najranjiviji..
no nema tuge, digla se, stresla prašinu i po dobrom starom 'sami smo si najbolji liječnici' idemo dalje.
dakle sad nam je destinacija Prag i MESA. Može li mi netko reći na kojoj klinici to rade, da li samo Sanatorium ili i PFC? nakon više od milion postova koje sam pročitala, ne znam ni kako se zovem.
i Ledena jeste išli u Budimpeštu? rade li mesu ili samo tesu? hvala ti na odgovoru.
veliki zagrljaj svima..