Zao mi je, zaista...
hej,ljudi da vam se prikljucim konacno...i nasa dijagnoza je azoo fsh visok,inhibin nizak,ostalo ok,samo 0 spermija! Tesa i tese negativni .... Uglavnom zapeli na mjestuSvima puno srece u borbi...citam vas dugo..uz vas je lakse i ima nade...
![]()
nije lose da se zna
http://istineilaziohrani.blogspot.co...munoloski.html
Hvala vam dragi moji...
Sweet ona dobro nam došla i što prije da se pomaknete s mjesta i preselite na ljepši forum![]()
Aboni76 hvala na dobrodoslici!
Vjerujem da vi znate ovdje mnogo vise od nas,mi smo tek poceli,HB sve je ovo do sad brzo rijeseno,naravno sve informacije za sve preglede koje se trebaju obaviti saznali smo zahvaljujuci ovom forumu,jer svi dr.kojim smo se dosad obratili izrekli su citiram-nakon tesa i tese koji su negativni medicina vise ne moze pomoci!S
Iskreno nakon par takvih izjava i sama sam pocela vjerovati da je to to(( i da nema dalje.
Al nakon sto procitam opet vase postove - evo ti nade
Stoga.... hvala Vam sto postojite![]()
I ja sam hiljadu puta rekla hvala bogu pa postoji ovaj forum i svi ovi ljudi koji su spremni pomoći, jer u suprotnom ne bi ništa pokušali...Mi nismo uspjeli ali drago mi je što smo pokušali i znam da bih opet sve isto uradila, ovako smo makar mirni u tom smislu da znamo da smo dali sve od sebe, uradili sve što se može uraditi u ovom trenutku i iskoristili sve mogućnosti što savremena medicina nudi tako da nekad ne možemo doći u situaciju da se pitamo da li smo možda mogli a nismo pokušali...
Aboni ako se ne varam vi ste bili u Bacheci?koja su tvoja iskustva tamo?mi imamo dog termin u 7 mjesecu.. jos nam ostaje sad micro tese!
Jeste mi smo bili u Bahceci i moj savjet je da svakako pokušate nemate šta izgubiti. MM je jeako dobro podnio operaciju, brzo se oporavio, nije ga puno boljelo, za 7 dana počeo raditi. Nama je doktor Emre rekao da drugu operaciju ne bi imali smisla raditi, da nam je rekao da ima šanse, mi bi opet isto ponovili. Cijelom uslugom sam bila zadovoljna. Malo sam se razočarala poslije transfera, dobila sam naveče jake bolove, mokrila krv, stolica mi bila krvava, ne znam ni sama kako sam preživjela tu noć, nisam htjela ići u hitnu da ne bi nešto pogrešno uradili što bi moglo uticati na moju mrvicu. Nazvala ih ujutro, poslije dva sata od mog poziva javila mi se sestra koja mi je rekla da to nema veze sa VTO i da odem kod interniste. To me je malo razočaralo, pogotovo što znam da i oni imaju internistu, ali nisu niti spomenuli da dođem kod njih. I sada se pitam da li je to razlog što moja mrvica nije ostala, ili neki drugi...Pozdrav, ako mogu bilo kako pomoći, tu sam. Sretno
Aboni draga zao mi je.Ne znam sta bi ti napisala,rijeci su suvisne.I ja se spremam za postupak nakon uspjesne micro tese i bojim se.Ne znam zasto, ne znam cega.Ne znam ni hoce li me druge cure shvatit.Znam da bi trebala bit sretna, i jesam, ali...
Luli znam da se bojiš i mislim da je to sasvim normalno. Nemoj da te naš neuspjeh obeshrabri, kod nas je skroz drugačija situacija nego vaša. Nama su odmah rekli da su pronašli malo materijala, a radili su oba testisa. Meni je 37 godina, nekad ranije imala dijagnozu idiopatska neplodnost, tako da su nama bile male šanse i ja sam uvijek bila svjesna toga. Ako se dobro sjećam kod vas su u jednom našli dovoljno, prema iskustvima drugih kojima su radili samo jedan testis to bi moglo biti 4-5 bočica. Najbolje pošalji mail doktoru i pitaj ga koliko su zaledili tako da si mirnija (lakše je kada znaš da ima više). Ja sam sigurna da ćete uspjeti jer imate dovoljno materijala, Bahceci ima jako puno uspjeha. Kakvi su tvoji nalazi? Kada planirate u postupak? Sretno, nadam se da ćeš uskoro sve nas na ovoj tužnoj temi obradovati.
sweet_one jeste li vi bili prije u bahceciju? mi smo tražili prvo konzultacije i kontroni spermiog, pa ako ne bude ništa radili bi micro tesu..konzultacije su nam 26.6...
svi putevi vode u Bahceci...idemo i mi 25og pa sto bude.
Tin...isprazni inbox :D mozda se i vidimo
Draga Aboni puno hvala na ohrabrenju.Divim se svakoj od vas,posebne ste.Uvijek spremne pomoc, pruzit podrsku i razumjevanje.Moji su nalazi do sada bili uredu.Ne znam kad cemo u postupak.MM je nakon bolovanja koje je koristio za micro tese dobio otkaz tj nije mu produzen ugovor pa nam se financijska situacija poremetila.Jos jednom hvala na ohrabrenju.Curama koje idu u Bacheci u 6 mjesecu zelim svu srecu.
Tin i Little ivy Želim vam puno, puno sreće i plivača.
Luli nadam se da će se situacija što prije poboljšati i da ćete uskoro po svoju bebicu![]()
zašto samo 30 % ? kod mog muža su hormoni, kariotip i microdelecija ok a spermia nema!? kod azoospermije se nikad ne zna, mogu se pojavit a može bit da nema spermića a svi nalazi ok............
meni je dr. napisao u mailu da i kod savrsenih nalaza sanse su 50:50! s tim da je nama inhibin jako nizak pretpostavlja da je spermatogeneza dosta narusena! Na temelju dosadasnih nalaza dijagnoza je neopstruktivna azoo vjerojatno sertolly sindrom! mikrodelacija i kariotip jesu ok!ja sam kont.sve doktore koji se bave tim i kod nas i vani! koliko je meni receno,sad neznam mozda neko ima dr.informacije,da je prognoza 50% ili 30 % realna za ovu dijagnozu,jer da je vjerojatno u testisima veoma malo podrucja na kojima se odvije spermatogeneza do oblika spermija!![]()
Bravo,bravo cure za ljepe vijesti iz Bahcecija dzim, svu srecu vam zelim od srca.
Tin, jesi sigurna da su samo konzultacije?? Kod nas je bilo zanimljivo ,dogovorili konzultacije i ja sasvim slucajno nazvala da potvrdim dolazak a sestra meni kaze ,da taj dan konzultacije a sutra dan operacija , a ja,par puta sam ju pitala jeli sigurna ,dali se zabunila ali ona se nije dala smesti,naravno i nama je to bilo super sto prije to bolje.
A sto se tice sanse 30% ,i nama je dokt.dao 30, i realno meni je to bilo i previse ,cak mi je bilo krivo zato sto bi mi isli na sansu od 1%, a ovih 30,kad je rekao toliku je nadu dao suprugu da ga je negativan rezultat ubio,,tako da sam ja definitvno za sto manje sanse da se daje.,svi znamo sto je azospermija i svjesni smo da samo cudom se nadu plivaci.Nek se cuda nastavljaju i iz Bahcecija i gdje god isli dragi moji samo nek ih nadu.
I da jos nesto , upoznajte se i druzite.,budite podrska jedni drugima ,zajedno je lakse,pogotovo ako budete u terminima jedan za drugim,kako je ljepo kad te netko nepoznat a u situaciji istoj kao i ti podraga,pozeli srecu i stisne ruku.Nesto tako divno i nezaboravno, ja svoje curke iz Bahcecija nikad necu zaboravit ,jedino za cim zalim je sto nas se vise nije druzilo, a neizmjerno sam zahvalna i svima sto su nam toliku podrsku pruzili pisali,molili se,tjesili.,a poseban
Dragoj mojoj Aboni76, Sos15 i Anaitomi2![]()
![]()
i u nas se sve prebrzo odigralo. rekla mi je sat kad je operacija i da dođemo pola sata prije. malo mi je sve to zbrda zdola,nadam se da cemo vidit doktora....mislim ono. trazili smo kontrolni spermiogram pa cemo onda jos sat prije doc. sve se prebrzo odigralo. a opet nemamo sto mislit previse,to je to pa sto bude. dopisivala sam se i ja s dr mailom u istanbulu i cak nam je dao 50% sto je stvarno ruku na srcu previse (promislih nema potrebe za pretjerivanjem) realno šanse su male ali neću mirno spavat dok ih sve ne isprobam,a onda cemo vidit sto dalje.
svima zelim srecu kuda god krenuli
a ne bi me čudilo da nam kažu i operacija, svakako su nas uhvatili na prepad, možda je tako i bolje..a šta sa nalazima za operaciju ,muž je uradio nalaze krvi ali nije internistički pregled..ma šta god bude, samo nek prođe i to![]()
little ivy i tin, mile moje, sve što vam mogu poželiti je da vam Sarajevo i dr Emre donesu najveću sreću na svijetu. Mi ćemo mislima biti uz vas.
Tin, možda je bolje da ih nazoveš i vidiš da li je planirana i micro tese, da se možeš pripremiti i odraditi nalaze o državnom trošku.
Ja ću samo potvrditi riječi postoji nada: razmijenite brojeve telefone i budite jedna drugoj podrška. S obzirom da izuzev vas, forumskih drugara, niko nije znao razlog našeg odlaska u Sarajevo, ne trebam ni opisati koliko mi je značilo naše druženje. Bili smo divna ekipa, podržavali smo jedni druge, međusobno se hrabrili i tješili.
Nikad neću zaboraviti na tu ekipu, ali i na ljude koji su nas podržavali preko foruma. Postoji nada, često se sjetim tvog zagrljaja nakon što smo saznali rezultat, poziva i poruka Aboni76 i anaitomi2, druženja sa tanjica123 (koje mi je olakšalo dane u Sarajevu), ali ne smijemo zaboraviti i cisku, new girl.
Nadam se da će ova grupa imati više sreće i da ćemo se napokon radovati na ovoj temi.![]()
cure drage, čitam vas, i zbilja od srca želim da uspijete.
puno sreće vam želim.
Ja zaista vjerujem da cemo svi dobiti na bilo koji nacin svoju srecu najvecu , jedno je sigurno moramo proci trnovit put ali ce se isplatiti
Inesz i Bubekica ,vas pratim od pocetka ,uvjek ste tu za pomoc i podrsku starim i novim curama, predivno od vas![]()
Postoji nada i Sos15 su sve rekle što i ja mislim...Hvala vam drage moje na svemu, zajedno smo proživjele dane najveće tuge u našim životima, molim se za nas sve da uskoro budemo zajedno i u danima najveće sreće...
Evo i mene ponovo. Posle male pauze krećemo u akciju, opet...
Mm je bio kod drugog urologa, žena je u pitanju i svi su nešto zadovoljni sa njom, dala mu je terapiju Klomifen + tribulus (3x dnevno) + vit E (400) + folna 400. Za dva meseca kontrola sa nalazima inhibina i testosterona, i naravno spermogram.
Sad smo mi malo u dilemi da je doza klomifena poprilično mala, samo 12,5gr tj. četvrtina tablete. Je l' može neko da mi napiše koje doze ste dobijali. Planiram danas da pozovem doktoricu da proverim da nije neka greška slučajno.
ako bude kome pomoglo ovo su nas trazili(nalazi koje morate imati prije operacije)
glukoza
-urea
-kreatının
-kalıj
-APTT
-PT
-AST
-ALT
-krvna slıka
-ınternıstıcnı pregled(EKG)
...vjerojatno ako se netko odluci naknadno mozete to i tamo ali zasto trositi novce![]()
cure,
tableta klomifena ima 50 mg. znači, četvrtina tablete je 12,5 mg, ne 12, 5 g (grama).
terapija sigurno ne može biti 25 g dnevno.
miligram (mg) ili gram (g) jako je bitno-razlika je 1000 puta.
![]()
Last edited by Inesz; 12.06.2013 at 10:53.
e sad imam pitanje-zasto se kod micro tese zena ne stavi u postupak pa da ako nesto nadu da odmah oplode?
Imaš i tu mogućnost, na svakom paru je da odluči želi li istovremeno ići u postupak, ali onda se micro tese mora uklopiti sa ženinim ciklusom.
Ja sam se odlučila na tu opciju, na žalost završilo je bez rezultala, ali sad kad bih nekom trebala dati savjet ne znam šta bih rekla. S jedne strane ako se poklope ciklus i termin za micro tese koja pri tome bude uspješna, onda je to super jer se ne moraš bojati da li će plivači preživjeti odmrzavanje, ali uvijek moraš biti spremna da se može desiti i drugi scenario (kao kod mene): nafiluješ se hormonima, a moraš prekinuti postupak jer nema plivača. Da ne pričam o stresu koji preživljevaš uoči i za vrijeme micro tese, a to sigurno nije dobro u postupku.
..nama to uopce nije spomenuto,da bi mogli istovremeno.al u svakom slucaju mi to izgleda bolje nego da sve zamrznu.to pretpostavljam nije neki veliki br. njih i jos da umru kod odmrzavanja....
![]()
Možeš ih pitati, mi smo tako dogovorili i srećom ciklus se poklopio sa micro tese, možda se može i kontracepcijom uskladiti ciklus. Mislim da bih ponovo tako uradila jer me je manje boljelo to što sam bespotrebno odradila stimulaciju, nego da su našli plivače,pa da oni ne prežive odmrzavanje.
Slazem se s tobom... Nekako mi to zamrzavanje samo njih ne izgleda bas sigurno... A da mi umru kasnije mislim da nebi se mogla nositi s tim kasnije. ta jedna stimulacija i da je uzaludna,nista me ne kosta)
Osim mozda dobim mrvicu (dvije,tri)...
Popričaj sa doktorom, možda se možete uklopiti. Ipak, moram te ispraviti: ta stimulacija će te koštati oko 1000 EUR, ali opet to je ništa u usporedbi sa mogućim dobitkom.
Nadam se da će kod tebe biti ovaj prvi (pozitivni) scenario![]()
a znam.. Nije jeftino al spremni na to!
Jednostavno je i kod njega i kod mene veliki,veliki strah da se nakon toliko truda dogodi neka tako banalna stvar i da toliko cekani plivaci umru.
ja neznam nisam bas neki optimist inace,ali ja sam cvrsto uvjerena da ih ima
Samo se nadam da se ne varam!mozda je samo zelja prejaka :/
sweet_one ,sretno ,ako osjecas pozitivu samo naprijed. Evo kod nas je bila situacija da se menga poklopila sa micro-tese ,tako da smo mogli u postupak,hormone koje trebas napravit da se vidi da su ok,pa da mozes ici u postupak kod mene su bili odlicni ali trebas uraditi i ultrazvuk i tu je kod mene nastao problem otkrivene dosta velika cista i tako da sam savjetovana ,nista od stimulacije i postupka. Na kraju sam to prihvatila ok.i rekla tak mora biti ,i odgovor sam dobila za par dana neuspjesna micro-tese ,tak da sam bila s druge strane sretna sto nisam bila u postupku uzalud, tako se poklopilo i tak je moralo biti.
Strasno mi je bilo zao nase Sos15.koja je bila stimulirana a jako sam vjerovala da kod njih sigurno ima ali eto nazalost.
U svakom slucaju, neznam sto reci sami odlucite ,ali ako imas osjecaj i zelju kreni u postupak i sretno draga od srca.
javljaj nam se
[Drage cure, ne znam da li me se ijedna sjeća sa ovog podforuma jer sam pisala jako malo ali sam zato bila prisutna non stop.Ukratko kod nas je bio slućaj također azoo, međutim spermiji su se pojavili kad smo se spremali na biopsiju i micro. Ostala sam odmah trudna i danas sam mama predivnih blizanaca!!!Još i danas ne možemo vjerovat da smo uspjeli.. Zelim vam svima , a posebno na ovom podforumu puno sreće i da ostvarite svoje snove, bez obzira na koji način. Ne zelim umanjivati bol forumašica na drugim podforumima , ali zaista znam kakav je osjećaj nalaziti se na ovom . Želim vam puno sreće od srca. Cure, pratim vas i dalje!!
Sretno!!![]()
MARINA25,
Ovo je tako lijepo za pročitati. Čestitam od srca! I to blizanci!Pretpostavljam da vašoj sreći nema kraja.
To je znak da azoo nije nepobjediva, da naš trud nije uzaludan jer postoje primjeri koji nam to dokazuju.
Vjeruj da si nas sve na ovoj temi obradovala, ali najviše upravo grupu koja se ovih dana sprema za Sarajevo na micro tese. Dala si im vjetar u leđa!
Sad sam dobila obavještenje da je sperm hope do kraja juna snižen na 199 $, pa ako je neko planirao kupovati, vrijedi iskoristiti popust.
Nadam se da me neće opomenuti zbog reklame![]()
Mi nismo nikad koristili taj sperm hope,samo tribestan i bioastin!u kojim slucajevima taj sperm hope pomaze?
To ti je dijetetski proizvod na biljnoj bazi, naručuje se iz Amerike, imaju dvije vrste: za muškarce sa niskim testosteronom i sa visokim testotsteronom. Pošalješ doktoru (koji to prodaje) podatke sa rezultatima pretraga i on će ti preporučiti vrstu. Nama je odmah rekao da su šanse male, ali mi smo naručili, čisto da znamo da smo sve pokušali. Muž naše [B]tin[B] je takođe koristio sperm hope
postaviću link da možeš više pročitati:
www.spermhope.com/
Marina25 divno je čuti da je neko pobijedio ovu groznu dijagnozu.
Dragi moji ja sam juče slala mail doktoru i pitala ga kakve su mi bile jajne ćelije, kakav je bio embrij i zna li možda koji je razlog zašto nije došlo do trudnoće (mada sam znala da mi na to pitanje ne može odgovoriti). Rekao mi je da je bilo 8js, 6 zrelih, jako kvalitetnih, 3 oplođene, 1 embrij petostanični drugi dan, endometrij 5 dana prije transfera 7,5. Ako je embrij bio petostanični drugi dan, mislim da je bio jako dobar, ali moja mrvica nije ostala kod mene. Užasno se osjećam, vjerovatno ćete me kritikovati što ovako razmišljam, ali nemam ni skim podijeliti svoju bol osim s vama. Ubija me osjećaj krivnje da nije uspjelo radi mene, imali smo odličan embrij, mm je imao šansu da ima svoje biološko dijete, ali moje tijelo nije prihvatilo mrvicu. Ne znam da li je izrok taj endometrij, da li je on trebao da još raste narednih 5 dana?. MM je za donaciju, a ja se sada pitam da li uopšte ima smisla to raditi kada nije uspjelo sa jako dobrim embrijem...Tako sam tužna, razočarana, ubija me pomisao na to da je mm mogao sigurno imati dijete sa nekim kod koga je sve u redu...Izvinite što vas zamaram sa svojim mislima, ali imam jaku potrebu da s nekim to podijelim....
Abony76,
sad slijede kritike! Nemoj tako razmišljati, takvo razmišljanje nije logično, a samo odmaže i tebi i mužu. Znam da je teško, ali ja na to gledam kao na sudbinu: jednostavno nam nije bilo suđeno da imamo naše biološko dijete. Toliko je bilo primjera gdje je postupak protekao bez problema: doktori davali nadu; embrion super, ali od trudnoće ništa ne bude.
Odmorite se malo od svega, pokušajte uživati jedno u drugome, a onda kad se malo slegne, znaćete da li trebate na donaciju. Moramo biti svjesne da nam ni donacija ne garantuje da će doći do trudnoće. Ako se odlučimo na taj korak: možda će nam trebati više pokušaja da dođemo do cilja, a možda prvi postupak bude dobitni. Na žalost, novac i godine su bitne zapreke, ali savladaćemo mi sve, jake smo.
Draga Sos sve si u pravu i ja pokušavam tako razmišljati, o onda odjednom mi nalete te ružne misli...Taman sam se bila malo oporavila od negativne bete, ali nisam imala mira, morala sam dobiti odgovore na neka pitanja, a kada sam dobila, još više se razočarala kada sam vidjela da smo imali jako dobru šansu...Valjda će vremenom biti lakše, tebi puno hvala što si tu za mene od prvog dana od kada sam na ovom forumu...To puno znači![]()