Stranica 75 od 85 PrviPrvi ... 25657374757677 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 3,701 do 3,750 od 4229

Tema: "azoo statistika"

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

kameleon za zimskog bebaca
    vesnam sretno na konsultacijama u sarajevu,ako se sjetis,molim te pitaj doktora da li je nuzno centrifugiranje spermatozoida ako ih nadju u postupku,sjecam se da su kod nekih parova u decembru pronadjeni spermatozoidi ali nakon centrifugiranja nisu bili dovoljno kvalitetni za oplodnju ( obzirom da je kod svih nas sa dijagnozom azoospermija svaki plivac zlata vrijedan,mozda je moguce izbjeci to centrifugiranje,hvala ti unaprijed )
    a sto se femare tice,mislim da nasi doktori nemaju neko preveliko iskustvo u lijecenju muske neplodnosti sa istom,uglavnom se propisuje zenama nakon operacije raka dojke ili zenama u postupku mpo za veci broj folikula...propisivanje femare u svrhu lijecenja mn izgleda je praksa ponajvise americkih doktora a negdje sam procitala da je znaju predloziti i evropski (brisel) kao terapiju nekoliko mjeseci prije biopsije...cim dobijem termin kod androloga pitat cu ga za femaru pa cu prenijeti njegovo misljenje...za sada znam da ju se prije 4-5 godina u zagrebu moglo dobiti na recept a da je bez recepta kutija za mjesec dana bila oko 1000 kn,raspitat cu se po apotekama da li moze dobiti na recept i kod nas u bosni...

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Mrnjau

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Mrnjau, koliko ja znam, centrifuga se radi tek ako ne nadju nista, valjda se talog ponovo pretrazi da bi videli da li se neki malisa sario. Mozda i gresim, ja sam to tako
    skontala kad smo bili na punkciji. Svakako cu pitati, i meni bi znacilo da znam. Mi svakako necemo odmah na operaciju, idemo da cujemo misljenje iz prve ruke

Konfuzija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj u dobru i zlu prvotno napisa Vidi poruku
    Konfuzija neznam, tako je rekao, kao da svašta može utjecati na e2 i da on varira iz dana u dan..Inače ovako je mm zdrav, radio je sve moguće pretrage za koje je mogao dobiti uputnicu i sve mu je ok, jer sam se ja bojala da nije neki tumor ili tako nešto, onda zna e2 biti povišen...al eto hB sve je dobro.
    Naravno, najbitnije da je on zdrav i dobro se osjeća, ali svejedno mislim da bi trebalo obratiti više pažnje na estradiol, pa ga pratiti neko vrijeme, izvaditi više puta krv da bi se procijenilo pravo stanje. Pogotovo jer je toliko povišen.

Citiraj mrnjau prvotno napisa Vidi poruku
    da li je nuzno centrifugiranje spermatozoida ako ih nadju u postupku,sjecam se da su kod nekih parova u decembru pronadjeni spermatozoidi ali nakon centrifugiranja nisu bili dovoljno kvalitetni za oplodnju ( obzirom da je kod svih nas sa dijagnozom azoospermija svaki plivac zlata vrijedan,mozda je moguce izbjeci to centrifugiranje,hvala ti unaprijed )
    a sto se femare tice,mislim da nasi doktori nemaju neko preveliko iskustvo u lijecenju muske neplodnosti sa istom,uglavnom se propisuje zenama nakon operacije raka dojke ili zenama u postupku mpo za veci broj folikula...propisivanje femare u svrhu lijecenja mn izgleda je praksa ponajvise americkih doktora a negdje sam procitala da je znaju predloziti i evropski (brisel) kao terapiju nekoliko mjeseci prije biopsije...cim dobijem termin kod androloga pitat cu ga za femaru pa cu prenijeti njegovo misljenje...za sada znam da ju se prije 4-5 godina u zagrebu moglo dobiti na recept a da je bez recepta kutija za mjesec dana bila oko 1000 kn,raspitat cu se po apotekama da li moze dobiti na recept i kod nas u bosni...
    Ejakulat se centrifugira samo ako ne nađu nijedan spermij nativno. Kakva im je kvaliteta nakon centrifugiranja? Mi smo imali čak i pokretnih. Mislim da to ovisi o tome kakva im je kvaliteta inače, a uglavnom je loša kod ovakvih dijagnoza.
    Da, znam da Femara ide samo za onkološke bolesnike, ali ako liječnik specijalist propiše, onda moraš dobiti lijek i gotovo.
    Javi nam što vam je androlog rekao.

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

mrnjau kod nas je rađena micro tese, neđeno je nešto, ne baš puno, doktor nam je rekao da ne zna koliko ih ima jer nisu htjeli raditi centrifugu da ne bi izgubili na kvaliteti...

vesnam sretno
    Posljednje uređivanje od aboni76 : 08.04.2013. at 20:52

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

mislila sam na centrifugiranje materijala nakon micro tese,ako vam nije mrsko vratite se na stranice 62 i 63 gdje se govori upravo o ovome...
    zaboravila sam na tvoj slucaj aboni76,znaci da se materijal moze zamrznuti i bez centrifugiranja (mozda ih treba zamoliti da ga podijele na sto vise bocica? ipak operacija nije bezazlena i ne moze se raditi neogranicen broj puta!)...sjecam se da su od nekih desetak parova koji su usli u postupak,kod 2-3 nadjeni spermatozoidi ali poslije centrifugiranja nisu bili dobre kvalitete ili nisu prezivjeli centrifugiranje...

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Nama nisu rekli poslije operacije koliko je bočica zaleđeno, ali mi je doktor kada sam išla na kosultacije rekao da su dvije..Na osnovu toga pretpostavljam da razdvajaju, a ako se dobro sjećam od mužu od new girl su zaledili četiri bočice...

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

da,vjerovatno prema kolicini pronadjenog materijala...ako se mi odlucimo za postupak u sarajevu,ja cu ih zamoliti ( ako kod nas uspiju da pronadju plivace ),da ih ne stavljaju u centrifugu...mnogo mi je gora situacija da ne budu za upotrebu nego da ih uopste nema...

Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

kameleon-daj razlog da zaplacemo od srece svi ovdje!

jucer na rebru vadili krv za kariogram,sad cekamo 2 mj.I odemo na vv da vidimo sta je sa nalazima sta je muz bio na vadjenju svega i svacega prije mj.dana,a oni taman poslali postom.Cim dobijemo,nastavaljamo dalje.Bitno je da je moj nalaz na ureaplazmu sad negativan,bestija je ubijena..

Imam filing da je kameleon probila led..Curke,jesen je nasa...

kisic svima

kameleon avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

ledena , vrlo rado... čekam...
    jeste uspjeli vidjeti nalaze ili još putuju?? ~~~~~~~~~~~~~~~ za nalaze!!!!!!!!
    mrnjau, hvala i vama malo ~~~~~~~~~~~~~~~~~
    svima!!!!!!

postoji nada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Sos ,hvala za informaciju, mozda nesto iskombiniramo, doktor je rekao da pokusava ishoditi da se taj nalaz uskoro pocme raditi na Rebru-Zg,tak da cemo jos malo pricekat,ak potraje nacemo drugo rjesenje kako do njega., navijam za pozitivne rezultate od terapije vase, kad smo vec kod toga kolika je terapija 3 ili 6mj?

Sretno cure svima od srca

sos15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj postoji nada prvotno napisa Vidi poruku
    Sos ,hvala za informaciju, mozda nesto iskombiniramo, doktor je rekao da pokusava ishoditi da se taj nalaz uskoro pocme raditi na Rebru-Zg,tak da cemo jos malo pricekat,ak potraje nacemo drugo rjesenje kako do njega., navijam za pozitivne rezultate od terapije vase, kad smo vec kod toga kolika je terapija 3 ili 6mj?

Sretno cure svima od srca
    Eh, draga, terapija traje 6 mjeseci, iskreno: ja ne polažem nadu u nju, ali smo odlučili da i to probamo, čisto da možemo reći da smo sve pokušali.

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

moj muz je koristio hormosku terapiju pa mu nista nije pomoglo. samo smo izgubili vrijeme i novaz.
    a sad uzivamo u nasem malom cudu sto kuca srce isod mog. nadam se dacu uskoro saznati sta nosim.

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

cure,evo i mene nakon nekog vremena.
    ja sam na jednom drugom forumu cula za jedan proizvod koji se zove Soul (proizvodjac je Rain).
    kako sam impulsivna,odmah sam ga narucila (u BiH ga nema, narucila sma ga iz Srbije).
    mm ga pije vec 2 mjeseca. istovremeno kad smo ga mi narucivali,jedan nas poznanik je poceo da se odvikava od droge (speed je u pitanju)
    na prva dva testiranja je isao prije nego je poceo soul da pije i pokazao mu je nalaz amfetamine.
    onda je iduci nalaz pokazao samo lijekove za smirenje koje pije kao dio terpaije.
    a onda odjednom zadnja dva puta(otkad pije soul) nije pozitivan na tu vrstu lijekova,a pije ih svaki dan.
    prosle sedmice kad nije bio pozitivan dr je bio u fazonu k, pij ti to sto pijes,mozda nesto nije dobro uradjeno,vijdet cemo iduci put.
    juce -covjeku ponovo nema lijekova za smirenje na testu!
    zvali su mene dok su razgovarali sa dr-om da kazem sta to on pije,jer je doktor u cudu kako to da toliko vrsi detoksikaciju taj preparat da se to ne pokaze.nemoguce!
    pogledao na internetu i rekao OK, moze piti,sve je na biljnoj bazi,al se ne moze cudom nacuditi(jer covjek popije tu tabletu za smirenje svaki dan)!

ja sam inace odusevljena zenom od koje sam kupila taj preparat, pricala mi je kako nema iiskustva sa lijecenjem neplodnoscu,ali ona je med sestra i radi sa teskim pacijentima,koji se lijece od karcinoma, i kaze kako nikad nije vidjela da nesto tako obnavlja celije!
    ocarala me je recenicom da ne bi mogla prodavati nesto sto ne pomaze, a radi sa ljudima na samrtnickoj postelji,ko bi sa tim zivio?!

jos ne znam da li pomaze kod neplodnosti,al sam razmisljala da sam sretna ako to mm pomogne da makar popravi sigurno vec naruseni balans u orgnaizmu, nije bilo uzalud.

eh,sve vam ovo pisem,jer nemam pojma kako da porvjerim da li se ista desava.
    fsh mu je oduvijek OK,dakle,otpada mogucnost provjere na taj nacin
    inhibin je bio oko 25, kasnnije porastao do 57,prije godinu i pol smo ga mjerili i on je, izgleda, doista pokazao pravo stanje stvari.
    medjutim,juce mi je neko rekao kako dr. Emre smatra da ni inhibin nije neki pokazatelj(a sama sam citala na forumima slucaj da je covjek imao 80 inhibin i nista spermija, a mailom mi se javio neki kojeg sam isto srela na forumu i koji je imao inhibin 12 i u prosloj turi micrtese pacijenata,nasli su mu spermije)

i sta sad d aja radim kad mm popije soula za 3 mjeseca?! kako da porvjerimo desava li se nesto? spermigoram mislim da nema smisla,nikad niti jedan spermij nije ni bio u ejakulatu.
    fsh i inhibin nidu sigurni? ima neko ideju?
    ne bi isli odmah na microtese jer ako bi utvrdili da ovo pomaze,ne bih zalila novce za jos jednu tromjesecnu turu soula.

sos15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Tužna,

ja bih ipak ponovila spermiogram i spolne hormone, da vidiš omjer ostalih hormona. Koliko god neki doktori ne pridaju važnost inhibinu, mm je on pokazao stvano stanje ( bio je manji od 7). Ja lično ne vjerujem da će mm pomoći sperm hope, ali ipak smatram kad je već počeo piti da treba ponoviti spermiogram, za svaki slučaj, s tim što su kod njega i hormoni u haosu,pa će ponoviti i te nalaze.

Može li link za taj Soul? Možda bi i to probali kad završimo s ovim (što reče jednom boss, ili ću ubiti mm raznim lijekovima ili će naći spermiće).

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

tuzna,pratim te na vise foruma bas mi je drago sto ste ponovo u akciji ... mislim da bi svakako trebali ponoviti nalaze hormona ali i spermiogram(vjerujem da je u sarajevu moguce pronaci laboratorij gdje se osim nativno moze pregledati i centrifugat)...soul je prema sastavu izvrstan antioksidans (kako vidim nacin prodaje je kao i kod herbalajfa,kalivite i sl,napisi molim te cijenu po kojoj si uspjela da ga nabavis,mi bi ga rado ubacili umjesto nekih vitamina koje muz trenutno pije)...

sa nekog od foruma se sjecam da ste od dr.brzakovica iz ns dobili neku hormonsku terapiju,mozes li molim te navesti kakva je terapija bila,koliko ste je dugo koristili i da li je bilo ikakvih pomaka?

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

tužna drago mi je da te vidim ovdje.. pronašla sam ih na fb-u..čini se zanimljivo i mislim da vrijedi pokušati, makar da popravi imunitet, ako ništa drugo
    jel možeš reći cijenu, ili neznam možda da njima pošaljem preko fb-a pp dal se može nabaviti u HR..

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ne,u HR ne moze, ni u BiH. u BiH ima samo jedan registriran prodavac njega i ja mogu pomoci da se dodje do toga.
    mozda bih mogla organizirati i da posaljmo busom do HR?

jedna kutija je 80e. unutra je 28 kesica. mm je pio tri kutije po 2 kesice,tako su mu preporucili, a onda ce cetvrtu nastaviti po 1 kesicu i onda idemo ponoviti nalaz.
    cula sam o njemu sve najbolje,zao mi je sto nemate mogucnost komunicirati sa ljudima koji su ga meni prodali, odusevili su me.

pokusat cu naci mailove te zene koja mi je pisala o njemu,pa Vam stavim.imala sam i link,al sam ga brisala.zamolit cu da mi salju,pa vam javim
    evo dio jednog maila : " Koriste ga kod hroničnog umora, alergija
    (naročito dece i svih koji imaju astmu i problema sa disanjem),
    psorijaze, problema sa krvotokom i srcem, šećerne bolesti i ostalih
    hroničnih bolesti, da popravi stanje nakon moždanog udara i oduzetosti
    udova, leukemije i karcinoma, akutnih sezonskih infekcija... i po
    tome, svako bi mogao i treba da ga pije jer vraća organizam u normalu!
    Mislim da ne postoji oboljenje kod koga ne može da pomogne i da
    poboljša kvalitet života!"

a,pouzdano znam i da nemaju procenat prodavci od kupovine,nego samo skupljaju neke bodove(nesto u tom folu)

svima,
    mrnjau,pisam kad stignem opsirnije,trenutno se spremam kuci

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

ajoj..trenutno smo što bi faruk rekao: "frontalni kokuz"
    vidjet ću s mm, možda kad skupimo novaca, jer ne vrijedi nam bez dvije kutije počet... a u bosnu idem jednom mjesečno pa možda bi se dalo nešto iskemijati.. vidjet ćemo, u svakom slučaju držim da kod tm urodi plodom

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

znas kako ? nikom nije lako skupiti i dati 240e za tri kutije.nije lako bilo ni meni.
    ja sam prosli mjesec za ovo dala bar 500e- sto za mm, sto za neke druge meni bliske ljude.

ponavljam, ne nadam se previse i mislim da se bas cudo ne moze desiti ,ali ako bar obnovi koju losu celiju-super!

zena mi je rekla da s alijecenjem neplodnosti nema iskustva.
    jao,kako je mene ta zena odusevila!
    a, sad me dodatno zakopkala ta prica oko poznanika, bolje recneo, prijatelja, koji me juce zvao i rekao da doktori ne moguda vjeruju i da su rekli da ce mu uraditi neki najdetaljniji test koji imaju,jer nikad nisu imali slucaj dapacijent tvrdi da pije apaurin svaki dan,a da istog nema na testu!
    tolika detoksikacija!
    zbunjena sam i sama.iskreno,uopce ne vjerujem u neki pomak kod nas,ali sam sretna jer sam bila svjedok da je pomogllo bar nekom.
    da samo cujete tu zenu kako sa odusevljenjem prica o soulu i kaze da joj je zao sto ga uzimaju samo teski bolesnici,tj sto samo nanjima moze da prati njegovo dejstvo.meni je rekla d ajoj javljam sve,jer nju to znaima i nece da s ebavi time ako doista ne vjeruje da ljudima pomaze.

uglavnom,bit ce da cemo se vratiit na staro i raditi spermiogram i inhiibn.
    svima

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

ma znam, al trenutno ja neradim, a mm ne dobije redovno plaću, kad dobije, platimo kredit i režije, jedva nam ostane za najosnovnije u kući i 100-200kn goriva..kadd idemo u zg pomognu nam moji..tako da stvarno nemamo odakle, 80eura nam je sad puuuno novaca. Valjdda će uskoro biti bolje..

Drago mi je da si oduševljena i nadam se da ćeš se još više oduševiti..

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

i ja se nadam... znas kako bih ja voljela da nekome od nas nesto pomogne! onda bi svi pokusali sa tim. mi smo tako tezak slucaj,da ja iskreno ne vjerujem da ce nama ista ikad pomoci.definitivno znam da ako ikad budem isla na VTO,3 mjeseca prije cu da pijem soul!
    nismo ni mi bas puni para da ih bacamo,al zelim da probamo jos nesto prije micro i onda definitivno dizemo ruke od svega ili pokusavamo na neki alternativni nacin postato roditelji,ak to bude nasa odluka.
    i ja sam nekad razmisljala o spermhopeu, hormonalnoj terpaiji, bilo cemu,smao da pokusamo sa necim.

mrnjau, mi smo bili kod nekog dr u BG, vise se ne sjecam kako se zove.
    on je dao ezerex,profertil i nolvadex.3 mjeseca.nakon toga spermiogram-nule,naravno.
    onda smo htjeli hormonalnu, pa je Brzakovic mailom davao upute,mm je uzeo 6 menopura po njegovom uputu,kad sam trazila danje,insisitirao na dolasku i punkciji-odustali od toga.
    uradio je tad inhibin i on je doista porastao sa 25,na 57.
    par mjeseci nismo radili nista,pa smo dobili pola tesiceve terpaije,pa je mm pio to.
    nakon toga par mjeseci zatisje,pa onda nadjoh soul.
    vidi,ja sam kontaktirala jednu zenu sa drugog foruma ,njm je radio micro u Sarajevu i nije blo spermija. dosli su do soula.pricala mi 2 dana o njemu i ja isla sa zenama za 8.mart u NS i kupim ga.nisam imala vremena citati i razmisljati o njemu.

e,a,htjedoh vam reci da soul utice na raspolozenje.
    sjecate se onog poznanika na odvikavanju?
    rekao mi je par dana nakon sto ga je poceo uzimati da je do tad imao strasan psihicki problem,koji je bio i vezan za drogu, sto nije mogao imati normalan odnos sa curom.nije mogao kontrolirati orgazam.prije nego postane svjestan-kraj. toliko se sramio da dugo nije ni imao curu zbog toga.
    cim je poceo uzimati soul,odnos je posato normalan.
    mislial sam da si umislja.i dan danas mislim da je pored soula pomoglo i to sto se odvikava od droga(naime,na tom speedu je bio godinama, uzimao ga najvise zbog manjka samopouzdanja,kad jos na to dodas i nemogucnost kontroliranja orgazma- posljedica je nemanje cure par godina).

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

tuzna,po sastavu mislim da je ovo zaista super pripravak,ovolika kolicina antioksidanasa nema sanse da ne urodi plodom...iskreno se nadam da ce organizam tm odreagovati,negdje u junu cete ponovo raditi nalaze ako se ne varam? mozes li u sarajevu pronaci laboratorij gdje ce se moci pregledati i centrifugat,kod nas u tuzli se izgleda moze samo nativno pregledati
    a sto se hormonske tice,ako se inhibin b poslije menopura udvostrucio,znaci da je super odreagovao,mozda se sta i pokrenulo,mislim da ne bi trebali odustati ni od nje ako je vec polucila rezultatima...eventualno da pokusate pronaci androloga u sarajevu?

Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

evo gA nalaz..sve cu prepisat jer nisam vaki nikad vidla.sry ak bude beskorisno

naravno,0 spermica

TSH3-1.49
    LH-16.94
    FSH-69.16
    T-13.7
    PRL-356
    I sad imaju neke oznake izo LD1-5.0
    LD2-23.5
    LD3-30.9
    LDx-0
    ACP-661
    FRUKT-29.1LIM.KIS-30.9
    Zn-3.4

normalan volumen,gonadotropini visoki..

i sta sve to znaci??

Rominka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Gonadotropini visoki znaci da su FSH i LH previsoki. Ako se dobro sjecam vrijednosti FSH je do negdje 11 IU/L, a LH do 7 ili 8 IU/L. Na zalost na vrijednost FSH se ne moze utjecati, no ono sto je nama rekla dr. B. Je da treba uciniti biopsiju jer i sa takvim nalazima zna biti iznenadjenja, malih, ali ipak. I Ledena, nije to nista strasno, bitno da ste zivi zdravi

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ledena,ja jedino na pravu uocavam (pre) visok FSH.
    ne sjecam se kad sam cula da neko ima ovoliki fsh...doduse, sve opet zavisi kolike su ref vrijenosti(kod nas je max oko 10-11)
    medjutim, to je znak da nesto sa spermatogenezom ne stima,i da se stalno salje signal hipofizi da pojaca porizvodnju fsh,jer on "kontrolira" odvijanje spermatogeneze.
    dakle, ako sam dobro shvatila, kad je sve normalno, hipofiza luci fsh, i on je negdje oko 5-6 normalan po nasim referentnim vrijednostima.
    kad nema nastanka spermija, ponavljam, onda hipofiza pojacava lucenje fsh kako bi se popravilo stanje.
    kao posljedicu imas visok fsh,naravno.

e,sad...mislim da nema pravila. visok fsh je samo znak da se organizam bori.
    evo mm je primjer da nizak fsh ne znaci da da ce biti spermija.
    njegov fsh je uvijek oko 5-6,samo na zadnjem nalazu je ok 11 (10 je max). a,ni biopsijom nikad nije nadjeno nista..
    znam jednu forumasicu ciji je muz imao fsh oko 40 i u ZG su im rekli da nema sanse da bude spermija, otisli ljudi u Istanbul u Bahceci i microteseom nadjeni spermiji.

dosadasnja praksa je pokazala da u vecini slucajeva sa visokim fsh nema spermija,a normalan fsh je obisno prisutan kod muskaraca sa normalnom spermatogenezom.

ajde sad ti znaj zasto kod mm organizam ne reaguje, tj.zasto hipofiza ne dobiva signal da nesto ne stima.a,evidentno uopce ne stima!
    znam da i ova fruktoza ima neke veze, tj njena kolicina ukazuje na to da li je opstruktivna ili neopstruktivna azoo,al kako mi nismo radili taj nalaz,nikad se nisam udubljivala u to.
    TSH mi se cini OK,dakle,ne bi trebalo biti problema sa stitnom.

mrnjau, ovaj inhibin je porastao poslije ezerexa,profertila, nolvadexa,pa poslije toga i 6 menopura. dakle,od cega je porastao ,ja ne znam.
    uradili smo tad samo spermiogram i bile su nule.
    naravno,nemoguce je svaki put poslije nekog pripravka ili hormonalne terapije odraditi biopsiju i znati je li se u testisima nesto desilo.
    sve drugo doktori smatraju,manje vise, nedovoljnim dokazom da nesto pomaze,jer pravila nema.

mi sami smo dokaz da fsh nije pokazatelj ,bar u slucaju mm.
    sa, druge strane,inhibin je bio pokazatelj , jer je bio troduplo ispod donje granice.
    kad je porastao na 57 , ni to nam nije bilo dovoljno,jer imam poznanicu ciji muz je imao inhibin 80, dakle, na minimumu, i microtese nije pronasla bas ni jedan spermij.
    i kako da ja sad nadjem nacin da provjerim stanje mm? jedino MT ili biopsija

uglavnom,moram sa vama da sa vama podijelim mail od one zene koja mi je dostavila soul i koja me stalno pita kako je mm:
    "Draga moja,
    svakog dana gledam predivne stvari i moram da se radujem. I ja sada
    mnogo ucim ali me ne moze iznenaditi nesto, niti zbuniti da ne znam od
    cega potice. Kad pratite ljude koji piju u isto vreme toliko stvari da
    vam je tesko da sve pratite, onda naucite metode po kojima cete znati
    kad je sta dovelo do poboljsanja.

Jeste, ja duboko i iskreno verujem da ce soul uciniti cuda i kod Vas,
    zato i jedva cekam da uradite analize, jer svaki pomak u desavanju
    ukazuje da smo i te kako na pravom putu!

Samo da znate da sam pedijatrijska sestra i ako ista volim u zivotu,
    to su deca i trudnice! Isto tako imam ogromno znanje o pravilnoj
    ishrani, nezi i razvoju dece kroz sve faze, kao i pratnju kroz
    trudnocu i pripremu za porodjaj, tako da me imate u vidu jednog dana.

Puno Vas pozdravljam i zelim svako dobro,"

raznjezila sam se! jos sam u PMS-u, gotovo da sam pocela da placem.
    juce sam ju pitala da li je moguce da je kod poznanika pijenje 2 litra vode dovelo do toga da nije bilo sedativa u nalazu,napisala mi je "Da voda moze da procisti drogu, sredstva za doping i sedative, onda ne bi ni bilo potrebe za testiranjima!"

uglavnom, sve vas pozdravljam, uzivam u suncu koje me grije kroz prozor ,uzivam u nekoj muzici na radiju i radujem se odlasku danas kod kozmeticarke.
    dakle, uzivam u malim stvarima i pitam se da l mi je ovo Sanja(zena koja mi slaje mailove da pita stanje mm i poznanika odtkad uzimaju soul) popravila raspolozenje ssvojim divnim mailovima!

svima

Konfuzija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

LD-ovi su izoenzimi. LDx je i kod nas nizak.

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Nama je LDx isto bio 0, to ukazuje da nema spermatozoida ni stanica spermatogeneze u ejakulatu, mislim da su tako meni rekli baš na ovoj temi i da se nebrinem, jer to ne znači nužno da ih ni unutra nema... FSH je stvarno jako visok , al kako kažu cure, nema tu pravila

Mi još nismo dobili nalaz, znači čekanje do ponedjeljka...

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

jos da vas pitam,ima li neka medicinska sestra ili ljekarka medju nama?
    naime,vec odavno ganjam odgovor na jedno pitanje:
    naime,kad je mm trebao raditi inhibin u labu u Bg su rekli da moze u nasem gradu izvaditi krv u epruvetu bez reagensa.
    nakon toga, zapakujemo epruvetu i saljemo postom (brzom) do njih.
    obrazlozenje je bilo da se inhibin kao hormon radi iz krvne plazme, a ona se sama odvoji iz krvi(ukoliko nema nikakvog reagensa u epruveti).
    sta mislite o tome? je li moguce na taj nacin raditi hormone?
    molim Vas neka mi neko vec jednom razjasni moze li ili ne na taj nacin da se radi hormon?

Konfuzija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Tužna, znam da su za AMH slali uzorke u epruvetama, a on se radi iz seruma, tako da pretpostavljam da je ista stvar i s inhibinom. Jedino bi možda bilo dobro ne putuje predugo. Nadam se da će se javiti netko stručniji.

Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

mozda je FSH toliki jer ima samo jedan,i to poprilicno "ostecen" testis.MOzda je zato i receno da mozda cak i nece biti potrebe za biopsijom.A sta da se radi,zato i jesmo na ovom forumu.
    Fala vam curke sto ste mi pomogle da bar malo shvatim nalaz..
    Glupo mi sto moramo cekat kariotip da bude gotov,zast ne bi moglo sa ovim nalazima.Ja jos moram neke hormone radit,a doktprica rekla da se narucim kad muz termin bude imao..A to,ocito,za 2 mj....pf

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

tuzna ne razbijaj glavu glupostima na taj nacin se i uzima krv i radi inhibin , ako uzmu krv u labu gdje se radi inhibin ni oni ne rade odmah vec to stoji i ceka dok ne dodje na red, tako da nema nikakve veze gdje se krv uzima i koliko treba daleko da se salje. tako da ti isto dodje hoces li slati krv ili ici pa tamo vaditi ona ce stojati u svakom slucaju , a ako imas mogucnost da nemoras ici i putovati bolje ti je izvaditi pa da je neko posalje.

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

:D uvijek sam puna dilema,moram priznati.
    znate sta me zbunilo? sto su svi insistirali da dodjemo da vade krv mm,a samo taj alb u BG je rekoa da mozemo slati. evo,prosla godian i pol od toga, aja sam jos u dilemi da l ans je neko prevario.ocito da nije!
    doduse,r azmisljala sam da covjek u labu ne zna da mm ima azoo,a jos manje mu je vjerojatno poznato da tad inhibin treba biti nizak.dakle,prevelika je slucajnost da se poslozi toliko slucajnosti.

kameleon avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

ne znam baš puno o tim nalazima, ali vam svima
    i ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za što bolje ishode!!!!
    ledena, znam da ti je dosta čekanja i svega, ali nažalost sa dijagnozom azoo valjda ništa ne znaju,pa zato i šalju na sve te nalaze.. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~da kada dođu, budu dobri!!
    svima!!

sos15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

boss,

pa gdje si ti? Nisi se odavno javljala. Ima li šta novo?

postoji nada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

tuzna carice ,popravis mi raspolozenje kad se javis, bas sam se pitala pa gdje si ,jel sve ok ???, drago mi je da je sve super sa soulom,i vjerujem u njegovo cudo.,svakako bih ti preporucila poslje te terapije 3.mjeseca ,analizirat spermiogram i sve hormone , pa vidjeti sto se dogodilo,a onda i micro-tese, jel nikad neznas mozda vec cudo bude u spermiogramu pa netrebate na micro.,a sad to je na vama da odlucite sto cete dalje. A kako sam ti i rekla cekamo jos malo vase nalaze ,pa ako pomaka ima ,narucujemo i krecemo sa tom terapijom,to je jedino sto nam je ostalo i sto nismo pokusali nikada s nijednom terapijom ,osim onih cajeva tesic, od kojih su hormoni podivljali nazalost.

sos15, ma nikad neznas ,svaka terapija drugacije djeluje na svakog covjeka ,iskreno se nadam da cemo svi ,od srece ako bude dobrih vijesti i od vas.,treba nam svima malo radosti na azoo statistici.

Ledena sretno ,svakako biopsija ,ona daje konacan rezultat, a kariogram se mora uciniti ,vrlo bitan nalaz ,bez njega ti muza nece nitko operirati

kamenolom , ,drzi se ,bit ce sve super

pozdrav svima i sretno u novim borbenim pobjedama
    Posljednje uređivanje od postoji nada : 13.04.2013. at 19:59

postoji nada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

ledena , htjela sam reci ,znam da je dugo ali morate ga cekati jel je bitan da se vidi dali je u redu ili postoji genetski poremecaj .sretno slavonka

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Citiraj sos15 prvotno napisa Vidi poruku
    boss,

pa gdje si ti? Nisi se odavno javljala. Ima li šta novo?
    tu sam svratim ponekad i pratim desavanja. kod nas nista novo sve na cekanju od januara mjenjam dokumenta tj ganjam papire i napokon za nekih 7 dana bar se nadam da cu dobiti pasos dugo cekan i via slovenia na konsultacije tako da uskoro se nadam u maju ili najkasnije u junu da cu se preseliti u sloveniju na nekih 15 dana i druziti se sa dr rasom. mi vadili hormone jedino i sve isto kao i pre 2 godine nista se nije promjenilo.

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Dragi forumaši,

da li mi može netko od vas pojasniti suprugove nalaze mikrodelecije. Naime na nalazu piše utvrđene mikrodelecije azfb i azfc regija kromosoma.

Hvala

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

uspjela sam naci ovo, od jedne forumasice ciji muz sa tim ima problema.

"dakle, y hromosom ima tri kraka, a,b i c. ako se otrkrije da postoje mikrodelecije na nekom od ta tri kraka, smanjene su šanse za oplodnju, mikrodelecije su uglavnom AZF - azoospermia factor, znači ako su delecije u a ili c kraku postoji šansa da se biopsijom testisa pronađu spermiji (ma da su kod danijelinog muža pronađena dva i u ejakulatu), a ako su delecije u b kraku nema šanse za biološko dijete, jer se neproizvode spermiji. I još ako postoje delecije i dođe do oplodnje jajne stanice mora se raditi PGD jer se delecije prenose na muško dijete, pa se samo ženski embriji smiju transferirati."

zao mi je, odtuguj, digni glavu i nastavi dalje. svi smo svasta prebolovali...evo,mm nema genetski problem, sve savrseno,a spermija nigdje.nikad!
    prema tome,nije nam nista bolje nego vama...a zivi smo i dalje i bas nam je lijepo sto smo zdravi i sto se volimo!

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Nas danas zvali iz klinike i pomerili termin za sledeći mesec tako da nema ništa od konsultacija. U međuvremenu mm pije neke biljne suplemente za bildere, to nam je doca rekao da je ok i čekamo da se nešto promeni, možda....
    Gde je Kameleon sa novostima? Ja jedva čekam da se javi sa pozitivnim vestima

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Citiraj tuzna prvotno napisa Vidi poruku
    uspjela sam naci ovo, od jedne forumasice ciji muz sa tim ima problema.

"dakle, y hromosom ima tri kraka, a,b i c. ako se otrkrije da postoje mikrodelecije na nekom od ta tri kraka, smanjene su šanse za oplodnju, mikrodelecije su uglavnom AZF - azoospermia factor, znači ako su delecije u a ili c kraku postoji šansa da se biopsijom testisa pronađu spermiji (ma da su kod danijelinog muža pronađena dva i u ejakulatu), a ako su delecije u b kraku nema šanse za biološko dijete, jer se neproizvode spermiji. I još ako postoje delecije i dođe do oplodnje jajne stanice mora se raditi PGD jer se delecije prenose na muško dijete, pa se samo ženski embriji smiju transferirati."

zao mi je, odtuguj, digni glavu i nastavi dalje. svi smo svasta prebolovali...evo,mm nema genetski problem, sve savrseno,a spermija nigdje.nikad!
    prema tome,nije nam nista bolje nego vama...a zivi smo i dalje i bas nam je lijepo sto smo zdravi i sto se volimo!
    Tužna..izgleda da moramo prihvatiti našu sudbinu,al opet...teško je...
    Kad je MM išao na punkciju sam doktor se nadao da će naći koji zbog niskog FSH....morat ćemo razmisliti o drugim mogućnostima....

Rominka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ovo sam ja....uf...trebali smo za petrovu na vađenje krvi, no gospa od mora se ukočila i završila na injekcijama i sada, opet i još jednom, sve odgođeno....e baš sam baksuz...ovakav scenarij kakav je moj život, e to treba unovčiti

naši su nalazi inače iz pregleda u pregled bili sve gorii gori, no stvarno i na to čovjek očvrsne. znam da je to dugotrajan put, put patnje, boli, ali isto tako vjerujem da ukoliko je veza istinska ljubav na kraju izađemo povezaniji i zaljubljeniji jer naučimo cijeniti sitnice, male stvari, trenutke. i ono što mi se čini najbitnijim, barem kod nas, napravili smo rezove s ljudima s kojima nas ne zavrijeđuju, koji samo uzimaju našu energiju i troše nas. što zapravo želim reći? želim reći da se ne date, da idete svojim putevi kakvi god oni bili i da sve novonastale situacije prihvatite i odtugujete ili im se veselite.

kameleon avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

rominka , borba i opet borba..
    vesnam nažalost, nemam nekih dobrih vijesti, 13dnt napravila test -, 14dnt opet -
    kaže dr ne mora ništa značiti,ali počelo i smeđarenje...danas 15dnt
    beta tek 23.4., do tada utrogestani i mirovanje...
    javim se kada izvadim betu..
    svima

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj MINNA85 prvotno napisa Vidi poruku
    Tužna..izgleda da moramo prihvatiti našu sudbinu,al opet...teško je...
    Kad je MM išao na punkciju sam doktor se nadao da će naći koji zbog niskog FSH....morat ćemo razmisliti o drugim mogućnostima....
    zao mi je. znam da nije lako, al prosli smo svi svasta i ,ponavaljam, zivi smo i zdravi i (gotovo) potpuno sretni!

vjeruj mi,doci ces u istu situaciju,vrijeme lijeci sve!

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj kameleon prvotno napisa Vidi poruku
    vesnam nažalost, nemam nekih dobrih vijesti, 13dnt napravila test -, 14dnt opet -
    kaže dr ne mora ništa značiti,ali počelo i smeđarenje...danas 15dnt
    beta tek 23.4., do tada utrogestani i mirovanje...
    javim se kada izvadim betu..
    svima
    PU! Drzim ja palceve da sve prodje ok

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Rominka

Cure još nismo dobili nalaz od punkcije..šta mislite da nazovem gore da vidim šta je s tim?

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Zvala sam, doktor još nije riješio..moramo biti strpljivi

Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

rominka-mi to mozemo!!!ne mogu nas samo tako slomiti

kameleon-sibamo dalje,troznamenkasta beta nas sve ceka

kupila ja sebi jos lanenog i konopljinog ulja i sad to cugam,ne moze odmoc.a ionak cekamo nalaze 2 mj...I teapija sa psom,mrtva umorna jos skupim snage da se opustim.I ziva istina je da pas nauci strpljenju.Ne samo pas,bilo koja druga zivotinja,osim ribica,bez uvrede

Cure,borbeni pozdrav sa dvorista(upravo pokupila pseci shit)

Rominka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Sad je samo preostalo cekati poziv sa Rebra i nadati se da ce stici sto prije. Malcice me i strah moram priznati, ali i to je korak koji moramo napraviti. Uspjela sam sa svojom dr op rijesiti bol na njegu supruznika, ako me dr mm ne bude zezala. Zaista ga ne zelim poslije biopsije pustiti samoga, niti da se vozi 400 km, niti da prva dva/tri dana bude sam kuci. Tko ceka, taj doceka! Ovo je konacni rezultat koji ulazi u registrator....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •